Вишневий пиріг. Рецепт з фото
Пропоную Вашій увазі черговий рецепт смачної домашньої випічки. На цей раз ми будемо готувати вишневий пиріг. Адже саме зараз сезон вишень в самому розпалі, а це вагомий привід насолодитися соковитою яскравою ягодою не тільки в свіжому вигляді або у вигляді варення, але і в якості випічки. Взагалі, коли я задумувала пиріг з вишнею, то пів дня не могла визначитися який саме це буде пиріг. Але чим довше я думала, тим ясніше переді мною малювався ось цей красень, якого ви бачите на фото. За основу я взяла рецепт пирога з абрикосами, але внесла невеликі зміни, про які я згадаю трохи пізніше. Справа в тому, що вишні, якими б стиглими вони не були, все одно мають досить сильну характерну кислинку. І переді мною була задача зберегти баланс кислого і солодкого смаків (оскільки тісто досить солодке). А так як вишень в пиріг я поклала багато, то ризикувала порушити той самий баланс. І згадався мені один кулінарний прийом, використовуваний в випічці і десертах. Це солодка корочка, що складається з запеченої суміші жовтка і цукру. На смак ця корочка чудова, а також вона трохи нейтралізує кислоту вишні. Загалом, результатом я була більш ніж задоволена, тому поспішаю поділитися рецептом мого вишневого пирога з усіма бажаючими.
Складові:
- 3 яйця
- 120 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 200 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- дрібка солі
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 1 столова ложка цукрової пудри
- стакан свіжих вишень без кісточки
Вишневий пиріг рецепт з фото
У мисці змішаємо міксером підтале масло і 100 г цукру.
{ad1}
Додамо 1 яйце і 2 білки. Жовтки від двох яєць нам знадобляться пізніше для самого верхнього шару пирога. Зіб'ємо суміш міксером до стану однорідної глянцевої маси.
Потім введемо в миску борошно, розпушувач, сіль і ванільний цукор. Продовжуємо працювати міксером і отримуємо однорідне і досить щільне тісто. Намагайтеся позбутися від усіх борошняних грудочок.
Я вирішила використовувати свою саму ошатну форму для випічки пирогів. Але в ідеалі слід скористатися рознімною формою для бісквітів діаметром 23 см. Також я постелила на дно форми коло з пергаменту для того, щоб було легше дістати пиріг з форми. Викладаємо тісто в центр форми і лопаткою акуратно допомагаємо йому лягти рівним шаром по всьому об'єму форми.
З вишень витягаємо кісточки, даємо стекти соку. Потім щільно розкладаємо їх на поверхні пирога, злегка придавлюючи пальцем кожну ягоду.
Решта інгредієнти - 2 жовтки і 50 г цукру - злегка збиваємо виделкою і рівномірно поливаємо цією масою поверхню пирога.
У розігріту до 180 градусів духовку відправляємо форму і випікаємо вишневий пиріг приблизно 40-45 хвилин (залежить від діаметра форми, а отже, висоти пирога). Готовність пирога перевіряємо зубочисткою.
Ще гарячий вишневий пиріг дістаємо з форми і прикрашаємо цукровою пудрою. Смачного!