» » Вишневий пиріг. Рецепт з фото

Вишневий пиріг. Рецепт з фото


Пиріг з вишнею 7
Пропоную Вашій увазі черговий рецепт смачної домашньої випічки. На цей раз ми будемо готувати вишневий пиріг. Адже саме зараз сезон вишень в самому розпалі, а це вагомий привід насолодитися соковитою яскравою ягодою не тільки в свіжому вигляді або у вигляді варення, але і в якості випічки. Взагалі, коли я задумувала пиріг з вишнею, то пів дня не могла визначитися який саме це буде пиріг. Але чим довше я думала, тим ясніше переді мною малювався ось цей красень, якого ви бачите на фото. За основу я взяла рецепт пирога з абрикосами, але внесла невеликі зміни, про які я згадаю трохи пізніше. Справа в тому, що вишні, якими б стиглими вони не були, все одно мають досить сильну характерну кислинку. І переді мною була задача зберегти баланс кислого і солодкого смаків (оскільки тісто досить солодке). А так як вишень в пиріг я поклала багато, то ризикувала порушити той самий баланс. І згадався мені один кулінарний прийом, використовуваний в випічці і десертах. Це солодка корочка, що складається з запеченої суміші жовтка і цукру. На смак ця корочка чудова, а також вона трохи нейтралізує кислоту вишні. Загалом, результатом я була більш ніж задоволена, тому поспішаю поділитися рецептом мого вишневого пирога з усіма бажаючими.

Складові:

  • 3 яйця
  • 120 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 200 г борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 1 столова ложка цукрової пудри
  • стакан свіжих вишень без кісточки

Вишневий пиріг рецепт з фото

У мисці змішаємо міксером підтале масло і 100 г цукру.

{ad1}

Пиріг з вишнею 1
Додамо 1 яйце і 2 білки. Жовтки від двох яєць нам знадобляться пізніше для самого верхнього шару пирога. Зіб'ємо суміш міксером до стану однорідної глянцевої маси.

Пиріг з вишнею 2
Потім введемо в миску борошно, розпушувач, сіль і ванільний цукор. Продовжуємо працювати міксером і отримуємо однорідне і досить щільне тісто. Намагайтеся позбутися від усіх борошняних грудочок.

Пиріг з вишнею 3
Я вирішила використовувати свою саму ошатну форму для випічки пирогів. Але в ідеалі слід скористатися рознімною формою для бісквітів діаметром 23 см. Також я постелила на дно форми коло з пергаменту для того, щоб було легше дістати пиріг з форми. Викладаємо тісто в центр форми і лопаткою акуратно допомагаємо йому лягти рівним шаром по всьому об'єму форми.

Пиріг з вишнею 4
З вишень витягаємо кісточки, даємо стекти соку. Потім щільно розкладаємо їх на поверхні пирога, злегка придавлюючи пальцем кожну ягоду.

Пиріг з вишнею 5
Решта інгредієнти - 2 жовтки і 50 г цукру - злегка збиваємо виделкою і рівномірно поливаємо цією масою поверхню пирога.

Пиріг з вишнею 6
У розігріту до 180 градусів духовку відправляємо форму і випікаємо вишневий пиріг приблизно 40-45 хвилин (залежить від діаметра форми, а отже, висоти пирога). Готовність пирога перевіряємо зубочисткою.

Ще гарячий вишневий пиріг дістаємо з форми і прикрашаємо цукровою пудрою. Смачного!

Пиріг з вишнею 8

Радимо прочитати

Пиріг з сиром і сиром
Пиріг з сиром і сиром
Ось такий пиріг з сиром і сиром спікся у мене на днях. Дуже смачна випічка, скажу я вам. А готується пиріг з сиром і сиром настільки просто, що навіть не віриться. Цей несолодкий пиріг виходить дуже
Банановий пиріг. Рецепт з фото
Банановий пиріг. Рецепт з фото
Хочу поділитися з вами історією про те, як я зважилася приготувати цей пиріг. На підвіконні моєї кухні залежалися два великих банана. Якось ніхто не зазіхав на них, тому вони, мабуть від образи на
Цільнозерновий вишневий пиріг
Цільнозерновий вишневий пиріг
Бездріжджові пироги з цільнозерновий борошна набагато корисніше традиційних, адже борошно грубого помелу дає необхідну кількість вітамінів групи В, не так небезпечна для фігури. При додаванні
Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг з варенням
У нашій родині класичний тертий пиріг з варенням є неодмінним атрибутом недільного обіднього столу. Випічка настільки універсальна і проста у виконанні, що готувати її завжди в задоволення, а є – тим

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки