» » Березовий сік: 8 рецептів приготування домашньої консервації

Березовий сік: 8 рецептів приготування домашньої консервації


Всім привіт! У самому розпалі весна, хоча у нас на днях навалило цілу гору снігу, що важко йти було. Зима не хоче йти, злитися).

Сьогодні поговоримо про дуже дивному продукті, а саме про березовий сік. Любіть це диво природи? Я в дитинстві пам'ятаю навіть збирала його сама, були часи. Про те, як правильно збирати і які потрібно знати правила про це в даній замітці ми говорити не будемо. Ми будемо вчитися заготовлювати і консервувати його на зиму, ну і навчимося робити так, щоб не довелося його кип'ятити.

А це значить ми збережемо в ньому всі вітаміни і корисні речовини. Використовується він також і в народній медицині, взагалі це дуже поживний і цілющий напій, раніше в Радянському союзі його щорічно заготовляли, а після продавали банками.

Не забуваємо також, що скоро настане інша пора, і всі ми з радістю відправимося на поля і луки збирати кульбаби, робити з них варення і вино з квасом. Ось вона травнева незабутня пора). Ура!

Рецепт приготування березового соку в домашніх умовах

Перший варіант буде консервованим, для цитрусової нотки ви можете внести фрукт, такий, як апельсин. Саме таке поєднання подарує ніжний смак і аромат, а також гарний злегка жовтенький колір.

Таке поєднання продуктів дозволить вам не тільки пити дуже смачний напій, але і допоможе підвищити імунну систему організму людини в цілому, а також ви відчуєте прилив і заряд сил. Варто спробувати!

Цей рецепт заводський, саме так раніше робили і закатували великими партіями і виставляли на продаж.

Нам знадобиться:

  • сік берези - 3 л
  • лимонна кислота - 0,5 ч.л
  • цукровий пісок - 100 г
  • апельсин - за бажанням

Спосіб приготування:

1. Насамперед вам необхідно простерилізувати кришки, для цього прокип'ятіть їх в киплячій воді пару хвилин. А банки помістіть в духову шафу на 5 хвилин.

2. Фрукти добре вимийте під проточною водою і обов'язково обдайте окропом.

Цікаво! Використовувати можна не тільки апельсини, підійдуть і лимони, також гілочка смородини або м'яти.

3. Наріжте апельсинки на колечка, ух, які помаранчеві красені. Не забувайте, що ніж і ополоник вам теж необхідно обдати окропом. Видаліть кісточки.

4. Тепер на дно трилітрової банки ви повинні помістити три колечка апельсина, пів чайної ложки лимонної кислоти і цукор. Якщо ви бажаєте і любите сік послаще, то додайте тоді цукор в пропорціях - 200 г, а лимонну кислоту - 1 ч.л.

5. Поставте каструлю з березовим соком на плиту і доведіть до кипіння, а після включите повільний вогонь і слідуйте подальшим вказівкам.

6. Залийте ополоником напій в банку. Баночку обов'язково поставте на рушник або м'яку тканину.

7. Наливайте рідину майже до самого краю, накрийте кришкою і закатати закруткою, після переверніть банку до верх ногами і подивіться, щоб не виділилася рідина. Дайте банкам охолонути, а після вживайте в охолодженому вигляді. Смачного! Ваша заготовка до зими готова. Можна наклеїти ще етікеточкі, щоб не забувати.

Дуже смачний напій з лимоном

Хочете згадати смак свого дитинства? Пам'ятаю раніше такий лимонад продавали в скляних тарах, він був чарівно смачним. А коли була сильна спека, то ще й добре тамував спрагу і піднімав всім настрій. Адже він дуже добре освіжає і додає енергії і сили, коли пригрів.

До речі, діти від такого напою безума, та й зрозуміло ж чому, він натуральний без всяких домішок і Ешека.

Збирати сік потрібно там, де немає проїжджої частини, і для цього найкраще використовувати чисту пластикову пляшку.

Нам знадобиться:

  • березовий сік натуральний - 1000 мл
  • цукор - 3 ст.л
  • лимон - 1 шт.

Спосіб приготування:

1. З лимона вичавити сік, це зробити легко за допомогою соковижималки, або ж постукайте його по столу, а потім зробіть надріз і сік сам побіжить струмком. Змішайте його з цукром.

2. Далі в глибоку металеву ємність помістіть сік берези і внесіть туди підготовлену цукрову суміш. Увімкніть вогонь і доведіть рідину до кипіння, вимкніть.

3. Тепер можна закатати в банки, а можна просто насолодитися його запахом і ароматом, випити як цілющий напій.

Рецепт з медом і без цукру

Цей варіант більше нагадує медовуху, напевно це вона і є. Незвично і разюче смачно це виглядає, пробуйте зробити. Та ще й з натуральних продуктів, точно чудо світу.

Березовий лимонад без кип'ятіння (стерилізації)

Звичайно ніхто не буде спосріть з тим, що консервація, або часткова обробка все таки вбиває вітаміни. Є варіант при якому все таки можна зберегти всі цінності, які подарувала нам природа.

Але, пам'ятайте, що після того, як ви зібрали свіжий сік його варто зберігати в прохолодному місці близько двох днів, а далі він просто почне бродити і вийдуть вже квас.

Існує один метод, який підходить для зими, це заморозка. Але, для цього вам потрібно в своїй морозильній камері мати купу місця, або ж ви обійдетеся одним пакетиком? При цьому ви можете використовувати не тільки пакетики, а й пластикові пляшки і навіть стаканчики.

Або ще такий варіант, сік, як тільки ви його зібрали і він ще повністю свіжий, процідіть через марлю і доведіть його до 80 градусів за Цельсієм, а після розлийте в стерилізовані банки під кришку. Зберігати таку красу потрібно в прохолодному місці, бажано в погребі близько 2-3 місяців.

Березовий напій з апельсином

Продовжуємо далі нашу розмову. І тепер готуємо цілющий напій з апельсином, а після закочує його по банках. Причому адже його використовувати потім можна з кубиками льоду, уявляєте як це буде виглядати, гарненько і обварожітельно.

Замість апельсина можна взяти будь-які сухофрукти, і навіть шипшина.

Нам знадобиться:

  • березовий сік - 3 л
  • апельсин - 1 шт.
  • цукор - 5 ст.л
  • лимонна кислота - 0, 5 ч.л.

Спосіб приготування:

1. У каструлю з напоєм природи помістіть цукор, часточки апельсина (добре промийте їх і обдайте окропом) і плюс лимонну кислоту.

2. Доведіть масу до кипіння і тут же вимкніть плиту.

У стерилізовані банки вилийте таку рідину. І закрийте звичайної капроновою кришкою, яку теж прокип'ятіть спочатку.

Консервований березовий сік з лимонною кислотою на зиму

Найпопулярніший варіант, який використовувався в СРСР, так він і зараз досить популярний. Згадаймо колишньої рецепт, раптом комусь він припаде до душі, адже він найпростіший і неважкий.

Нам знадобиться:

  • березовий сік - 3 л
  • сухофрукти - 50 г
  • цукор - 5 ст.л
  • лимонна кислота - 0,5 ч.л

Спосіб приготування:

1. У напій природи додайте лимонну кислоти і цукровий пісок. Далі візьміть сухофрукти, які містять в собі сушені яблучка, грушу, родзинки і плоди шипшини.

Перед тим, як кидати ягоди в рідину, промийте в проточній воді і обдайте окропом.

2. Варіть до закипання, а потім все як завжди розливайте по чистим баночках і закривайте кришками.

3. Виходить така смакота, особливо добре такий сік йде в років на святі або застілля. Приємного вам сокопітія!

Робимо квас із соку берези

Влітку такий квасок йде на ура! Звичайний, то хлібний квас не встигаєш робити, а вже такий солодкий і тим більше. А ви хоч раз чаклували над таким твором мистецтва? Якщо ще немає, пропоную подивитися разом зі мною цей відеосюжет. Тим більше це дедушкіін рецепт, як стверджує автор цього ролика, а значить по любому треба пробувати.

Як законсервувати березовий сік з родзинками і льодяниками?

Для мене це цікава знахідка, я б ніколи не додумалася до такої ідеї, а тут вчора побачила в одному журналі, але ж для ароматизатора можна замість фруктів використовувати звичайні бурульки))). Так, вже хто на що здатний, а що обов'язково в цьому році спробую зробити. Думаю, для різноманітного меню то, що треба. А ви як вважаєте?

Нам знадобиться:

  • сік берези - 1 л
  • цукор - 1,5 ст.л
  • льодяники - 2 шт.
  • лимонна кислота - на кінчику ножа або за смаком
  • родзинки та інші сухофрукти - 40 г або по бажанню

Спосіб приготування:

1. Підготуйте все необхідне. Банки і кришки прокип'ятіть.

Після цього у великий посуд вилийте свіжий сік і внесіть в нього всі інгредієнти за списком.

Можна робити і без сухофруктів, тільки з льодяниками.

2. Доведіть до кипіння і не забудьте, якщо раптом з'явиться пінка зняти її ложечкою. Розлийте такий компот по банкам, закатати під металеві кришки і дайте охолонути. Зберігайте в погребі чи в холодному місці.

На цьому у мене все. Як завжди всім бажаю міцного здоров'я, гарного самопочуття і до нових зустрічей друзі! Бувайте усі! Пишіть, залишайте коментарі і будьте завжди на позитиві. Відмінного і світлого вам дня!

Радимо прочитати

Історія кефіру
Історія кефіру
Кефір є одним найпоширеніших кисломолочних продуктів. Слово кефір має турецьке коріння. Кеф -здоров'я по-турецьки.
Хліб на сироватці житній
Хліб на сироватці житній
А ви ще не відмовилися від вживання магазинного хліба? Якщо ні - то дарма! Багато недобросовісні виробники використовують різноманітні добавки, які ну ніяк не можна назвати корисними. А ось домашній
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Смородина, як відомо, буває різна: чорна, біла, червона. Більшість з нас кожен рік намагається обов'язково запастися на зиму чорною смородиною, у вигляді варення або заморожування ягід, вважаючи її

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки