Запіканка з кабачків в духовці: 10 різних рецептів кабачкової запіканки
Всім величезний привіт! Поспішаю знову порадувати вас найпопулярнішим серпневим стравою. Вгадайте з трьох разів! Про що я хочу написати?
Яких тільки страв не придумали з кабачків, і ось всіма улюблена запіканка не виняток. А ви які робите? До речі, в минулій замітці я ділилася з вами рецептами запіканки з картоплі, хто не бачив дивіться тут:
А сьогодні поведу вам літні кабачкові запіканки, з різними начинками і інгредієнтами, будуть і дієтичні пісні, і самі незвичайні на швидку руку. Головне у всіх вийде створити швидко цю нямку, так що поїхали ...
Запіканка з кабачків та картоплі в духовці
Найпростіший варіант, який люблять безумовно все. А в самий сезон, та коли ще картопелька молоденька з городу буде взагалі класно, виглядає чарівно красиво. Це просте блюдо хочеться описати дуже швидко, думаю, ні у кого не повинно виникнути питань. Отже, готуємо вдома. Смак нагадує, як в дитячому саду.
Спосіб приготування:
1. Візьміть один кабачок, видаліть з нього кожурку, приберіть тверді семянки якщо вони є, бувають, коли вже не молоді плоди. Поріжте їх на кружечки. Молода картопля (3-4 штучки) і помідори (4 штуки) теж поріжте на гуртки.
2. Покладіть все в деко і залийте сумішшю, для цього вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі (40 грам) додайте туди борошно (2 чайної ложки), потім перемішайте, далі внесіть один стакан молока і улюблені спеції, сіль і перець плюс одне куряче яйце . Все віночком збийте. Я ще додаю часник, який відвалів в чеснокодавке.
3. Посипте тертим сиром (200 грам) і відправте в духовку випікатися на 30 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного вам настрою!
Важливо! Можна зробити і без сиру, але ефект не той буде.
Є ще один дуже цікавий варіант, який я хочу запропонувати розглянути.
Нам знадобиться:
- кабачок - 1 шт
- картопля - 2-3 шт.
- куряче яйце - 1 шт.
- сир - 90 г
- цибуля зелена - пучок
- борошно - 2 ст.л
- кефір - 2 ст.л
- розпушувач тесту - 0,5 ч.л
- часник - 1 зубчик
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Для того, щоб не повторюватися, картопля в цій страві треться на тертці разом з кабачком, і сиром, а не ріжеться.
2. Далі додайте зелень, наприклад зелена цибуля, який поріжте дрібно, потім 1-2 яйця, розпушувач, посоліть і поперчіть. Часник видавити через прес, полийте сметаною або кефіром.
3. Внесіть борошно. Перемішайте, а після покладіть таку кашку на листочок для запікання змазаним маслом.
4. Випікайте до готовності при температурі 180 градусів, приблизно 35 хвилин.
5. Можна зробити за цим варіантом і в мультиварці, адже в чудопомощніце, теж готувати одне задоволення. Необхідну суміш помістіть в чашу, змащену олією. Поставте на режим «випічка» на 40 хвилин, після відключення переведіть в режим «очікування» або «підігріву» на 15 хвилин. (При бажанні можна зробити і на пару). А потім дістаньте з хорошим настроєм і кличте до столу всіх обідати або вечеряти. Смачного. Виходить дуже ніжно, швидко, корисно і ароматно.
Кабачкова запіканка з фаршем і помідорами - рецепт з фото
М'яка кабачки-овочева запіканка з м'ясом не залишить нікого байдужим, особливо чоловіків, адже для них м'ясо повинно бути присутнім скрізь, що поробиш люблять вони його. М'ясо або фарш можна брати абсолютно будь-який хоч курячий, буде більш нежненько або свинячий, яловичий, або ж змішаний вид. Ви який любите додавати, напишіть свої відгуки та пропозиції.
Цікаво! Можна навіть додати тушонку. &# 128520;
Чесно кажучи, мені цей вид нагадує піцу, якби я не знала, що це не вона, я б ніколи не зрозуміла, тому що підсумок ну дуже вже схожий на неї.
Ну, а раз ми згадали про цю ласун, так ось вам класний спосіб приготування в головній ролі я і мій синок.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Для початку роботи приготуйте всі необхідні інгредієнти за списком.
2. Самий головний інгредієнт, король цієї страви почистіть і поріжте на дрібні шматочки, бажано кубики.
3. Потім приготуйте червоних красенів, вимийте і поріжте на тонкі круглі шматочки.
4. Часник порубати кухонним ножем, ах, який запах пішов, дуже люблю часниковий смак. Ріпчасту цибулю наріжте на дрібні кубики.
5. Тепер зробіть правильно заливку. У миску розбийте яйця і туди відправте рубаний часничок.
6. Потім додайте майонез, перемішайте.
Цікаво! Хто любить нові відчуття можете додайте гірчицю.
7. Сир натріть на дрібній тертці, і змішайте його з шматочками кабачків і цибулі.
8. Потім цю суміш посоліть і поперчіть за смаком і викладіть на формочку, в якій будете випікати. Якщо взяти круглу, то і вийде як ніби піца. &# 128539; Це був перший шар, другий буде фарш, який ви можете зробити самостійно вдома, перекрутивши будь-яке м'ясо через м'ясорубку.
9. Далі знову укладаєте кабачкову суміш, потім помідорчики, ось так:
Залийте соусом рівномірно по всій площі.
10. Зверху, щоб було ще смачніше трете на тертці сир. Випікайте блюдо в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин, після запечені в духовці продукти можна посипати будь ароматної зеленню. Виглядає запечена шарами шалений, чи не так? Ням-ням і немає вже, все з'їли.
Відео про те, як готувати запіканку з кабачками і м'ясом
Хочете отримати додаткову інформацію та покрокові діями і рекомендаціями, тоді дивіться це відео з однокласників цієї смачної запіканки, тим більше готується без помідор:
Як вам така ідейка, сподобалася? Мені дуже, а вам? &# 128578;
Простий і смачний рецепт запіканки з кабачків і курки
Ну, що сказати, тим хто любить курячі варіанти страв, то цей вид вам буде як ніяк речі. До того ж ще м'ясо курки ще вважається і дієтичним. Цей вид відношу до найлегшим варіантом.
Нам знадобиться:
- куряче м'ясо - 600 г
- томатна паста - 2-3 ст.л
- рослинне масло для смаження
- сир твердий - 200 г
- кабачок - 1,5 кг
- яйце - 2-3 шт.
- сметана -6 ст.л
- помідори - 2 шт.
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Натріть на крупній тертці кабачок, можна якщо хочете порізати скибочками, посоліть його і поперчіть. Далі візьміть скляну форми для випічки і змастіть її рослинним маслом. Покладіть половину кабачкової суміші.
2. Куряче м'ясо поріжте на шматочки обсмажте на сковороді з рослинним маслом, в кінці налийте томатну пасту або терті помідори, тушкуйте до готовності м'яса. Потім шматочки покладіть другим шаром.
Важливо! Можна взяти абсолютно будь-яке м'ясо, то яке віддаєте перевагу, свинину чи яловичину, навіть фарш.
3. Далі знову маса з шинків.
4. Поріжте кружками помідори зверху.
5. Тепер слідом тертий сир, соус який зробіть з яєчка і сметани, просто збийте рідина ложечкою.
6. Ну і завершальний етап відправте блюдо в духовку випікатися на невеликому вогні при температурі 180 градусів 30-40 хвилин. Ах, запах просто дивовижний. &# 128539; Смачно, пальчики проковтнеш! І вам того, ж бажаю!
Кабачкова запіканка з крабовими паличками і сиром
А це взагалі супер ідейка, яка недавно сподобалася моїм гостям, вийшов смачний великий торт, та ще якщо включити фантазію і красиво прикрасити, то на будь-яке застілля, свято відмінно підійде.
У наступних статтях я обов'язково поділюся з вами розробками тортиків з кабачків, а в цій замітці хочеться поділитися саме варіантом з крабовими паличками, всі звикли їх зазвичай вживати в салатах, а тут бац ... і така несподіванка.
До речі, тим хто хоче щоб його страви стали більш різноманітними дивіться таке творіння ось тут:
Ну, а поки, що пропоную розглянути це блюдо і навчитися його робити дуже смачненько і швидко, з самого головного плода потрібно буде сфабрикувати млинці. Отже, поїхали ..
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Почніть з того, що потрібно буде на дрібній тертці через м'ясорубку пропустити кабачок. Зайву рідину видаліть руками. А то вийде дуже рідка.
2. Потім додайте яйця і посоліть.
3. Додайте борошно 7 ст.л, тісто повинно вийти, як на оладки.
4. Тепер випікайте на сковороді з рослинним маслом, вірніше посмажте коржики, розподіліть по всій сковороді масу, товщина повинна бути 1-1,5 см.
Важливо! Спочатку потрібно добре розжарити сковорідку з олією, а потім на невеликому вогні смажити млинці з двох сторін. Перевертайте дуже акуратно, за допомогою двох лопаток, бажано дерев'яних.
5. Яка ж краса вийшла, немов товстенькі смачненькі млинчики до солодкого столу. &# 128520; Вийшло 4 коржика.
6. Наступним кроком є приготування соусу, за допомогою м'ясорубки або вручну на тертці натріть крабові палички і сир. На чеснокодавке відіжміть часник.
7. У цю чашу з крабовими паличками і сиром додайте часник, майонез і сметану. Перемішайте. Тепер кожен коржик змастіть приготованою сумішшю.
8. Вийшло дуже класно! Красиво і шалено смачно, прикрасьте зеленню або тим, чим хочете, наприклад кукурудзою або горошком зверху.
9. У розрізі теж дуже кльово виглядає, чи не так? До речі, потрібно тортик поставити на 2 години в холодильник, щоб все добре просочилося, ну а потім звичайно починайте хомячить.
Запіканка з кабачків з манкою і плавленим сиром
Найбільш несподіваний і цікавий варіант, який теж багато знають і люблять. Використовується для пікантності тут плавлений сирок, який надає якусь родзинку в цій страві, виходить дуже повітряно і пишно, бо використовується ще і манка, яка робить свою справу. А блюдо до речі американське, уявляєте ?! &# 128580;
Нам знадобиться:
- Кабачок - 1 кг
- Сир плавлений - 250 г
- Яйце - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Крупа манна - 4 ст.л
- Оливкова олія - 2 ст.л
- Перець чорний мелений і сіль - за смаком
Спосіб приготування:
1. Як зазвичай першим кроком буде те, що потрібно буде кабачок і цибулю ріпчасту потерти на тертці, потім руками віджати з них зайвий сік. Посолити і поперчити. Потім на пластики порізати плавлені сирки і поставити на повільний вогонь вариться, я б сказала плавитися.
2. Повинна вийде ось така маса, як сир став рідким приберіть з плити. Тепер додайте масло оливкове і манну крупу, відсуньте постояти деякий час, приблизно 15 хвилин, щоб манка добре набухла. Яйце збийте і додайте туди ж, перемішайте.
3. Тепер кашку, що вийшла відправте в формочку для духовки і випікайте при температурі 180 градусів 40 хвилин. Ось така ошатна красуня повинна вийде, розріжте на порційні шматочки і просите до столу. Сама воригінальній і проста в приготуванні на вашому столі.
Смачного!
Як приготувати запіканку з кабачків з баклажанами і помідорами
Багато хто стверджує, що це рататуй, можливо вони і мають рацію, ще й соус Бешамель який ви з легкістю зможете зробити в домашніх умовах легко самі, скористайтеся цим варіантом приготування. Це дуже вітамінне овочеве блюдо, що відносяться до низькокалорійним видам, воно не жирне, сподобається абсолютно всім.
Нам знадобиться:
- вершкове масло - 3 ст.л
- баклажани - 2 шт.
- яйце - 1 шт.
- кабачок або патессони- 1 шт.
- сир - 100 г
- помідори -3 шт.
- картопля - 4 шт.
- борошно - 2 ст.л
- молоко - 2 ст.л
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Для початку поріжте баклажани, якщо не хочете щоб вони гірчить, то помістіть їх в солону воду на 30 хвилин.
2. Потім поріжте гуртками картопельку, кабачок, помідори і покладіть ось так як на цьому на деку:
3. Далі натріть сир і зробіть фірмовий соус. Увімкніть плиту і на сковороду внесіть вершкове масло, розтопіть його і після додайте борошно. Обсмажуйте до золотистого кольору цю густенькую суміш. Після внесіть туди молоко, розмішайте.
Важливо! Вогонь для смаження соусу повинен бути невеликий, за смаком додайте зелень і часник. Соус повинен бути трохи густим, і головне без грудочок. Остудіть.
4. У соус, що залишився додайте яйце і полийте акуратно по всій поверхні овочеву запіканку. Можна поперчити за смаком. Натріть сир зверху.
4. Надішліть в духовку на 25-30 хвилин до рум'яної апетитної скориночки. Клас, ось що вийшло, шикарно і смакота.
5. У розрізі теж з радістю виглядає, дуже корисно і смачно, ви не знаходите ?! Смачного!
Запіканка з кабачками і сиром
Ще один цікавий варіантік для тих, хто любить сир, можна порекомендувати його для дітей. Якщо ви не знаєте яке блюдо приготувати, то ризикніть і спорудити це! &# 128578; Секрет її полягає в тому, що це єдиний варіант без борошна, причому він відноситься до розряду нескладних, для юних господинь підійде. Я їла таке блюдо в кафе, а готував його справжній кулінар, відомий шеф-кухар.
Нам знадобиться:
- кабачки молоді - 4 шт.
- варене куряче філе - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 4 зубчиків;
- морква молода - 2 шт.
- сир домашній - 240 г
- молоко - 120 мл
- яйця - 2 шт.
- сир твердий - 120 г
- борошно пшеничне - 50 г
- ароматні трави - за смаком
- кріп свіжий - за смаком
- сіль, перець - за смаком
- зелена цибуля - кілька пір'я
- помідори -5 невеликих
Спосіб приготування:
1. На мою ці картинки самі за себе говорять що потрібно зробити, поріжте кубиками кабачок, а ось морковочку бажано взяти свіжу з городу на кружечки.
2. Ріпчасту цибулю покришите, часник через прес вичавіть і всі овочі спочатку моркву + цибуля, часник обсмажити на сковороді з рослинним маслом приблизно 3 хвилини, потім додайте головного царя цієї страви. Гасіть так 11 хвилин.
3. Тепер білий сир, добре якщо він у вас буде домашній, хоча магазинний теж підійде, змішайте з молоком, перемішайте. Потім додайте тертий сир (60 г) і перемішайте, консистенція буде така, приблизно як на оладки, може трохи густіше. Тепер потрібно збити віночком яйця, посолити і поперчити, додати спеції. Вилийте цю суміш до сиру.
Важливо! Все грудочки в сирі потрібно буде гарненько розім'яти столовим прибором.
4. Куряче філе порізати дрібними брусочками і внесіть туди ж до сиру, далі смажені овочі. Покладіть таку кашку в форму для випічки, змащену олією.
5. Наступний крок, потрібно буде порізати на кружечки баклажан і помідори і укласти це:
Зверху притрусіть тертим сиром.
6. Випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів до готовності 30 хвилин, потім вийміть і прикрасьте на свій смак зеленню петрушки і кропом. Така краса буде на вашому столі. Клас, як чудово виглядає!
Рецепт кабачкової запіканки з відеопоясненіямі
Спробуйте таке блюдо зробити сьогодні ж, обов'язково сподобається:
Овочева запіканка з кабачками і грибами в духовці
У самий сезон, коли вже все є на городі, а в лісі можна зібрати грибочки, можна зробити це творіння, дивіться самі:
На цьому напевно все, скоро вийдуть ще статті, в яких ви знайдете багато цікавого, очікуйте, а поки пропоную підписатися на мою розсилку і вступити в групу в контакті. Всім всього самого доброго, до побачення!
P.S Цікаво! Кугель - це єврейська запіканка з кабачків, чи неправда прикольно звучить. &# 128518;
З повагою, Катерина Манцуроваперев