Багет з яловичиною і солодким перцем
Багет з яловичиною і солодким перцем можна взяти з собою в дорогу або на роботу - це прекрасний перекус. Таку закуску можна запропонувати гостям, які з'явилися на порозі зовсім несподівано - це і смачно, і ситно, і оригінально. Дітям така закуска теж дуже сподобається. Подавати її краще гарячої, тоді начинка буде соковитіше, а сир буде тягнутися апетитними нитками. Однак, і в холодному вигляді багет з начинкою дуже хороший. Складові
- 2 маленьких багета
- 1 солодкий перець
- 120 г яловичини
- 1 куряче яйце
- 100 г твердого сиру
- 3-4 гілочки свіжої зелені
- 2 щіпки солі
- 2 щіпки спецій
Приготування
1. Підготуйте необхідні продукти. Сорт твердого сиру особливого значення не має, але бажано, щоб він добре плавився. Яловичина в рецепті використовується варена, можна взяти варено-копчену або посмажити м'ясо попередньо. Сорт перцю також не надто важливий, головне, щоб овоч був солодким. 2. Болгарський перець помийте і видаліть плодоніжки, насіння. Наріжте овоч невеликими кубиками. 3. Варену яловичину наріжте невеликими кубиками або соломкою, попутно вирізаючи все зайве - можуть потрапляти жорсткі прожилки або плівки. Надішліть м'ясо в миску до перцю. 4. Сир натріть на крупній або дрібній тертці. Також його можна дрібно нарізати - кубиками або соломкою. Надішліть сир в піалу. 5. Вбийте в піалу свіже куряче яйце - якщо воно дрібне, то можна використовувати пару штук. Підсолити начинку для багета і додайте трохи спецій, сушених трав (чебрець, базилік). Все добре перемішайте. 6. Зріжте верхівку багетів і видаліть м'якуш з серединки. «Човники» з хліба готові. 7. Наповніть заготовки начинкою. Тепер можна відправляти їх запікатися. 8. Для запікання можна викласти багет з начинкою на деко, застелене фольгою або пекарської папером. Можна вчинити аналогічно, тільки з формою для запікання - розмістити багет в ній. 9. Надішліть форму з заготовками в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте закуску 15-20 хвилин, після чого дістаньте і дайте трохи охолонути. Перед подачею присипте свіжою зеленню - смачно виходить з петрушкою.