» » Апельсиновий пудинг

Апельсиновий пудинг


Апельсиновий пудинг
Пудинг - це особливий вид кулінарного виробу. Він не схожий ні на пиріг, ні на запіканку. Він дуже ніжний і м'який.

Цей пудинг не зовсім звичайний. Незважаючи на те, що тісто замішується в одній мисці, в готовому вигляді випічка виходить ніби тришарової. Верх пудингу сухий, що складається з тонкого бісквітного коржа, який тане в роті. В середині - начинка, схожа на крем, а нижній шар нагадує ніжну запіканку.

Цедра і апельсиновий сік роблять пудинг дуже ароматним.

Складові

Апельсиновий пудинг

  • борошно - 50 г
  • яйця - 3 шт.
  • цукор - 80 г
  • молоко - 300 мл
  • масло вершкове - 80 г
  • сода - 5 г
  • лимонна кислота - 2 г
  • апельсин - 1 шт.
  • цукрова пудра

Приготування

Апельсиновий пудинг
1. Нагрівають духовку до 170 °.

У миску насипають цукор, кладуть відокремлені від білків жовтки і порізане на шматочки м'яке масло.

Апельсиновий пудинг
2. Збивають міксером до кремоподібного стану.

Апельсиновий пудинг
3. За допомогою терки знімають з апельсина цедру і додають в яєчну суміш. перемішують.

Апельсиновий пудинг
4. Насипають борошно, соду і лимонну кислоту.

Апельсиновий пудинг
5. Замішують в'язке тісто.

Апельсиновий пудинг
6. Апельсин очищають, ділять на часточки і вичавлюють сік. Вийде приблизно половина склянки. Виливають в миску з тестом. розмішують.

Апельсиновий пудинг
7. Наливають холодне молоко.

Апельсиновий пудинг
8. В іншій мисці збивають міксером білки до стійких «піків».

Апельсиновий пудинг
9. З'єднують з тестом.

Апельсиновий пудинг
10. Акуратно перемішують знизу вгору.

Апельсиновий пудинг
11. Форму з високими бортиками рясно змащують маслом. Викладають в неї апельсинове тісто і розрівнюють. Форму ставлять на деко, в який наливають гарячу воду до половини її висоти.

Апельсиновий пудинг
12. Пудинг відправляють в духовку і випікають 50-60 хвилин до золотистої скоринки.

Апельсиновий пудинг
13. Виключають духовку. Щоб пудинг не опав, дверцята не відчиняють 10 хвилин.

Дістають пудинг, посипають цукровою пудрою і дають йому трохи охолонути.

Апельсиновий пудинг
14. Нарізають на порції.

Господині на замітку

1. Взбивание білків - серйозний процес, що вимагає кулінарної грамотності. Ємність, куди їх виливають, повинна бути добре охолодженої і абсолютно сухий, як і віночок. Піднесенню білкової маси на заваді потраплянню в неї навіть малої частини жовтка. Кожне з трьох яєць бажано розбивати над двома окремими мисочками. Коли стане зрозуміло, що субстанції розділилися успішно, можна буде використовувати ці компоненти відповідно до вказівок рецепта.

2. Краще перед натиранням цедри і вижиманням соку спробувати сам апельсин, а також шматочок його шкірки. Деякі сорти цих плодів надто кислі, їх шкірка надмірно гірка. Переважно вибрати цитрус з солодкуватим освіжаючим смаком і крупнопористой шкіркою середньої товщини - така зазвичай має помірну гірчинку.

3. Не випадково в переліку продуктів відсутні запашні добавки. Цей пудинг пахне апельсином, його запах самодостатній і приємний. Сторонні ароматичні ноти тут будуть зайвими. Зате з додатковими інгредієнтами, що впливають на смак, дозволяється експериментувати. У тісто кладуть як загальнодоступні, поширені сухофрукти (родзинки, шматочки кураги), так і екзотичні (лічі, сушений ананас, інжир).

Радимо прочитати

Апельсиновий курд
Апельсиновий курд
Апельсиновий курд - шалено смачний цитрусовий крем, який ви можете створити на своїй кухні всього лише за 20 хвилин. Його традиційно подають до морозива, бісквітним десертів, змащують ним коржі для
Апельсиновий паску
Апельсиновий паску
Соковитий і надзвичайно ароматний апельсиновий паску стане головним ласощами на великодньому столі, причому ви напевно захочете повторити такий рецепт і в наступному році, адже домашня випічка буде
Рецепт клафути з вишнею
Рецепт клафути з вишнею
Клафуті - це такий французький десерт, який, на мій погляд більше нагадує пудинг, ніж пиріг. Але все ж це пиріг, і вельми смачний. Клафуті готують з різними фруктовими начинками, але частіше за все з
Ромова баба рецепт з фото
Ромова баба рецепт з фото
Всім привіт. Ромова баба з нашого дитинства — пам'ятаєте цей смак? Неможливо забути. Розкішна випічка з яскравим ромовим присмаком. Повітряна і ароматна, соковита, з тане в роті помадкою.
Пудинг з сиру
Пудинг з сиру
Десерт під назвою сирний пудинг може бути прийнятий за інше ласощі – сирне суфле. Все тому, що десерт виходить ніжний і повітряний. Такий пудинг підійде для дитячого столу, дітлахи неодмінно

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки