Апельсиновий пудинг
Цей пудинг не зовсім звичайний. Незважаючи на те, що тісто замішується в одній мисці, в готовому вигляді випічка виходить ніби тришарової. Верх пудингу сухий, що складається з тонкого бісквітного коржа, який тане в роті. В середині - начинка, схожа на крем, а нижній шар нагадує ніжну запіканку.
Цедра і апельсиновий сік роблять пудинг дуже ароматним.
Складові
- борошно - 50 г
- яйця - 3 шт.
- цукор - 80 г
- молоко - 300 мл
- масло вершкове - 80 г
- сода - 5 г
- лимонна кислота - 2 г
- апельсин - 1 шт.
- цукрова пудра
Приготування
1. Нагрівають духовку до 170 °.У миску насипають цукор, кладуть відокремлені від білків жовтки і порізане на шматочки м'яке масло.
2. Збивають міксером до кремоподібного стану.3. За допомогою терки знімають з апельсина цедру і додають в яєчну суміш. перемішують. 4. Насипають борошно, соду і лимонну кислоту. 5. Замішують в'язке тісто. 6. Апельсин очищають, ділять на часточки і вичавлюють сік. Вийде приблизно половина склянки. Виливають в миску з тестом. розмішують. 7. Наливають холодне молоко. 8. В іншій мисці збивають міксером білки до стійких «піків». 9. З'єднують з тестом. 10. Акуратно перемішують знизу вгору. 11. Форму з високими бортиками рясно змащують маслом. Викладають в неї апельсинове тісто і розрівнюють. Форму ставлять на деко, в який наливають гарячу воду до половини її висоти. 12. Пудинг відправляють в духовку і випікають 50-60 хвилин до золотистої скоринки. 13. Виключають духовку. Щоб пудинг не опав, дверцята не відчиняють 10 хвилин.
Дістають пудинг, посипають цукровою пудрою і дають йому трохи охолонути.
14. Нарізають на порції.Господині на замітку
1. Взбивание білків - серйозний процес, що вимагає кулінарної грамотності. Ємність, куди їх виливають, повинна бути добре охолодженої і абсолютно сухий, як і віночок. Піднесенню білкової маси на заваді потраплянню в неї навіть малої частини жовтка. Кожне з трьох яєць бажано розбивати над двома окремими мисочками. Коли стане зрозуміло, що субстанції розділилися успішно, можна буде використовувати ці компоненти відповідно до вказівок рецепта.2. Краще перед натиранням цедри і вижиманням соку спробувати сам апельсин, а також шматочок його шкірки. Деякі сорти цих плодів надто кислі, їх шкірка надмірно гірка. Переважно вибрати цитрус з солодкуватим освіжаючим смаком і крупнопористой шкіркою середньої товщини - така зазвичай має помірну гірчинку.
3. Не випадково в переліку продуктів відсутні запашні добавки. Цей пудинг пахне апельсином, його запах самодостатній і приємний. Сторонні ароматичні ноти тут будуть зайвими. Зате з додатковими інгредієнтами, що впливають на смак, дозволяється експериментувати. У тісто кладуть як загальнодоступні, поширені сухофрукти (родзинки, шматочки кураги), так і екзотичні (лічі, сушений ананас, інжир).