» » Апельсиновий курд

Апельсиновий курд


Апельсиновий курд
Апельсиновий курд - шалено смачний цитрусовий крем, який ви можете створити на своїй кухні всього лише за 20 хвилин. Його традиційно подають до морозива, бісквітним десертів, змащують ним коржі для тортів. При приготуванні страви за рецептом пам'ятайте про те, що крем виходить не густим і не рідким - не чекайте він нього того, що він застигне і придбає тверду форму. Консистенція правильно створеного курдів як у тесту на оладки - він повинен злегка стікати з ложки. Зберігається такий крем в холодильнику близько 4-5 днів, але практично ніколи не доживає до цього часу, так як багато ласуни воліють з'їдати його в перші години після охолодження.

Складові

Апельсиновий курд

  • 1 апельсин
  • 2 курячих яйця
  • 100 г цукрового піску
  • 25 мл лимонного соку
  • 50 г вершкового масла

Як приготувати апельсиновий курд

Апельсиновий курд
1. обшпарити апельсин окропом - його цедра виділить більше ароматного масла. Натремо цедру апельсина на дрібній тертці, намагаючись не зачіпати білий шар під шкіркою - він дуже гірчить і зіпсує смак всього курдів. Після того, як з усього плода буде знята цедра, разрежем апельсин навпіл і видавив сік з кожної половинки цитрусового, видаляючи кісточки, якщо такі в них будуть присутні! Можна скористатися спеціальною соковижималкою для цитрусових.

Апельсиновий курд
2. Лимонний сік, апельсиновий сік і цедру викладемо в сотейник або каструлю з антірігарним дном. Всиплемо туди ж цукровий пісок.

Апельсиновий курд
3. Окремо в ємності зіб'ємо пару курячих яєць в пишну піну. За бажанням можна використовувати тільки жовтки - тоді ваш курд буде густішим.

Апельсиновий курд
4. Переллємо яєчну масу в ємність до решти інгредієнтів і акуратно все перемішати. Помістимо ємність на плиту і доведемо практично до кипіння, помішуючи її віночком. На поверхні маси повинна утворитися піна - в цей момент ми зменшимо нагрів до мінімуму і протушкувати соус ще близько 1 хвилини.

Апельсиновий курд
5. Потім знімемо ємність з вогню, а готовий курд перетремо через ситечко, видаляючи цедру.

Апельсиновий курд
6. Додамо в солодкий соус вершкове масло і ретельно його втрутитися. Багато додають масло до прогрівання соусу, але через це він може расслоиться, тому такий продукт найкраще додавати в самому кінці. Готовий курд з апельсина обов'язково остудити в холодильнику - він загусне ще більше.

Апельсиновий курд
7. Подається курд до столу на солодке або разом з десертом, чашкою ароматного свіжозвареного кави.

Радимо прочитати

Апельсиновий мармелад
Апельсиновий мармелад
Апельсиновий мармелад домашнього приготування - чудове рідкісне ласощі. Створюється враження, що кожен його шматочок світиться зсередини.
Апельсиновий паску
Апельсиновий паску
Соковитий і надзвичайно ароматний апельсиновий паску стане головним ласощами на великодньому столі, причому ви напевно захочете повторити такий рецепт і в наступному році, адже домашня випічка буде
Апельсиновий пудинг
Апельсиновий пудинг
Пудинг - це особливий вид кулінарного виробу. Він не схожий ні на пиріг, ні на запіканку. Він дуже ніжний і м'який. Цей пудинг не зовсім звичайний.
Кабачки як ананаси
Кабачки як ананаси
Пропонуємо заготовити відмінне десертне блюдо на зиму – солодкі кабачки як ананаси в сиропі. Таку заготовку за смаком можна порівняти з консервованими ананасами. Так, саме ананасами. Кабачок, завдяки

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки