» » Апельсиновий мармелад

Апельсиновий мармелад


Апельсиновий мармелад
Апельсиновий мармелад домашнього приготування - чудове рідкісне ласощі. Створюється враження, що кожен його шматочок світиться зсередини.

Відвар цедри ретельно проціджують, а потім з'єднують з цукром і желатином, так як після видалення її крупинок кількість рідини закономірно зменшиться. Якщо суміш соків виявилася занадто кислої - її слід розбавити водою.

У форму іноді поміщають половинки волоських горішків, фундука або арахісу. Золотисті шматочки можна обсипати кокосовою стружкою, вафельної, горіховою крихтою або цукровою пудрою. Їх розмір залежить від висоти бортів форми.

Складові

Апельсиновий мармелад

  • апельсини 1,5-2 шт.
  • лимон 1 шт.
  • желатин 20 г
  • вода 100 мл
  • цукор 400 + для посипання

Приготування

Апельсиновий мармелад
1. Для приготування мармеладу знадобиться цедра цитрусових. Фрукти добре промийте і обшпарте окропом. Обсушити паперовим рушником. Зніміть тонкий шар цедри на дрібній тертці. Щоб втрати були мінімальні, прикладіть на терку невеликий аркуш пергаменту.

Апельсиновий мармелад
2. Розріжте фрукти навпіл і вичавіть сік.

Апельсиновий мармелад
3. З'єднайте лимонний і апельсиновий сік в зручній посуді. Всипте швидкорозчинний желатин. Перемішайте ложкою і залиште набухати при кімнатній температурі. періодично перемішуйте.

Апельсиновий мармелад
4. У сотейник всипте цукор. Додайте воду і цедру цірусових. Встановіть ємність на помірний вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть 5-6 хвилин з моменту закипання. За цей час цукрові крупинки повинні повністю розчинитися. Зніміть сироп з вогню і остудіть протягом 5-6 хвилин.

Апельсиновий мармелад
5. Додайте в гарячий сироп набряклий желатин. Відразу перемішайте до розчинення желатинових грудочок.

Апельсиновий мармелад
6. Ароматний сироп процідіть через сито з дрібними дірочками або через марлю.

Апельсиновий мармелад
7. Підготуйте глибоку форму. Розмір вибирайте на свій розсуд. Чим менше розмір форми, тим мармелад вийде більш високим. Застелите дно і бічні сторони харчовою плівкою. Перелийте мармеладную суміш. Остудіть до кімнатної температури. Накрийте зверху плівкою і відправте в холодильник на 5-6 годин до повного застигання.

Апельсиновий мармелад
8. Коли мармеладна маса застигне, дістаньте з холодильника, посипте зверху цукром і розподіліть його по всій поверхні.

Апельсиновий мармелад
9. Переверніть вміст форми на лист пергаменту. Відключіть харчову плівку, допомагаючи лопаткою. Посипте цукром. Наріжте на порційні шматочки. Апельсиновий мармелад готовий. Подавайте до солодкого столу.

Радимо прочитати

Апельсиновий курд
Апельсиновий курд
Апельсиновий курд - шалено смачний цитрусовий крем, який ви можете створити на своїй кухні всього лише за 20 хвилин. Його традиційно подають до морозива, бісквітним десертів, змащують ним коржі для
Апельсинова панакота
Апельсинова панакота
У слов'янській кухні немає страви, схожого на Панакота. Хоча цей десерт і дуже простий. Може бути, саме тому він і набув такого поширення.
Апельсиновий паску
Апельсиновий паску
Соковитий і надзвичайно ароматний апельсиновий паску стане головним ласощами на великодньому столі, причому ви напевно захочете повторити такий рецепт і в наступному році, адже домашня випічка буде
Апельсиновий пудинг
Апельсиновий пудинг
Пудинг - це особливий вид кулінарного виробу. Він не схожий ні на пиріг, ні на запіканку. Він дуже ніжний і м'який. Цей пудинг не зовсім звичайний.
Яблучний тарт
Яблучний тарт
Якщо шарлотка вам набридла, ви любите кокос і випічка з додаванням кокосової стружки теж дорога вашому серцю, то вам неодмінно потрібно спробувати тарт з яблуками і апельсинами з кокосового тесту.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки