Апельсиновий мармелад домашнього приготування - чудове рідкісне ласощі. Створюється враження, що кожен його шматочок світиться зсередини. Відвар цедри ретельно проціджують, а потім з'єднують з цукром і желатином, так як після видалення її крупинок кількість рідини закономірно зменшиться. Якщо суміш соків виявилася занадто кислої - її слід розбавити водою.
У форму іноді поміщають половинки волоських горішків, фундука або арахісу. Золотисті шматочки можна обсипати кокосовою стружкою, вафельної, горіховою крихтою або цукровою пудрою. Їх розмір залежить від висоти бортів форми.
Складові
- апельсини 1,5-2 шт.
- лимон 1 шт.
- желатин 20 г
- вода 100 мл
- цукор 400 + для посипання
Приготування
1. Для приготування мармеладу знадобиться цедра цитрусових. Фрукти добре промийте і обшпарте окропом. Обсушити паперовим рушником. Зніміть тонкий шар цедри на дрібній тертці. Щоб втрати були мінімальні, прикладіть на терку невеликий аркуш пергаменту. 2. Розріжте фрукти навпіл і вичавіть сік. 3. З'єднайте лимонний і апельсиновий сік в зручній посуді. Всипте швидкорозчинний желатин. Перемішайте ложкою і залиште набухати при кімнатній температурі. періодично перемішуйте. 4. У сотейник всипте цукор. Додайте воду і цедру цірусових. Встановіть ємність на помірний вогонь. Помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть 5-6 хвилин з моменту закипання. За цей час цукрові крупинки повинні повністю розчинитися. Зніміть сироп з вогню і остудіть протягом 5-6 хвилин. 5. Додайте в гарячий сироп набряклий желатин. Відразу перемішайте до розчинення желатинових грудочок. 6. Ароматний сироп процідіть через сито з дрібними дірочками або через марлю. 7. Підготуйте глибоку форму. Розмір вибирайте на свій розсуд. Чим менше розмір форми, тим мармелад вийде більш високим. Застелите дно і бічні сторони харчовою плівкою. Перелийте мармеладную суміш. Остудіть до кімнатної температури. Накрийте зверху плівкою і відправте в холодильник на 5-6 годин до повного застигання. 8. Коли мармеладна маса застигне, дістаньте з холодильника, посипте зверху цукром і розподіліть його по всій поверхні. 9. Переверніть вміст форми на лист пергаменту. Відключіть харчову плівку, допомагаючи лопаткою. Посипте цукром. Наріжте на порційні шматочки. Апельсиновий мармелад готовий. Подавайте до солодкого столу.