» » Банановий кекс

Банановий кекс


Банановий кекс
У ошатного бананового кексу з рифленою верхівкою немає шансу зачерствіти. І не тому, що здобне тісто по представленому рецептом утворює тонку, але стійку корочку. Просто перемішаний з запахом свіжої випічки банановий аромат не дозволяє нікому встояти перед спокусою з'їсти шматочок, а то і кілька.

Простий набір продуктів і рецепт, всесезонна доступність бананів і швидкість приготування роблять його досить популярним десертом. Присипаний цукровою пудрою фігурний пиріг можна подати і з чашкою гарячого шоколаду, і зі склянкою крижаного лимонаду, і зі збитими вершками.

Складові

Банановий кекс

  • банани 2 шт. (300-350 г)
  • цукор 100 г
  • куряче яйце 1 шт.
  • вершкове масло 50 г
  • борошно пшеничне 200 г
  • розпушувач 0,5 ст. л.
  • сода 0,25 ч. л.
  • сіль 1 щіпка

Приготування

Банановий кекс
1. Очистіть банани від шкірки і наріжте середніми кружечками. Перемістіть в глибоку миску і розм'якшіть виделкою або блендером. Банани краще брати вже м'які, вони набагато ароматні. Якщо банани розминати виделкою в готовому кекс будуть відчуватися бананові шматочки.

Банановий кекс
2. Цукор насипте до банановому пюре. Збийте блендером до отримання пишної маси. Якщо у вас немає кухонних помічників, озбройтеся віночком і інтенсивно перемішуйте.

Банановий кекс
3. Вершкове масло (або маргарин) розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані і додайте до решти інгредієнтів. перемішайте.

Банановий кекс
4. Яйце введіть в тарілку, де замішуєте тісто. Ретельно збийте до утворення однорідної маси.

Банановий кекс
5. Борошно просійте через сито. Перемішайте з розпушувачем, сіллю і содою. Потроху додавайте до бананової суміші і за допомогою лопатки або міксера замісити не сильно густе тісто.

Банановий кекс
6. Увімкніть розігріватися духовку на 180 градусів. Перелийте тісто для кексу в форму для випічки. Бажано змастити форму вершковим маслом і присипати манкою, якщо використовуєте залізні або керамічні форми. Випікайте 40-60 хвилин. Час запікання залежить від розміру форми.

Банановий кекс
7. Банановий кекс можна прикрасити шоколадною глазур'ю або присипати цукровою пудрою.

Господині на замітку

1. Якщо в господарстві немає блендера, це не привід відмовлятися від приготування бананового кексу з показаного рецептом - дрібні шматочки фрукта стануть бажаним наповнювачем, ні в чому не поступається пюре.

2. Розтоплене вершкове масло краще остудити до кімнатної температури, а яйця заздалегідь дістати з холодильника, щоб виключити контраст температур всіх інгредієнтів тіста і забезпечити оптимальні умови вистоювання.

3. Кількість яєць можна збільшити - вони зроблять тісто більш легким і пористим. Яйця бажано збити окремо, а вже потім вливати в тісто. Такий прийом дасть можливість обійтися без харчової соди, дозволить тесту краще піднятися, до того ж воно не буде кришитися при розрізанні.

4. Невелика кількість картопляного крохмалю в тесті, цукрова пудра замість цукру зроблять корочку хрусткою.

5. Форму зручніше змащувати рослинною олією - воно дешевше, практично не окислюється і не димить. Духовку розігрівають заздалегідь і поміщають кекс випікатися негайно після збивання, поки тісто залишається насиченим бульбашками повітря.

6. Ребриста поверхня кексу, прикрашена банановими цукатами, ефектно виглядає під шаром кольорової цукрової глазурі.

Радимо прочитати

Банановий джем
Банановий джем
Неймовірно ароматний і смачний банановий джем можна приготувати навіть з переспілих бананів, якщо такі фрукти залишилися не з'їденими.
Банановий пиріг. Рецепт з фото
Банановий пиріг. Рецепт з фото
Хочу поділитися з вами історією про те, як я зважилася приготувати цей пиріг. На підвіконні моєї кухні залежалися два великих банана. Якось ніхто не зазіхав на них, тому вони, мабуть від образи на
Торт з бананами
Торт з бананами
Цей простий і швидкий у виконанні торт відмінно підійде для чаювання в тихому сімейному колі. Але якщо ваші друзі і знайомі є великими любителями бананів і десертами з ними, то можна приготувати
Великодній сирний кекс
Великодній сирний кекс
Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки