Абрикосове варення

Щоб стиглі часточки збереглися цілими, вміст каструлі слід не помішувати, а злегка струшувати. Ніжна м'якоть плодів не переносить інтенсивного кипіння: варення лише повільно прогрівають на невеликому вогні. Про готовність свідчить відсутність піни і поява медового відтінку: цукор внаслідок карамелізації поміняє колір готового продукту.
Як незвичайних добавок використовують половинки волоських горіхів, імбирну стружку, скибочки апельсинів з шкіркою.
Залежно від солодощі абрикосів ми визначимо кількість цукру. Якщо плоди кислуваті, цукру можна класти 1: 1. А солодкі зажадають на 1 кг абрикосів 600-700 г цукрового піску. Цей рецепт не включає в себе варіння сиропу, а значить, не вимагає застосування води. Будемо варити на основі соку, який виділиться з плодів.
Складові

- абрикоси - 1200 г
- цукор - 800 г
Як зварити варення з абрикосів








Господині на замітку
1. На основі такої заготовки роблять желе привабливого янтарно-жовтого відтінку. Якщо його консистенція щільна, то в нарізаному вигляді воно послужить декором для йогуртових і сирних тортів, а також для тістечок-кошичків.2. Цікаве варення виходить з кардинально протилежних абрикосів - сильно переспілих і, навпаки, дуже твердих, погано доспілих. Гуща вийде в'язкою, майже однорідною, як конфітюр, оскільки м'які плоди разварятся практично в пюре. У цій основі стануть чітко виділятися часточки, які зберегли цілісність, - ті, що були до термообробки щільними. Пропорції довільні, нюанс лише один: перше беремо більше, друге - менше.
3. Найбільш гармонійна добавка до будь-якої абрикосової консервації - мигдаль. Тим часом треба пам'ятати, що цей ароматний горіх скорочує термін зберігання ласощі, так як містить малу дозу отруйних речовин. За 12-14 місяців нічого небезпечного не станеться, проте в подальшому у варення почне з'являтися гіркуватий присмак, органолептичні якості продукту поступово погіршаться. Волоські горіхи до подібного не призводять, але самі, перебуваючи в солодкої масі, з часом втрачають привабливість - размокают, втрачають хрусткость. У відмінному стані вони будуть міститися в банку лише близько півроку.