» » Абрикосове варення

Абрикосове варення


Абрикосове варення
Для приготування абрикосового варення відібрані фрукти засипають цукром. Отриманий сік і стає основою сиропу.

Щоб стиглі часточки збереглися цілими, вміст каструлі слід не помішувати, а злегка струшувати. Ніжна м'якоть плодів не переносить інтенсивного кипіння: варення лише повільно прогрівають на невеликому вогні. Про готовність свідчить відсутність піни і поява медового відтінку: цукор внаслідок карамелізації поміняє колір готового продукту.

Як незвичайних добавок використовують половинки волоських горіхів, імбирну стружку, скибочки апельсинів з шкіркою.

Залежно від солодощі абрикосів ми визначимо кількість цукру. Якщо плоди кислуваті, цукру можна класти 1: 1. А солодкі зажадають на 1 кг абрикосів 600-700 г цукрового піску. Цей рецепт не включає в себе варіння сиропу, а значить, не вимагає застосування води. Будемо варити на основі соку, який виділиться з плодів.

Складові

Абрикосове варення

  • абрикоси - 1200 г
  • цукор - 800 г

Як зварити варення з абрикосів

Абрикосове варення
1. Перед тим, як варити абрикосове варення, абрикоси слід ретельно вимити. Потім відокремити кісточку від м'якоті. Укласти в глибоку каструлю або таз. Якщо плоди великі, кожну половинку можна розрізати на дві частини. Отримаємо красиві часточки.

Абрикосове варення
2. У каструлю на абрикоси насипаємо цукор. Злегка можна потрясти і накрити кришкою. Поставити на ніч в холодильник або залишити при кімнатній температурі.

Абрикосове варення
3. За цей час плоди добре пустили сік. Таким чином, ми отримали багато сиропу. Саме тому не варто додавати воду.

Абрикосове варення
4. Починаємо варити варення з абрикосів на помірному вогні. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і відключаємо вогонь. Даємо повністю охолонути вмісту каструлі. Можна залишити варення на ніч або з ранку до вечора. А варити ми будемо його в три підходи, тобто кип'ятити після кожного цілковитого охолодження.

Абрикосове варення
5. Повторно доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Абрикосове варення
6. І ще один раз кип'ятимо. На цей раз будемо перекладати ласощі в баночки. Підготуємо заздалегідь тару, потримавши її над парою. Кришки теж слід прокип'ятити. На це кількість варення потрібні дві банки об'ємом 0,5 л.

Абрикосове варення
7. Закочуємо варення і перевертаємо догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо повністю охолонути, і переносимо заготовку в прохолодне темне місце на зберігання до зими.

Абрикосове варення
8. Якщо абрикоси були м'якими, варення, швидше за все, вийде не з часточками. Але коли плоди щільні, в результаті нас будуть радувати красиві шматочки абрикоса в янтарний густому сиропі.

Господині на замітку

1. На основі такої заготовки роблять желе привабливого янтарно-жовтого відтінку. Якщо його консистенція щільна, то в нарізаному вигляді воно послужить декором для йогуртових і сирних тортів, а також для тістечок-кошичків.

2. Цікаве варення виходить з кардинально протилежних абрикосів - сильно переспілих і, навпаки, дуже твердих, погано доспілих. Гуща вийде в'язкою, майже однорідною, як конфітюр, оскільки м'які плоди разварятся практично в пюре. У цій основі стануть чітко виділятися часточки, які зберегли цілісність, - ті, що були до термообробки щільними. Пропорції довільні, нюанс лише один: перше беремо більше, друге - менше.

3. Найбільш гармонійна добавка до будь-якої абрикосової консервації - мигдаль. Тим часом треба пам'ятати, що цей ароматний горіх скорочує термін зберігання ласощі, так як містить малу дозу отруйних речовин. За 12-14 місяців нічого небезпечного не станеться, проте в подальшому у варення почне з'являтися гіркуватий присмак, органолептичні якості продукту поступово погіршаться. Волоські горіхи до подібного не призводять, але самі, перебуваючи в солодкої масі, з часом втрачають привабливість - размокают, втрачають хрусткость. У відмінному стані вони будуть міститися в банку лише близько півроку.

Радимо прочитати

Абрикосове варення з фундуком
Абрикосове варення з фундуком
Фундук вважається найбільш цінним горіхом, і всіх страв, до складу яких входить, додає особливого впізнаваний відтінок. Горіхова добавка перетворює звичайне абрикосове варення в вишукані ласощі, яке
Абрикосова пюре на зиму
Абрикосова пюре на зиму
Янтарне абрикосове пюре - універсальний дивовижний десерт, відмінна начинка для пишних духових пирогів і основа безлічі вітамінних напоїв.
Абрикосове варення без варіння
Абрикосове варення без варіння
Ароматне, яскраве і барвисте варення, створене на основі всього лише двох компонентів, що не піддаються тепловій обробці - це справжня знахідка для зимових заготовок.
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси – плоди, з яких можна створювати безліч різних апетитних страв. Одним з варіантів їх приготування є заготовки на зиму, з них варять абрикосове варення, конфітюр, джем, компоти і сиропи.
Абрикосовий сік на зиму
Абрикосовий сік на зиму
Сьогодні пропонуємо вам забрати в зимові холоди яскравий і корисний напій – готуємо абрикосовий сік на зиму з м'якоттю в домашніх умовах. Завдяки мінімальній термообробці практично всі вітаміни

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки