» » Абрикосове варення з фундуком

Абрикосове варення з фундуком


Абрикосове варення з фундуком

Фундук вважається найбільш цінним горіхом, і всіх страв, до складу яких входить, додає особливого впізнаваний відтінок. Горіхова добавка перетворює звичайне абрикосове варення в вишукані ласощі, яке знайдеться не на кожному чайному столі.

Слід пам'ятати, що найкориснішими є свіжі, які не пройшли термічну обробку горіхи нового врожаю. Їх потрібно додавати в кінці приготування, коли абрикоси вже досить Уваров, щоб не змінилися споживчі властивості ядерець - скарбів природи, які вона марно приховує від нас за міцною твердою оболонкою.

Складові

Вам буде потрібно на 0,5 л банку:

Абрикосове варення з фундуком

  • 350 г стиглих абрикосів
  • 50 г очищеного фундука
  • 100 г цукрового піску
  • 1 щіпка лимонної кислоти
  • 100 мл гарячої води

Приготування

Абрикосове варення з фундуком
1. У сотейнику або іншої ємності з антипригарним покриттям закип'ятити гарячу воду і всипати в неї цукровий пісок і лимонну кислоту. Абрикоси промиємо у воді і очистимо від кісточок, акуратно розкриваючи на половинки. Викладемо фруктові половинки в киплячий сироп і відварити протягом 5-7 хвилин.

Абрикосове варення з фундуком
2. Потім додамо в варення прожаренние шматочки фундука. Можна використовувати також волоські горіхи, не гіркий мигдаль і кешью. Пам'ятайте про те, що перед додаванням горіхової крихти в ласощі, її обов'язково необхідно просушити в духовці або прожарити на сковороді! Проварити варення ще 2-3 хвилини.

Абрикосове варення з фундуком
3. пропарити на водяній бані банки і кришки і заллємо в банки варення з допомогою ополоника.

Абрикосове варення з фундуком
4. Відразу ж їх закупоримо ключем для консервації, накривши гарячими кришками. Перевернемо і прислухаємося - чи не виходить повітря.

Абрикосове варення з фундуком
5. Якщо свисту не чути, значить банку закупорена щільно і не «вистрілить» на зберіганні. Перенесемо її в комору і залишимо там до того часу, коли захочемо насолодитися таким ароматним і смачним варенням з абрикосів.

Радимо прочитати

Абрикосове варення
Абрикосове варення
Для приготування абрикосового варення відібрані фрукти засипають цукром. Отриманий сік і стає основою сиропу. Щоб стиглі часточки збереглися цілими, вміст каструлі слід не помішувати, а злегка
Абрикосове варення без варіння
Абрикосове варення без варіння
Ароматне, яскраве і барвисте варення, створене на основі всього лише двох компонентів, що не піддаються тепловій обробці - це справжня знахідка для зимових заготовок.
Абрикосовий смузі
Абрикосовий смузі
Смачний і соковитий сніданок можна собі приготувати з абрикосів і кефіру - абрикосовий смузі. Такий напій і підбадьорить, і додасть сил і настрою на весь день, правда, якщо у вас в наявності є свіжі
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси – плоди, з яких можна створювати безліч різних апетитних страв. Одним з варіантів їх приготування є заготовки на зиму, з них варять абрикосове варення, конфітюр, джем, компоти і сиропи.
Абрикосовий сік на зиму
Абрикосовий сік на зиму
Сьогодні пропонуємо вам забрати в зимові холоди яскравий і корисний напій – готуємо абрикосовий сік на зиму з м'якоттю в домашніх умовах. Завдяки мінімальній термообробці практично всі вітаміни

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки