Фундук вважається найбільш цінним горіхом, і всіх страв, до складу яких входить, додає особливого впізнаваний відтінок. Горіхова добавка перетворює звичайне абрикосове варення в вишукані ласощі, яке знайдеться не на кожному чайному столі.
Слід пам'ятати, що найкориснішими є свіжі, які не пройшли термічну обробку горіхи нового врожаю. Їх потрібно додавати в кінці приготування, коли абрикоси вже досить Уваров, щоб не змінилися споживчі властивості ядерець - скарбів природи, які вона марно приховує від нас за міцною твердою оболонкою.
Складові
Вам буде потрібно на 0,5 л банку:
- 350 г стиглих абрикосів
- 50 г очищеного фундука
- 100 г цукрового піску
- 1 щіпка лимонної кислоти
- 100 мл гарячої води
Приготування
1. У сотейнику або іншої ємності з антипригарним покриттям закип'ятити гарячу воду і всипати в неї цукровий пісок і лимонну кислоту. Абрикоси промиємо у воді і очистимо від кісточок, акуратно розкриваючи на половинки. Викладемо фруктові половинки в киплячий сироп і відварити протягом 5-7 хвилин.
2. Потім додамо в варення прожаренние шматочки фундука. Можна використовувати також волоські горіхи, не гіркий мигдаль і кешью. Пам'ятайте про те, що перед додаванням горіхової крихти в ласощі, її обов'язково необхідно просушити в духовці або прожарити на сковороді! Проварити варення ще 2-3 хвилини.
3. пропарити на водяній бані банки і кришки і заллємо в банки варення з допомогою ополоника.
4. Відразу ж їх закупоримо ключем для консервації, накривши гарячими кришками. Перевернемо і прислухаємося - чи не виходить повітря.
5. Якщо свисту не чути, значить банку закупорена щільно і не «вистрілить» на зберіганні. Перенесемо її в комору і залишимо там до того часу, коли захочемо насолодитися таким ароматним і смачним варенням з абрикосів.