» » Абрикосовий сік з м'якоттю на зиму, покроковий рецепт з фото

Абрикосовий сік з м'якоттю на зиму, покроковий рецепт з фото


Абрикосовий сік на зиму
В цьому році я вперше заготовила абрикосовий сік на зиму. До цього моменту я, мабуть, була не готова, та й навичок в заготівлі соків на зиму було замало. Але абрикосовий сік я любила завжди, навіть магазинну версію. Мені подобається присутня в абрикосовому соку одночасна смакова насиченість і нейтральність, він одночасно і кисло-солодкий, і ніжний. А ще мені в абрикосовому соку подобаються ці абрикосові волокна, які завжди присутні в домашньому соку. Дуже приємно глибокої взимку відкрити баночку такого соку і знову насолодитися яскравим смаком і ароматом абрикосів.

У приготуванні абрикосового соку я не використовувала соковижималку, в ній просто не було потреби. Абрикосовий сік можна заготовлювати і без соковижималки. Правда, вам знадобиться блендер або хоча б дрібне сито. Такий сік готується дуже швидко, без особливого клопоту, бризок і гір брудного посуду. А спосіб заготівлі такого абрикосового соку дуже цікавий, оскільки відрізняється від звичного класичного способу, де сік видавлюють за допомогою соковижималки, а макуха викидають. У приготуванні абрикосового соку на зиму ви зіткнетеся з, можна сказати, безвідходним виробництвом. Ну кісточки ми не беремо до уваги, хоча і їх можна використовувати, але вже в інших рецептах.

Як виявилося, такий абрикосовий сік на зиму - дуже економна заготовка. З 0,5 кг абрикосів виходить трохи більше 1 л соку. Справа в тому, що абрикосовий сік готують з водою. Це дозволяє домогтися оптимального смаку соку, оскільки в чистому вигляді абрикосовий сік має досить концентрований смак і трохи різкуватий. Загалом, раджу скористатися рецептом.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій - 1 л

Складові:

  • 500 г абрикосів
  • вода
  • 0,5 чайної ложки лимонної кислоти
  • цукор за смаком

Абрикосовий сік з м'якоттю на зиму

У інгредієнтах я вказала 0,5 кг абрикосів, це з розрахунку на 1 л банку. Ви ж берете стільки абрикосів, скільки плануєте переробити, просто визначте їх приблизний вага.

{ad1}

Абрикоски ретельно миємо.


Витягуємо з кожної абрикоси кісточку, а половинки абрикосів складаємо у велику каструлю. Дуже зручно, що для приготування абрикосового соку підходять абсолютно будь-які абрикоси з будь-яким ступенем зрілості (за винятком відверто зелених).


Наливаємо в каструлю воду. На даному етапі її потрібно рівно стільки, щоб наполовину заповнити обсяг, яку він обіймав абрикосами. Тобто, якщо у вас половину каструлі займають абрикоси, то води знадобиться чверть каструлі.

Накриваємо каструлю з абрикосами і водою кришкою і ставимо на малий вогонь. З моменту початку кипіння засікаємо 10 хвилин, потім знімаємо каструлю з вогню. У нас вийшли варені абрикоси.


Тепер озброюємось занурювальним блендером і перебиваємо абрикосовий масу до стану однорідного пюре. Якщо у вас немає блендера - для приготування абрикосового соку ви можете використовувати дрібне сито. Просто пропустіть абрикосовий масу через сито (перетріть варені абрикоси разом з рідиною з каструлі).

Ось таке концентроване густуватої абрикосове пюре вийшло в результаті маніпуляцій з блендером. Тепер з цього пюре будемо готувати сік.


Додаємо в абрикосове пюре цукор з розрахунку 2 столові ложки на 0,5 кг абрикосів (не поспішайте додавати цукру більше рекомендованої порції, ми будемо регулювати смак соку трохи пізніше, тоді і додамо ще цукру).


Також додамо лимонну кислоту, про, 5 чайної ложки на 0,5 кг абрикосів.


Наливаємо в абрикосове пюре воду. Для початку додамо приблизно 300 мл води на кожні 0,5 кг абрикосів. Доводимо сік (а це вже можна назвати соком) до кипіння і пробуємо на смак. Якщо сік все ще різкуватий, то додаємо ще трохи води, а також регулюємо кількість цукру в абрикосовому соку.

Коли смак і консистенція абрикосового соку нас повністю влаштує - даємо йому активно покипіти 10 хвилин, після чого розливаємо сік в заздалегідь підготовлені стерильні банки і закочує або загвинчуємо стерильними кришками.

Перевертаємо банки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження соку.

Ну і після виконаної роботи насолоджуємося надлишками абрикосового соку, не разом в останню баночку :) До нових зустрічей!

Абрикосовий сік покроково з фото

Радимо прочитати

Томатний сік домашнього приготування на зиму, покроковий рецепт з фото
Томатний сік домашнього приготування на зиму, покроковий рецепт з фото
Заготівля томатного соку на зиму з недавніх пір стала обов'язковим атрибутом моєї підготовки до зимового періоду. А вся справа в тому, що я часто використовую томатний сік в приготуванні різних
Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Ми вже заготовили на зиму смородинове желе, тепер черга за агрусом. Так от, желе з агрусу ми з вами будемо готувати на зиму трохи інакше. Але запевняю вас, що десерт вийде відмінний і взимку буде
Помідори у власному соку на зиму
Помідори у власному соку на зиму
Будь-які продукти, вміючи, можна перетворити в чудеса кулінарії. Особливо в сезон, коли свіжих дарів природи – ягід, фруктів, овочів, зелені – просто море.
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси – плоди, з яких можна створювати безліч різних апетитних страв. Одним з варіантів їх приготування є заготовки на зиму, з них варять абрикосове варення, конфітюр, джем, компоти і сиропи.
Абрикосовий сік на зиму
Абрикосовий сік на зиму
Сьогодні пропонуємо вам забрати в зимові холоди яскравий і корисний напій – готуємо абрикосовий сік на зиму з м'якоттю в домашніх умовах. Завдяки мінімальній термообробці практично всі вітаміни

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки