» » Абрикосовий сік на зиму

Абрикосовий сік на зиму


Сьогодні пропонуємо вам забрати в зимові холоди яскравий і корисний напій – готуємо абрикосовий сік на зиму з м'якоттю в домашніх умовах. Завдяки мінімальній термообробці практично всі вітаміни зберігаються. Такий сік з абрикосів корисний і маленьким дітям, і дорослим. Магазинні напої виключаємо із списку продуктів, і заготовляємо сік самостійно, тим більше що абрикоси в сезон коштують дешево, а сам сік готується швидко і просто.

Абрикосовий сік на зиму

Абрикосовий сік на зиму

Вибираємо абрикоси – вони повинні бути красивого оранжевого кольору, рівні зовні, без усіляких пошкоджень і чорних крапок. Обов'язково повинні легко відділятися від кістки, і мати насичений медовий аромат. Отже, якщо такі абрикоси попалися нам – обов'язково готуємо сік.

Цей домашній абрикосовий сік робиться не у соковижималці, все набагато простіше. Часточки абрикосів проварюються в сотейнику, а потім пюрируются блендером. Плюс цієї заготовки – збережено велику кількість клітковини. Щоб напій не був приторно солодким, сік додається лимонна кислота.

покроковий фото рецепт соку з абрикосів

Абрикоси заготовки на зиму

Інгредієнти:

  • абрикоси 1,3-1,5 кг,
  • цукор – 300 г
  • вода – 2,1 л,
  • кислота лимонна – 3 р.

Процес приготування:

Абрикоси вимиваємо під прохолодною водою, просушуємо.

Потім очищаємо всі плоди від кісточок. Кісточки викидаємо, м'якоть переглядаємо – буває, що зовні абрикос має ідеальний вигляд, а всередині присутні потемніння – такий варіант нам не підходить.

Абрикоси часточками на сік

Закладаємо наші добірні абрикосові часточки в сотейник, пропарюють недовго на мінімальному вогні до розм'якшення.

Додаємо порцію цукрового піску і лимонної кислоти. Кількість цукру пропонуємо вам не збільшувати, щоб напій не був приторно солодким.

Абрикоси з цукром на сік

Тепер нам знадобиться занурювальний блендер – включаємо саму сильну потужність, пюрируем абрикоси кілька хвилин, щоб в результаті у нас вийшло однорідне гладке пюре.

Рецепт абрикосового соку з м'якоттю

А ось тепер будемо розводити наш концентрат, для такої кількості абрикос знадобиться два літри чистої бутильованої води – вливаємо її в підготовлене пюре.

Рецепт соку з абрикосів з м'якоттю

Відправляємо майбутній сік на плиту, доводимо до кипіння, варимо при помірному нагріванні 10 хвилин з моменту закипання.

Домашній абрикосовий сік рецепт з фото

Знімаємо сік з плити.

Банку заздалегідь стерилізуємо, наповнюємо гарячим соком, робимо це акуратно, щоб не обпалити руки. Наповнюємо банку не до країв, а до «плічок».

Абрикосовий сік з м'якоттю

Пам'ятаємо про кришках – кидаємо їх в активно киплячу воду, витримуємо рівно три хвилини, витягаємо. Герметично закриваємо банки, перевіряємо точність закачування: кладемо банку на бік – повітря і рідина не просочуються – все відмінно, закатали добре.

Сік з абрикосів з м'якоттю

Тепер сік в банках необхідно перевернути догори дном, укутати ковдрою, залишити остигати на 24 години. Ось і все, наш домашній абрикосовий сік з м'якоттю на зиму готовий. Переставляємо його на полицю прохолодного приміщення, зберігаємо до зими.

Сік з абрикосів на зиму

Приємного вам апетиту!

Абрикосовий сік з м'якоттю: автор рецепта і фото Ксенія, спеціально для сайту Записна книжка.

Радимо прочитати

Компот із слив
Компот із слив
Ми щороку робимо заготовки на зиму, адже так приємно взимку відкрити баночку з салатом, огірочками або ж компотиком. Ми вже давно не купуємо магазинні напої, п'ємо тільки домашні компоти, які
Компот з кизилу на зиму рецепт з інжиром
Компот з кизилу на зиму рецепт з інжиром
Компот з кизилу на зиму з інжиром володіє дивовижним ароматом. Крім того, він дуже корисний і має насичений колір. Поєднання основних інгредієнтів, що входять до складу, надають напою невелику
Кисіль з яблук
Кисіль з яблук
У літній час на ринку і прилавках супермаркетів з'являється місцевий яблучний урожай. Пропонуємо скористатися нагодою і зварити смачний і корисний кисіль з яблук. Для приготування рекомендується
Ожина з цукром на зиму
Ожина з цукром на зиму
останнім часом люблю заготовляти на зиму варення без варіння, тобто яке не вимагає термічної обробки. Завдяки цьому способу всі корисні властивості і вітаміни зберігаються в баночках. Весь процес
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси – плоди, з яких можна створювати безліч різних апетитних страв. Одним з варіантів їх приготування є заготовки на зиму, з них варять абрикосове варення, конфітюр, джем, компоти і сиропи.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки