Абрикосовий сік на зиму
Сьогодні пропонуємо вам забрати в зимові холоди яскравий і корисний напій – готуємо абрикосовий сік на зиму з м'якоттю в домашніх умовах. Завдяки мінімальній термообробці практично всі вітаміни зберігаються. Такий сік з абрикосів корисний і маленьким дітям, і дорослим. Магазинні напої виключаємо із списку продуктів, і заготовляємо сік самостійно, тим більше що абрикоси в сезон коштують дешево, а сам сік готується швидко і просто.
Абрикосовий сік на зиму
Вибираємо абрикоси – вони повинні бути красивого оранжевого кольору, рівні зовні, без усіляких пошкоджень і чорних крапок. Обов'язково повинні легко відділятися від кістки, і мати насичений медовий аромат. Отже, якщо такі абрикоси попалися нам – обов'язково готуємо сік.
Цей домашній абрикосовий сік робиться не у соковижималці, все набагато простіше. Часточки абрикосів проварюються в сотейнику, а потім пюрируются блендером. Плюс цієї заготовки – збережено велику кількість клітковини. Щоб напій не був приторно солодким, сік додається лимонна кислота.
покроковий фото рецепт соку з абрикосів
Інгредієнти:
- абрикоси 1,3-1,5 кг,
- цукор – 300 г
- вода – 2,1 л,
- кислота лимонна – 3 р.
Процес приготування:
Абрикоси вимиваємо під прохолодною водою, просушуємо.
Потім очищаємо всі плоди від кісточок. Кісточки викидаємо, м'якоть переглядаємо – буває, що зовні абрикос має ідеальний вигляд, а всередині присутні потемніння – такий варіант нам не підходить.

Закладаємо наші добірні абрикосові часточки в сотейник, пропарюють недовго на мінімальному вогні до розм'якшення.
Додаємо порцію цукрового піску і лимонної кислоти. Кількість цукру пропонуємо вам не збільшувати, щоб напій не був приторно солодким.

Тепер нам знадобиться занурювальний блендер – включаємо саму сильну потужність, пюрируем абрикоси кілька хвилин, щоб в результаті у нас вийшло однорідне гладке пюре.

А ось тепер будемо розводити наш концентрат, для такої кількості абрикос знадобиться два літри чистої бутильованої води – вливаємо її в підготовлене пюре.

Відправляємо майбутній сік на плиту, доводимо до кипіння, варимо при помірному нагріванні 10 хвилин з моменту закипання.

Знімаємо сік з плити.
Банку заздалегідь стерилізуємо, наповнюємо гарячим соком, робимо це акуратно, щоб не обпалити руки. Наповнюємо банку не до країв, а до «плічок».

Пам'ятаємо про кришках – кидаємо їх в активно киплячу воду, витримуємо рівно три хвилини, витягаємо. Герметично закриваємо банки, перевіряємо точність закачування: кладемо банку на бік – повітря і рідина не просочуються – все відмінно, закатали добре.

Тепер сік в банках необхідно перевернути догори дном, укутати ковдрою, залишити остигати на 24 години. Ось і все, наш домашній абрикосовий сік з м'якоттю на зиму готовий. Переставляємо його на полицю прохолодного приміщення, зберігаємо до зими.

Приємного вам апетиту!
Абрикосовий сік з м'якоттю: автор рецепта і фото Ксенія, спеціально для сайту Записна книжка.