Базилік, заморожений з часником і маслом
Дуже зручно мати в морозилці заморозку із зелені, наприклад, базилік, заморожений з часником і маслом. Кубик такий заморозки можна кинути в суп або овочеве соте за кілька хвилин до закінчення готування і яскравий аромат наповнить всю кухню в ту ж мить. Заморожена корисна зелень зберігає всі вітаміни і мінерали, тому є сенс зберігати її саме в такому вигляді. Ще базилік можна засушити, проте, дуже часто він втрачає свій аромат внаслідок вивітрювання ефірних масел. Можна заморожувати таким чином будь-який сорт цієї зелені. Складові
- пучок базиліка
- 4-5 зубчиків часнику
- 50 мл рослинного масла
- вода (за бажанням)
Приготування
1. Підготуйте основні інгредієнти. Пучок фіолетового базиліка промийте проточною водою і обсушити. З часнику зніміть лушпиння. 2. Обірвіть листя і квітки базиліка зі стебел. Стебла можна використовувати для приготування будь-якого іншого страви. 3. Ножем дрібно покришите листя і квітки. За бажанням можна відправити листя в чашу блендера і подрібнити до стану ароматного пюре. 4. Зубчики часнику покришите в дрібну крихту або зовсім пропустіть через спеціальний прес. 5. Змішайте в одній піалі нарізаний базилік і часникову крихту. Заправте маслом і перемішайте. 6. Розкладіть отриману масу із зелені і часнику по формах для льоду. Якщо є побоювання, що кубики не змерзнуть або замерзнуть погано (таке може бути), то можна долити в кожну формочку по ложці води і поставити в морозильну камеру. 7. Буквально через кілька годин заготовки будуть готові. Тому можна їх дістати з формочок і пересипати в целофановий пакет, контейнер для подальшого зберігання. Перед додаванням в блюдо розморожувати кубики не потрібно.