» » Базилік, заморожений з часником і маслом

Базилік, заморожений з часником і маслом


Базилік, заморожений з часником і маслом
Дуже зручно мати в морозилці заморозку із зелені, наприклад, базилік, заморожений з часником і маслом. Кубик такий заморозки можна кинути в суп або овочеве соте за кілька хвилин до закінчення готування і яскравий аромат наповнить всю кухню в ту ж мить. Заморожена корисна зелень зберігає всі вітаміни і мінерали, тому є сенс зберігати її саме в такому вигляді. Ще базилік можна засушити, проте, дуже часто він втрачає свій аромат внаслідок вивітрювання ефірних масел. Можна заморожувати таким чином будь-який сорт цієї зелені.

Складові

  • пучок базиліка
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 50 мл рослинного масла
  • вода (за бажанням)

Приготування

Базилік, заморожений з часником і маслом
1. Підготуйте основні інгредієнти. Пучок фіолетового базиліка промийте проточною водою і обсушити. З часнику зніміть лушпиння.

Базилік, заморожений з часником і маслом
2. Обірвіть листя і квітки базиліка зі стебел. Стебла можна використовувати для приготування будь-якого іншого страви.

Базилік, заморожений з часником і маслом
3. Ножем дрібно покришите листя і квітки. За бажанням можна відправити листя в чашу блендера і подрібнити до стану ароматного пюре.

Базилік, заморожений з часником і маслом
4. Зубчики часнику покришите в дрібну крихту або зовсім пропустіть через спеціальний прес.

Базилік, заморожений з часником і маслом
5. Змішайте в одній піалі нарізаний базилік і часникову крихту. Заправте маслом і перемішайте.

Базилік, заморожений з часником і маслом
6. Розкладіть отриману масу із зелені і часнику по формах для льоду. Якщо є побоювання, що кубики не змерзнуть або замерзнуть погано (таке може бути), то можна долити в кожну формочку по ложці води і поставити в морозильну камеру.

Базилік, заморожений з часником і маслом
7. Буквально через кілька годин заготовки будуть готові. Тому можна їх дістати з формочок і пересипати в целофановий пакет, контейнер для подальшого зберігання. Перед додаванням в блюдо розморожувати кубики не потрібно.

Радимо прочитати

Базиліковий оцет
Базиліковий оцет
Оцет з базиліком - яскраве доповнення до будь-яких салатів, які заправляються рослинним маслом. Створюється оцет з червоного сорту базиліка шляхом настоювання його близько 3-4 днів на сонці.
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю або будь-якого іншого перцю - це соус (приправа) родом з Абхазії. Спочатку на початку осені бралася суха зелень, часник і сушений перець, все це перетирали на великому
Баклажани пармеджано
Баклажани пармеджано
Знаменитий сир, який прославив Парму на весь світ, чарівним чином перетворює все, з чим поєднується. Не стали винятком і баклажани пармеджано, яким він повідомляє свій характерний аромат і пікантне
М'ята на зиму
М'ята на зиму
На зиму сушити м'яту можна кількома способами: використовуючи мікрохвильову піч, електросушарки або духовку. Але найдоступніший і натуральний метод – це сушіння м'яти на зиму природним шляхом, на
Зелене масло
Зелене масло
Заготовки та напівфабрикати істотно економлять час працює леді. Хочеться смачно нагодувати домашніх, але при цьому розумієш, що катастрофічно немає часу на тривалі готування. Я не дуже добре ставлюся

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки