» » Аджика з помідорів, часнику і хрону

Аджика з помідорів, часнику і хрону


Аджика з помідорів, часнику і хрону
Знаменита кавказька приправа - бажаний гість на будь-якому столі.

Яблучний оцет в її складі з успіхом замінить пюре з яблук. Для цієї мети ідеально підходить антонівка. Популярною ароматичною добавкою до аджике є синюваті гілочки базиліка.

Готовий продукт слід щільно закупорити, щоб зберегти летючі ефірні масла, які містить корінь хрону, саме вони надають гостроту і пряний аромат. Не треба перебивати його великою кількістю часнику.

Виділяє сік і ні з чим не порівнянний впізнаваний аромат соус використовують і в якості добавки до інших страв, і як самостійну страву, намазуючи на хліб.

Складові

  • 2 солодких перцю
  • 2 пекучих перцю
  • 6 помідорів
  • 1 корінець хрону (10 см)
  • 4-5 зубків часнику
  • 0,5 ч. Л. солі
  • 0,5 ч. Л. цукру
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 5-6 гілочок свіжої петрушки

Приготування

Аджика з помідорів, часнику і хрону
1. Підготуйте необхідні овочі. Перці і помідори помийте, з кореня хрону зніміть верхній шар за допомогою Овочечистка або ножа.

Аджика з помідорів, часнику і хрону
2. Солодкий перець розріжте на кілька частин, видаліть насіння, плодоніжки. У гіркого перцю відріжте плодоніжки, за бажанням дістаньте насіння. Часник очистіть від лушпиння. Корінь хрону розріжте на кілька коротких шматочків, по 3-4 см.

Аджика з помідорів, часнику і хрону
3. Складіть всі підготовлені продукти в чашу блендера або комбайна. Залежно від потужності пристрою і часу подрібнення можна отримати соус, по консистенції наближений до аджике або соус з однорідною консистенцією. По ходу подрібнення підмішати сіль, цукор, рослинна олія і яблучний натуральний оцет.

Аджика з помідорів, часнику і хрону
4. Петрушку помийте і обсушіть, дрібно нарубати і перекладіть в піалу з соусом. перемішайте.

Аджика з помідорів, часнику і хрону
5. Соус можна розлити по банках і пляшках, щоб він довше зберігався - посуд бажано стерилізувати. Також частина соусу можна відразу подати на стіл для дегустації, до м'яса, риби, закусок.

Аджика з помідорів, часнику і хрону
6. Аджику потрібно зберігати в холодильнику, в щільно закритому посуді. Відмінний варіант використання соусу (якщо він вже трохи набрид) - для приготування засмажкою для борщу.

Радимо прочитати

Аджика з помідорів і слив без варіння
Аджика з помідорів і слив без варіння
Аджика зі свіжих помідорів і слив - це сезонне блюдо, яке легко приготувати в сезон дозрівання овочів і фруктів. Вона не готується про запас, її вживають в їжу відразу, і зберігають в холодильнику не
Адигейська аджика
Адигейська аджика
Адигейська аджика виходить дуже ароматною, а ось її гострота залежить від вашого побажання. Гостроту соусу можна додати за допомогою часнику або пекучого перцю.
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю без помідорів
Аджика з червоного перцю або будь-якого іншого перцю - це соус (приправа) родом з Абхазії. Спочатку на початку осені бралася суха зелень, часник і сушений перець, все це перетирали на великому
Аджика з слив на зиму
Аджика з слив на зиму
Запашна приправа родом з Кавказу має пастоподібну консистенцію і гострий перцевий смак, за рахунок аромату часнику, пряних трав стимулює імунітет, обмінні процеси і, звичайно, апетит.
Аджика без варіння
Аджика без варіння
Традиційна кавказька аджика - це гостра солона приправа з червоного або зеленого гострого перцю, по текстурі - аджика, швидше паста, ніж соус, але зараз існує кілька різновидів гострих соусів,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки