Знаменита кавказька приправа - бажаний гість на будь-якому столі. Яблучний оцет в її складі з успіхом замінить пюре з яблук. Для цієї мети ідеально підходить антонівка. Популярною ароматичною добавкою до аджике є синюваті гілочки базиліка.
Готовий продукт слід щільно закупорити, щоб зберегти летючі ефірні масла, які містить корінь хрону, саме вони надають гостроту і пряний аромат. Не треба перебивати його великою кількістю часнику.
Виділяє сік і ні з чим не порівнянний впізнаваний аромат соус використовують і в якості добавки до інших страв, і як самостійну страву, намазуючи на хліб.
Складові
- 2 солодких перцю
- 2 пекучих перцю
- 6 помідорів
- 1 корінець хрону (10 см)
- 4-5 зубків часнику
- 0,5 ч. Л. солі
- 0,5 ч. Л. цукру
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. рослинної олії
- 5-6 гілочок свіжої петрушки
Приготування
1. Підготуйте необхідні овочі. Перці і помідори помийте, з кореня хрону зніміть верхній шар за допомогою Овочечистка або ножа. 2. Солодкий перець розріжте на кілька частин, видаліть насіння, плодоніжки. У гіркого перцю відріжте плодоніжки, за бажанням дістаньте насіння. Часник очистіть від лушпиння. Корінь хрону розріжте на кілька коротких шматочків, по 3-4 см. 3. Складіть всі підготовлені продукти в чашу блендера або комбайна. Залежно від потужності пристрою і часу подрібнення можна отримати соус, по консистенції наближений до аджике або соус з однорідною консистенцією. По ходу подрібнення підмішати сіль, цукор, рослинна олія і яблучний натуральний оцет. 4. Петрушку помийте і обсушіть, дрібно нарубати і перекладіть в піалу з соусом. перемішайте. 5. Соус можна розлити по банках і пляшках, щоб він довше зберігався - посуд бажано стерилізувати. Також частина соусу можна відразу подати на стіл для дегустації, до м'яса, риби, закусок. 6. Аджику потрібно зберігати в холодильнику, в щільно закритому посуді. Відмінний варіант використання соусу (якщо він вже трохи набрид) - для приготування засмажкою для борщу.