» » М'ята на зиму

М'ята на зиму


На зиму сушити м'яту можна кількома способами: використовуючи мікрохвильову піч, електросушарки або духовку. Але найдоступніший і натуральний метод – це сушіння м'яти на зиму природним шляхом, на відкритому повітрі. М'ятні листочки максимально зберігають свіжий аромат і корисні речовини.

Як використовують сушену м'яту? Найчастіше рослини додають в якості спеції в різні салати та десерти, готують лікувальний заспокійливий м'ятний чай. Сушена м'ята, змішана з дрібною сіллю в рівних пропорціях – чудовий скраб для ніг. А м'ятний відвар, заморожений у формі крижаних кубиків, освіжить втомлену, зневоднену шкіру обличчя.

М'ята на зиму

М'ята на зиму: як сушити

Для того щоб засушити м'яту на зиму, приготуйте гілки рослини і скляну банку для зберігання сировини.

З м'яти ефірні масла дуже швидко випаровуються, тому сушити пряну рослину краще тільки зірваний, поки листочки ще повні аромату. Насамперед, м'яту треба добре промити під проточною водою, як це роблять часто. Зелені гілочки опустіть в ємність з холодною чистою водою, потримайте їх 2 -3 хвилини, щоб весь бруд і пил отмокла. Після цього змініть воду і ще раз м'яту прополощіть. Ароматний пучок енергійно потрясіть, щоб добре стекла вода.

Інгредієнти:

М'ята свіжа
  • М'ята свіжа

Процес приготування:

З гілочок зніміть листочки. Зіпсовані, темні і пожовклі для сушіння не годяться - їх краще відразу ж викинути.

Як зберігати м'яту

Сушити м'яту обов'язково слід в сухому, добре провітрюваному приміщенні. Можна на відкритому повітрі, але обов'язково в тіні, щоб рослина не потрапляли прямі сонячні промені. Листочки розкладіть на папері або тканині тонким шаром – так вони швидше висохнуть. Час від часу пряну рослину слід ворушити, щоб нижній шар не запрел.

Як сушити м'яту

Правильно висушені листочки м'яти досить пластичні, при натисканні не кришаться, мають яскраво виражений аромат. Сушена м'ята на зиму перекладається у скляну банку, накривається кришкою, зберігається в темному місці.

М'ята на зиму рецепт з фото

Як правильно сушити м'яту розповіла Ксенія, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Салат з огірків і помідорів на зиму
Салат з огірків і помідорів на зиму
Салати завжди залишаються смачним гарніром до будь-якого основного блюда. Взимку до столу особливо не вистачає смачного доповнення зі свіжих овочів. Консервовані помідори з огірками є відмінним
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Малина з цукром на зиму
Малина з цукром на зиму
Жаркий липень - розпал ягідного сезону. Очі просто розбігаються від кольорового розмаїття поспевших ароматних ягід. Саме зараз потрібно встигнути насолодитися щедрими гостинцями літа, і зробити
Компот з аличі
Компот з аличі
Неймовірно смачний, з приємною кислинкою і яскравим, барвистим цвітом компот виходить з простих і бюджетних плодів. Алича має свою пікантну нотку, яка добре поєднується з іншими плодами та спеціями.
Кабачки без стерилізації на зиму
Кабачки без стерилізації на зиму
Важко уявити собі маринад для зимових заготовок без використання оцту або інший кислоти. Тим більше, що ці інгредієнти необхідні не тільки для посилення смаку, але і для зберігання консервації.
Заготівля кропу на зиму
Заготівля кропу на зиму
Ароматна зелень петрушки, щавлю, кропу – невичерпне джерело корисних мікроелементів та вітамінів, які потрібні нашому організму круглий рік. Літо - пора заготівель овочів і зелені запас. Перший

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки