М'ята на зиму
На зиму сушити м'яту можна кількома способами: використовуючи мікрохвильову піч, електросушарки або духовку. Але найдоступніший і натуральний метод – це сушіння м'яти на зиму природним шляхом, на відкритому повітрі. М'ятні листочки максимально зберігають свіжий аромат і корисні речовини.
Як використовують сушену м'яту? Найчастіше рослини додають в якості спеції в різні салати та десерти, готують лікувальний заспокійливий м'ятний чай. Сушена м'ята, змішана з дрібною сіллю в рівних пропорціях – чудовий скраб для ніг. А м'ятний відвар, заморожений у формі крижаних кубиків, освіжить втомлену, зневоднену шкіру обличчя.
М'ята на зиму: як сушити
Для того щоб засушити м'яту на зиму, приготуйте гілки рослини і скляну банку для зберігання сировини.
З м'яти ефірні масла дуже швидко випаровуються, тому сушити пряну рослину краще тільки зірваний, поки листочки ще повні аромату. Насамперед, м'яту треба добре промити під проточною водою, як це роблять часто. Зелені гілочки опустіть в ємність з холодною чистою водою, потримайте їх 2 -3 хвилини, щоб весь бруд і пил отмокла. Після цього змініть воду і ще раз м'яту прополощіть. Ароматний пучок енергійно потрясіть, щоб добре стекла вода.
Інгредієнти:

- М'ята свіжа
Процес приготування:
З гілочок зніміть листочки. Зіпсовані, темні і пожовклі для сушіння не годяться - їх краще відразу ж викинути.

Сушити м'яту обов'язково слід в сухому, добре провітрюваному приміщенні. Можна на відкритому повітрі, але обов'язково в тіні, щоб рослина не потрапляли прямі сонячні промені. Листочки розкладіть на папері або тканині тонким шаром – так вони швидше висохнуть. Час від часу пряну рослину слід ворушити, щоб нижній шар не запрел.

Правильно висушені листочки м'яти досить пластичні, при натисканні не кришаться, мають яскраво виражений аромат. Сушена м'ята на зиму перекладається у скляну банку, накривається кришкою, зберігається в темному місці.

Як правильно сушити м'яту розповіла Ксенія, рецепт і фото автора.