» » Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах


Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

Грибні супи користуються популярністю в багатьох кухнях світу. Це не дивно, адже перед тарілкою апетитного і смачної страви з неповторним ароматом лісових дарів неможливо встояти. Звичайний будній обід або урочисте застілля - суп з грибів прикрасить стіл і змусить присутніх просити добавки.

Покрокові рецепти грибного супу

Серед безлічі рецептів супів з грибами я віддаю перевагу простим і смачним стравам, рецептами яких ділюся нижче.

Зі свіжими грибами

Приготувавши суп по цьому рецепту, ви можете бути впевнені в тому, що ніхто не встане з-за столу з відчуттям голоду.

Складові:

  • 400 г грибів;
  • 2 головки цибулі;
  • 4 картоплини;
  • 300 г плавленого сиру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 200 мл молока;
  • 1/2 пучка петрушки;
  • сіль;
  • перець чорний мелений.

приготування:

  1. Гриби вимийте і висушіть.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Перед приготуванням гриби слід очистити від сміття, вимити й обсушити

  2. Наріжте гриби тонкими пластинами.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Гриби можна нарізати пластинами або невеликими кубиками

  3. Цибулю дрібно порубати ножем.
  4. Картоплю наріжте кубиками.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Для грибного супу за цим рецептом бажано використовувати картоплю добре розварюються сортів

  5. Перекладіть картоплю в каструлю, залийте 500 мл води і додайте дрібку солі.
  6. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і варіть картоплю до готовності.
  7. Обсмажте до м'якості цибулю на вершковому маслі.
  8. Викладіть до цибулі гриби, готуйте до випаровування рідини.
  9. Готову картоплю розімніть прямо в каструлі з водою.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Варену картоплю слід розім'яти виделкою або спеціальною товкачем для приготування пюре

  10. Перекладіть до картоплі гриби з цибулею, влийте молоко, перемішайте, доведіть до кипіння.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Щоб суп не підгорів, його потрібно періодично помішувати

  11. Додайте тертий плавлений сир.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Щоб плавлений сирок натирався легше, рекомендується заздалегідь помістити його на півгодини в морозилку

  12. Помішуючи, варіть суп, поки сир повністю не розплавиться.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Плавлений сир додасть супу ніжну текстуру

  13. додайте петрушку.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Сирно-грибний суп подають на стіл із зеленню і часниковими сухариками

Відео: суп з грибами і плавленим сиром

З заморожених білих грибів

Цей рецепт я використовую як базовий варіант для грибних супів. Білі гриби часто заміняю печерицями. Чудово те, що тут можна експериментувати скільки душі завгодно. Я можу зварити такий суп на курячому або м'ясному бульйоні, додати в нього відварну пісну свинину чи яловичину. А моєму чоловікові подобається, якщо в числі інгредієнтів є зелений горошок і солодкий перець.

Складові:

  • 250 г білих заморожених грибів;
  • 1 картоплина;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 морква;
  • 20 г вершкового масла;
  • 1,5 л води;
  • сіль за смаком.

приготування:

  1. Підготуйте продукти.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Чудовий обід можна приготувати всього з декількох простих інгредієнтів

  2. Гриби вийміть з морозилки.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Гриби з морозилки не потрібно розморожувати повністю

  3. Помістіть гриби в киплячу воду, посоліть, варіть 20 хвилин.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    При варінні грибів утворюється пінка, яку необхідно видаляти ложкою або шумівкою

  4. Моркву наріжте соломкою, цибулю - кубиками.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Овочі для супу подрібнюють ножем

  5. Обсмажте овочі на вершковому маслі.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Вершкове масло для обсмажування овочів можна замінити будь-яким рослинним

  6. Гриби відкиньте на друшляк, потім наріжте невеликими шматочками.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Гриби нарізають соломкою, кубиками або довільно

  7. Перекладіть гриби до овочів, перемішайте, готуйте 5-7 хвилин.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Під час обсмажування суміш грибів і овочів потрібно часто помішувати, щоб не допустити пригорання

  8. Нарізану кубиками картоплю залийте 1,5 літрами води, доведіть до кипіння.
  9. Через 5 хвилин після закипання додайте гриби з овочами і сіль за смаком, варіть 10 хвилин.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Кількість солі в супі регулюється на смак

  10. Подавайте суп зі сметаною і кропом.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Невелика кількість свіжої зелені додасть супу більш насичений смак і апетитний вигляд

Відео: суп із заморожених білих грибів

З сушених опеньків

Сушені гриби - скарб на кухні кожної господині. Зберігається продукт довго, при цьому не втрачає смакових властивостей і аромату.

Складові:

  • 50-80 г сушених опеньків;
  • 50 г перловки;
  • 2-4 картоплини;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1-2 моркви;
  • 3 л води;
  • соняшникова олія;
  • сіль.

приготування:

  1. Гриби промийте, залийте водою.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Залежно від виду грибів, час замочування може становити від 2 до 4 годин

  2. Перловку промийте і замочіть в невеликій кількості води.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Наситившись водою, перлова крупа звариться швидше

  3. Через 2 години злийте воду з перловки, перекладіть крупу в каструлю.
  4. Воду з грибів процідіть через марлю в каструлю з перловкою.
  5. Гриби наріжте дрібними шматочками, перекладіть в каструлю з крупою.
  6. Посоліть суп, доведіть до кипіння і варіть до м'якості перловки.
  7. Коли крупа буде майже готова, додайте в суп нарізану кубиками картоплю.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Картопля для супу нарізають маленькими кубиками або товстою соломкою

  8. Очистіть цибулю і моркву, подрібніть.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Кількість моркви і цибулі в страву можна регулювати на свій розсуд

  9. У сковороді з гарячим маслом обсмажте до м'якості цибулю.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Для обсмажування овочів використовуйте рослинне або вершкове масло

  10. Додайте моркву, перемішайте, готуйте зажарку 5 хвилин.

    Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

    Зажарка з цибулі та моркви готується до м'якості овочів

  11. Перекладіть овочі в каструлю, продовжуйте варити суп до готовності картоплі.
  12. Вимкніть плиту і дайте супу настоятися 10 хвилин.

Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах

Кожну порцію грибного супу можна доповнити зеленню і нежирною сметаною

Відео: суп із сушених грибів

А які рецепти грибного супу знаєте ви? Поділіться вашими секретами ароматного страви в коментарях нижче. Приємного апетиту вам і вашим рідним!

Радимо прочитати

Вершкових суп з грибами
Вершкових суп з грибами
Вершковий суп з грибами можна приготувати різними способами. Є рецепти вершкового супу-пюре з грибами, перших гарячих страв за участю грибів, м'ясних і молочних виробів. Не обмежуйте себе у фантазіях
Суп з грибами та куркою
Суп з грибами та куркою
Оскільки зима - час гарячих страв, і супів в тому числі, то сьогодні, в холодний зимовий вітряний день, як не можна до речі наспів рецепт супу з грибами і куркою. Це досить простий і невибагливий суп
Борщ з грибами
Борщ з грибами
Рецепт пісного борщу з грибами саме на часі під час посту, а ще під час кризи. Дуже корисно дати можливість організму відпочити від м'яса і наваристих м'ясних бульйонів, просто поїсти легкої їжі.
Грибна запіканка
Грибна запіканка
Грибні страви завжди смачні і ситні, використовуючи гриби в якості основного інгредієнта в запіканці, додавши сир, можна приготувати відмінний обід або вечерю, витративши зовсім небагато часу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки