Ароматний грибний суп: апетитні рецепти в домашніх умовах
Грибні супи користуються популярністю в багатьох кухнях світу. Це не дивно, адже перед тарілкою апетитного і смачної страви з неповторним ароматом лісових дарів неможливо встояти. Звичайний будній обід або урочисте застілля - суп з грибів прикрасить стіл і змусить присутніх просити добавки.
Покрокові рецепти грибного супу
Серед безлічі рецептів супів з грибами я віддаю перевагу простим і смачним стравам, рецептами яких ділюся нижче.
Зі свіжими грибами
Приготувавши суп по цьому рецепту, ви можете бути впевнені в тому, що ніхто не встане з-за столу з відчуттям голоду.
Складові:
- 400 г грибів;
- 2 головки цибулі;
- 4 картоплини;
- 300 г плавленого сиру;
- 40 г вершкового масла;
- 200 мл молока;
- 1/2 пучка петрушки;
- сіль;
- перець чорний мелений.
приготування:
- Гриби вимийте і висушіть.
Перед приготуванням гриби слід очистити від сміття, вимити й обсушити
- Наріжте гриби тонкими пластинами.
Гриби можна нарізати пластинами або невеликими кубиками
- Цибулю дрібно порубати ножем.
- Картоплю наріжте кубиками.
Для грибного супу за цим рецептом бажано використовувати картоплю добре розварюються сортів
- Перекладіть картоплю в каструлю, залийте 500 мл води і додайте дрібку солі.
- Коли вода закипить, зменшіть вогонь і варіть картоплю до готовності.
- Обсмажте до м'якості цибулю на вершковому маслі.
- Викладіть до цибулі гриби, готуйте до випаровування рідини.
- Готову картоплю розімніть прямо в каструлі з водою.
Варену картоплю слід розім'яти виделкою або спеціальною товкачем для приготування пюре
- Перекладіть до картоплі гриби з цибулею, влийте молоко, перемішайте, доведіть до кипіння.
Щоб суп не підгорів, його потрібно періодично помішувати
- Додайте тертий плавлений сир.
Щоб плавлений сирок натирався легше, рекомендується заздалегідь помістити його на півгодини в морозилку
- Помішуючи, варіть суп, поки сир повністю не розплавиться.
Плавлений сир додасть супу ніжну текстуру
- додайте петрушку.
Сирно-грибний суп подають на стіл із зеленню і часниковими сухариками
Відео: суп з грибами і плавленим сиром
З заморожених білих грибів
Цей рецепт я використовую як базовий варіант для грибних супів. Білі гриби часто заміняю печерицями. Чудово те, що тут можна експериментувати скільки душі завгодно. Я можу зварити такий суп на курячому або м'ясному бульйоні, додати в нього відварну пісну свинину чи яловичину. А моєму чоловікові подобається, якщо в числі інгредієнтів є зелений горошок і солодкий перець.
Складові:
- 250 г білих заморожених грибів;
- 1 картоплина;
- 1 головка цибулі;
- 1 морква;
- 20 г вершкового масла;
- 1,5 л води;
- сіль за смаком.
приготування:
- Підготуйте продукти.
Чудовий обід можна приготувати всього з декількох простих інгредієнтів
- Гриби вийміть з морозилки.
Гриби з морозилки не потрібно розморожувати повністю
- Помістіть гриби в киплячу воду, посоліть, варіть 20 хвилин.
При варінні грибів утворюється пінка, яку необхідно видаляти ложкою або шумівкою
- Моркву наріжте соломкою, цибулю - кубиками.
Овочі для супу подрібнюють ножем
- Обсмажте овочі на вершковому маслі.
Вершкове масло для обсмажування овочів можна замінити будь-яким рослинним
- Гриби відкиньте на друшляк, потім наріжте невеликими шматочками.
Гриби нарізають соломкою, кубиками або довільно
- Перекладіть гриби до овочів, перемішайте, готуйте 5-7 хвилин.
Під час обсмажування суміш грибів і овочів потрібно часто помішувати, щоб не допустити пригорання
- Нарізану кубиками картоплю залийте 1,5 літрами води, доведіть до кипіння.
- Через 5 хвилин після закипання додайте гриби з овочами і сіль за смаком, варіть 10 хвилин.
Кількість солі в супі регулюється на смак
- Подавайте суп зі сметаною і кропом.
Невелика кількість свіжої зелені додасть супу більш насичений смак і апетитний вигляд
Відео: суп із заморожених білих грибів
З сушених опеньків
Сушені гриби - скарб на кухні кожної господині. Зберігається продукт довго, при цьому не втрачає смакових властивостей і аромату.
Складові:
- 50-80 г сушених опеньків;
- 50 г перловки;
- 2-4 картоплини;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 1-2 моркви;
- 3 л води;
- соняшникова олія;
- сіль.
приготування:
- Гриби промийте, залийте водою.
Залежно від виду грибів, час замочування може становити від 2 до 4 годин
- Перловку промийте і замочіть в невеликій кількості води.
Наситившись водою, перлова крупа звариться швидше
- Через 2 години злийте воду з перловки, перекладіть крупу в каструлю.
- Воду з грибів процідіть через марлю в каструлю з перловкою.
- Гриби наріжте дрібними шматочками, перекладіть в каструлю з крупою.
- Посоліть суп, доведіть до кипіння і варіть до м'якості перловки.
- Коли крупа буде майже готова, додайте в суп нарізану кубиками картоплю.
Картопля для супу нарізають маленькими кубиками або товстою соломкою
- Очистіть цибулю і моркву, подрібніть.
Кількість моркви і цибулі в страву можна регулювати на свій розсуд
- У сковороді з гарячим маслом обсмажте до м'якості цибулю.
Для обсмажування овочів використовуйте рослинне або вершкове масло
- Додайте моркву, перемішайте, готуйте зажарку 5 хвилин.
Зажарка з цибулі та моркви готується до м'якості овочів
- Перекладіть овочі в каструлю, продовжуйте варити суп до готовності картоплі.
- Вимкніть плиту і дайте супу настоятися 10 хвилин.
Кожну порцію грибного супу можна доповнити зеленню і нежирною сметаною
Відео: суп із сушених грибів
А які рецепти грибного супу знаєте ви? Поділіться вашими секретами ароматного страви в коментарях нижче. Приємного апетиту вам і вашим рідним!