Вершкових суп з грибами
Вершковий суп з грибами можна приготувати різними способами. Є рецепти вершкового супу-пюре з грибами, перших гарячих страв за участю грибів, м'ясних і молочних виробів. Не обмежуйте себе у фантазіях і використовуйте найулюбленіші продукти.
Типова технологія приготування вершкового супу з грибами включає процеси попередньої термічної обробки грибів. Зазвичай вони обсмажуються разом з овочами і вводяться в суп у вигляді піджарки. Завершує кулінарне дійство введення вершків, тертого сиру або молока. Такими нехитрими маніпуляціями можна приготувати надзвичайно смачне і ароматне грибне блюдо.
Грибний суп при подачі можна доповнювати рубаною зеленню кінзи, петрушки, базиліка, кропу. Також прекрасним рішенням буде вживання супу в їжу разом з ароматними грінками.
Як приготувати Вершкових суп з грибами - 15 різновидів
- Вершковий суп з печерицями
- Вершковий грибний суп з плавленим сиром
- Сирний суп з копченою куркою і грибами
- Овочевий кремовий суп з вершками і грибами
- Сирно-грибний суп з оливками
- Вершковий суп з білими грибами «Насолода»
- Грибний суп з сиром
- Грибний суп з кукурудзою
- Суп-пюре з білих грибів та шпинату
- Вершковий суп з фрикадельками і грибами
- крем-суп із шампіньйонів
- Грибний вершковий суп з куркою
- Сирно-вершковий суп з цвітною капустою
- Вершковий грибний суп з курячим м'ясом
- Вершковий суп з грибами і брокколі
Вершковий суп з печерицями
Печериці - самі використовувані в кулінарії гриби. Використовуються не тільки для приготування других гарячих страв, а й супів. Про це далі.
Складові:
- 3 картоплини.
- 6-8 великих печериць.
- 120 мл вершків.
- Одна цибулина.
- Зелень, сіль, олія соняшникова.
приготування:
Картоплю рубаємо на кубики і відправляємо варитися в двох літрах води. У сковорідці пасеруємо цибулю з печерицями різаними. Коли картопля трохи проварити, до нього закладаємо піджарку, суп солимо і готуємо на помірному нагріванні п'ять хвилин. В кінці приготування тонким струменем заливаємо вершки і кладемо зелень і гарненько прогріваємо.
Вершковий грибний суп з плавленим сиром
Цей суп ні кого не залишить байдужим! Підходить для подачі на святковий або повсякденний обід.
Складові:
- 200 г печериць.
- Пучок зелені.
- Два плавлених сирка.
- Цибулю, моркву.
- Дві картоплини.
- 100 мл вершків або молока.
- Пісне масло.
- Сіль перець.
приготування:
Картоплю нарізати і поставити варитися в двох літрах води.
Цибулю, моркву, печериці нарізати і прожарити в сковорідці на олії. Піджарку перекласти до картоплі. Суп проварити сім хвилин і додати вершки, зелень, перець, сіль і кубики сиру. Блюдо томити протягом п'яти хвилин і зняти з вогню.
Сирний суп з копченою куркою і грибами
Неймовірно ароматний суп з копченостями і грибами урізноманітнює повсякденну і святкову трапезу!
Складові:
- Літр курячого бульйону.
- 0,3 кг копченої курячої вирізки.
- 0,2 кг печериць.
- 0,3 кг картоплі.
- 60 г ріпчастої цибулі.
- 0,25 кг плавленого сиру.
- Зелень, спеції, сіль.
приготування:
Курячий бульйон закип'ятити і кинути кубики картоплі і нашатковану цибулину. 0,15 л теплого бульйону відлити в окрему ємність і додати натертий сир. Все перемішати до повного розчинення сиру. До отриманої маси ввести решту бульйону з картоплею. Додати нарізану копчену вирізку з грибами. Суп проварити протягом 8 хвилин. В кінці приготування блюдо розбавити рубаною зеленню, сіллю, спеціями і перемішати. Суп подавати з грінками.
Овочевий кремовий суп з вершками і грибами
Суп виходить дуже густим, а значить ситним. Може використовуватися в якості самостійного блюда на перше чи друге.
Складові:
- Три картоплі.
- Одна цибулина.
- Пол кіло грибів.
- Сто грам плавленого сиру.
- 200 г вершків 30%.
приготування:
Картоплю нарізати дрібно і зварити в літрі бульйону. Перемолоти разом з плавленим сиром, попередньо подрібненим в кубик.
Гриби, цибулю, моркву нарізати і прожарити в сковорідці. Масу додати до пюре з картоплі і сиру. Ввести вершки, посолити, поперчити і подрібнити блендером. Суп прикрасити зеленню і подавати з сухариками.
Сирно-грибний суп з оливками
Приємний вершковий смак вершків в супі доповнить аромат і м'якість грибів, а також пікантна солонуватість оливок.
Складові:
- 2 літри курячого бульйону.
- 0,4 кг курячого філе.
- 0,25 кг картоплі.
- 150 г моркви.
- 150 г грибів.
- 80 г оливок.
- 0,2 кг плавленого сиру.
- 80 мл соняшникової олії.
- Зелень, лавровий лист, сіль, перець.
приготування:
Куряче м'ясо нарізати у вигляді невеликих кубиків, трохи припустити в сковороді на олії. М'ясо перекласти в каструлю з киплячим бульйоном разом з лаврушкой, перцем. Варити близько 7 хвилин.
Картоплю і моркву слід нарізати кубиками і покласти в загальну варильну ємність. Блюдо томити протягом 10 хвилин і додати нарізані кружальцями оливки без кісточок.
Тертий сир перемішати з рубаною зеленню і ввести в суп. Проварити блюдо ще три хвилини і можна приступати до подачі.
Вершковий суп з білими грибами «Насолода»
У супі багато приправ, тому виходить він пряним і ароматним. Готується просто і швидко!
{ad1}Складові:
- 20 мл оливкової олії.
- Пол кіло білих грибів.
- Чашка нарізаного селери.
- Чашка подрібненої моркви.
- Головка цибулі.
- ¼ чашки борошна.
- 1/3 склянки білого вина.
- Сушений чебрець.
- 800 мл овочевого бульйону.
- Чашка дикого рису.
- ¾ чашки нежирної сметани.
- Петрушка.
приготування:
У каструлі з товстим дном розігріти масло і обсмажити цибулю, моркву, селеру. Додати борошно, сіль і готувати пару хвилин. Після ввести біле вино, чебрець і варити ще кілька хвилин.
У каструлю залити гарячий бульйон, додати рис і готувати 5-7 хвилин до розм'якшення крупи. В кінці суп розбавити сметаною і покласти рубану петрушку.
Грибний суп з сиром
Черговий рецепт вершкового супу з грибами порадує вас і ваших домашніх ситністю смакотою і поживністю.
Складові:
- Пол кіло печериць.
- 70 г ріпчастої цибулі.
- 200 г плавленого сиру.
- 80 мл олії пісного.
- Сухарики, зелень, перець, сіль.
приготування:
Нарізані гриби з цибулею пережарити в сковорідці. У двох літрах окропу розчинити натертий сир і прогріти протягом 2 хвилин. У суп ввести грибну піджарку і варити ще пару хвилин. Всипати рубану зелень і зняти з вогню. Блюдо подавати з грінками або сухариками.
Грибний суп з кукурудзою
Розбавляє традиційний склад вершкового грибного супу солодка консервована кукурудза. Таке поєднання надає страві відмінні смакові якості і незвичність!
Складові:
- 500 г печериць.
- Перчик чилі.
- Склянка вершків.
- Баночка кукурудзи.
- Сіль зелень.
приготування:
Печериці нарізати пластинками і обсмажити на олії. Грибний компонент перекласти в товстостінну каструлю, додати подрібнений перець чилі і протушкувати. Ввести кукурудзу і вершки. Перемішати, посолити. Додати трохи води і довести до кипіння. Нарізати зелень і заправити суп.
Суп-пюре з білих грибів та шпинату
Суп, приготовлений за цим рецептом, дуже корисний, адже в ньому є шпинат і часник. Готуємо незвичайне блюдо і насолоджуємося відмінним смаком!
Складові:
- Пол кіло білого гриба.
- 120 г моркви.
- 100 г шпинату.
- Два зубки часнику.
- 500 мл вершків.
- 40 г вершкового масла.
- Пшеничні сухарі.
- Зелень, перець, сіль.
приготування:
В одній сковороді обсмажити нарізані білі гриби до випаровування рідини, в іншій - терту моркву з подрібненим шпинатом і роздавлений часник в кінці. З'єднати вміст обох ємкостей в блендері, збити і перекласти в каструлю. Все залити вершками, посолити, додати перець і проварити до закипання на повільному нагріванні плити. Супчик заправити зеленню і подавати з пшеничними сухарями.
Рада кулінара: білі гриби можна брати сухі або заморожені. У першому випадку їх слід попередньо замочити на кілька годин і проварити в каструлі хвилин 20-25. Після цього можна приступати до обсмажуванні. Заморожені гриби витримуються при кімнатній температурі і також проварюються перед приготуванням супу.
Вершковий суп з фрикадельками і грибами
Такий суп виручить, якщо немає часу готувати м'ясний бульйон. Готується легко і просто.
Складові:
- Кілограм філе курки.
- П'ять печериць.
- М'який вершковий сир.
- Три літри води.
- 100 г вершкового масла.
- 40 г борошна.
- Лавровий лист, сіль, перець.
- Пучок зелені.
- Відварити рис і остудити.
приготування:
Куряче філе пропустити через м'ясорубку разом з половинкою лука. Вбити яйце, додати рис, борошно, посолити, перемішати і зробити фрикадельки.
Печериці порізати і обсмажити на вершковому маслі разом з іншим цибулею.
Воду закип'ятити, покласти лавровий лист, посолити і ввести фрикадельки. Проварити 3 хвилини і додати гриби. Супу дати прокипіти п'ять хвилин і покласти вершковий сир. Блюдо заправити зеленню, витримати в киплячому режимі три хвилини і зняти з вогню.
https://youtu.be/K_9QB5GVFU4
крем-суп із шампіньйонів
Маленьким гурманам точно сподобається такий суп, адже він виходить повітряним, легким і надзвичайно смачним!
Складові:
- Півлітра курячого бульйону.
- 400 г печериць.
- 400 г ріпчастої цибулі.
- 200 г пшеничних сухарів.
- 100 мл вершків.
- 40 мл олії.
- Сіль, зелень, спеції.
приготування:
Подрібнені великим кубиком цибулю і гриби обсмажити, спочатку цибулю, потім - другий продукт. Масу перемолоти комбайном, посолити, поперчити і перекласти в каструлю. Все залити киплячим бульйоном і проварити сім хвилин. В кінці додати вершки, зелень. Довести до кипіння і зняти з вогню. Суп подається з сухарями.
Грибний вершковий суп з куркою
Суп має ніжний і м'який смак, тому сподобається всій родині.
Складові:
- 600 г печериць.
- Дві цибулини.
- Три картоплини.
- 200 г плавленого сиру.
- 200 мл молока або вершків.
- Чотири курячих стегна.
- Сіль, перець, олія.
приготування:
Курячі стегна поставити варитися в двох літрах води. Всі овочі, включаючи гриби почистити і нарізати кубиками. Цибулю, моркву і печериці протушкувати в сковороді на пісному маслі.
Зварені курячі стегна вийняти з каструлі, бульйон посолити і покласти картоплю. Через п'ять хвилин кипіння в суп закласти піджарку з грибів, цибулі та моркви.
Курячі шматки розібрати, а м'ясо перекласти в каструлю разом з нарізаними плавленими сирками. Блюдо витримати в режимі слабкого кипіння хвилин 10 і зняти з вогню.
Сирно-вершковий суп з цвітною капустою
Для приготування цього супу потрібно мінімум часу, при цьому він виходить дуже корисним і поживним.
Складові:
- 4 картоплі.
- Одна морквина.
- Стебло селери.
- 250 г цвітної капусти.
- 50 г пармезану.
- 100 мл вершків.
- Зубчик часнику.
- Сіль, перець, лавровий лист, овочева приправа.
- Пучок зелені.
приготування:
Картоплю і моркву нарізати кубиками. Твердий сир натерти. Стебло селери подрібнюємо дрібно.
У киплячу воду кладемо лавровий лист, перець горошок, картопля, морква і варимо 10 хвилин. Бульйон заправити овочевий приправою.
До готового картоплі кладемо кольорову капусту, видавлюємо зубчик часнику, вливаємо вершки і додаємо сир. Суп прикрашаємо зеленню.
Вершковий грибний суп з курячим м'ясом
Суп можна віднести до групи кремових перших страв, але в ньому все ж їсти не перемелені компоненти. У супі це буде рум'яне куряче м'ясо, припущенное в соєвому соусі.
Складові:
- Пол кіло печериць.
- Одна цибулина.
- 200 мл вершків.
- Три склянки курячого або овочевого бульйону.
- Куряче філе.
- 40 мл соєвого соусу.
- Часник, сіль.
приготування:
Печериці нарізати крупно і обсмажити разом з часточками лука в сковорідці. Все перемолоти в комбайні і перекласти в киплячий бульйон. Посолити, поперчити і ввести вершки.
В окремій сковорідці обсмажити нарізане кубиками куряче філе до скоринки, скропити соєвим соусом і готувати ще дві хвилини. В кінці додати роздавлений часник і сіль.
Суп подається в порційних тарілках з зеленню і шматочками м'яса.
Вершковий суп з грибами і брокколі
За цим рецептом ви зможете приготувати смачну, комбіноване перша страва. Суп дуже корисний. Підходить для харчування дітей з трьох років.
Складові:
- 5-7 печериць.
- Два плавлених сирка.
- 200 г брокколі.
- Дві картоплини.
- Одна морквина.
- Сіль, масло рослинне.
приготування:
Окремо обсмажуємо подрібнені гриби і терту моркву. Картоплю ріжемо кубиками і відправляємо варитися в двох літрах води. Через п'ять хвилин у бульйон опускаємо гриби, морква. Все солимо, варимо 10 хвилин. У суп закладаємо дрібні суцвіття брокколі і готуємо до розм'якшення капусти. Плавлені сирки трьом і вводимо в суп. Помішуючи, варимо до повного розчинення.