Вершкових суп з грибами


Вершковий суп з грибами можна приготувати різними способами. Є рецепти вершкового супу-пюре з грибами, перших гарячих страв за участю грибів, м'ясних і молочних виробів. Не обмежуйте себе у фантазіях і використовуйте найулюбленіші продукти.

Типова технологія приготування вершкового супу з грибами включає процеси попередньої термічної обробки грибів. Зазвичай вони обсмажуються разом з овочами і вводяться в суп у вигляді піджарки. Завершує кулінарне дійство введення вершків, тертого сиру або молока. Такими нехитрими маніпуляціями можна приготувати надзвичайно смачне і ароматне грибне блюдо.

Грибний суп при подачі можна доповнювати рубаною зеленню кінзи, петрушки, базиліка, кропу. Також прекрасним рішенням буде вживання супу в їжу разом з ароматними грінками.

Як приготувати Вершкових суп з грибами - 15 різновидів

  1. Вершковий суп з печерицями
  2. Вершковий грибний суп з плавленим сиром
  3. Сирний суп з копченою куркою і грибами
  4. Овочевий кремовий суп з вершками і грибами
  5. Сирно-грибний суп з оливками
  6. Вершковий суп з білими грибами «Насолода»
  7. Грибний суп з сиром
  8. Грибний суп з кукурудзою
  9. Суп-пюре з білих грибів та шпинату
  10. Вершковий суп з фрикадельками і грибами
  11. крем-суп із шампіньйонів
  12. Грибний вершковий суп з куркою
  13. Сирно-вершковий суп з цвітною капустою
  14. Вершковий грибний суп з курячим м'ясом
  15. Вершковий суп з грибами і брокколі

Вершковий суп з печерицями

Печериці - самі використовувані в кулінарії гриби. Використовуються не тільки для приготування других гарячих страв, а й супів. Про це далі.

Вершковий суп з печерицями

Складові:

  • 3 картоплини.
  • 6-8 великих печериць.
  • 120 мл вершків.
  • Одна цибулина.
  • Зелень, сіль, олія соняшникова.

приготування:

Картоплю рубаємо на кубики і відправляємо варитися в двох літрах води. У сковорідці пасеруємо цибулю з печерицями різаними. Коли картопля трохи проварити, до нього закладаємо піджарку, суп солимо і готуємо на помірному нагріванні п'ять хвилин. В кінці приготування тонким струменем заливаємо вершки і кладемо зелень і гарненько прогріваємо.

Вершковий грибний суп з плавленим сиром

Цей суп ні кого не залишить байдужим! Підходить для подачі на святковий або повсякденний обід.

Вершковий грибний суп з плавленим сиром

Складові:

  • 200 г печериць.
  • Пучок зелені.
  • Два плавлених сирка.
  • Цибулю, моркву.
  • Дві картоплини.
  • 100 мл вершків або молока.
  • Пісне масло.
  • Сіль перець.

приготування:

Картоплю нарізати і поставити варитися в двох літрах води.

Цибулю, моркву, печериці нарізати і прожарити в сковорідці на олії. Піджарку перекласти до картоплі. Суп проварити сім хвилин і додати вершки, зелень, перець, сіль і кубики сиру. Блюдо томити протягом п'яти хвилин і зняти з вогню.

Сирний суп з копченою куркою і грибами

Неймовірно ароматний суп з копченостями і грибами урізноманітнює повсякденну і святкову трапезу!

Сирний суп з копченою куркою і грибами

Складові:

  • Літр курячого бульйону.
  • 0,3 кг копченої курячої вирізки.
  • 0,2 кг печериць.
  • 0,3 кг картоплі.
  • 60 г ріпчастої цибулі.
  • 0,25 кг плавленого сиру.
  • Зелень, спеції, сіль.

приготування:

Курячий бульйон закип'ятити і кинути кубики картоплі і нашатковану цибулину. 0,15 л теплого бульйону відлити в окрему ємність і додати натертий сир. Все перемішати до повного розчинення сиру. До отриманої маси ввести решту бульйону з картоплею. Додати нарізану копчену вирізку з грибами. Суп проварити протягом 8 хвилин. В кінці приготування блюдо розбавити рубаною зеленню, сіллю, спеціями і перемішати. Суп подавати з грінками.

Овочевий кремовий суп з вершками і грибами

Суп виходить дуже густим, а значить ситним. Може використовуватися в якості самостійного блюда на перше чи друге.

Овочевий кремовий суп з вершками і грибами

Складові:

  • Три картоплі.
  • Одна цибулина.
  • Пол кіло грибів.
  • Сто грам плавленого сиру.
  • 200 г вершків 30%.

приготування:

Картоплю нарізати дрібно і зварити в літрі бульйону. Перемолоти разом з плавленим сиром, попередньо подрібненим в кубик.

Гриби, цибулю, моркву нарізати і прожарити в сковорідці. Масу додати до пюре з картоплі і сиру. Ввести вершки, посолити, поперчити і подрібнити блендером. Суп прикрасити зеленню і подавати з сухариками.

Сирно-грибний суп з оливками

Приємний вершковий смак вершків в супі доповнить аромат і м'якість грибів, а також пікантна солонуватість оливок.

Сирно-грибний суп з оливками

Складові:

  • 2 літри курячого бульйону.
  • 0,4 кг курячого філе.
  • 0,25 кг картоплі.
  • 150 г моркви.
  • 150 г грибів.
  • 80 г оливок.
  • 0,2 кг плавленого сиру.
  • 80 мл соняшникової олії.
  • Зелень, лавровий лист, сіль, перець.

приготування:

Куряче м'ясо нарізати у вигляді невеликих кубиків, трохи припустити в сковороді на олії. М'ясо перекласти в каструлю з киплячим бульйоном разом з лаврушкой, перцем. Варити близько 7 хвилин.

Картоплю і моркву слід нарізати кубиками і покласти в загальну варильну ємність. Блюдо томити протягом 10 хвилин і додати нарізані кружальцями оливки без кісточок.

Тертий сир перемішати з рубаною зеленню і ввести в суп. Проварити блюдо ще три хвилини і можна приступати до подачі.

Вершковий суп з білими грибами «Насолода»

У супі багато приправ, тому виходить він пряним і ароматним. Готується просто і швидко!

Вершковий суп з білими грибами «Насолода»

{ad1}

Складові:

  • 20 мл оливкової олії.
  • Пол кіло білих грибів.
  • Чашка нарізаного селери.
  • Чашка подрібненої моркви.
  • Головка цибулі.
  • ¼ чашки борошна.
  • 1/3 склянки білого вина.
  • Сушений чебрець.
  • 800 мл овочевого бульйону.
  • Чашка дикого рису.
  • ¾ чашки нежирної сметани.
  • Петрушка.

приготування:

У каструлі з товстим дном розігріти масло і обсмажити цибулю, моркву, селеру. Додати борошно, сіль і готувати пару хвилин. Після ввести біле вино, чебрець і варити ще кілька хвилин.

У каструлю залити гарячий бульйон, додати рис і готувати 5-7 хвилин до розм'якшення крупи. В кінці суп розбавити сметаною і покласти рубану петрушку.

Грибний суп з сиром

Черговий рецепт вершкового супу з грибами порадує вас і ваших домашніх ситністю смакотою і поживністю.

Грибний суп з сиром

Складові:

  • Пол кіло печериць.
  • 70 г ріпчастої цибулі.
  • 200 г плавленого сиру.
  • 80 мл олії пісного.
  • Сухарики, зелень, перець, сіль.

приготування:

Нарізані гриби з цибулею пережарити в сковорідці. У двох літрах окропу розчинити натертий сир і прогріти протягом 2 хвилин. У суп ввести грибну піджарку і варити ще пару хвилин. Всипати рубану зелень і зняти з вогню. Блюдо подавати з грінками або сухариками.

Грибний суп з кукурудзою

Розбавляє традиційний склад вершкового грибного супу солодка консервована кукурудза. Таке поєднання надає страві відмінні смакові якості і незвичність!

Грибний суп з кукурудзою

Складові:

  • 500 г печериць.
  • Перчик чилі.
  • Склянка вершків.
  • Баночка кукурудзи.
  • Сіль зелень.

приготування:

Печериці нарізати пластинками і обсмажити на олії. Грибний компонент перекласти в товстостінну каструлю, додати подрібнений перець чилі і протушкувати. Ввести кукурудзу і вершки. Перемішати, посолити. Додати трохи води і довести до кипіння. Нарізати зелень і заправити суп.

Суп-пюре з білих грибів та шпинату

Суп, приготовлений за цим рецептом, дуже корисний, адже в ньому є шпинат і часник. Готуємо незвичайне блюдо і насолоджуємося відмінним смаком!

Суп-пюре з білих грибів та шпинату

Складові:

  • Пол кіло білого гриба.
  • 120 г моркви.
  • 100 г шпинату.
  • Два зубки часнику.
  • 500 мл вершків.
  • 40 г вершкового масла.
  • Пшеничні сухарі.
  • Зелень, перець, сіль.

приготування:

В одній сковороді обсмажити нарізані білі гриби до випаровування рідини, в іншій - терту моркву з подрібненим шпинатом і роздавлений часник в кінці. З'єднати вміст обох ємкостей в блендері, збити і перекласти в каструлю. Все залити вершками, посолити, додати перець і проварити до закипання на повільному нагріванні плити. Супчик заправити зеленню і подавати з пшеничними сухарями.

Рада кулінара: білі гриби можна брати сухі або заморожені. У першому випадку їх слід попередньо замочити на кілька годин і проварити в каструлі хвилин 20-25. Після цього можна приступати до обсмажуванні. Заморожені гриби витримуються при кімнатній температурі і також проварюються перед приготуванням супу.

Вершковий суп з фрикадельками і грибами

Такий суп виручить, якщо немає часу готувати м'ясний бульйон. Готується легко і просто.

Вершковий суп з фрикадельками і грибами

Складові:

  • Кілограм філе курки.
  • П'ять печериць.
  • М'який вершковий сир.
  • Три літри води.
  • 100 г вершкового масла.
  • 40 г борошна.
  • Лавровий лист, сіль, перець.
  • Пучок зелені.
  • Відварити рис і остудити.

приготування:

Куряче філе пропустити через м'ясорубку разом з половинкою лука. Вбити яйце, додати рис, борошно, посолити, перемішати і зробити фрикадельки.

Печериці порізати і обсмажити на вершковому маслі разом з іншим цибулею.

Воду закип'ятити, покласти лавровий лист, посолити і ввести фрикадельки. Проварити 3 хвилини і додати гриби. Супу дати прокипіти п'ять хвилин і покласти вершковий сир. Блюдо заправити зеленню, витримати в киплячому режимі три хвилини і зняти з вогню.

https://youtu.be/K_9QB5GVFU4

крем-суп із шампіньйонів

Маленьким гурманам точно сподобається такий суп, адже він виходить повітряним, легким і надзвичайно смачним!

крем-суп із шампіньйонів

Складові:

  • Півлітра курячого бульйону.
  • 400 г печериць.
  • 400 г ріпчастої цибулі.
  • 200 г пшеничних сухарів.
  • 100 мл вершків.
  • 40 мл олії.
  • Сіль, зелень, спеції.

приготування:

Подрібнені великим кубиком цибулю і гриби обсмажити, спочатку цибулю, потім - другий продукт. Масу перемолоти комбайном, посолити, поперчити і перекласти в каструлю. Все залити киплячим бульйоном і проварити сім хвилин. В кінці додати вершки, зелень. Довести до кипіння і зняти з вогню. Суп подається з сухарями.

Грибний вершковий суп з куркою

Суп має ніжний і м'який смак, тому сподобається всій родині.

Грибний вершковий суп з куркою

Складові:

  • 600 г печериць.
  • Дві цибулини.
  • Три картоплини.
  • 200 г плавленого сиру.
  • 200 мл молока або вершків.
  • Чотири курячих стегна.
  • Сіль, перець, олія.

приготування:

Курячі стегна поставити варитися в двох літрах води. Всі овочі, включаючи гриби почистити і нарізати кубиками. Цибулю, моркву і печериці протушкувати в сковороді на пісному маслі.

Зварені курячі стегна вийняти з каструлі, бульйон посолити і покласти картоплю. Через п'ять хвилин кипіння в суп закласти піджарку з грибів, цибулі та моркви.

Курячі шматки розібрати, а м'ясо перекласти в каструлю разом з нарізаними плавленими сирками. Блюдо витримати в режимі слабкого кипіння хвилин 10 і зняти з вогню.

Сирно-вершковий суп з цвітною капустою

Для приготування цього супу потрібно мінімум часу, при цьому він виходить дуже корисним і поживним.

Сирно-вершковий суп з цвітною капустою

Складові:

  • 4 картоплі.
  • Одна морквина.
  • Стебло селери.
  • 250 г цвітної капусти.
  • 50 г пармезану.
  • 100 мл вершків.
  • Зубчик часнику.
  • Сіль, перець, лавровий лист, овочева приправа.
  • Пучок зелені.

приготування:

Картоплю і моркву нарізати кубиками. Твердий сир натерти. Стебло селери подрібнюємо дрібно.

У киплячу воду кладемо лавровий лист, перець горошок, картопля, морква і варимо 10 хвилин. Бульйон заправити овочевий приправою.

До готового картоплі кладемо кольорову капусту, видавлюємо зубчик часнику, вливаємо вершки і додаємо сир. Суп прикрашаємо зеленню.

Вершковий грибний суп з курячим м'ясом

Суп можна віднести до групи кремових перших страв, але в ньому все ж їсти не перемелені компоненти. У супі це буде рум'яне куряче м'ясо, припущенное в соєвому соусі.

Вершковий грибний суп з курячим м'ясом

Складові:

  • Пол кіло печериць.
  • Одна цибулина.
  • 200 мл вершків.
  • Три склянки курячого або овочевого бульйону.
  • Куряче філе.
  • 40 мл соєвого соусу.
  • Часник, сіль.

приготування:

Печериці нарізати крупно і обсмажити разом з часточками лука в сковорідці. Все перемолоти в комбайні і перекласти в киплячий бульйон. Посолити, поперчити і ввести вершки.

В окремій сковорідці обсмажити нарізане кубиками куряче філе до скоринки, скропити соєвим соусом і готувати ще дві хвилини. В кінці додати роздавлений часник і сіль.

Суп подається в порційних тарілках з зеленню і шматочками м'яса.

Вершковий суп з грибами і брокколі

За цим рецептом ви зможете приготувати смачну, комбіноване перша страва. Суп дуже корисний. Підходить для харчування дітей з трьох років.

Вершковий суп з грибами і брокколі

Складові:

  • 5-7 печериць.
  • Два плавлених сирка.
  • 200 г брокколі.
  • Дві картоплини.
  • Одна морквина.
  • Сіль, масло рослинне.

приготування:

Окремо обсмажуємо подрібнені гриби і терту моркву. Картоплю ріжемо кубиками і відправляємо варитися в двох літрах води. Через п'ять хвилин у бульйон опускаємо гриби, морква. Все солимо, варимо 10 хвилин. У суп закладаємо дрібні суцвіття брокколі і готуємо до розм'якшення капусти. Плавлені сирки трьом і вводимо в суп. Помішуючи, варимо до повного розчинення.

Радимо прочитати

Суп з грибами та куркою
Суп з грибами та куркою
Оскільки зима - час гарячих страв, і супів в тому числі, то сьогодні, в холодний зимовий вітряний день, як не можна до речі наспів рецепт супу з грибами і куркою. Це досить простий і невибагливий суп
Борщ з грибами
Борщ з грибами
Рецепт пісного борщу з грибами саме на часі під час посту, а ще під час кризи. Дуже корисно дати можливість організму відпочити від м'яса і наваристих м'ясних бульйонів, просто поїсти легкої їжі.
Запечена картопля в мундирі з грибами
Запечена картопля в мундирі з грибами
Вам набридло картопляне пюре і смажена картопля? Прекрасним ситним блюдом з усіма улюбленого картоплі є Картопля Джека. Це блюдо стане непоганим варіантом для обіду або вечері. Її можна подавати з
Грибна запіканка
Грибна запіканка
Грибні страви завжди смачні і ситні, використовуючи гриби в якості основного інгредієнта в запіканці, додавши сир, можна приготувати відмінний обід або вечерю, витративши зовсім небагато часу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки