Суп з грибами та куркою
Оскільки зима - час гарячих страв, і супів в тому числі, то сьогодні, в холодний зимовий вітряний день, як не можна до речі наспів рецепт супу з грибами і куркою. Це досить простий і невибагливий суп незважаючи на наявність в ньому і курячого м'яса, і грибів. Погодьтеся, що це досить смачне поєднання.
Суп з грибами та куркою готується неймовірно просто. Звичайно, існує далеко не один спосіб його приготування, але я розповім вам про свій рецепт цього вдалого супчика, який має свої особливості та нюанси.
Мій суп з грибами і куркою має одну відмінну рису - він готується без картоплі. Звичайно, якщо вам звичніше і смачніше супи з картоплею, то ніщо не заважає включити її в рецепт, але мені версія без картоплі більше до смаку. Суп виходить легкий, наваристий, строкатий і ароматний. А ще в цьому рецепті приготування супу з грибами і куркою я пропоную не натерти моркву на тертці, як ми звикли, а нарізати її. Так суп, на мій погляд, виглядає нарядно і акуратніше.
Думаю, що такий рецепт супу з грибами і куркою нікому не завадить. Навпаки, такий рецепт урізноманітнює звичне домашнє меню і скрасить обід або вечерю своєю присутністю.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 6 шт.Складові:
- 2 л води
- 3 курячих ніжки
- 200 г печериць
- 5 ст.л. рису
- 1 велика морква
- 1 цибулина
- лавровий лист
- 30 мл соняшникової олії
- сіль
- мелений чорний перець
- 3-4 гілочки петрушки
Суп з грибами та куркою, фото рецепт
Рецепт супу з грибами і куркою розрахований на 2 л води.
{ad1}Наповнюємо каструлю водою і закладаємо в неї курячі ніжки (попередньо вимиті), лавровий лист і цілу неочищену цибулину. Лук, звичайно, слід сполоснути у воді перш, ніж додавати в каструлю. Чому я пропоную використовувати неочищений цибулю? Такий цибуля не просто віддасть бульйону свій смак і аромат, він ще й злегка забарвити бульйон в ніжний бурштиновий колір.
Відправляємо каструлю з курячими ногами на плиту і варимо бульйон на малому вогні під нещільно накритою кришкою протягом 45 хвилин з моменту закипання.
Бульйон готовий. Лук і лавровий лист витягаємо з каструлі і викидаємо. Ноги також виймаємо з бульйону, вони знадобляться трохи пізніше, а поки дамо їм злегка охолонути.
200 г свіжих печериць миємо й нарізаємо великими пластинами.
Розігріваємо сковороду і додаємо на її поверхню 30 мл соняшникової олії, обсмажуємо гриби. В процесі обсмажування грибів чистимо і нарізаємо моркву, яку також обсмажуємо разом з грибами до повної готовності. Загальний час обсмажування приблизно 12-15 хвилин. Орієнтуємося по готовності моркви.
Після того, як з бульйону витягли курячі ніжки, повертаємо каструлю на плиту, додаємо в бульйон води до початкового рівня (за час варіння бульйону частина рідини випарувалася) і закладаємо рис.
Займемося курячими ніжками. Знімемо шкіру (я її не використовую і викидаю), відокремимо м'ясо від кісток. Куряче м'ясо повертаємо назад в киплячий суп.
І додаємо в суп гриби з морквою.
Варимо грибний суп з куркою ще 20 хвилин (до повної готовності рису), після чого солимо і перчимо його за смаком і заправляємо дрібно нарубаної петрушкою (або будь-який інший зеленню).
Грибний суп з куркою готовий. Тільки подивіться як апетитно він виглядає в тарілці. Грибочки і строкаті острівці петрушки і моркви значно пожвавлюють картину, суп вдався на славу. Приємного апетиту, дорогі читачі і до швидких зустрічей!