Панкейкі рецепти
Під панкейками прийнято розуміти млинці на кефірі. Це американське блюдо. Не даремно це блюдо можна побачити в багатьох американських фільмах, де герої з величезним апетитам поїдають панкейкі. Найбільш популярними ці млинці стали в США і Канаді. Від традиційних російських млинців панкейкі відрізняються маленьким, всього лише близько чотирнадцяти сантиметрів, діаметром. А також вони готуються з тіста, яке за своєю структурою значно густіше, адже використовується кефір. Природно різні і використовувані в складі продукти.
Основним і найбільш популярним можна назвати рецепт панкейків на молоці. Але і на кефірі панкейкі виходять дуже смачними і красивими. Ці млинці досить ситні і щоб наїстися їх досить небагато. В основному їх готують на сніданок. Подають панкейкі, поливаючи їх варенням або кленовим сиропом.
Саме слово панкейк перекладається з англійської як поєднання двох слів – сковорода і тістечко або торт. На російську мову пакейк перекладається як млинці або оладки. Але за своїм зовнішнім виглядом вони не є ні тим, ні іншим. Це зовсім інший продукт! Панкейк значно товщі наших млинців і більше ніж оладки. Ці види продуктів ріднить лише те, що інгредієнти прості, і їх завжди можна знайти в холодильнику у кожного.
Панкейкі на молоці з ягодами
Спробувавши панкейкі всього один раз, важко залишитися байдужими до них. Це відмінний варіант для смачного і ситного сніданку, також гарні вони і в якості десерту. Одна з відмінних особливостей цих неймовірно смачних коржиків – вони смажаться на сухій сковороді. За умови дотримання всіх рекомендацій в рецепті навіть початківець кулінар зможе приготувати панкейкі на молоці з ягодами. Ягоди можна використовувати будь-які, що є під рукою, наприклад, чорну смородину або чорницю.
Список інгредієнтів:
- 300 г пшеничного борошна,
- 2 курячих яйця,
- 300 мл молока,
- 11 г розпушувача,
- 40 г вершкового масла,
- 50 г цукру,
- 2 щіпки ваніліну,
- 2-3 ст. л. чорної смородини.
Візьміть глибоку посуд для більшої зручності, в неї вбийте яйця і додайте цукор, ванілін.
Гарненько все перемішайте, краще всього віночком.
Вершкове масло відправте в мікрохвильову піч і розтопіть. Також можна це зробити на водяній або паровій бані. З'єднайте масло з яєчною сумішшю, потроху подмешивайте молоко, збиваючи вінчиком або виделкою. Змішайте борошно пшеничне (попередньо просіяти її) з розпушувачем, додайте до яєчно-молочної суміші. Ретельно все розмішайте.
Візьміть чорну смородину, свіжу або заморожену. У ній не повинно бути сторонніх предметів – листя, гілочок, сухих або зіпсованих ягід. Промийте ягоди під краном, обсушіть краще паперовим рушником або серветкою, тканинне може офарбитися в насичений фіолетовий колір. Пересипте ягоди в тісто, розмішайте – воно повинно бути однорідним.
Суху антипригарну сковороду розжарте і налийте невелику кількість тіста.
Смажте панкейк на слабкому вогні, коли на його поверхні ви помітите невеликі пухирці і дірочки – лопаткою перевернути його на іншу сторону.
Не варто відходити далеко від плити, так як весь процес смаження займає зовсім мало часу.
Подавайте панкейкі теплими, з солодким соусом, варенням, згущеним молоком. Для красивої ефектної подачі можна викласти панкейкі стопкою, зверху прикрасити збитими вершками, ягодами, гілочкою м'яти. У Сполучених Штатах, звідки панкейкі родом їх прийнято подавати з кленовим сиропом.
Ці млинці ідеально підійдуть для дітей, так як вони смачні і ніжні, і одночасно з тим досить ситні.
Приємного апетиту!
Якщо є бажання, суміш для млинців слід додати какао порошок або ягоди, або корицю, або куркуму, або стружку кокоса.
Наступний рецепт від Регіни Бурцевої:
Шоколадні панкейкі з ніжним банановим кремом
Шоколад і банан – що може бути смачніше цього поєднання? Якщо ви тієї ж думки, то вам обов'язково сподобаються шоколадні панкейкі з ніжним банановим кремом на основі сметани.
Товсті млинці печуться на сухій сковороді. Щоб вони набули насичений шоколадний смак, при приготуванні тіста потрібно додати кілька ложок какао.
Такий десерт сподобається абсолютно всім: і дорослим, і малечі. Прикрасьте випічку фруктами та шоколадною крихтою, і ви отримаєте відмінний святковий десерт!
Приготування займе близько півгодини.
Із зазначених інгредієнтів вийде 10-12 штук.
Інгредієнти:
Для панкейків:
- 1 склянку молока,
- 1 склянку борошна,
- 1 яйце,
- 3 столові ложки какао,
- 2 столові ложки цукру,
- 2 столові ложки соняшникової олії,
- 0,5 чайної ложки соди,
- Щіпка солі;
Для крему:
- 0,5 стиглого банана,
- 50 гр. сметани,
- 1-2 столові ложки цукрової пудри.
Процес приготування:
Додаємо до яйця цукор і сіль.
Збиваємо кілька хвилин до утворення піни.
Наступний інгредієнт – молоко, додаємо до яєчної суміші. Слідом в миску відправляємо какао.
На цьому етапі все добре змішуємо до розчинення какао. Додаємо борошно і соду, знову перемішуємо тісто до однорідної маси.
Залишилося додати соняшникову олію і тісто готове!
Смажимо панкейкі на добре розігрітій сухій сковороді.

Перевертаємо, коли з'являться бульбашки і смажимо ще близько хвилини.

Для крему збиваємо разом розім'яту банан, сметану і цукрову пудру.

Для красивої подання складіть товсті млинці стопкою і полийте кремом. Прикрасьте гуртками банана, часточками мандарина і шоколадною крихтою.

Автор: Регіна Бурцева
Класичні панкейкі на молоці

Для приготування потрібні два, бажано великих, яйця. Три великих ложки цукру, трохи солі, по склянці борошна і молока, пакетик ваніліну, одна чайна ложка розпушувача і дві великі ложки рослинної олії. Яскравий жовтий колір млинців тесту додасть щіпка куркуми.
В глибокій мисці необхідно віночком збити яйця. Якщо є міксер краще скористатися ним, так буде легше. Яйця збиваються разом з ваніліном і цукром, до тих пір, поки не утворюється біла пишна піна. Сюди ж заливаємо півсклянки молока і продовжуємо збивати. Настав час просіяти борошно, це можна зробити прямо в ємність з сумішшю. Після чого знову збиваємо і доливаємо залишилися пів склянки молока.
Продовжуємо заважати, поки суміш не вийде достатньо однорідною. Останнім додаємо розпушувач, а також олію. Ретельно перемішавши в останній раз, суміш мнужно відставити на деякий час.
Розігріваємо сковороду, після нагріву вогонь потрібно зменшити. Починаємо смажити панкейкі. Виливаємо потроху на сковороду і смажимо до появи дірочок, після чого перевертаємо і смажимо іншу сторону ще приблизно 30-40 секунд. За цей час млинець стане рум'яним і приємним на вигляд.
Автор: Антоніна Лаврентьєва.
Поділіться й ви своїм рецептом цих смачних млинців на сторінках нашої Записної книжки!