Як очистити помідори від шкірки легко швидко Фото
Сьогодні я вирішила поділитися кулінарним радою і розповісти як очистити помідори від шкірки – як це зробити швидко і легко. Тим більше, що це питання все ж у багатьох виникає.
Можна сказати, що більшість рецептів різних страв, до складу яких входять помідори, вимагають використання саме очищених томатів, оскільки присутність шматочків шкурки вже в готовому блюді, напевно, виглядає не дуже-то приємно. А тепер докладніше.
Як можна легко очистити помідори від шкірки
Якщо ви вирішили очистити помідори від шкірки, слід використовувати стиглі, але при цьому досить тверді томати.
Спочатку кінчиком ножа видаліть серцевину,
а потім зробіть хрест-навхрест надріз на зовнішній стороні плоду від самої верхівки і майже до низу.
Поставте на вогонь каструльку з водою. Її повинно бути рівно стільки, щоб помідори повністю в ній поховано. Воду закип'ятити. Багато рекомендують поруч поставити ємність з водою, але тільки вже дуже холодною (крижаний). Особисто я цим прийомом не користуюся.
У киплячу воду опускайте плоди, але не більше 2-3-х штук, інакше, поки ви будете діставати одні, інші встигнуть зваритися, бланшируйте їх близько 25 секунд.
Шкірка повинна лише відокремитися від м'якоті на краях і не більше того. Потім перемістіть їх у крижану воду за допомогою ложки або шумівки, нехай вони гарненько охолонуть. Як бачите, поки я фотографувала, у мене все ж томат встиг трохи перетравитися.
Тепер ножем очистіть помідори від шкірки починаючи з верхівки від зробленого вами надрізу.
Якщо все ж шкірка щільно тримається і не хоче відділятися, помістіть томат знову в окріп і бланшируйте ще 10 секунд, потім охолодіть і спробуйте очистити його.
Помідори дуже легко повинні очищатися, але при бланшуванні не повинні встигнути почати готуватися.
Спробуйте цей метод очищення на практиці, думаю що він вам сподобається.
Сподіваюся, що мій кулінарний рада про те, як очистити помідори від шкірки вам згодиться і буде корисний.