Торт із млинців на крохмалі без борошна і дріжджів з сиром та згущеним молоком - рецепт з фото крок за кроком
складові
Для млинців:
- Молоко - 1 стакан;
- Кефір - 1 склянка;
- Вода - 1 склянка;
- Яйця - 3 шт;
- Цукор - 3 ст. ложки (з гіркою);
- Ванільний цукор - 15 гр;
- Масло вершкове - 50 г;
- Олія соняшникова - 3 ст. ложки (для смаження);
- Кукурудзяний крохмаль - 150 г;
- Борошно пшеничне - 1 ст. ложка.
Для начинки:
- Сир 9%;
- Жовтки - 2 шт;
- Цукор - 3 ст. ложки (з гіркою);
- Ванільний цукор або ванілін - за смаком.
Для крему:
- Згущене молоко (Не варене) - півбанки;
- Какао - 1 чайна ложка (для прикраси).
Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 6-7шт
Важко зустріти людину, яка не любить млинці. Однак все-таки знаходиться категорія людей, які не готують це блюдо, вважаючи його висококалорійним, оскільки без додавання борошна його приготувати неможливо. На щастя, це не так, адже борошно можна замінити крохмалем (кукурудзяним або картопляним). Млинці з додаванням крохмалю без дріжджів готуються швидко і дуже просто. Існує безліч рецептів цієї страви: на молоці, кефірі або навіть окропі. Готові млинці з кукурудзяним крохмалем можна їсти з джемом, згущеним молоком, повидлом, сметаною або сиром. Ще, як варіант, з них можна приготувати млинцевий торт з різними начинками. Розглянемо млинці на крохмалі без борошна рецепт з фото крок за кроком (у вигляді торта).
Готуємо інгредієнти для приготування млинців з крохмалю без борошна з сиром
Яйця збиваємо з 3 ст. ложками цукру за допомогою міксера до тих пір, поки цукор не розчиниться.
У яєчно-цукрову суміш додаємо молоко, кефір і ванільний цукор - продовжуємо збивати міксером.
Потім всипаємо крохмаль і вливаємо теплу воду - все ретельно перемішуємо. Якщо тісто виходить дуже рідким як вода, додаємо 1 ст. ложку пшеничного борошна. Готове тісто виходить рідкуватий - нехай вас це не лякає, адже млинці на крохмалі кукурудзяному смажаться точно також, як і на борошні.
Крохмаль при взаємодії з рідиною має властивість утворювати грудки, тому ще раз міксером збиваємо його на середній швидкості - воно повинно вийти однорідної консистенції.
Вершкове масло ставимо на водяну баню (на 15 хвилин, поки не розтопиться до рідкої консистенції). Розтоплене масло охолоджуємо до кімнатної температури і вливаємо в наше тісто - перемішуємо.
Приступаємо до приготування сирної начинки для тонких млинців з крохмалем на кефірі. Сир розминаємо з цукром (3 ст. Ложки), ванільним цукром і двома жовтками до однорідної консистенції.
Готову начинку ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Приступаємо до смаження млинців без борошна з крохмалем. Сковорідку розігріваємо на плиті, змащуємо її маслом за допомогою силіконової пензлика і виливаємо не більше 3 ст. ложок тесту, максимально розтягуючи по всій поверхні сковорідці.
Обсмажуємо млинець з двох сторін (в середньому по 2-3 хвилини з кожного боку).
Дістаємо сирну начинку з холодильника і приступаємо до приготування торта із млинців крохмальних тонких. Кожен млинець промазуємо начинкою (по 1 ст. Ложці), викладаючи їх один на одного.
Промащуємо сирною начинкою все млинці - в результаті повинен вийти торт з 18-20 млинцевих коржів.
Готовий торт викладаємо на деко, змащене вершковим маслом і відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів на 30-40 хвилин.
Пропечений млинцевий торт охолоджуємо і поливаємо згущеним молоком, посипаємо какао (за бажанням можна прикрасити тертим шоколадом, ягодами, цукерками або іншими фруктами). Смачного!
Готовий млинцевий торт виходить дуже м'який і смачний, просто тане в роті!
Поради з приготування млинців на кефірі з крохмалем за рецептом:
- На відміну від класичного рецепту млинців з борошном, для приготування крохмальних млинчиків важлива черговість додавання кожного інгредієнта - крохмаль необхідно додавати тільки після молока і кефіру, заливаючи його теплою водою, при цьому безперервно помішуючи - інакше крохмаль зіб'ється в грудки.
- Тісто виходить рідким, але це зовсім не означає, що млинці будуть рватися - вони вийдуть ніжні і тонкі, але досить еластичні.
- Кефір в цій страві грає важливу роль - завдяки йому млинці набувають вершковий смак і ніжну консистенцію.
- Вода повинна бути теплою, але не гарячою.
- Для сирної начинки важливо використовувати сир жирністю від 9% і не зернистий.
- У торт можна класти будь-які фрукти за бажанням: банани, ягоди, апельсини, ананаси та інші.
- Крохмальні млинчики необхідно смажити тільки на спеціальній сковорідці для млинців (з тонкими бортиками) з антипригарним покриттям.
- При смаженні важливо не додавати багато рослинного масла, інакше воно може перебити вершковий смак млинців, тому досить періодично змащувати сковороду маслом, за допомогою силіконової пензлика.
Млинці на крохмалі без борошна, рецепт з фото покроково яких був представлений вище, готуються досить швидко, так само, як і класичні млинці на пшеничній муці.