» » Баклажаннаяікра шматочками на зиму. Покроковий рецепт з фото

Баклажаннаяікра шматочками на зиму. Покроковий рецепт з фото


Баклажаннаяікра на зиму
Особисто я просто обожнюю страви, які мають в своєму складі баклажани. Це і соте, і овочеве рагу з баклажанами, і домашня баклажанная ікра в тому числі. Навіть суп з баклажанами в моїх фаворитах. Сьогодні мова піде про приготування домашньої баклажанної ікри на зиму. Таке овочеве ласощі взимку дуже до речі. Баклажанну ікру можна використовувати як закуску, намазку на хліб, як соус до макаронів і круп. До м'яса дуже смачно. Загалом, домашня баклажанная ікра просто незамінна.

І, оскільки домашня ікра з баклажанів неймовірно смачна і затребувана, я із задоволенням поділюся найсмачнішим рецептом її приготування, який я особисто використовую і цілком успішно. З перерахованих інгредієнтів виходить 7 повних півлітрових баночок ікри і ще половина баночки на пробу, так би мовити. Найкраще для заготовки домашньої баклажанної ікри підійдуть саме півлітрові баночки, але якщо у вас велике сімейство і все люблять таку закуску, то є сенс закочувати баклажанну ікру в літрові банки. Тоді вийде 3 літрові банки і ще одна півлітрова.

Готується домашня баклажанная ікра не швидко і не сказати що просто. Доведеться трохи поклопотатися, але результат того вартий. Баклажаннаяікра виходить невеликими шматочками, де проглядається кожен інгредієнт. Це дуже апетитно і естетично. Але якщо ви хочете однорідну баклажанну ікру (як кабачкову), то просто в кінці приготування пройдіться по баклажанної ікрі занурювальним блендером. Він за дві хвилини перетворить шматочки в пюреобразную масу.

Як приготувати баклажанну ікру в домашніх умовах

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій - 3,5 л

Інгредієнти на 3,5 літра ікри:

  • 2 кг баклажанів
  • 2 кг солодкого перцю
  • 1,5 кг помідорів
  • 0,6 кг моркви
  • 0,4 кг цибулі
  • 200 мл соняшникової олії
  • 3,5 ст.л. солі
  • 7 ст.л. цукру
  • 5 ст.л. оцту 9%

Баклажаннаяікра шматочками на зиму. Покроковий рецепт з фото

Баклажани ретельно миємо й розкладаємо на деку. На один лист якраз вміщається 2 кг баклажанів. При бажанні на дно дека можна підстелити лист фольги.


Запікаємо баклажани для баклажанної ікри в духовці при температурі 180 градусів протягом 1,5 годин.

{ad1}


Злегка остиглі баклажани слід очистити від шкірки. Цей процес дуже швидкий.

Баклажаннаяікра домашня
Солодкий болгарський перець також моєму і викладаємо на деко. Запікаємо 1,5 години при температурі 180 градусів. Я запікала баклажани і перці одночасно. Приблизно на середині процесу запікання поміняла листи місцями (спочатку баклажани були внизу, потім я перемістила їх наверх).


Запечена солодкий перець після вилучення дека з духовки «здувається» буквально на очах. Це свідчить про повну готовність перцю.


Перець також очищаємо від шкірки, але ще і від насіння. Якщо невелика кількість насіння все ж потрапить в майбутню баклажанну ікру, то нічого страшного, це цілком допустимо.


Поки запікалися баклажани і перець для баклажанної ікри я зайнялася морквиною і цибулею. Чистимо овочі і моєму їх.


Перетираємо морквину з цибулею на блендері або пропускаємо через м'ясорубку з дрібними гратами.


Розігріваємо сковороду, додаємо на її поверхню 200 мл соняшникової олії і викладаємо моркву з цибулею. Обсмажуємо овочі до повної готовності протягом 10 хвилин на середньому вогні, часто заважаючи лопаткою.


Морквина з цибулею підготовлені до подальшого приготування, залишилося розібратися з помідорами.


Наповнюємо невелику каструльку водою і доводимо її до кипіння. По черзі опускаємо помідори в окріп на пару хвилин. Перш, ніж відправити помідор в окріп, робимо хрестоподібний надріз на його поверхні.


Після процедури купання помідорів в окропі знімаємо з них шкірку. Це робиться досить легко саме завдяки ошпарюванні.

Нарізаємо очищені помідори дрібними кубиками.


Очищені баклажани і перець також нарізаємо дрібними кубиками.


Змішуємо баклажани, перець і моркву з цибулею.


Додаємо помідори.

Баклажаннаяікра фото
У мене вийшов досить великий обсяг овочів, тому я розподілила їх для зручності на дві каструлі.

Варимо баклажанну ікру на малому вогні протягом 45 хвилин з моменту закипання, після чого додаємо сіль і цукор і варимо ще 5 хвилин. В кінці додаємо оцет і все добре перемішуємо.


Ще киплячу домашню баклажанну ікру розкладаємо по стерильним півлітрових баночок і відразу ж закочує стерильними кришками.

Баклажаннаяікра рецепт з фото
Перевертаємо банки з баклажанної ікрою догори дном і залишаємо так до повного охолодження.

Рецепт смачної баклажанної ікри на зиму
Готову домашню баклажанну ікру відправляємо в комору до зими. Приємного апетиту і до швидких зустрічей!

Баклажаннаяікра шматочками

Радимо прочитати

Овочеве рагу з кабачками і куркою в мультиварці. Покроковий рецепт з фото
Овочеве рагу з кабачками і куркою в мультиварці. Покроковий рецепт з фото
З настанням літа меню домашнього столу урізноманітнюється. В основному за рахунок різних овочів. Сьогодні мова піде про дуже корисному і правильному блюді, яке легко готувати і яке обов'язково всім
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Закуска з кабачків на зиму
Закуска з кабачків на зиму
Овочева закуска з кабачків на зиму – відмінна ідея для заготівлі. Овочі присмачити стиглими соковитими томатами, які віддадуть весь свій сік у процесі готування, додамо трохи паприки і інших спецій,
Баклажани в аджике на зиму
Баклажани в аджике на зиму
Найбільше мене привабило в цьому рецепті заготовки простота приготування. Баклажани в аджике на зиму потрібно готувати без стерилізації. А ще кружечки синеньких в аджике зовсім не смажені. Просто,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки