Лечо з болгарського перцю на зиму покроково
Консервація - справа дуже захоплююче. Один раз спробував і все, тепер доведеться робити заготовки кожен сезон, та ще й не по разу. Зате довгої суворої безвітамінной взимку дуже радують всі ці строкаті баночки на столі.
Сьогодні я поділюся з вами класичним рецептом лечо на зиму з перцю. Існує безліч варіацій цієї заготовки - і лечо з перцем і морквою, і лечо з баклажанами, з цибулею, гостре лечо і так далі. І все це, безумовно, смачно, але для початку слід освоїти основний рецепт, а там вже і всі інші підтягнуться. А основою, без якої лечо НЕ лечо, як раз і є болгарський перець і помідори. Дивно, але з цих двох інгредієнтів (з невеликими доповненнями) виходить неймовірно смачна страва, яким завжди можна доповнити будь-який гарнір або м'ясо.
Трохи нижче наводиться перелік інгредієнтів для приготування класичного лечо з перцю на зиму. З такої кількості продуктів на виході виходить 2,5 л лечо (і ще залишається кілька столових ложок для того, щоб розкуштувати заготовочкі).
Складові:
- 1,5 кг болгарського перцю (помясістее)
- 2 кг помідорів
- 1 столова ложка солі (з горою)
- 0,5 склянки цукру
- 2,5 столові ложки оцту 9%
- 50 мл соняшникової олії рафінованої
Як закрити лечо на зиму з перцю
Помідори і перець ретельно миємо. Першими в хід підуть томати. Розрізаємо кожен плід на 4 частини для зручності, адже далі нам доведеться перекрутити їх.
На м'ясорубці перекручує помідори і відправляємо рідку масу у велику каструлю (не менше 4 л). Хочу звернути увагу на той факт, що в даному рецепті для приготування морсу слід скористатися саме м'ясорубкою, і ні в якому разі не соковижималкою. Різниця буде колосальна.
Ставимо каструлю з томатною масою на плиту на середній вогонь, потім переходимо до перцю.
Перець розрізаємо на дві половинки, вирізаємо насіннєву коробку. Потім розрізаємо половинки уздовж на 3 частини, і ці частини навпіл. Отримуємо більш-менш однакові шматочки.
Додаємо нарізаний болгарський перець в киплячий томат і варимо лечо 30 хвилин.
Через 30 хвилин додаємо в лечо сіль, цукор, соняшникова олія і варимо заготовку ще 15 хвилин. За 3 хвилини до вимкнення вогню додаємо оцет.
Готове лечо відразу розливаємо по банках (заздалегідь пастеризували) і закочує пастеризованими кришками. Перевертаємо банки на кришки і залишаємо так до повного охолодження, потім ховаємо лечо в комору.
Ось мої 2,5 л вкуснючіе лечо з перцю на зиму.