» » Лечо з болгарського перцю на зиму покроково

Лечо з болгарського перцю на зиму покроково


Консервація - справа дуже захоплююче. Один раз спробував і все, тепер доведеться робити заготовки кожен сезон, та ще й не по разу. Зате довгої суворої безвітамінной взимку дуже радують всі ці строкаті баночки на столі.

Сьогодні я поділюся з вами класичним рецептом лечо на зиму з перцю. Існує безліч варіацій цієї заготовки - і лечо з перцем і морквою, і лечо з баклажанами, з цибулею, гостре лечо і так далі. І все це, безумовно, смачно, але для початку слід освоїти основний рецепт, а там вже і всі інші підтягнуться. А основою, без якої лечо НЕ лечо, як раз і є болгарський перець і помідори. Дивно, але з цих двох інгредієнтів (з невеликими доповненнями) виходить неймовірно смачна страва, яким завжди можна доповнити будь-який гарнір або м'ясо.

Трохи нижче наводиться перелік інгредієнтів для приготування класичного лечо з перцю на зиму. З такої кількості продуктів на виході виходить 2,5 л лечо (і ще залишається кілька столових ложок для того, щоб розкуштувати заготовочкі).

Складові:

  • 1,5 кг болгарського перцю (помясістее)
  • 2 кг помідорів
  • 1 столова ложка солі (з горою)
  • 0,5 склянки цукру
  • 2,5 столові ложки оцту 9%
  • 50 мл соняшникової олії рафінованої

Як закрити лечо на зиму з перцю

Лечо з перцю на зиму 1
Помідори і перець ретельно миємо. Першими в хід підуть томати. Розрізаємо кожен плід на 4 частини для зручності, адже далі нам доведеться перекрутити їх.

{ad1}

Лечо з перцю на зиму 2
На м'ясорубці перекручує помідори і відправляємо рідку масу у велику каструлю (не менше 4 л). Хочу звернути увагу на той факт, що в даному рецепті для приготування морсу слід скористатися саме м'ясорубкою, і ні в якому разі не соковижималкою. Різниця буде колосальна.

Ставимо каструлю з томатною масою на плиту на середній вогонь, потім переходимо до перцю.

Лечо з перцю на зиму 3
Перець розрізаємо на дві половинки, вирізаємо насіннєву коробку. Потім розрізаємо половинки уздовж на 3 частини, і ці частини навпіл. Отримуємо більш-менш однакові шматочки.

Лечо з перцю на зиму 4
Додаємо нарізаний болгарський перець в киплячий томат і варимо лечо 30 хвилин.

Лечо з перцю на зиму 5
Через 30 хвилин додаємо в лечо сіль, цукор, соняшникова олія і варимо заготовку ще 15 хвилин. За 3 хвилини до вимкнення вогню додаємо оцет.

Лечо з перцю на зиму 6
Готове лечо відразу розливаємо по банках (заздалегідь пастеризували) і закочує пастеризованими кришками. Перевертаємо банки на кришки і залишаємо так до повного охолодження, потім ховаємо лечо в комору.

Лечо з перцю на зиму
Ось мої 2,5 л вкуснючіе лечо з перцю на зиму.

Лечо з перцю на зиму рецепт з фото

Радимо прочитати

Аджика з кабачків
Аджика з кабачків
Знову настав гарячий сезон. В самому розпалі свіжі овочі, пряні трави, фрукти і ягоди. Не хочеться стояти біля гарячої плити, але від цього нікуди не дітися. Пропоную рецепт смачної аджики з

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки