» » Смачне лечо на зиму рецепт з фото

Смачне лечо на зиму рецепт з фото


Смачне лечо на зиму

Для городян заготівля продуктів на зиму може стати великою проблемою, адже в маленьких кухнях часом ніде розставити 5, а то і більше каструль з різними інгредієнтами.

Спеціально для цього випадку придуманий цікавий рецепт — дуже смачне лечо на зиму.

Добре якщо у вас є дача і тут можна зібрати багато різних продуктів на асорті або осінній салат. Тим більше що готувати такі страви в сільських умовах набагато простіше.

Смачне лечо на зиму готуємо з 3-х інгредієнтів

Перевага цього рецепту в тому, що для приготування страви потрібно всього лише 3 основних інгредієнта. А за смаком він буде значно смачніші від його класичного варіанту. Хоча, потрібно спробувати обидва рецепта і порівняти на смак.

Ось склад продуктів для рецепта:

  • 3,5 кг (краще червоного) болгарського перцю, але можна різного кольору;
  • 1,5 кг звичайного лука;
  • 2,5 кг (м'ясистих) помідорів (для томатного соку);
  • 300-500 м (рафінованої) масла;
  • 200 р. цукру і 2 ст л солі;
  • 200 мл оцту.

Як приготувати томатний сік

В ідеалі для приготування даного напою потрібно скористатися блендером, але якщо у когось з господинь немає цього дива техніки, то можна використовувати м'ясорубку. І так, приступимо.

Помиті помідори заливаємо окропом на 5 хв, але для того, щоб процес відділення шкірки проходив ще легше, овочі можна з півхвилинки прокип'ятити. Коли вони охолонуть, знімаємо з них «одяг». Далі подрібнюємо помідори в блендері або м'ясорубці. У першому випадку вийде досягти майже однорідної консистенції. Із зазначеного обсягу помідорів повинно вийти 2 л. соку.

Рецепт приготування лечо

Помитий перець очищаємо від насіння і ріжемо смужками шириною, приблизно, 1,5 див. В каструлю виливаємо томатний сік, додаємо до нього цукор, сіль, наливаємо олію. Тим часом чистимо цибулю ріжемо півкільцями такої ж ширини, що і перець.

Коли соус почне закипати, висипаємо в нього нарізані овочі. Для того, щоб вміст каструлі було легше перемішати перець і цибулю можна викласти шарами.

Смачне лечо на зиму

Коли майбутнє лечо закипить, зменшуємо вогонь, на 30 хв. залишаємо тушкуватися. У процесі приготування салат періодично перемішуємо, але не дуже часто.

Тим часом займемося приготуванням банок. Перед тим як розподілити за ним лечо, їх потрібно простерилізувати. Для цього можна придбати в магазині спеціальну кришку, з отвором в центрі для того, щоб крізь нього проходив пар. Якщо в будинку такого пристрою немає, то можна скористатися іншим пристосуванням.

Час стерилізації буде залежати від розміру ємності. Так банку 0,5 потрібно потримати над киплячою водою 2 хв, а літрову 4 хв. Кришки стерилізуємо 1,5 хвилини. Після подібної процедури банки потрібно поставити в бік, але стежити, щоб всередину нічого не потрапило.

Коли лечо приготується, викладаємо його по банках,

Лечо з болгарського солодкого перцю на зиму

накриваємо кришками і закатуємо. На постелене ковдру ставимо банки і накриваємо. Бажано повернути їх кришкою вниз. Залишаємо лечо під ковдрою ще на добу або більше, поки не охолонуть. Смачне лечо на зиму готово.

Дана кількість продуктів дозволяє заготовити на зиму 12 баночок даного салату по 0,5 л. Це дуже смачне блюдо, яке можна по різному вживати, як салат до основної страви, як бутерброди, поклавши кілька великих скибочок на хліб, а також як закуска при пишне застілля.

Смачного!

Радимо прочитати

Помідори з яблуками на зиму
Помідори з яблуками на зиму
Мариновані помідори – страва знайома кожному з дитинства, тому який би рецепт для закочування цих овочів ви не вибрали, можна сміливо робити кілька великих банок, які взимку розійдуться в лічені дні.
Помідори у власному соку на зиму
Помідори у власному соку на зиму
Будь-які продукти, вміючи, можна перетворити в чудеса кулінарії. Особливо в сезон, коли свіжих дарів природи – ягід, фруктів, овочів, зелені – просто море.
Зелений горошок консервований
Зелений горошок консервований
Без консервованого зеленого горошку не обходиться практично жодне застілля. Адже цей компонентів входить в неймовірну кількість рецептів. І нами всіма відомий і улюблений салат «Олів'є» готується з
Аджика з кабачків
Аджика з кабачків
Знову настав гарячий сезон. В самому розпалі свіжі овочі, пряні трави, фрукти і ягоди. Не хочеться стояти біля гарячої плити, але від цього нікуди не дітися. Пропоную рецепт смачної аджики з
Абрикосовий сік на зиму
Абрикосовий сік на зиму
Сьогодні пропонуємо вам забрати в зимові холоди яскравий і корисний напій – готуємо абрикосовий сік на зиму з м'якоттю в домашніх умовах. Завдяки мінімальній термообробці практично всі вітаміни

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки