» » Борщ з вареним буряком

Борщ з вареним буряком


Пісний борщ з вареним буряком
Існує безліч рецептів борщу, і кожен з них гарний по-своєму. Мені ж найсмачніше «червоний» борщ, тобто той, який готується на основі буряка і томата. Сьогодні мова піде про один з моїх фаворитів - про пісне борщі з вареним буряком.

Розумію, що пісним борщем здивувати складно. Але такий борщ має свої переваги. Наприклад, він готується в рази швидше «не пісні» борщу, а ще до нього завжди можна подати наявне м'ясо або сало, або навіть ковбасу. Зазвичай для класичного борщу використовують сирий буряк, на основі якої готують зажарку або заправку. І такий борщ, дійсно, виходить дуже смачним, ароматним і насиченим. Але якщо буряк попередньо відварити (цілком у шкірці), а тільки потім додати в борщ, то від цього блюдо набуває ще більш насичений колір, та й смак стає яскравішим.

А давайте я покажу вам свій досвід приготування пісного борщу з вареним буряком, і якщо рецепт вас зацікавить - обов'язково приготуйте такий же рубіновий борщик і собі :)

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій - 8

Складові:

  • 2 л води
  • 1 цибулина
  • 4-5 картоплини
  • 1 середня морква
  • 1 середньо-велика відварена буряк
  • 1 болгарський перець
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 150 г капусти
  • 20 мл соняшникової олії
  • 1 ст.л. цукру (без гірки)
  • 1 ст.л. оцту 9%
  • лавровий лист
  • сіль
  • перець
  • зелень для заправки

Борщ з вареним буряком, покроковий рецепт з фото

Кількість інгредієнтів розраховане на 2 л води. Тому наповнюємо каструлю 2-ма літрами води і ставимо на вогонь. У закипаючу воду кладемо цілу неочищену цибулину, яку необхідно ретельно помити, лавровий лист і картоплю. Часто при приготуванні борщу я закладаю в воду (або бульйон) цілі картоплини (звичайно, очищені). Така картопля в кінці кінців розварюється і дуже апетитно виглядає в готовому борщі.

{ad1}

Отже, каструля з водою і першою порцією інгредієнтів потихеньку кипить на невеликому вогні, а ми тим часом переходимо до наступних компонентів.


Буряк у мене середньо-велика, можна навіть взяти досить велику (нею борщ не зіпсуєш). Причому, вона була заздалегідь відварена до повної готовності. Очищаємо буряк.

Велику моркву чистимо і натираємо на «бурякової» тертці. Також в рецепті цього пісного борщу присутній болгарський перець для багатшого смаку і аромату. У мене заморожений перець, що анітрохи не впливає на смак підсумкового страви. Перець нарізаємо довільно.


Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю соняшникової олії (приблизно 20 мл) і злегка обсмажуємо моркву і перець протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.


Потім додаємо до отриманої зажарки натерту на крупній тертці буряк, а до неї столову ложку 9% оцту.


Слідом за оцтом додаємо в сковороду столову ложку цукру (без гірки) і 2 столові ложки томатної пасти. Продовжуємо обсмажувати овочі ще хвилини три, після чого вимикаємо вогонь.

Тонко шаткуємо приблизно 150 г білокачанної капусти.

loading ...


Додаємо капусту в киплячу воду. Картопля до цього моменту повинна бути вже готова.


Слідом за капустою додаємо в борщ заправку. Нещільно накривши каструлю кришкою продовжуємо варити борщ з вареним буряком до повної готовності капусти (інші інгредієнти вже готові). Вогонь при цьому менше середнього.


В кінці залишається додати в борщ солі, орієнтуючись на ваш смак, поперчити і заправити його свіжою зеленню. Подейкують, що борщ стає ще смачніше якщо дати йому постояти хвилин 15 під щільно закритою кришкою після приготування.

Пісний борщ рецепт
Ну що ж, ось і кінець рецепта. Мій пісний борщ з вареним буряком абсолютно готовий, він ароматний і смачний, так і вабить не нудитися і швидше приступити до трапези :) А вам, мої читачі, бажаю приємного апетиту і гарного настрою, до швидких зустрічей!

Борщ з вареним буряком

Радимо прочитати

Борщ з грибами
Борщ з грибами
Рецепт пісного борщу з грибами саме на часі під час посту, а ще під час кризи. Дуже корисно дати можливість організму відпочити від м'яса і наваристих м'ясних бульйонів, просто поїсти легкої їжі.
Борщ з болгарським перцем
Борщ з болгарським перцем
Так склалося, що я досить часто готую перші страви для сім'ї. Виходить, що не менше двох разів на тиждень. І в зв'язку з такою частотою мені доводиться час від часу шукати варіанти для того, щоб хоч
Борщ з маринованої буряків
Борщ з маринованої буряків
Всім привіт. Зараз літо, жарко, хочеться чогось освіжаючого. Ми починаємо ламати голову, щоб це приготувати? У нашій родині традиційно готують холодний борщ, і зараз я приготую для вас борщ з
Борщ рецепт на кефірі
Борщ рецепт на кефірі
Холодні супи традиційно ми готуємо влітку. Воно й зрозуміло: спека, особливо їсти нічого не хочеться, рятують тільки холодні компоти, киселі, окрошка і ось такі холодні супи. Але що ж робити тим, хто
Борщ у горщику в духовці
Борщ у горщику в духовці
Борщ – це національне українське блюдо, яке давно вийшло за межі цієї держави. Де тільки його не готують! Причому у кожної господині він буде різним і по-особливому унікальним. Це пояснюється тим, що

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки