» » Млинці на кефірі з окропом "ажурні". Покроковий рецепт з фото

Млинці на кефірі з окропом "ажурні". Покроковий рецепт з фото


Млинці на кефірі з окропом
У моїй кулінарній скарбничці вже є парочка базових рецептів млинців, але сьогодні я поповню цей список ще одним чудовим рецептом. Млинці на кефірі з окропом заінтригували мене буквально відразу, як тільки я про них дізналася. Сам факт такого поєднання - кефіру і крутого окропу - здивував мене і змусив придивитися до рецептом уважніше. А оскільки в моїй родині млинці люблять, я вирішила приготувати їх в якості десерту.

У процесі приготування млинців на кефірі з окропом я дуже здивувалася кількості піни, що утворилася в процесі збивання яєць з окропом. Я зафіксувала це на фото, ціла миска піни. Оскільки в тесті присутній кефір, та ще й сода, то цілком природно, що млинці на кефірі з окропом виходять ажурними, тобто пронизані мініатюрними дірочками. Це виглядає дуже апетитно.

Взагалі млинці на кефірі з окропом трохи відрізняються від звичайних, приготованих на молоці. Вони виходять набагато ніжніше і м'якше і більше підходять для подачі в якості десерту з різними солодкими доповненнями у вигляді варений і джемів. Але і для загортання начинки вони теж годяться.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій - 20-25 шт.

Складові:

  • 4 яйця
  • 2 склянки кефіру
  • 2 склянки окропу
  • 3 ст.л. цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 ч.л. соди
  • 4 ст.л. соняшникової олії
  • 2 склянки борошна з гіркою

Млинці на кефірі з окропом, покроковий рецепт з фото

Беремо зручну для приготування рідкого тіста ємність. Я зазвичай використовую для цього великий салатник або миску. Каструля також відмінно підійде для замішування тіста на млинці. Забиваємо в миску чотири яйця.


Міксером або вручну збиваємо яйця до отримання однорідної текстури і легкої піни на поверхні маси.

{ad1}


Ставимо чайник на вогонь. Нам знадобиться дві склянки крутого окропу. Як тільки чайник закипів - тонкою цівкою вливаємо окріп в яєчну масу, при цьому продовжуємо процес збивання. Дивно, але яйця не згортаються при цьому.


Коли станете вводити в яйця окріп, то помітите, що при збиванні яєчна маса почне рясно пінитися. І якщо посуд для млинцевого тесту буде не достатньо місткою, то піна може навіть «втекти».


Додаємо в поки ще не тісто дві склянки кефіру будь-якої жирності. Злегка перемішати масу віночком.


Чотири столові ложки соняшникової олії без запаху зроблять майбутні млинці на кефірі з окропом дуже ніжними і еластичними.


Також додаємо в млинцеве тісто три столові ложки цукру і половину чайної ложки солі. Перемішуємо.


Вводимо в млинцеве тісто дві склянки борошна, причому кожен з невеликою гіркою. Також знадобиться сода, неповна чайна ложка.


Акуратно втручаємося борошно в тісто і перевіряємо його на наявність борошняних грудочок (їх бути не повинно).


Беремо сковороду і ретельно миємо її з содою і сіллю. Нам необхідно абсолютно знежирити її поверхня. Після чого розігріваємо її не менше 2-х хвилин і змащуємо поверхню сковороди невеликою кількістю соняшникової олії. Найкраще змащувати за допомогою кулінарного пензлика. Польщі соняшникову олію не знадобиться.

За допомогою ополоника набираємо порцію млинцевого тесту на кефірі з окропом і виливаємо його в центр сковороди. Потім круговими рухами сковороди, злегка нахиляючи її в сторони, даємо тесту розтектися по всьому дну. Обсмажуємо млинець 1-1,5 хвилини з одного боку, після чого, підчепивши ножем з округлим краєм або спеціальної борошна лопаткою, акуратно перевертаємо млинець на другу сторону і обсмажуємо його ще 0,5 хвилини. Вогонь при цьому менше середнього, але і не найменший.

Млинці на кефірі з окропом виходять більш ніжні, ніж приготовані на молоці або воді, тому вимагають більшої вправності і уваги при перевертанні.


Готові млинці на кефірі з окропом складаємо один на одного або красиво звертаємо їх і подаємо зі сметаною, варенням, медом або різними паштетами.

Тонкі млинці на кефірі з окропом
Приємного апетиту і до нових зустрічей!

Млинці на кефірі з окропом ажурні

Радимо прочитати

Житні млинці на кефірі
Житні млинці на кефірі
Хто ж відмовиться від апетитних пишних рум'яних млинців! На чому їх тільки не заводять: на воді або молоці, на дріжджах або на соді. Та й борошно беруть то пшеничне, то гречану, то житнє. Я довго не
Заварні млинці
Заварні млинці
Любите тонкі млинці, які залишаються смачними і на другий день після приготування? Тоді вам напевно сподобається рецепт заварних млинців на молоці і окропі!
сирні Млинці
сирні Млинці
Ну, ось і прийшла така довгоочікувана Масляна! На масляного тижня ми можемо поласувати смачними млинцями, а щоб вони не набридли, давайте будемо пекти різні млинці з начинками і без, на молоці і на

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки