» » Млинці на окропі. Покроковий рецепт з фото.

Млинці на окропі. Покроковий рецепт з фото.


Млинці на окропі 1
Незалежно від пори року і смакових уподобань млинці все і завжди чекають з радістю і нетерпінням. Мої діти дуже люблять млинці, особливо порожні, без начинки. Зазвичай я готую їх за цим рецептом, але останнім часом потягнуло мене на експерименти. І оскільки я людина захоплюється (і кулінарією в тому числі), мене часто носить за різними тематичними ресурсів. Так ось, на одному з популярних кулінарних сайтів сподобався мені рецепт млинців на окропі. Автор рецепта дуже апетитно описувала результат своїх старань: і тонкі виходять, і неймовірно ніжні, і далі дуже багато смачних епітетів, ну ви зрозуміли. Не змогла я встояти, рука сама потягнулася до млинцевій сковороді, а друга до фотоапарата :)

А тепер трохи сухих фактів про рецепт тонких млинців на окропі. Дійсно, млинці вийшли дуже тонкими і ніжними. Смачні. Готувати їх сподобалося. Молока йде менше за рахунок додавання в тісто окропу (економія, блін). А найбільше мене здивувало, як вело себе млинцеве тісто на окропі в процесі приготування. Але про це більш детально по ходу рецепта.

Рецепт млинців на окропі

Складові:

  • 2 яйця
  • 0,5 склянки крутого окропу
  • 500 мл молока
  • 2 столові ложки цукру
  • пучку солі
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • приблизно 1,5 склянки борошна (з гіркою)
  • трохи соняшникової олії для смаження

Млинці на окропі 2
{ad1} Вбиваємо яйця у велику ємність начебто каструлі (у мене великий салатник) і додаємо до них сіль і цукор. Міксером збиваємо яйця пару хвилин.

Млинці на окропі 3
Кип'ятимо чайник і відміряє рівно половину склянки окропу. Знову починаємо працювати міксером і одночасно вливаємо в яйця тонкою цівкою окріп. Яйця не згорнуться, я вас запевняю. Але вони стануть інтенсивно пінитися.

Млинці на окропі 4
Ось що вийшло після додавання окропу в яйця.

Млинці на окропі 5
Додаємо 500 мл молока, піна до сих пір не осідає.

Млинці на окропі 6
Пара ложок соняшникової олії для еластичності і ніжності млинців.

7
Вводимо борошно. Відразу півтори склянки. Міксером розмішуємо тісто, піна осідає, тісто стає однорідним. Розбийте міксером все борошняні грудочки.

Млинці на окропі 8
Ось готове млинцеве тісто на окропі. Досить рідке.

Млинці на окропі 9
Дуже добре розігріваємо млинцеву сковороду (більше хвилини), змащуємо її поверхню невеликою кількістю соняшникової олії. За допомогою поварешки зачерпує тісто і виливаємо його в центр сковороди. Потім «кружляємо» сковороду, тісто розтікається і утворює рівний круглий млинець. Вогонь середній. Через хвилину (або навіть менше) перевертаємо млинець затвору лопаткою, і дожаріваем ще приблизно пів хвилини. Сковороду кожен раз змащувати маслом не потрібно. Досить робити це через пару млинців.

Млинці на окропі 10
Ось моя сьогоднішня чарочка млинців, приготовлених на окропі.

Млинці на окропі 11
А так можна подати млинці, якщо звичайна подача вже набридла.

Млинці на окропі 12

Радимо прочитати

Млинці на кефірі з окропом "ажурні". Покроковий рецепт з фото
Млинці на кефірі з окропом "ажурні". Покроковий рецепт з фото
У моїй кулінарній скарбничці вже є парочка базових рецептів млинців, але сьогодні я поповню цей список ще одним чудовим рецептом. Млинці на кефірі з окропом заінтригували мене буквально відразу, як
Заварні млинці
Заварні млинці
Любите тонкі млинці, які залишаються смачними і на другий день після приготування? Тоді вам напевно сподобається рецепт заварних млинців на молоці і окропі!
Млинці на сироватці
Млинці на сироватці
Традиційно млинці готуються на молоці, але в холодильнику воно буває далеко не завжди. Якщо від приготування домашнього сиру у вас залишилася молочна сироватка, спечіть на неї тонкі млинці. Тонкі і
Млинці з капустою і грибами
Млинці з капустою і грибами
Млинці потрібно готувати не тільки в Масляний тиждень. З набору найпростіших продуктів виходить смачна страва. Причому залежно від гастрономічних уподобань ви можете залишити його як є, а можете

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки