Млинці на окропі. Покроковий рецепт з фото.
Незалежно від пори року і смакових уподобань млинці все і завжди чекають з радістю і нетерпінням. Мої діти дуже люблять млинці, особливо порожні, без начинки. Зазвичай я готую їх за цим рецептом, але останнім часом потягнуло мене на експерименти. І оскільки я людина захоплюється (і кулінарією в тому числі), мене часто носить за різними тематичними ресурсів. Так ось, на одному з популярних кулінарних сайтів сподобався мені рецепт млинців на окропі. Автор рецепта дуже апетитно описувала результат своїх старань: і тонкі виходять, і неймовірно ніжні, і далі дуже багато смачних епітетів, ну ви зрозуміли. Не змогла я встояти, рука сама потягнулася до млинцевій сковороді, а друга до фотоапарата :)
А тепер трохи сухих фактів про рецепт тонких млинців на окропі. Дійсно, млинці вийшли дуже тонкими і ніжними. Смачні. Готувати їх сподобалося. Молока йде менше за рахунок додавання в тісто окропу (економія, блін). А найбільше мене здивувало, як вело себе млинцеве тісто на окропі в процесі приготування. Але про це більш детально по ходу рецепта.
Рецепт млинців на окропі
Складові:
- 2 яйця
- 0,5 склянки крутого окропу
- 500 мл молока
- 2 столові ложки цукру
- пучку солі
- 2 столові ложки соняшникової олії
- приблизно 1,5 склянки борошна (з гіркою)
- трохи соняшникової олії для смаження
{ad1} Вбиваємо яйця у велику ємність начебто каструлі (у мене великий салатник) і додаємо до них сіль і цукор. Міксером збиваємо яйця пару хвилин.
Кип'ятимо чайник і відміряє рівно половину склянки окропу. Знову починаємо працювати міксером і одночасно вливаємо в яйця тонкою цівкою окріп. Яйця не згорнуться, я вас запевняю. Але вони стануть інтенсивно пінитися.
Ось що вийшло після додавання окропу в яйця.
Додаємо 500 мл молока, піна до сих пір не осідає.
Пара ложок соняшникової олії для еластичності і ніжності млинців.
Вводимо борошно. Відразу півтори склянки. Міксером розмішуємо тісто, піна осідає, тісто стає однорідним. Розбийте міксером все борошняні грудочки.
Ось готове млинцеве тісто на окропі. Досить рідке.
Дуже добре розігріваємо млинцеву сковороду (більше хвилини), змащуємо її поверхню невеликою кількістю соняшникової олії. За допомогою поварешки зачерпує тісто і виливаємо його в центр сковороди. Потім «кружляємо» сковороду, тісто розтікається і утворює рівний круглий млинець. Вогонь середній. Через хвилину (або навіть менше) перевертаємо млинець затвору лопаткою, і дожаріваем ще приблизно пів хвилини. Сковороду кожен раз змащувати маслом не потрібно. Досить робити це через пару млинців.
Ось моя сьогоднішня чарочка млинців, приготовлених на окропі.
А так можна подати млинці, якщо звичайна подача вже набридла.