Рецепт смачного салату з копченою куркою, квасолею і сухариками
Сьогодні знайомлю вас з дуже смачним і неймовірно простим у виконанні салатом з квасолею і сухариками. Звичайно, крім квасолі і сухариків в ньому присутні і інші не менш смачні інгредієнти. Але про все по порядку.
Цей салатик з квасолею і сухариками я, зізнаюся, готувала вперше. Раніше все якось обходилася більш класичними салатами олів'є і вінегретом, іноді готувала крабовий салат. Пару раз на рік готую салат з куркою і ананасами, а також оселедець під шубою. Ну і по дрібниці теж буває, все не згадаєш. Ось ТУТ всі мої салатики, які вдалося відзняти і викласти сюди на сайт.
Так ось, що стосується безпосередньо салату з квасолею і сухариками, хочеться відзначити в першу чергу його простоту. Всі інгредієнти, які фігурують в салаті, вже готові до використання, нічого варити, смажити, парити не потрібно. Просто взяти і нарізати продукти акуратними кубиками, а потім заправити майонезом. Чи не салат, а казка, скажу я вам. Єдиний виняток - сухарики, та й ті можна придбати вже готові.
Ще хочу окремо розповісти про м'ясному інгредієнті салату з квасолею і сухариками. Зазвичай це курка, найчастіше копчена (дуже зручно купити для цієї мети половинку копченої курячої грудки). Я ж використовувала для цього салату курячий рулет, один з продуктів ковбасного виробництва. Але, думаю, що такий салатик з квасолею і сухариками буде смачний і з вареною ковбасою або шинкою. У будь-якому випадку авантюризм в таких кулінарних питаннях тільки вітається, адже саме так і відкриваються нові смакові межі і створюються нові рецепти, а також удосконалюють і модернізують старі.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій - 4-5Складові:
- 2 огірка (трохи більше середнього розміру)
- 300 г коппченой курки
- 1 банка червоної консервованої квасолі
- кілька скибочок білого хліба (або пачка готових сухариків)
- сіль
- мелений перець
- майонез
Салат з квасолею та сухариками. Рецепт з фото
{ad1}Як вже говорилося, єдиний інгредієнт в салаті з квасолею і сухариками, що вимагає підготовки, - це сухарики. Якщо ви не бажаєте або не маєте можливості готувати сухарики - просто купите пачку або дві вже готових (з будь-яким смаком). Але для тих, хто все ж вирішив приготувати сухарики для салату самостійно, я скажу пару слів про цей процес.
Хліб для приготування сухариків можна брати будь-який, як чорний, так і білий. Єдиний виняток - ніяких солодких батонів або булок. Для нашого випадку це не підійде. Нарізаємо хліб невеликими кубиками і викладаємо на розігріту суху сковороду. Обсмажуємо сухарики на середньому вогні, часто помішуючи їх лопаткою, щоб уникнути підгоряння. Готовність сухариків визначаємо, постукавши по ним лопаткою. Якщо вони стали абсолютно твердими - значить готові.
Сухарики готові і чекають своєї години, а ми переступаємо до нарізки інгредієнтів для салату. Почнемо курки. За пару хвилин нарізаємо шматок копченої курки або курячого рулету (як в моєму випадку) на красиві акуратні кубики, співмірні з квасолину, які також потраплять в цей салат. Дуже красиво, коли всі інгредієнти більш-менш одного розміру в таких ось майонезних салатах.
Огірки (або один великий огірок) моєму, витираємо насухо і нарізаємо разом з шкіркою на такі ж, як і курку, кубики. Відправляємо наші кубики в салатник.
Підібралися до квасолі. Відкриваємо банку і зливаємо всю рідину. Частину, що залишилася в банку квасоля додаємо в салатник до попередніх інгредієнтів.
Невеликий відступ: в цей і подібні салати рекомендується додавати виключно червону квасолю. На смак страви це, звичайно ж, не впливає, але на зовнішній дуже навіть впливає. Червона квасоля робить салат більш строкатим, апетитним і цікавим.
Додаємо в салат половину чайної ложки солі і трохи меленого чорного перцю. Все акуратно перемішуємо.
Заправляємо салат з квасолею і сухариками майонезом. На таку кількість інгредієнтів досить буде 3-4 столові ложки майонезу. А коли ж додавати в салат сухарики, запитаєте ви? А сухарики ми додамо за хвилину до подачі салату, щоб вони не встигли розм'якнути.
Ось і все, салат з квасолею і сухариками готовий. Смачного!