Салат з огірків, редиски і сметани
Нарешті ми дочекалися перших весняних овочів! І тепер кожен день можемо готувати різні строкаті і хрусткі салати, ціна продуктів тепер дозволяє це.
В принципі, практично будь-яке поєднання овочів може бути досить смачним, але все ж ми вважаємо за краще готувати звичні з дитинства салати, не ризикуючи потрапити в халепу. Салат з огірків, редиски і сметани по праву можна назвати одним з найбільш затребуваних в весняну пору року. Він естетичний і красивий. Тонкі кільця огірка і редиски так чудово хрустять, а сметана відмінно доповнює салат і пом'якшує смак злегка гострої редиски.
Найприємніше в салаті з огірків, редиски і сметани, крім чудового смаку, - це швидкість його приготування. Буквально два основних інгредієнта - огірки і редиска - дуже швидко нарізаються і заправляються нежирною сметаною і зеленню кропу. Для збалансованого смаку салат з редиски, огірка і сметани трохи солиться і вуаля - страва готова!
Безумовно, рецепт салату з огірків, редиски і сметани настільки простий, що не потребує покроковому описі. Але я все ж зняла процес приготування салату в надії, що ці апетитні фото викличуть у вас бажання приготувати даний салатик :)
Складові:
- 150 г редиски
- 2 середніх огірка
- кілька гілочок зелені кропу
- 0,3 чайної ложки солі
- 3 столові ложки нежирної сметани
Салат з редискою і огірком
{ad1}Молоді огірки, редиску і гілочки кропу миємо й злегка обсушуємо.
Редісочка нарізаємо дрібненькими кружечками і кладемо в салатник.
Ідеально, якщо огірки з редискою мають приблизно однаковий діаметр окружності, тоді салат з огірків, редиски і сметани буде виглядати, як мрія перфекціоніста. Отже, огірки нарізаємо такими ж кружечками (такої ж товщини), як і редис.
Кріп дрібно рубаємо і додаємо в салатник до овочів.
У мене була сметана з жирністю 15%, і вона ідеально доповнила салат з огірків і редиски. Трьох ложок для такої кількості овочів буде цілком достатньо. Якщо ви не хочете використовувати для салату сметану, то його можна заправити будь-яким рослинним маслом (соняшниковою, оливковою і так далі), достатньо буде однієї-двох ложок. І не забуваємо про сіль. Її знадобиться зовсім небагато - пару пучок.
Перемішаємо салат і спробуємо на сіль. При необхідності додамо ще трохи. Перець в салаті з огірків, редиски і сметани не потрібен, оскільки редиска сама по собі дає відчутну гостроту.
Подаємо салат з огірків, редиски і сметани з шматочком чорного хліба. Також такий салат хороший з будь-якими видами м'яса. Приємного апетиту і теплих весняних днів!