Швидкий яблучно-сливовий пиріг
Пиріг на столі доречний завжди. Як же приємно з'їсти шматочок свіжого домашнього пирога з чашкою вечірнього чаю або запити такий ласий шматочок склянкою теплого молока. Жоден магазинний пиріг не зрівняється з приготованим власноруч, будинки. Навіть якщо візуальні ефекти домашнього пирога будуть не настільки вражаючі в порівнянні з покупними, смак, аромат, склад його набагато краще в будь-якому випадку. Залишається розібратися з питанням, пов'язаним безпосередньо з приготуванням домашнього пирога. Адже деякі чому віддають перевагу покупну випічку домашньої? Бо не треба прикладати зусиль для її приготування. Але є категорія пирогів, які готуються, як то кажуть, «з закритими очима», тобто приготувати такий пиріг простіше простого, так і зіпсувати його навряд чи вийде. Особисто я як раз вважаю за краще випічку простіше та швидше, не вистачає терпіння морочитися зі складними багатоетапними рецептами.
Як вже говорилося, сьогодні я готую дуже простий і швидкий пиріг. А привернув він мене не тільки простотою, але і своїм кольором, який дають сливи в його складі. У розрізі цей яблучно-сливовий пиріг нагадує медову випічку, з бурштиновим кольором м'якоті і вкрапленнями фруктів. Ну що, приступимо безпосередньо до рецептом приготування пирога з начинкою з яблук і слив.
Складові:
- 2 яйця
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 0,3 ч.л. солі
- 150 г цукру
- 120 г вершкового масла
- 2 яблука
- кілька слив
Простий пиріг з яблуками і сливами
Отже, підготуємо інгредієнти для подальшої економії часу і зручності.
І приступимо до приготування. У миску відправляємо пару яєць і весь цукор з дрібкою солі. Міксером збиваємо суміш до майже білого кольору і збільшення маси в об'ємі в два-три рази.
Потім додаємо в миску вершкове масло. Найкраще використовувати м'яке підтале масло, його просто слід заздалегідь викласти з холодильника. Можна вийти з ситуації ще й у такий спосіб: злегка підтанути масло за допомогою мікрохвильової печі. У будь-якому випадку тверде замерзле масло буде дуже не просто з'єднати з яєчною сумішшю. Знову беремо в руки міксер і ще раз гарненько збиваємо суміш.
Додаємо в миску просіяне борошно і розпушувач.
За допомогою міксера, але вже на низьких швидкостях, втручаємося борошно в суміш і отримуємо однорідне і злегка глянсове тісто. Воно вийшло досить густе.
Фрукти моєму. Яблука нарізаємо кубиками разом з шкіркою, сливи нарізаємо довільно (в разі слив складно дотримати якусь певну форму, оскільки вони м'які і деформуються в процесі нарізування). Додаємо яблука та сливи в тісто і за допомогою ложки акуратно втручаємося їх в тісто.
Перекладаємо тісто в роз'ємну форму (нічим змащувати не потрібно). Діаметр моєї форми - 19 см. Відправляємо форму з тестом в розігріту до цього моменту духовку і випікаємо при температурі 170 градусів 40-45 хвилин. Для перевірки готовності пирога з яблуками і сливами слід проткнути його зубочисткою прямо в центрі і переконатися в тому, що зубочистка вийшла з пирога сухою.
Готовий яблучно-сливовий пиріг гарненько зарум'яниться. Витягуємо його з рознімної форми і перекладаємо на блюдо. Для того, щоб пиріг з легкістю відокремився від форми, я проходжу ножем між стінкою форми і пирогом, а потім проробляю аналогічну маніпуляцію з днищем форми і пирогом.
Мені дуже подобається посипати готову домашню випічку цукровою пудрою. Це відразу перетворює пиріг і робить його більш привабливим.
Нарізаємо яблучно-сливовий пиріг на порційні шматочки і подаємо до столу ще теплим. Смачного!