» » Швидкий яблучно-сливовий пиріг

Швидкий яблучно-сливовий пиріг


Швидкий яблучно-сливовий пиріг 1
Пиріг на столі доречний завжди. Як же приємно з'їсти шматочок свіжого домашнього пирога з чашкою вечірнього чаю або запити такий ласий шматочок склянкою теплого молока. Жоден магазинний пиріг не зрівняється з приготованим власноруч, будинки. Навіть якщо візуальні ефекти домашнього пирога будуть не настільки вражаючі в порівнянні з покупними, смак, аромат, склад його набагато краще в будь-якому випадку. Залишається розібратися з питанням, пов'язаним безпосередньо з приготуванням домашнього пирога. Адже деякі чому віддають перевагу покупну випічку домашньої? Бо не треба прикладати зусиль для її приготування. Але є категорія пирогів, які готуються, як то кажуть, «з закритими очима», тобто приготувати такий пиріг простіше простого, так і зіпсувати його навряд чи вийде. Особисто я як раз вважаю за краще випічку простіше та швидше, не вистачає терпіння морочитися зі складними багатоетапними рецептами.

Як вже говорилося, сьогодні я готую дуже простий і швидкий пиріг. А привернув він мене не тільки простотою, але і своїм кольором, який дають сливи в його складі. У розрізі цей яблучно-сливовий пиріг нагадує медову випічку, з бурштиновим кольором м'якоті і вкрапленнями фруктів. Ну що, приступимо безпосередньо до рецептом приготування пирога з начинкою з яблук і слив.

Складові:

  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 0,3 ч.л. солі
  • 150 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 2 яблука
  • кілька слив

Простий пиріг з яблуками і сливами

Отже, підготуємо інгредієнти для подальшої економії часу і зручності.

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 5
І приступимо до приготування. У миску відправляємо пару яєць і весь цукор з дрібкою солі. Міксером збиваємо суміш до майже білого кольору і збільшення маси в об'ємі в два-три рази.

{ad1}

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 6
Потім додаємо в миску вершкове масло. Найкраще використовувати м'яке підтале масло, його просто слід заздалегідь викласти з холодильника. Можна вийти з ситуації ще й у такий спосіб: злегка підтанути масло за допомогою мікрохвильової печі. У будь-якому випадку тверде замерзле масло буде дуже не просто з'єднати з яєчною сумішшю. Знову беремо в руки міксер і ще раз гарненько збиваємо суміш.

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 7
Додаємо в миску просіяне борошно і розпушувач.

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 8
За допомогою міксера, але вже на низьких швидкостях, втручаємося борошно в суміш і отримуємо однорідне і злегка глянсове тісто. Воно вийшло досить густе.

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 9
Фрукти моєму. Яблука нарізаємо кубиками разом з шкіркою, сливи нарізаємо довільно (в разі слив складно дотримати якусь певну форму, оскільки вони м'які і деформуються в процесі нарізування). Додаємо яблука та сливи в тісто і за допомогою ложки акуратно втручаємося їх в тісто.

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 10
Перекладаємо тісто в роз'ємну форму (нічим змащувати не потрібно). Діаметр моєї форми - 19 см. Відправляємо форму з тестом в розігріту до цього моменту духовку і випікаємо при температурі 170 градусів 40-45 хвилин. Для перевірки готовності пирога з яблуками і сливами слід проткнути його зубочисткою прямо в центрі і переконатися в тому, що зубочистка вийшла з пирога сухою.

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 11
Готовий яблучно-сливовий пиріг гарненько зарум'яниться. Витягуємо його з рознімної форми і перекладаємо на блюдо. Для того, щоб пиріг з легкістю відокремився від форми, я проходжу ножем між стінкою форми і пирогом, а потім проробляю аналогічну маніпуляцію з днищем форми і пирогом.

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 12
Мені дуже подобається посипати готову домашню випічку цукровою пудрою. Це відразу перетворює пиріг і робить його більш привабливим.

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 13
Нарізаємо яблучно-сливовий пиріг на порційні шматочки і подаємо до столу ще теплим. Смачного!

Швидкий яблучно-сливовий пиріг 4

Радимо прочитати

Простий полуничний пиріг на соняшниковій олії. Покроковий рецепт з фото
Простий полуничний пиріг на соняшниковій олії. Покроковий рецепт з фото
Рецептів пирогів багато не буває. Кожен новий рецепт ароматної і красивою випічки як невеличке свято смаку. Тим більше почалося літо, пора яскравих фруктів і ягід. Всі ми знаємо, як смачні пироги з
Пиріг з сиром і сиром
Пиріг з сиром і сиром
Ось такий пиріг з сиром і сиром спікся у мене на днях. Дуже смачна випічка, скажу я вам. А готується пиріг з сиром і сиром настільки просто, що навіть не віриться. Цей несолодкий пиріг виходить дуже
Пиріг зі шпинатом і сиром
Пиріг зі шпинатом і сиром
Як я не раз вже згадувала, несолодка випічка - моя слабкість. Сьогодні знову рецепт на цю тему. Пробували коли-небудь здобні пиріжки з сиром? А з солоним сиром? Якщо вам сподобалося, то рецепт мого

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки