Пиріг зі шпинатом і сиром
Як я не раз вже згадувала, несолодка випічка - моя слабкість. Сьогодні знову рецепт на цю тему. Пробували коли-небудь здобні пиріжки з сиром? А з солоним сиром? Якщо вам сподобалося, то рецепт мого пирога вам теж буде до душі.
По суті, цей пиріг не що інше, як великий пиріжок з начинкою. Пиріжки я теж люблю, але на їх приготування йде значно більше часу (як почнеш ліпити - ні кінця ні краю), тому пиріг і тільки пиріг.
Як я готувала пиріг зі шпинатом і сиром
Складові:
- 150 мл води
- 1 чайна ложка (без гірки) сухих дріжджів
- 1 столова ложка цукру
- 1/2 чайної ложки солі (в тісто)
- 3 столові ложки рослинної олії
- мука
- 150-200 г сиру
- 1/3 склянки замороженого шпинату
- 3 помідори черрі
Змішаємо воду з дріжджами, сіллю і цукром.
Додамо рослинне масло і борошно. Муки потрібно близько 1,5 склянки.
Замішуємо тісто спочатку ложкою.
Потім руками. Місимо НЕ лінуємося, повинно вийти пружне і не липке тісто. У міру замішування ви помітите зміни в структурі тесту. Спочатку воно буде м'яким і пухким, потім поступово стане набувати пружність і гладкість, перестане прилипати. Готове тісто скачуємо в кулю і кладемо в миску.
{ad1}Зазвичай я запечатую поверхню миски з тестом за допомогою шматка харчової плівки, тоді тісто не заветрівается. Цього разу я просто накрила його серветкою, що не змастивши поверхню кулі тесту. На фото можна помітити місця, де тісто злегка завітриться (тобто підсохнуло), але це можна виправити.
Переходимо до начинки. Тут все простіше простого - змішуємо сир зі шпинатом, при бажанні можна злегка посолити начинку.
Тісто ділимо на дві частини, одну з яких злегка розгортає і кладемо на деко (попередньо подбайте про шматок пергаменту). Форма пирога може бути абсолютно будь-який, мені захотілося зробити його прямокутним.
Викладаємо в центр пласта тіста нашу начинку і розрівнюємо її по всьому периметру.
Другим шаром тіста накриваємо начинку, потім запечатує краю пирога. Я змастила його поверхню рослинним маслом (не обов'язково).
Помідори черрі розрізаємо навпіл і викладаємо половинки розрізом донизу на поверхню пирога.
Запікаємо пиріг приблизно 25 хвилин при температурі 190 градусів.
Ось такого красеня я дістала з духовки. Правда, хороший?
А таким він відправився до мене в рот :)
Приємного апетиту і нових кулінарних подвигів всім нам!