» » Цвєтаєвський яблучний пиріг. Покроковий рецепт з фото

Цвєтаєвський яблучний пиріг. Покроковий рецепт з фото


Цвєтаєвський яблучний пиріг покроковий рецепт з фото
Втомлювати вас історією виникнення рецепта цветаевского пирога з яблуками я не стану. Зауважу тільки, що рецепт цей, якщо вірити інтернету, бере свій початок з часів юності сестер Цвєтаєвих (поетеси Марини Цвєтаєвої та її сестри). Сестри готували такий яблучний пиріг і часто пригощали ним своїх гостей.

Цвєтаєвський яблучний пиріг мені сподобався відразу і всім. Мені сподобалося його готувати. Це дуже цікавий і не складний рецепт, що відрізняється від приготування класичних фруктових пирогів. Найбільше в цвєтаєвський пирозі з яблуками мене вразила солодка кремова начинка з яблуками, яку обрамляє хрустке розсипчасте тісто.

Цвєтаєвський яблучний пиріг в готовому вигляді виглядає чудово. Такий пиріг запросто можна спекти на домашній день народження, він буде нічим не гірше торта. У процесі приготування цветаевского яблучного пирога мене відвідала думка, яку я зараз озвучу. Пиріг, як я вже говорила, вийшов чудовим, яблучна кислинка і солодка кремова зметана маса відмінно поєднуються, тісто також виходить чудовим (повністю пропікається, злегка хрумтить і відмінно відтіняє кисло-солодку начинку). І я буду готувати цветаевский яблучний пиріг знову і знову. Але повертаюся до думки. Чому б мені одного разу не приготувати такий пиріг, але замість яблук взяти, наприклад, вишні або полуниці, або навіть персики? Обов'язково так і зроблю, а результат опублікую тут, на смачно-блозі.

Складові:

  • 4 середніх яблука
  • 250 г борошна для тесту + 2 столові ложки для начинки
  • 150 г вершкового масла
  • 100 г сметани для тесту + 200 г сметани для начинки
  • 1 чайна ложка розпушувача (без гірки)
  • 200 г цукру
  • 1 яйце
  • 0,3 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки ванільного цукру

Цвєтаєвський пиріг з яблуками, покрокове приготування

Готуємо тісто для основи пирога.

{ad1}

250 г борошна і дрібку солі змішаємо з 150 г злегка підталого вершкового масла. Перемішувати слід руками, домагаючись отримання маси, що складається з крихт.


Додамо в тісто 100 г сметани і замісити ніжне, м'яке тісто.


Шар тіста обгорнемо харчовою плівкою і відправимо в морозильну камеру на 10 хвилин.

Тим часом включаємо духовку розігріватися до 180 градусів.


Готуємо начинку для цветаевского яблучного пирога.

200 г сметани змішаємо міксером з одним яйцем, 200 г цукру, 2 столовими ложками борошна і ванільним цукром (0,5 чайної ложки).


В результаті отримаємо рідку ароматну масу, це заливка для цветаевского пирога.


Тісто злегка охолодити і з ним тепер буде легше працювати. Розкачати його на злегка присипаної борошном робочій поверхні в круглий пласт товщиною 5 мм.

Перекладаємо розкачане тісто в форму і розрівнюємо його. Формуємо бортики однакової висоти. Тісто м'яке і податливе, тому легко піддається маніпуляціям.


Яблука очищаємо від шкірки, витягаємо насіннєві коробочки. Нарізаємо яблука невеликими часточками або пластинками. Перекладаємо їх в форму і рівномірно розподіляємо.


Заливаємо яблука кремовою начинкою та відправляємо цветаевский яблучний пиріг в духовку на 50 хвилин випікатися при температурі 180 градусів.


Через 50 хвилин цветаевский яблучний пиріг готовий. Дістаємо його з духовки і даємо йому злегка охолонути. Потім акуратно витягаємо пиріг з форми. Основа цветаевского пирога досить міцна і з легкістю дозволить витягти його з форми.

Цвєтаєвський яблучний пиріг
Можна відразу ж приступити до дегустації цветаевского яблучного пирога, не чекаючи повного його охолодження. А можна подати пиріг остиглим. Він чудовий в будь-якому вигляді. Приємного апетиту всім зайшли!

Цвєтаєвський яблучний пиріг покроково з фото

Радимо прочитати

Вишневий пиріг. Рецепт з фото
Вишневий пиріг. Рецепт з фото
Пропоную Вашій увазі черговий рецепт смачної домашньої випічки. На цей раз ми будемо готувати вишневий пиріг. Адже саме зараз сезон вишень в самому розпалі, а це вагомий привід насолодитися соковитою
Пиріг зі шпинатом і сиром
Пиріг зі шпинатом і сиром
Як я не раз вже згадувала, несолодка випічка - моя слабкість. Сьогодні знову рецепт на цю тему. Пробували коли-небудь здобні пиріжки з сиром? А з солоним сиром? Якщо вам сподобалося, то рецепт мого
Банановий пиріг. Рецепт з фото
Банановий пиріг. Рецепт з фото
Хочу поділитися з вами історією про те, як я зважилася приготувати цей пиріг. На підвіконні моєї кухні залежалися два великих банана. Якось ніхто не зазіхав на них, тому вони, мабуть від образи на
Яблучний тарт
Яблучний тарт
Якщо шарлотка вам набридла, ви любите кокос і випічка з додаванням кокосової стружки теж дорога вашому серцю, то вам неодмінно потрібно спробувати тарт з яблуками і апельсинами з кокосового тесту.
Пиріг з брусницею
Пиріг з брусницею
Якщо ви любите насолоджуватися теплою домашньою атмосферою за чашкою ароматного чаю, якщо для вас важлива якість випічки, крім цього ви любите експериментувати на кухні, або хочете по-справжньому

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки