Смачні деруни картопляні. Рецепт з фото
Картопляні деруни я люблю за їх простоту і невибагливість. Нехай і готую я це блюдо не так часто, зате завжди із задоволенням. Смачні золотисті картопляні деруни - одне з тих страв, які незамінні для дуже зайнятої людини. Картопля, найчастіше, є під рукою завжди. Яйце та кілька ложок борошна - ось і весь рецепт. І 15 хвилин часу. Ну і секретик від мене, як зробити ваші деруни красивішими на вигляд.
Ці картопляні деруни, які ви можете спостерігати на фото, не перші і навіть не десяті в моїй кулінарній життя. Були і не зовсім вдалі варіанти приготування цього чудового блюда, були і більш-менш непогані. Але для того, щоб знайти саме той самий рецепт, який ідеальний і завжди виходить, знадобився час. І ось я можу похвалитися перед вами, я знайшла той самий кращий рецепт приготування картопляних дерунів. Тепер я готую цю страву тільки так і ніяк інакше. Спробуйте і ви приготувати картопляні деруни за цим рецептом, а я постараюся якомога більш детально викласти процес приготування дерунів з картоплі.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій - 4Складові:
- 4-5 середніх картоплин
- 1 столова ложка сметани (з гіркою)
- 1 яйце
- 2 столові ложки борошна (з гіркою)
- неповна чайна ложка солі
- щіпка меленого чорного перцю
- соняшникова олія для обсмажування
Деруни картопляні, рецепт покроковий з фото
Картоплю чистимо, миємо й натираємо на дрібній тертці. Зробити це потрібно якомога швидше, намагаючись випередити початок процесу потемніння натертої картоплі. Якщо затягніть - готові деруни будуть темнуваті. У натерту картоплю додаємо столову ложку сметани і швидко-швидко перемішуємо суміш. Тепер можна трохи розслабитися і більше не турбуватися про колір готових дерунів. Сметана необхідно виключно для того, щоб зупинити процес окислення, який супроводжується зміною кольору картоплі на менш апетитний.
{ad1}Ще хочу окремо розповісти про картопляному соку, який в надлишку виділяється з неї під час натирання на тертці. У деяких рецептах рекомендують позбутися його, і навіть віджати картоплю, щоб і зовсім позбавити її соку. Але я хочу переконати вас, що цього робити не потрібно. Використовуйте весь сік з картоплі для приготування тіста для дерунів. Я роблю саме так.
Наступний етап приготування тіста для дерунів - додавання яйця і борошна. Також солимо і перчимо масу разом з додаванням цих інгредієнтів. Гарненько перемішуємо тісто і отримуємо більш-менш однорідну масу, з якої і будемо смажити наші деруни.
Ось і підійшли ми до останнього етапу приготування. Взагалі, рецепт дуже швидкий. На весь процес приготування дерунів у вас піде не більше 15 хвилин. Отже, розігріваємо сковороду, причому, добре так розігріваємо, щоб нічого не приставало до її поверхні (тут існує прямий зв'язок). Потім додаємо дві-три столові ложки соняшникової олії на її поверхню і за допомогою столової ложки викладаємо порції тесту на сковорідку. Врахуйте, що тісто перед тим, як набрати в ложку, необхідно перемішати, тому що рідина періодично буде накопичуватися на дні миски. Обсмажуємо дранікіна середньому вогні з двох сторін до приємного золотистого кольору.
Ось смажаться мої деруни і, як бачите, вони дійсно золотисті, а не бурі. А все спасибі сметані :)
Ну і, звичайно ж, подаємо деруни до столу гарячими та зі сметанкою. А ще можна на швидку руку приготувати сметанний соус, якраз сюди він більше ніж підходить. А робиться він так: беремо сметану, солимо і перчимо її до смаку, додаємо дрібно нарізану кріп і зубчик подрібненого часнику. Усе! Смачного!