Суп з моркви. Рецепт приготування з фото
Побачивши на просторах інтернету чергову красиву картинку, на якій був зображений морквяний крем-суп, я в ту ж секунду зрозуміла, що хочу його приготувати. Недовго думаючи я прикинула свої можливості і виявилося, що основні інгредієнти для приготування цієї страви у мене є вдома, тому залишилося вивчити рецепт і, власне, приступити до його реалізації. Єдине, що змусило мене задуматися - наявність часнику в супі. Я люблю часник і нічого не маю проти його присутності в стравах, але саме сьогодні у мене не було вдома навіть зубчики. «Ох, це дрібниці», подумала я і дістала зі своєї великої коробки з приправами пакетик з часниковим порошком. До речі, на мій погляд часниковий порошок дає більш м'який аромат на відміну від свіжого в стравах, де присутня запікання. Ну що, вистачить воду лити і настав час приступати до приготування морквяного крем-супу (або морквяного супу-пюре, виберіть вподобане).
Приготування крем-супу з моркви
Інгредієнти (на 2-3 невеликі порції):
- 500 г моркви
- 20 мл оливкової олії
- сіль перець
- вода або бульйон (у мене вода)
- 2 зубчики часнику або щіпка часникового порошку
- вершки і зелень для заправки
Для початку слід включити духовку розігріватися до 190 градусів. А яке відношення духовка має до приготування супу, подумаєте ви? Саме пряме, відповім я вам. Перш, ніж готувати суп з моркви, ми спочатку запекти основний інгредієнт, а вже потім все інше.
{ad1}Поки духовка розігрівається - підготуємо моркву. Думаю, величина і сорт моркви не грають особливої ролі в кінцевому результаті, тому беремо будь-яку морква, що є в холодильнику, і ретельно її чистимо. Я просто зрізаю верхній шар ножем (це значно економить час). Потім довільно нарізаємо морквину на шматки, при цьому сильно не дрібнити.
Розкладаємо шматки моркви на невеликому деку і трохи солимо їх. Потім скроплюємо морквину невеликою кількістю оливкової олії і відправляємо деко в духовку на 15 хвилин.
Потім дістаємо морквину з духовки і додаємо часник, пропущений через часниковий прес або просто злегка посипаємо морквину невеликою кількістю часникового порошку. І терміново назад в духовку до повної готовності (ще хвилин 10).
Дістаємо деко з готовою запеченої морквою і перекладаємо його вміст в чашу блендера. Готуємо морквяне пюре.
Тепер нам необхідно подумати над тим, який густоти повинен бути даний морквяний суп.
Виходячи з особистих переваг додаємо в морквяне пюре стільки бульйону або води, скільки вам необхідно. Раджу не робити суп дуже рідким, інакше стирається його консистенція і колір стає не таким насиченим.
Переливаємо морквяний суп в каструлю і ставимо його на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння, солимо до смаку.
Залишається тільки прикрасити морквяний крем-суп під час подачі вершками і свіжою зеленню.