Вінегрет класичний рецепт з фото
Думаю, не відкрию таємницю, якщо скажу, що овочі повинні не тільки бути присутнім в раціоні кожної людини, але ще й займати левову частку цього самого раціону. З віком вживання сирих овочів може викликати невеликі проблеми травлення, але це не применшує їх користь і доречність. Вихід є, відварні, тушковані і запечені овочі - ось основа правильного раціону.
Що першим приходить на розум, якщо розмова заходить про буряк? Правильно, борщ і вінегрет. Саме про другий ми і поговоримо сьогодні, а під час розмови приготуємо цей самий вінегрет. Якщо виникло питання «як приготувати вінегрет«, То відповідь може звучати так: можна приготувати його з варених овочів, а можна з попередньо запечених.
Вінегрет класичний рецепт з фото
Складові:
- 2 буряки
- 1 морква
- 2 картоплини
- стакан консервованого горошку
- 3-4 солоних (або маринованих) огірка
- соняшникова олія
приготування вінегрету
{ad1}Зазвичай овочі для вінегрету відварюють, а ми будемо запікати їх. Для цього загорніть кожну буряк, картоплю і моркву в фольгу. Дно невеликого дека або форми для випічки заповнимо сіллю і поверх неї викладемо овочі у фользі. Чому сіль? В даному випадку вона буде відігравати важливу роль в процесі запікання. Сіль добре розігріється і почне віддавати свою температуру овочам, даний ефект можна прирівняти до готування в печі на вугіллі або на каменях. До речі, цей прийом можна використовувати і при запіканні м'яса або риби.
З сіллю в цьому випадку абсолютно нічого поганого не трапиться. Після процедури запікання зсипте її назад в банку і користуйтеся як і раніше.
Температура запікання - 200 градусів. Через 30 хвилин дістаємо картоплю, потім моркву. Для буряка необхідно не менше 1 години 30 хвилин. Чекаємо, поки овочі охолонуть, потім нарізаємо їх невеликими кубиками.
При запіканні в овочах залишається вся користь, а при варінні їх левова частка вітамінів і мікроелементів йде в воду. Користь запікання очевидна.
Нарізані овочі складаємо в салатник, додаємо солоні огірки та горошок. При необхідності додаємо трохи солі. Заправляємо вінегрет олією і гарненько перемішуємо.
Подаємо вінегрет із запеченою картоплею і м'ясом.
І ще один момент: вінегрет смачніше в охолодженому вигляді, тому перед подачею потримайте його годинку в холодильнику :)