Як приготувати курячу печінку зі сметаною
Куряча печінка з цибулею в сметані, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачною і ніжною. Це дуже бюджетне блюдо, яке поєднується абсолютно з будь-яким гарніром починаючи картопляним пюре і закінчуючи макаронами. Тушковані або свіжі овочі також гарні вприкуску з курячою печінкою в сметані, приготовленої на сковороді.
Куряча печінка зі сметаною здатна здивувати не тільки своєю доступністю і смаком, а й неймовірною простотою приготування. Готувати її ми будемо в сковороді, хоча можна і в мультиварці, і в духовці. Сковорідка - перше, що спадає на думку, коли мова заходить про м'ясо, а тим більше про печінці. На весь процес приготування у мене пішло не більше 25-30 хвилин. Погодьтеся, що це більш ніж прийнятно для основного м'ясної страви.
Ну і в напуття хочу поділитися з вами суто особистими враженнями про цей чудовий блюді. Куряча печінка зі сметаною - це не просто смачно. Така куряча печіночку в сметанному соусі просто не залишає жодного шансу зупинитися вчасно і невчасно взяти пару раз добавку. Тільки уявіть ці ідеальні шматочки курячої печінки, плаваючі в соусі, та з картоплею. І ту ж картопельку теж обов'язково слід полити пристойною порцією сметанному соусі прямо зі сковороди. І мало не забув про свіжої петрушці - вона особливо до речі до цієї страви, її аромат тільки підкреслить смак курячої печінки з цибулею в сметані.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій - 4-6Складові:
- 500 г курячої печінки
- 2 середні цибулини
- 30 мл соняшникової олії
- 0,3 ст.л. солі
- 300 мл сметани
Куряча печінка в сметані на сковороді, рецепт з фото
{ad1}500 г курячої печінки ретельно миємо й відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді.
Підготуємо цибулю. Нам буде потрібно пару середніх цибулин або одна велика. Цибулю чистимо і нарізаємо великими кільцями.
Розігріваємо сковороду і додаємо соняшникова олія, на якому будемо смажити курячу печінку з цибулею. Масло буде потрібно приблизно 30 мл. Якщо трохи більше або менше - не страшно. Викладаємо печінку з цибулею на сковороду і починаємо обсмажувати на середньому вогні, час від часу перевертаючи шматочки курячої печінки лопаткою. На цьому ж етапі приготування додаємо сіль.
Через хвилин п'ять після початку приготування курячої печінки зі сметаною ви зверніть увагу, що печінка змінить колір з рожевого на блідо-коричневу. З цього моменту нам слід спостерігати і ловити момент, коли вся волога з печінки випарується і вона почне підрум'янюватися. Чи не припиняємо час від часу помішувати вміст сковороди.
Отже, вся зайва рідина з печінки випарувалася, масло стало рідше стріляти (це теж вірна ознака відсутності зайвої вологи в печінці). Продовжуємо обсмажувати курячу печінку з цибулею ще якийсь час, хвилини 3-4, поки нас не задовольнить ступінь її піджареної. Після цього зменшуємо вогонь під сковородою до мінімуму.
І додаємо 300 мл сметани. Я використовувала сметану з низьким вмістом жиру (15%), але, думаю, на смак підсумкового страви жирність сметани не впливає.
Перемішуємо курячу печінку зі сметаною і накриваємо сковорідку кришкою. Тушкуємо блюдо 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Коригуємо вміст солі. Куряча печінка з цибулею в сметані готова.
Подаємо курячу печінку зі сметаною гарячої, притрусивши невеликою кількістю свіжої зелені (петрушки). Приємного апетиту і до швидких зустрічей!