Суп Лапша
Суп-локшину в кожній родині готують по-своєму оригінальним рецептом. Згадайте, який саме варіант цієї страви готувала вам бабуся, і порівняйте його з тими, про які ми вам розповімо сьогодні.
Цікаво, що суп-локшина завжди вважався стравою исконно русской кухні і вважався традиційною стравою на Русі. Однак, це не зовсім вірно. Адже ще сотні років тому, російський народ запозичив рецептуру у татар, адаптувавши його під свої національні особливості.
Суп-локшина присутній в кухнях різних народів, від Європи до Азії. Так у В'єтнамі, Індонезії, Китаї, Японії і навіть на Гаваях є власні рецепти даного гарячого блюда.
Крім своєї багатонаціональної особливості даного супу також часто приписують терапевтичні властивості. Так, наприклад, при простудних захворювання часто радять їсти дане блюдо. Це пов'язано, швидше за все, з тим, що саме курячий бульйон, зазвичай, становить основу даного супу, позитивно діє на здоров'я пацієнта. Також сам по собі суп-локшина дуже легкий, а хворіє людині зазвичай важко їсти тверду і жирну їжу.
Як приготувати суп локшина - 15 різновидів
- Суп-локшина по-домашньому
- Класична рецептура супу-локшина
- Курячий суп локшина - рецепт з секретом
- Токмач - татарський варіант супу-локшини
- Супчик за маминим рецептом
- Нудель або німецький варіант супу-локшини
- Рецепт супу-локшини від бабусі Емми
- Суп локшина з білими грибами
- Кулькусу - корейський суп локшина з куркою
- Пісний суп-локшина
- Молочний суп з локшиною
- Суп-локшина з мідіями
- Суп-локшина в мультиварці
- Суп-локшина рибний
- Турецький курячий суп з локшиною
Суп-локшина по-домашньому
Даний рецепт супу належить нашій родині. У ньому ви знайдете секрети приготування домашньої локшини і заготовки смачного бульйону. З його допомогою ви зможете порадувати своїх близьких людей в цей холодний, сніжний день.
Складові:
- Невелика курка - 1шт
- Велика морква - 1шт
- Лук - 1шт
- Яйця - 2шт
- Борошно - 250гр
- Сіль, перець горошини, лавровий лист - за смаком
- Зубчик часнику
- пучок зелені
- Рослинна олія
приготування:
Для початку розрубуємо тушку нашої курки і викладаємо їх в каструлю з холодною водою. Додаємо туди чорний перець, лавровий лист і ставимо на вогонь. Поки наш бульйон готується, займемося приготуванням домашньої локшини.
У глибоку миску розбиваємо яйця, трохи збиваємо і додаємо борошно. Замішуємо дуже круте тісто. Вимішувати його слід до тих пір, поки воно не перестане вбирати в себе борошно. Тісто готове лише тоді, коли воно перестає прилипати до столу і рукам. Робимо з тіста кульку, накриваємо його плівкою і залишаємо відпочивати на 15 хвилин.
Для приготування смачної домашньої локшини, найкраще використовувати для тіста борошно з твердих сортів пшениці.
Дістаємо тісто з плівки і розгортаємо його в пласт, товщиною не більше 1 мм. Тісто виходить як ніби гумовим, тому для полегшення розкочування можете змастити його олією. Отриманий пласт залишаємо на столі, щоб він трохи підсох. Заветренной тісто нарізаємо на тонкі пластинки локшини, залишаємо їх підсушитися.
Поки локшина сохне, підготуємо наші овочі і приготуємо зажарку. Для цього ми дрібно режим цибулю, тремо на крупній тертці моркву, дрібно нарізаємо зелень і тиснемо зубчик часнику. Після чого на палаючої сковороді в рослинному маслі пасеруємо цибулю і моркву. Як тільки наша засмажкою готова, прибираємо сковороду з вогню.
Коли бульйон приготуватися, необхідно дістати курку з каструлі, остудити і розрізати на порційні шматки. Бульйон проціджуємо і знову ставимо на вогонь. Як тільки він закипить, додаємо в каструлю локшину і залишаємо до повної готовності. Після чого додаємо нашу зажарку, курку, сіль, зелень і часник і прибираємо з вогню.
Наш суп готовий. Ми залишаємо його настоятися на 5-10 хвилин. Після чого суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
Більш наочну інструкцію даного рецепта ви можете знайти в даному відео:
Класична рецептура супу-локшина
Існує величезна кількість найрізноманітніших рецептів гарячих перших страв, з використанням домашньої локшини. Однак, є один класичний рецепт, від якого і виникли всі інші варіації. Саме з ним ми і хочемо вас сьогодні познайомити.
Складові:
- М'ясо (на ваш вибір) - 1 кг
- Ріпчасту цибулю - 1шт
- Морква - 1шт
- Рослинна олія - 3ст.ложкі
- Борошно - 350гр
- Яйце - 1шт
- Вода - 70гр
- Чорний перець, лавровий лист, сіль - за смаком
приготування:
Для початку підготуємо тісто для нашого супу. Просіваємо борошно і висипаємо її на стіл у вигляді горочки і робимо в ній поглиблення. У склянку розбиваємо яйце, додаємо воду і сіль перемішуємо. Суміш виливаємо в поглиблення і замішуємо тісто. Воно повинно вийти однорідним і еластичним. Отримане тісто розгортаємо тонким шаром, нарізаємо на смуги і залишаємо нашу локшину підсихати.
М'ясо нарізаємо на шматочки, заливаємо холодною водою і залишаємо варитися до повної готовності. Не забуваємо періодично знімати пінку з поверхні бульйону. Коли він приготуватися можна приступати до нашої зажарки.
Найкраще готувати м'ясний бульйон заздалегідь, це дозволить вам приготувати цей суп набагато швидше. Кухарі радять для кращого збереження заморожувати бульйон і в разі потреби просто розморозити.
Чистимо моркву і цибулю, після чого шаткуємо їх. У сковороду наливаємо трохи олії, ставимо її на вогонь і чекаємо, коли вона нагріється. Після чого висипаємо на неї моркву і цибулю і готуємо нашу зажарку, протягом 3-5 хвилин.
У наш бульйон додаємо зажарку і залишаємо до закипання. Після чого додаємо нашу домашню локшину, сіль перець і лавровий лист. Після приготування локшини, виймаємо лавровий лист і додаємо дрібно нарізану зелень. Прибираємо суп з вогню, накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися протягом 20 хвилин.
Смачного!
Курячий суп локшина - рецепт з секретом
Не завжди суп-локшина готуватися із застосуванням домашньої, приготовленої вручну локшиною. Часто господині використовують покупну локшину. Однак для того, щоб суп вийшов по-особливому смачним, слід застосовувати нашу секретну технологію.
Складові:
- Курячі крильця - 1 кг
- Картопля - 3-5шт
- Морква - 1шт
- Лук - 1шт
- Локшина павутинка - 150гр
- Зелень, сіль, перець за смаком
приготування:
Для початку відрізаємо від курячих крил фаланги. Після чого викладаємо їх в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо до повної готовності.
В цей час на розпечену сковороду наливаємо рослинне масло, висипаємо нарізану цибулю, після чого додаємо натерту моркву. Смажимо обсмажування до повної готовності. Потім приступаємо до нашого секретному прийому, який полягає в обсмажуванні локшини павутинки разом з обсмажування. Після того, як вермішель стане світло-коричневого кольору, її разом з овочами додаємо в наш бульйон і готуємо протягом 5 хвилин.
Додаємо в каструлю сіль, перець і дрібно посічену зелень, після чого знімаємо її з вогню. Даємо настоятися нашому страві, після чого можна пригощати ним своїх рідних і близьких.
У тому випадку якщо ви хочете отримати гарний прозорий курячий бульйон для своєї страви, сіль слід додавати в самому кінці. Багато хто помилково додають сіль, відразу ж після закипання води в каструлі, а потім у них виходить каламутний і не гарний суп. Не варто повторювати їх помилки.
Докладну інструкцію даного рецепта ви зможете знайти в цьому відео:
Токмач - татарський варіант супу-локшини
Як ми з вами вже знаємо, спочатку суп-локшина належав саме до татарської національної кухні. Які ж його особливості і в чому є принципові відмінності з улюбленим нами, російським варіантом цієї страви.
Складові:
- Яловичина - 1кг
- Лук - 1шт
- Морква - 1шт
- Борошно - 1 кг
- Яйця - 6 шт
- Сіль, перець, зелень - за смаком
приготування:
Першим етапом в приготуванні татарського супу з локшиною є приготування наваристого м'ясного бульйону. Його необхідно приготувати заздалегідь, оскільки в даному рецепті він також необхідний для замішування тіста. Варити бульйон слід мінімум 2 години. Після чого наливаємо його в склянку і залишаємо остигати.
Далі слід зробити тісто для нашої локшини. Її особливістю є кількість яєць, а також той факт, що замість води в тісто додають бульйон. Для початку просіваємо борошно, змішати її з сіллю і висипати гіркою на стіл. Потім на вершині робимо поглиблення і розбиваємо в нього всі наші 6 яєць, після чого замішуємо дуже круте і пружне тісто. Поступово підливати в нього бульйон і продовжуємо його вимішувати. Коли тісто буде готове, розгортає його якомога тонше і режим на тонкі смуги локшини.
Моєму цибулю з морквою, чистимо і нарізаємо їх соломкою. Після чого відправляємо пасеровану на розпечену сковорідку.
Далі дістаємо м'ясо з нашого бульйону, нарізаємо його на дрібні шматочки і посипаємо сіллю. Додаємо в каструлю смажені овочі, після чого ставимо її на вогонь. Як тільки бульйон закипить, додаємо в нього нашу локшину і через 10 хвилин знімаємо з вогню.
{ad1}Для подачі наливаємо в тарілку суп-локшину, додаємо м'ясо і прикрашаємо блюдо дрібно нарізаною зеленню.
Приємного вам і вашим гостям апетиту!
Супчик за маминим рецептом
Для багатьох наших читачів даний суп асоціюється з дитинством, маминими рецептами і смачними обідами. Мені хотілося б поділитися рецептом супу-локшини своєї мами. Сподіваюся вам він припаде до душі.
Складові:
- Гомілки, стегна і крила однієї курки
- Велика картоплина - 1шт
- Велика морква - 1шт
- Головка ріпчастої цибулі - 1шт
- Упаковка яєчної локшини - 1шт
- Сіль, перець і зелень за смаком
приготування:
Для початку слід зварити бульйон для основи нашого супу. Для цього заливаємо нашу оброблену курку холодною водою і ставимо на вогонь.
У цей час нарізаємо картоплю кубиками, моркву тремо на крупній тертці, а цибулю дрібно шаткуємо. Коли наша курка буде наполовину готова, ми додаємо в каструлю картоплю і моркву. Варимо все до готовності.
Після того, як наша курка приготуватися, приблизно через 25-30 хвилин, додаємо в каструлю цибулю і локшину. Солимо і перчимо суп до смаку, залишаємо варитися протягом 5 хвилин. Після чого додаємо зелень і залишаємо настоятися.
Більш наочну інструкцію з приготування даного варіанту рецепта ви знайдете у відео:
Нудель або німецький варіант супу-локшини
У Німеччині, як і в багатьох інших країнах є свій національний рецепт супу з локшиною. До слова він дуже схожий на наш варіацією цієї страви. Головна відмінність полягає в тому, що німці використовують смажений часник, який відсутній в наших рецептах.
Складові:
- Куряча грудка - 1шт
- Картопля середній - 10шт
- Домашня локшина - 2 жмені
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець, зелень за смаком
приготування:
В першу чергу готуємо бульйон з цілої курки. В цей час готуємо будь-яким, звичним вам способом локшину, або використовуємо покупну при нестачі часу.
Далі чистимо і нарізаємо брусочками картопля. Коли курка приготується, дістаємо і режим її на порційні шматки, після чого проціджують бульйон.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо нарізані зубчики часнику до золотистого кольору, після чого дістаємо їх. На отриманому часниковому маслі обсмажуємо курку, а потім картоплю.
Бульйон ставимо на вогонь, після закипання додаємо в нього сіль, перець і закидаємо локшину. Ми залишаємо варити приблизно на 10 хвилин. Далі слід зберегти традиційну подачу: в супницю наливаємо бульйон і додаємо велику порцію посічену зелень. А на окремій тарілці подається смажена картопля з куркою.
Зберігайте традиції при подачі цієї страви і приємного, Вам, апетиту!
Рецепт супу-локшини від бабусі Емми
Даним рецептом, поділилася зі мною одна моя знайома. Вона знайшла його в кулінарній книзі своєї бабусі, яка зараз проживає в Польщі. Це не звичний нас суп-локшина, ось чому сьогодні нам захотілося поділитися ним з вами.
Складові:
- Яловичина (м'якоть) - 250гр
- Лук - 2шт
- Картопля - 3шт
- Морква - 1шт
- Пряжене або вершкове масло - 30гр
- Борошно - 250гр
- Яйце - 0,5шт
- Вода - 100 мл
- Сіль - 3ч.ложкі
- Перець чорний мелений за смаком
приготування:
Для початку приготуємо бабусине тісто. Для цього беремо одне яйце, розбиваємо його, перемішуємо і відливаємо половину. Так як нам знадобиться лише половина яйця. Додаємо в миску половину чайної ложки солі і 100 мілілітрів води і перемішуємо. Отриману суміш акуратно вливаємо до борошна і замішуємо за допомогою кухонного комбайна круте тісто. Підкочує тісто в кулю, накриваємо мискою і залишаємо на 20-30 хвилин. Пропускаємо яловичину і цибулину через м'ясорубку, присаливаем отриманий фарш половиною чайної ложки солі і додаємо трохи чорного меленого перцю.
Приступаємо до приготування супу. Картопля моєму, чистимо і нарізаємо брусочками. У каструлю наливаємо 2 літри холодної води, викладаємо нашу картоплю, накриваємо кришкою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо картоплю протягом 20 хвилин.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву тремо на крупній тертці. Після чого обсмажуємо їх на сковороді з топленим або вершковим маслом. Перекладаємо вийшла обсмажування в каструлю з картоплею, і солимо двома чайними ложками солі, продовжуємо варити на повільному вогні.
Тепер приготуємо рулетики з фаршем, для цього тісто розгортаємо в пласт, товщиною 1 мм. На розкачане тісто викладаємо рівним шаром підготовлений фарш, звертаємо рулетом і нарізаємо на невеликі квадратики по 2 см.
В добре киплячий суп викладаємо наші рулети і доводимо його до кипіння. Варимо на маленькому вогні. Після спливання наших рулетів варимо ще протягом 5 хвилин. Подаємо суп з дрібно нарізаною зеленню і ложкою сметани.
Подробиці приготування даного рецепту ви знайдете у відео:
Суп локшина з білими грибами
Існує безліч різновидів даного супу, проте не завжди відмінності обумовлені лише національною приналежністю страви. Часто абсолютно новий смак надають нові інгредієнти, які ви додаєте. Одним з таких варіантів є суп локшина з білими грибами.
Складові:
- Вода - 2 л
- Домашня локшина - 2горсті
- Сухі білі гриби - 6 шт
- Селера - 1шт
- Ріпчасту цибулю - 1шт
- Морква - 1шт
- Часник - 4 зубчики
- Сметана - 100гр
- Чорний перець, сіль, зелень, лавровий лист - за смаком
приготування:
У каструлю наливаємо холодну воду, солимо її і викладаємо гриби. Ставимо на вогонь і після її закипання дістаємо гриби. Нарізаємо їх соломкою і разом з дрібно нарізаними овочами повертаємо в каструлю.
Коли гриби будуть готові, засипаємо в каструлю локшину, лавровий лист, перець і сіль. Ми залишаємо варитися ще на 10 хвилин. В кінці варіння додаємо часник, зелень і сметану. Перемішуємо і даємо настоятися.
Ось наш суп і готовий. Смачного.
Кулькусу - корейський суп локшина з куркою
У перекладі з корейської, калькуксу перекладається, як нарізана локшина. І як ви вже зрозуміли, вона є основою цієї страви.
Складові:
- Борошно - 500гр
- Курячі грудки - 500гр
- Цукіні - 1шт
- Крохмаль - 70гр
- Часник - 8 зубчиків
- Лук - 1шт
- Рослинна олія
- Соєвий соус
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
У 2 літри води опускаємо курячі грудки, головку цибулі і 8 зубчиків часнику. Ставимо все на вогонь і варимо протягом однієї години.
В цей час займемося локшиною. У борошно додаємо крохмаль, чайну ложку солі, дві ложки рослинної олії і 200 грам води. Замішуємо тісто і прибираємо відпочити. Цукіні нарізаємо дрібною соломкою, солимо і залишаємо осторонь. Після чого розгортаємо дуже тонко тісто і нарізаємо нашу локшину.
З отримав бульйону виймаємо курку, цибулю і часник. Часник солі, перчимо і змішуємо з парою ложок соєвого соусу. Курку поділяємо по волокнам. Додаємо часникову заправку і перемішуємо.
У бульйон додаємо столову ложку солі і соєвого соусу і варимо в ньому локшину. Поки наша локшина вариться, віджимаємо цукіні і обсмажуємо на рослинному маслі протягом 2 хвилин.
Подається дане блюдо в глибокій чашці, в яку спочатку наливають бульйон з локшиною, зверху кладуть смажені цукіні і часниково-курячу заправку. І все, ви можете насолоджуватися блюдом корейської кухні у себе вдома.
Більш докладний рецепт ви знайдете в даному відео:
Пісний суп-локшина
У старовинній російській кухні спочатку суп-локшина готувалася без м'яса. Даний рецепт відмінно підходив для поста і досі активно використовується.
Складові:
- Коріння (петрушки і селери) - 2шт
- Морква - 2шт
- Капуста -1 / 4 шт
- Порошок сухих грибів - 2ст.ложкі
- Картопля -5шт
- Борошно - 1ст.ложка
- Сіль за смаком
приготування:
Для початку слід приготувати тісто без яєць, використовуючи борошно, сіль і воду. Розкачати його і нарізати локшину.
Далі готуємо бульйон з решти інгредієнтів. Коли він буде, майже готовий засипаємо в каструлю нашу локшину і залишаємо варитися ще на 10 хвилин.
Подається суп з дрібно нарізаною зеленню.
Молочний суп з локшиною
Дана варіація супу дуже активно використовується мамами, для годування своїх дітей. Адже даний суп має не тільки прекрасний смак, але і величезною кількістю корисних мікроелементів, необхідних для підростаючого покоління.
Складові:
- Яйце - 1шт
- Борошно - 500гр
- Молоко - 1 стакан
- Сіль, цукор - за смаком
- Вода - 0,5 склянки
приготування:
Для початку приготуємо тісто для нашої локшини. З'єднуємо борошно з яйцями і вимішуємо еластичне тісто. Розкачуємо тонкий пласт і нарізаємо нашу локшину і залишаємо її сушитися.
У каструлю наливаємо молоко, воду, цукор і сіль. Ставимо на вогонь. У кипляче молоко додаємо домашню локшину і, помішуючи, доводимо до готовності.
Наш молочний суп-локшина готовий.
Детальніше ви можете ознайомитися з рецептом в даному відео:
Суп-локшина з мідіями
Даний суп напевно привнесе різноманітність в ваше повсякденне меню.
Складові:
- Мідії - 100гр
- Лук - 20гр
- Корінь петрушки - 20гр
- Вершкове масло - 20гр
- Борошно - 1ст
- Яйце - 1шт
- Вода - 2ст.ложкі
- Сіль перець
приготування:
Мідії разом з корінням обсмажуємо на вершковому маслі до розкриття мідій. В цей час готуємо домашню локшину, за вказаними раніше рецептами. Відварюємо її протягом 5 хвилин в підсоленій воді, потім промиваємо. У каструлю додаємо мідії з корінням і варимо протягом 10 хвилин, потім додаємо локшину і варимо ще 5 хвилин.
Подаємо на стіл з дрібно нарізаною зеленню.
Суп-локшина в мультиварці
У сучасному світі у господинь з'явилася величезна кількість техніки, що полегшує приготування: їжі. Одним їх таких приладів є мультиварка. Ось чому ми вирішили додати даний рецепт в нашу статтю.
Складові:
- Морква - 1шт
- Лук - 1шт
- Картопля - 3шт
- Локшина гнізда - 1уп
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Ставимо нашу мультиварку на режим смаження і засипаємо дрібно нарізані цибулю і моркву. Через 5 хвилин додаємо, нарізану кубиками картоплю і заливаємо воду. Перемикаємо на режим варіння, додаємо сіль і перець за смаком і залишаємо готуватися. За 10 хвилин до готовності додаємо нашу локшину.
У готовий суп додаємо зелень і подаємо до столу.
Наочну інструкцію ви знайдете в даному відео:
Суп-локшина рибний
Ще одним варіантом даного супу, є блюдо на основі рибного бульйону з рисовою локшиною.
Складові:
- Рисова локшина - 1уп
- Лосось філе - 300гр
- лук-1шт
- Корінь селери - 1шт
- Зелена цибуля - пучок
- Сіль, перець за смаком
приготування:
Варимо рибний бульйон з лососем, корінням і цибулею. Через 20 хвилин після закипання, додаємо рисову локшину, сіль і перець. Ми залишаємо варитися ще на 10 хвилин. Готовий суп знімаємо з вогню і даємо настоятися із закритою кришкою протягом 20 хвилин.
Подаємо суп з дрібно нарізаною зеленою цибулею. Смачного!
Турецький курячий суп з локшиною
Ще одне національне блюдо завершує наш своєрідний рейтинг. На цей раз ми запрошуємо вас до Туреччини.
Складові:
- Курка - 0,5 кг
- Морква - 1шт
- Часник - 2 зубчики
- Ріпчасту цибулю - 1шт
- Вода - 2 л
- Сіль - 1ч.ложка
- Йогурт - 3ст.ложкі
- Борошно - 2ст.ложкі
- Вершкове масло - 2ст.ложкі
- М'ята - 1ч.ложка
- Паприка - 1ч.ложка
- Локшина - 2 жменьки
приготування:
У каструлю викладаємо курку шматками, цілу морква, цибуля, часник і доводимо до кипіння. Після чого знімаємо пінку і додаємо сіль. Ми залишаємо варитися до готовності курки.
Далі виймаємо всі інгредієнти з каструлі, бульйон проціджуємо. Луки часник викидаємо, а морква з куркою нарізаємо дрібними кубиками і повертаємо в каструлю.
Змішуємо йогурт з борошном і, як слід, розмішуємо. Додаємо отриману суміш в наш бульйон. Потім додаємо туди ж локшину.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо м'яту, паприку, сіль. Все, як слід, перемірювали і вливаємо в наш суп. Через 5-7 хвилин, знімаємо каструлю з вогню і даємо страві настоятися протягом 30 хвилин.
Ось і все, наш суп готовий.
Більш детально ви можете дізнатися про даному рецепті з відео:
Сьогодні ми з вами розглянули найрізноманітніші варіанти приготування знаменитого супу-локшини. Ми сподіваємося, що серед запропонованих рецептів ви знайдете той, який буде вам до душі. І хто знає, можливо, його приготування всім разом стане вашою особистою сімейною традицією. А ми бажаємо Вам удачі, і приємного апетиту!