Курячий бульйон з локшиною. Покроковий рецепт з фото
Всім привіт! Сьогодні мова піде про один з найбільш ідеальних, на мій погляд, повсякденних страв - про курячому бульйоні з локшиною. Час від часу я готую таку курячу локшину і кожен раз захоплююся повнотою і лаконічністю цієї страви.
Прозорий, насичений, ароматний курячий бульйон, який має помірну гостроту і збалансований смак. Дуже-дуже багато найніжнішого курячого м'яса. Трохи моркви, додає курячої локшини кольору і надає легку солодку нотку. Ну і на закінчення сама локшина, домашня або покупна вже не настільки важливо після всіх перерахованих вище характеристик супу. Як вам таке поєднання? По-моєму звучить ідеально, а на смак, повірте мені, ще краще.
Якщо ви думаєте, що приготувати курячий бульйон з локшиною простіше простого, то ви, звичайно ж, мають рацію. Але приготувати ідеальний курячий бульйон з локшиною вже не так просто, тут потрібно знати певні кулінарні хитрощі і прийомчики, про які я розповім вам трохи нижче в процесі приготування.
Отже, пропоную всім бажаючим зануритися разом зі мною в процес приготування одного з найкращих супів сучасності - курячого бульйону з локшиною. Почнемо?
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій - 6-8Складові:
- 700 г курки (будь-які частини)
- 2 л води
- 250 г моркви
- 1 цибулина
- 100 г локшини (покупної або домашній)
- зелень петрушки
- сіль
- чорний перець горошком
- 20 мл соняшникової олії
Як приготувати курячу локшину, покроковий рецепт з фото
Наповнюємо каструлю двома літрами води і закладаємо в воду ретельно вимиті частини курки (у мене 700 г курячих гомілок), помиту, але не очищену цибулину цілком, кілька гілочок свіжої петрушки і кілька горошин чорного перцю (4-5 штук).
{ad1}Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо початку процесу активного кипіння. На поверхні води почне з'являтися піна, її слід зняти за допомогою ложки. Після чого зменшуємо вогонь і нещільно прикриваємо каструлю кришкою. Варимо курячий бульйон 60 хвилин з моменту закипання води.
У процесі варіння бульйону, приблизно на півдорозі, ви виявите, що вода частково випарувалася. Слід додати воду в каструлю до колишнього рівня.
Курячий бульйон готовий і м'ясо також зварилася і легко відстає від кісток. За допомогою ложки-шумівки витягаємо з каструлі з курячим бульйоном м'ясо, цибулю, зелень і горошини перцю. Після чого ви помітите, що бульйону вийшло набагато менше, ніж здавалося. Знову доливаємо в каструлю воду до необхідного нам кількості (у мене каструля об'ємом 2,5 л, тому мені досить 2 л бульйону). Повертаємо каструлю з бульйоном на плиту і на невеликому вогні знову доводимо до кипіння.
Курка поки остигає і чекає свого часу.
Пару великих морквин чистимо і натираємо на тертці. Обсмажуємо до готовності (5 хвилин) на сковороді з додаванням невеликої кількості соняшникової олії. При цьому постійно помішувати морквину, інакше пригорить.
Обсмажену моркву додаємо в уже киплячий курячий бульйон.
Слідом за морквиною відправляємо локшину. У мене покупна, рівно 100 г.
Поки локшина вариться в курячому бульйоні займаємося вже досить остигнула куркою. Шкіру прибираємо, м'ясо відокремлюємо від кісток.
Додаємо куряче м'ясо в бульйон з локшиною. Перевіряємо локшину на готовність. Солимо суп і заправляємо дрібно нарубаної петрушкою. Вимикаємо вогонь.
Курячий бульйон з локшиною готовий. Він такий гарячий, ароматний, яскравий! Обов'язково спробуйте приготувати курячу локшину за цим рецептом. Приємного апетиту і до швидких зустрічей :)