» » Курячий бульйон з локшиною. Покроковий рецепт з фото

Курячий бульйон з локшиною. Покроковий рецепт з фото


куряча локшина
Всім привіт! Сьогодні мова піде про один з найбільш ідеальних, на мій погляд, повсякденних страв - про курячому бульйоні з локшиною. Час від часу я готую таку курячу локшину і кожен раз захоплююся повнотою і лаконічністю цієї страви.

Прозорий, насичений, ароматний курячий бульйон, який має помірну гостроту і збалансований смак. Дуже-дуже багато найніжнішого курячого м'яса. Трохи моркви, додає курячої локшини кольору і надає легку солодку нотку. Ну і на закінчення сама локшина, домашня або покупна вже не настільки важливо після всіх перерахованих вище характеристик супу. Як вам таке поєднання? По-моєму звучить ідеально, а на смак, повірте мені, ще краще.

Якщо ви думаєте, що приготувати курячий бульйон з локшиною простіше простого, то ви, звичайно ж, мають рацію. Але приготувати ідеальний курячий бульйон з локшиною вже не так просто, тут потрібно знати певні кулінарні хитрощі і прийомчики, про які я розповім вам трохи нижче в процесі приготування.

Отже, пропоную всім бажаючим зануритися разом зі мною в процес приготування одного з найкращих супів сучасності - курячого бульйону з локшиною. Почнемо?

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій - 6-8

Складові:

  • 700 г курки (будь-які частини)
  • 2 л води
  • 250 г моркви
  • 1 цибулина
  • 100 г локшини (покупної або домашній)
  • зелень петрушки
  • сіль
  • чорний перець горошком
  • 20 мл соняшникової олії

Як приготувати курячу локшину, покроковий рецепт з фото

Наповнюємо каструлю двома літрами води і закладаємо в воду ретельно вимиті частини курки (у мене 700 г курячих гомілок), помиту, але не очищену цибулину цілком, кілька гілочок свіжої петрушки і кілька горошин чорного перцю (4-5 штук).

{ad1}

Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо початку процесу активного кипіння. На поверхні води почне з'являтися піна, її слід зняти за допомогою ложки. Після чого зменшуємо вогонь і нещільно прикриваємо каструлю кришкою. Варимо курячий бульйон 60 хвилин з моменту закипання води.

Куряча локшина рецепт
У процесі варіння бульйону, приблизно на півдорозі, ви виявите, що вода частково випарувалася. Слід додати воду в каструлю до колишнього рівня.

Куряча локшина фото
Курячий бульйон готовий і м'ясо також зварилася і легко відстає від кісток. За допомогою ложки-шумівки витягаємо з каструлі з курячим бульйоном м'ясо, цибулю, зелень і горошини перцю. Після чого ви помітите, що бульйону вийшло набагато менше, ніж здавалося. Знову доливаємо в каструлю воду до необхідного нам кількості (у мене каструля об'ємом 2,5 л, тому мені досить 2 л бульйону). Повертаємо каструлю з бульйоном на плиту і на невеликому вогні знову доводимо до кипіння.


Курка поки остигає і чекає свого часу.


Пару великих морквин чистимо і натираємо на тертці. Обсмажуємо до готовності (5 хвилин) на сковороді з додаванням невеликої кількості соняшникової олії. При цьому постійно помішувати морквину, інакше пригорить.


Обсмажену моркву додаємо в уже киплячий курячий бульйон.


Слідом за морквиною відправляємо локшину. У мене покупна, рівно 100 г.


Поки локшина вариться в курячому бульйоні займаємося вже досить остигнула куркою. Шкіру прибираємо, м'ясо відокремлюємо від кісток.


Додаємо куряче м'ясо в бульйон з локшиною. Перевіряємо локшину на готовність. Солимо суп і заправляємо дрібно нарубаної петрушкою. Вимикаємо вогонь.

Локшина куряча рецепт покроковий
Курячий бульйон з локшиною готовий. Він такий гарячий, ароматний, яскравий! Обов'язково спробуйте приготувати курячу локшину за цим рецептом. Приємного апетиту і до швидких зустрічей :)

Локшина куряча домашня рецепт

Радимо прочитати

Курячий суп з горошком
Курячий суп з горошком
Днями мені довелося приготувати цей чудовий курячий суп з горошком. Суп виявився на рідкість хороший. Густий, з ідеально збалансованим смаком, такий яскравий і ароматний він підкорив мене з першої
Суп з куркою
Суп з куркою
Важливо для всієї родини смачно і правильно харчуватися. Наша кухня передбачає обов'язковим вживання гарячих перших страв. Пропонуємо сьогодні зварити до обіду смачний суп з курки з локшиною.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки