Суп Рамен


Суп рамен є суп на основі насиченого бульйону, зазвичай м'ясного, з пшеничного локшиною і різноманітними інгредієнтами. Ситний, ароматний і недорогий суп швидкого приготування обов'язково входить в щоденну домашню трапезу японців і в меню більшості ресторанів азіатської кухні.

Суп-локшина був здавна поширений в Азії: в середньоазіатської кухні його називають лагман, в китайській - ламянь, в японській - рамен. В Японії він потрапив з Китаю всього лише 100 років тому, але з винаходом локшини швидкого приготування в 1954 році отримав друге народження і з Японії поширився по всьому світу.

Сьогодні є два підходи в приготуванні рамена: традиційний, при якому м'ясо вариться кілька годин для отримання насиченого концентрованого бульйону, і сучасний, при якому суп готується за лічені хвилини без втрати ситності, смаку і аромату. В огляді представлені рецепти з обох підходів.

Не існує єдиного канону приготування рамена, як, наприклад, немає стандарту для російських пиріжків. Ми кладемо в пиріжки найрізноманітніші начинки, так само і японський кулінар наповнює бульйон з локшиною різними інгредієнтами - і звичайними, і екзотичними. Японські спеціалізовані ресторани активно експериментують з начинками і приправами, розробляють свої фірмові види рамена.

Локшину для рамена краще трохи недоваріть - зняти з вогню на 1 хвилину раніше, ніж зазначено на упаковці. Потім, коли її розкладуть по мисках і заллють киплячим бульйоном, вона "дійде".

Як приготувати суп рамен - 15 різновидів

  1. Класичний суп-локшина рамен
  2. Курячий суп торі-рамен за 5 хвилин
  3. Суп рамен зі свининою, обсмаженої з соєвим соусом
  4. Суп рамен з соусом "Демі-гляссе" і перепелиними яйцями
  5. Суп рамен з м'ясом тясю
  6. Суп рамен з яєчної локшиною
  7. Пісний грибний суп рамен
  8. Суп рамен по-домашньому
  9. Суп рамен з фрикадельками
  10. Сію-рамен з куркою і селерою
  11. Суп рамен з обсмаженої свининою
  12. Рамен з куркою і пастою місо
  13. Сирний суп рамен з грибами
  14. Рамен з морепродуктами
  15. Рамен з печерицями та маринованим бамбуком

Класичний суп-локшина рамен

Рецепт класичного супу рамен - це основа, від якої відбуваються всі незліченні варіанти популярного японо-китайської страви. Знаючи цю основу, можна експериментувати з різними інгредієнтами і готувати рамен за власними унікальними рецептами.

Класичний суп-локшина рамен

Інгредієнти (5 порцій):

  • Локшина рамен - 700 г
  • Свинина - 1 кг
  • Свинячий топлений жир - 30 г
  • Соєвий соус - 200 г
  • Імбир - 30 г
  • Кориця - 1 г
  • Зелень - 20 г
  • Сіль, цукор за смаком

приготування:

Свинину порізати на порційні шматки, промити, відварювати 30 хвилин під місткою каструлі, знімаючи піну. Потім м'ясо вийняти, а бульйон посолити і дати йому відстоятися. Очищений бульйон перелити в інший посуд.

Імбир і корицю помістити на дно чистої каструлі, зверху покласти свинину, додати трохи бульйону. Закип'ятити, підсолодити, підлити соєвий соус. М'ясо придавити меншою кришкою з вантажем, щоб воно було повністю покрито бульйоном - і так варити 4 години.

В окремій каструлі зварити локшину рамен - в окропі вона варитися 3-5 хвилин. Готову локшину розкласти по 5 глибоким мисках. У каструлі закип'ятити літр води, додати залишки бульйону, свинячий жир і ще кип'ятити хвилину. Потім вміст розлити по мисках, покласти готову свинину, прикрасити зеленню.

Курячий суп торі-рамен за 5 хвилин

Простий рецепт швидкого приготування: курячий торі-рамен готується буквально за 5 хвилин. Справжній фастфуд по-японськи.

Курячий суп торі-рамен за 5 хвилин

Інгредієнти (1 порція):

  • Локшина рамен - 150 г
  • Курка - 100 г
  • Соєвий соус - 2 ч.л
  • Морква - 50 г
  • Болгарський перець - 50 г
  • Часник - 10 г
  • Зелена цибуля - 10 г
  • Варене куряче яйце - 0,5 шт.
  • Сіль за смаком

приготування:

У киплячий курячий бульйон покласти: нарізану кубиками курку, нарізані соломкою моркву і перець, часник. Перемішати, варити 2 хвилини. Потім додати соєвий соус, посолити, варити ще 2 хвилини.

Окремо відварити локшину, викласти в тарілку. Залити бульйоном, додати половинку вареного яйця, прикрасити зеленою цибулею.

Суп рамен зі свининою, обсмаженої з соєвим соусом

Це лайт-версія класичного рецепту. Свинина вариться не 4, а всього 0,5 години, і потім швидко обсмажується. Виходить ароматне і апетитне блюдо.

Суп рамен зі свининою, обсмаженої з соєвим соусом

Інгредієнти (2 порції):

  • Свинина - 200 г
  • Локшина - 80 г
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Імбир - 20 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля зелена - 40 г
  • Соєвий соус - 2 ст.л
  • Цукор - 1 ч.л

приготування:

Свинину нарізати тонкими смужками, покласти в каструлю з холодною водою, довести до кипіння, зняти пінку. Нарізати крупно імбир, цибуля і часник, додати до м'яса, варити півгодини. За цей час відварити локшину і яйця, розкласти по тарілках.

З бульйону вийняти інгредієнти. Свинину покласти в сковороду, додати цукор і соєвий соус, обсмажувати 2 хвилини без масла. Покласти обсмажене м'ясо в тарілки з локшиною, залити бульйоном, посипати зеленою цибулею.

Суп рамен з соусом "Демі-гляссе" і перепелиними яйцями

Оригінальний рецепт від шеф-кухаря. В традиційний китайський суп додається традиційний французький соус.

Суп рамен з соусом

Інгредієнти (1 порція):

  • Локшина рамен - 30 г
  • Куряче стегно - 50 г
  • Філе телятини - 50 г
  • Курячий бульйон - 200 г
  • Соєвий соус - 20 г
  • Соус "Демі-гляссе" - 20 г
  • Корінь імбиру - 10 г
  • Зелена цибуля - 10 г
  • Часник - 5 г
  • Перепелині яйця відварні - 2 шт.
  • Кунжут - 5 г
  • Кунжутне масло - 3 г

приготування:

У сотейник налити курячий бульйон, покласти тонко нарізане м'ясо, крупно нарізані імбир, цибуля і часник, додати соєвий соус і соус "Демі-гляссе". Довести до кипіння, варити 5 хвилин. Потім зняти з плити і залишити настоюватися ще 5 хвилин.

У тарілку покласти відварну локшину, половинки перепелиних яєць, посипати їх кунжутом. Додати м'ясо з сотейник, залити бульйоном, посипати зеленою цибулею, додати кунжутне масло.

Кунжутне масло дасть незвичайний аромат, але важливо з ним не перестаратися - воно дуже концентроване.

Суп рамен з м'ясом тясю

Тясю - це по-особливому приготована свинина, яку японці традиційно кладуть в суп рамен. Але це соковите м'ясо відмінно підійде і як друге порційне блюдо, і як холодна закуска.

Суп рамен з м'ясом тясю

Інгредієнти (4 порції):

  • Локшина рамен - 400 г
  • Свиняча грудинка або шийка - 1 кг
  • Соєвий соус - 100 мл
  • Рослинна олія - ​​3 ст.л
  • Саке (можна замінити горілкою) - 4 ст.л
  • Імбир - 30 г
  • Цибуля зелена - 50 г
  • Пекінська капуста - 150 г
  • Часник - 4-5 зуб.
  • Цукор - 1 ч.л
  • Яйця курячі - 4 шт.

приготування:

{ad1}

Свинячу грудинку нарізати скибками, згорнути рулетиками і перетягнути ниткою, щоб зберігали форму. Якщо готується шийка (а не грудинка), то нарізати її на 4 стейка.

У сотейнику або глибокій сковороді нагріти рослинне масло і обсмажити свинину до утворення золотистої скоринки. Повністю залити м'ясо окропом, зняти піну. Додати імбир, цибуля, часник, соєвий соус, горілку, цукор. Довести до кипіння, знімаючи піну. Накрити посуд кришкою і залишити гаситися на самому маленькому вогні: стейки - 50 хвилин, рулетики - 2 години. Потім вимкнути вогонь, а свинину залишити в бульйоні до охолодження.

Відварити локшину і яйця, розкласти по тарілках. Покласти приготовлену тясю, залити бульйоном, прикрасити шинкованной капустою і цибулею.

Суп рамен з яєчної локшиною

Нескладний рецепт для початківців кулінарів. Яєчну локшину можна купити готову або приготувати самостійно.

Суп рамен з яєчної локшиною

Інгредієнти (2 порції):

  • Свинина - 200 г або 1 курячий стегенце
  • Локшина яєчна - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Соєвий соус - 1 ст.л
  • Часник - 2 зуб.
  • Цукор - 1 ч.л
  • Кунжутне масло - 1 ч.л.
  • Імбир, зелена цибуля за смаком

приготування:

Цибулину крупно нарізати, покласти в каструлю, додати м'ясо, залити 2 л води. Довести до кипіння і варити: стегенце - 40 хвилин, свинину - 1-1,5 години. Потім м'ясо вийняти, а бульйон процідити. У очищений бульйон додати сіль і перець за смаком, кунжутне масло.

Розігріти сковороду з рослинним маслом. Покласти подрібнений часник, обсмажити. Додати шматки м'яса, цукор, соєвий соус, обсмажувати на середньому вогні 2-3 хвилини.

Відварити локшину і яйця, розкласти по тарілках. Додати м'ясо, бульйон, посипати зеленою цибулею.

Пісний грибний суп рамен

Вегетаріанський суп на воді з овочами і грибами. Чи не вегетаріанці можуть приготувати його на м'ясному або рибному бульйоні, додати креветки, рибу, м'ясо або яйце.

Пісний грибний суп рамен

Інгредієнти (2 порції):

  • Сухі гриби шиітаки - 2 жмені
  • Локшина - 1 пучок
  • Цукіні - 100 г
  • Перець болгарський - 1/2 ч.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Соєвий соус - 5 ст.л
  • Гострий перець, імбир, зелень за смаком
  • Креветки - за бажанням

приготування:

Сухі гриби залити окропом і залишити постояти 2 години.

Через брак сухих шиітаке можна взяти свіжі гливи або шампіньйони. Замочувати їх, природно, не потрібно.

У каструлю налити літр води, покласти гриби, довести до кипіння, варити 15 хвилин.

Нарізати цукіні кубиками, перець, морква і цибуля соломкою. Обсмажити на рослинному маслі 5 хвилин. Додати 3 ст. ложки соєвого соусу, імбир (сухий або свіжий), гострий перець за смаком. Всю обсмажування викласти до грибів, варити 5 хвилин. Додати локшину і нарізану зелень, варити ще 5 хвилин.

У готовий суп додати 2 ст. ложки соєвого соусу, посипати зеленню, за бажанням додати креветки або шматочки риби, курки.

Суп рамен по-домашньому

Простий рецепт швидкого приготування. Дуже добре підходить для студентів і холостяків.

Суп рамен по-домашньому

Інгредієнти (1 порція):

  • Свинина - 150 г
  • Курячий бульйон - 200 мл
  • Сухий рибний бульйон "Даси" (не обов'язково) - 0,5 ч.л
  • Варене куряче яйце - 1 шт.
  • Морква - 50 г
  • Зелена цибуля - 50 г
  • Соєвий соус - 30 мл
  • Локшина яєчна - 100 г

приготування:

Обсмажити м'ясо до утворення золотистої скоринки. Готовий шматок нарізати тонкими пластинами.

У сотейник налити курячий бульйон, "Даси", соєвий соус, додати моркву і цибулю, перемішати. Варити на повільному вогні 5 хвилин.

Відварити локшину, викласти в тарілку, залити бульйоном. Додати м'ясо, половинки яйця, прикрасити зеленою цибулею і листям водорості норі (не обов'язково).

Суп рамен з фрикадельками

Варіант з неповторними ароматами імбиру, снігового запашного горошку і коріандру.

Суп рамен з фрикадельками

Інгредієнти (3 порції):

  • Свинина (фарш) - 500 г
  • Курячий бульйон - 1 л
  • Локшина - 200 г
  • Соєвий соус - 1 ст.л
  • Корінь імбиру - 20 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Морква - 1 шт.
  • Зелена цибуля - 50 г
  • Листя коріандру - 1/3 чашки
  • Сніговий горошок - 100 г
  • Перець чилі - 1 шт.

приготування:

Свинячий фарш змішати з товченим часником і тертим імбиром. Посолити, поперчити, зліпити невеликі кульки.

У каструлі закип'ятити 3 склянки води (750 мл). Додати соєвий соус, нарізані часник і імбир, фрикадельки і варити 5 хвилин. Додати моркву (нарізану соломкою), сніговий горошок (нарізаний вздовж), локшину і готувати 2-3 хвилини до готовності локшини.

Готовий суп в тарілках посипати зеленою цибулею, коріандром, чилі.

Сію-рамен з куркою і селерою

Рецепт заснований на насиченому курячому бульйоні. Сію-рамен - це суп, в якому замість солі використовується соєвий соус.

Сію-рамен з куркою і селерою

Інгредієнти (2 порції):

  • Курячі стегенця - 2 шт.
  • Яєчна локшина - 200 г
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Соєвий соус - 1 ст.л
  • Морква - 50 г
  • Селера - 2 стебла
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.

приготування:

У каструлю налити 1 літр води, покласти стегенця, довести до кипіння, зняти піну. Покласти цілком морква, цибулину і селеру, варити 1 годину на маленькому вогні.

Локшину відварити, покласти в тарілку. Налити бульйон, додати соєвий соус, половинки яєць, нарізану курятину, шінкованной цибулю.

Суп рамен з обсмаженої свининою

У цьому варіанті свинина обсмажується з імбиром і цибулею, без цукру, як у багатьох традиційних рецептах.

Суп рамен з обсмаженої свининою

Інгредієнти (2 порції):

  • Свинина - 250 г
  • Курячий бульйон - 1,5 л
  • Яєчна локшина - 120 г
  • Корінь імбиру - 30 г
  • Соєвий соус - 1 ст.л
  • Морква - 1 шт.
  • Курячий яйця - 2 шт.
  • Редис - 2 шт.
  • Зелена цибуля, кінза за смаком

приготування:

Свинину нарізати, посолити, поперчити, обсмажити в сотейнику до готовності. Додати рубаний імбир і цибулю, пасерувати 1-2 хвилини. Влити бульйон, довести до кипіння.

Додати локшину, варити до готовності. Додати соєвий соус, нарізані моркву і редис. Розлити по тарілках, прикрасити зеленню і половинками яєць.

Рамен з куркою і пастою місо

Складний рецепт від професіоналів.

Рамен з куркою і пастою місо

Інгредієнти (3 порції):

  • Невелика супова курка - 1 шт.
  • Локшина рамен - 400 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибулина - 1 шт.
  • Курячі яйця - 6 шт.
  • Зелена цибуля - 50 г
  • Паростки сої або квасолі - 200 г
  • Паста місо - 2 ст.л
  • Соєвий соус - 100 мл
  • Біле вино - 50 мл
  • Цукор - 0,5 ч.л

приготування:

Курку нарізати великими шматками, залити 3 л води, довести до кипіння, зняти піну. Посолити, додати розрізані навпіл цибулину і моркву. Варити 4 ч на мінімальному вогні. Готовий бульйон процідити. М'ясо курки відокремити від кісток.

Яйця відварити 7 хвилин, остудити під проточною водою 3 хвилини, очистити. У зіплок-пакет із застібкою налити біле вино, соєвий соус, додати цукор, покласти яйця і залишити на 3-4 години.

У каструлю налити 1,2 л бульйону, додати місо-пасту, розмішати. На невеликому вогні довести до кипіння. Бульйон, що використовувати в інших стравах.

Окремо зварити локшину, недоваріть 1 хвилину, розкласти по глибоких мисках. Додати шматочки курки, дрібно нарізану цибулю, паростки. Залити киплячим бульйоном, викласти половинки яєць і відразу ж подавати.

Сирний суп рамен з грибами

Оригінальний вегетаріанський суп.

Сирний суп рамен з грибами

Інгредієнти (2 порції):

  • Свіжі гриби - 300 г
  • Яєчна локшина - 240 г
  • Сир - 100 г
  • Соєвий соус - 3 ст.л
  • Оливкова олія - ​​2 ст.л
  • Лук порей - 2 стебла
  • Сіль, перець за смаком

приготування:

У каструлю налити 2 л води, додати гриби, подрібнений сир, довести до кипіння. Зменшити вогонь, варити 15 хвилин. Бульйон процідити, додати соєвий соус.

У сотейнику пасерувати цибулю порей, додати гриби, обсмажувати 10 хвилин. Додати бульйон, довести до кипіння.

Попередньо відварену локшину додати в бульйон, добре прогріти. Готовий суп розлити по тарілках, прикрасити рубаним зеленою цибулею.

Рамен з морепродуктами

Дієтичний суп з овочами і морепродуктами на швидку руку.

Рамен з морепродуктами

Інгредієнти (1 порція):

  • Овочі-мікс: нарізані морква, цибуля, капуста білокачанна - 20 г
  • Брокколі - 20 г
  • Цвітна капуста - 20 г
  • Міні-кукурудза - 15 г
  • Морський коктейль - 30 г
  • Лосось чорний - 10 г
  • Морський гребінець - 10 г
  • Відварене куряче яйце - 20 г
  • Локшина рамен - 40 г
  • Місо-бульйон - 150 г

приготування:

Овочі обсмажити до напівготовності. Покласти брокколі, цвітну капусту і міні-кукурудзу, обсмажувати 30 секунд. Додати морепродукти і обсмажувати ще хвилину. Потім залити місо-бульйон, довести до кипіння.

Окремо відварити локшину, викласти в глибоку миску. Залити киплячим бульйоном з інгредієнтами, прикрасити часточками яєць.

Рамен з печерицями та маринованим бамбуком

Екзотичний суп за 10 хвилин. Мирин - японське рисове вино - можна замінити підсолодженим білим вином або сухим хересом.

Рамен з печерицями та маринованим бамбуком

Інгредієнти (1 порція):

  • Міцний м'ясний бульйон без солі і приправ - 200 г
  • Печериці - 15 г
  • Локшина рамен - 40 г
  • Морква - 10 г
  • Лук порей (біла частина) - 15 г
  • Соєвий соус - 15 г
  • Кунжутне масло - кілька крапель
  • Мирин - 10 г
  • Маринований бамбук - 10 г
  • Шпинат - 10 г
  • Цукіні - 15 г

приготування:

Овочі і гриби нарізати шматками, які зручно брати паличками. М'ясний бульйон довести до кипіння, покласти локшину і морква, варити 5 хвилин. Додати шампіньйони, маринований бамбук, а через хвилину - шпинат, порей і цукіні.

Через 1-2 хвилини додати мирин, соєвий соус і кунжутне масло.

У готовий суп можна додати куряче філе, шматочок омлету або інші інгредієнти на свій смак.

Радимо прочитати

Суп лагман
Суп лагман
Суп Лагман - східне блюдо, родоначальниками якого стали уйгури. Згодом, блюдо перейняли узбеки, киргизи, китайці. Сьогодні лагман став популярний і в Росії і в усіх країнах Середньої Азії.
Суп з куркою
Суп з куркою
Важливо для всієї родини смачно і правильно харчуватися. Наша кухня передбачає обов'язковим вживання гарячих перших страв. Пропонуємо сьогодні зварити до обіду смачний суп з курки з локшиною.
Швидке листкове тісто
Швидке листкове тісто
і дріжджове Листкове тісто – це основа всіх видів випічки. Листкове чудово підходить для тортів, печива, булочок з несолодкої начинкою і навіть піци. Дуже часто листкове тісто використовується для

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки