Суп без картоплі
Суп без картоплі є дуже смачним, ситним і корисним першою стравою. Такий супчик добре зігріє, наситить вітамінами і не додасть зайвих калорій на талії. Такі супи, на відміну від супів з картоплею, можна їсти навіть на вечерю без жодного ризику видужати, так як вони набагато низькокалорійна і корисніше.
Супи без картоплі бувають різними: овочевими, рибними, грибними або м'ясними. Таке блюдо може бути у вигляді крем-супу або супу-пюре. Також, є різновид супів без картоплі, де коренеплід замінюють на крупу або макаронні вироби.
Найкращим варіантом стане суп без картоплі у вигляді пюре, так як він наситить, заповнить шлунок клітковиною і геть усуне відчуття голоду. М'ясні супи будуть хорошим варіантом при застуді, для ситної вечері або після інтенсивних навантажень. Овочеві та грибні супи підійдуть до вечері, так як вони легкі і дієтичні, а ось рибні супчики наповнять корисними жирними кислотами і вітамінами.
Якщо ви дотримуєтеся дієти, найкраще вибрати овочевий вид супу без картоплі, виключивши з нього всі коренеплоди і крохмалисті овочі.
Як приготувати суп без картоплі - 15 різновидів
- Легкий грибний суп
- оксамитовий суп
- Овочевий пісний суп без картоплі
- "Дюшбара"
- Рибний суп
- Гарбузово-імбирний суп
- Боб-чорба
- Рибний суп з яблуками
- Дієтичний томатний суп
- Снерт
- Овочевий легкий суп
- Ватерзой рибний без картоплі
- Дієтична вуха в мультиварці
- Суп з рисом і грінками
- Курячий легкий суп
Легкий грибний суп
Дуже ароматний, смачний і поживний супчик з грибами і яєчної локшиною стане хорошим варіантом для ситного обіду.
Складові:
- Цибуля - 1 шт.
- Сіль за смаком
- Морква - 1 шт.
- Яєчна локшина - 150 г
- Гриби - 200 г
- Перець мелений - 5 г
- Куряча грудка - 200 г
- Олія - 3 ст.л.
- Зелень - 20 г
приготування:
Нарубати грудинку кубиком.
Очищену моркву нарубати на тонку соломку.
Нашаткувати цибулю.
Нарізати гриби слайсами.
На олію обсмажити все компоненти супу.
Залити овочі водою і довести до смаку.
Додасть локшину і готувати до м'якості.
Найкраще вибирати локшину твердих сортів - вона дуже корисна.
Всипати нашатковану зелень.
оксамитовий суп
Цей суп з ароматним цукіні і пряними спеціями здивує не тільки приємною текстурою, але і чудовим смаком.
Складові:
- Вершкове масло - 2 ст. л.
- Каррі - 1 ч. Л.
- Цибуля - 1 шт.
- Курячий бульйон - 500 мл.
- Часник - 1 зубчик
- Вершки - 1/2 склянки
- Цукіні - 2 шт.
приготування:
Нарізати цукіні пластинками і протушкувати в сотейнику з вершковим маслом разом з часником, нашинкованнимцибулею і каррі.
Готовий овоч збити в блендері.
Потім, додати до овочевого пюре бульйон і вершки.
Ще раз збити і прокип'ятити супчик.
Овочевий пісний суп без картоплі
Смачний і дуже незвичайний супчик стане хорошим варіантом для низькокалорійного вечері.
Складові:
- Спаржа - 12 шт.
- Томатний соус - 2 ст.л.
- Баклажан - 1 шт.
- Вода - 1 л.
- Цибуля - 1 шт.
- Паприка - за смаком
- Зелень - за смаком
- Кабачок - 2 шт.
- Лечо - 300 г
- Часник - 2 зубці
- Помідори - 2 шт.
- Спеції та трави - за смаком
- Селера - 3 шт.
- Лавровий лист - за смаком
приготування:
Подрібнити все овочі довільними скибочками.
Спаржу очистити і відрізати черешки.
Потрібно обов'язково видаляти черешки, так як вони не володіють дуже жорсткою текстурою
Викласти овочі в каструлю шарами: цибуля, потім шар моркви, селеру, баклажани, кабачки, лечо, томатний соус, спаржу і помідори. Додати воду.
Надіслати овочі гаситися. Через 15 хвилин довести суп до смаку спеціями, сіллю і зеленню. Також, додати рубаний часник.
"Дюшбара"
Колоритний Азербайджанська кухні стане ситним доповненням будь-якого обіду або полудня. Суп наваристий і жирний, але дуже ситний.
Складові:
- Вода - 500 мл.
- Яловичий бульйон - 2 л.
- Лук - 2 шт.
- Пшеничне борошно - 500 г
- Перець мелений - за смаком
- М'ята сушена - 1 ст. л.
- Баранина - 500 г
- Яйце - 1 шт.
- Сіль за смаком
приготування:
З використанням борошна, солі і яйця замісити туге і пружне тісто.
З баранини і цибулі приготувати фарш, який стоїть довести до смаку.
З тіста і баранячого фаршу сформувати невеликі пельмені.
У гарячий бульйон додати готові дюшбари. Додати м'яту і довести до готовності.
Рибний суп
Смачний і дуже ситний суп на сьомги стане хорошим варіантом першого страви до будь-якого випадку.
Складові:
- Цибуля - 1 шт.
- Вода - 3 л.
- Плавлений сир - 100 г
- Сьомга - 600 г
- Червоний перець - за смаком
- Пшоно - 100 г
- Морква - 2 шт.
- Зелень - за смаком
приготування:
У киплячу воду додати нашатковану четвертинками цибулю і терту моркву.
Додати шматочки сьомги, а через 15 хвилин - і пшоно.
Присмачити суп сиром, довести до смаку і всипати нарубану зелень. Дати страві настоятися.
{ad1}Гарбузово-імбирний суп
Пряний і дуже ароматний супчик добре зігріє в холодні вечори та значно зміцнить імунітет.
Складові:
- Корінь імбиру - 1/2 шт.
- Вустерширський соус - 1/2 ч.л.
- Часник - 7 зубчиків
- Вершкове масло - 70 г
- Морква - 2 шт.
- Коріандр - 1 ч. Л.
- Червоний цибуля - 1 шт.
- Гарбуз - 500 г
- Кінза - 1 пучок
приготування:
Нарізати гарбуз і моркву великими шматочками.
Потрібно вибирати гарбуз Кашевая сортів - вона набагато смачніше і ароматні.
Нашаткувати часник, кінзу, корінь імбиру і цибулю.
Помістити овочі в форму, скропити розтопленим маслом і посипати травами і спеціями. Полити вустерширського соусом.
Перемішати і запекти овочі.
Готові овочі залити необхідною кількістю води і прокип'ятити.
Збити блюдо в блендері і подавати до столу, посипавши кінзою.
Боб-чорба
Квасолевий ароматний суп є дуже ситним і поживним стравою. Такий супчик підійде для любго прийому їжі, особливо гарний буде такий суп з квасолі до обіду.
Складові:
- Корінь селери - 50-70 г
- Рослинна олія - 3 ст.л.
- Квасоля - 500 г
- Лук - 2 шт.
- М'ята суха - 1 ст.л.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Часник - 4-5 зуб.
- Спеції - за смаком
- Морква - 1 шт.
- Перець - за смаком
- Томати - 50 г
приготування:
Попередньо замочити квасолю.
Нашаткувати кубиком овочі.
Обсмажити на олію селера, цибулю і моркву. Додати перець і добре згасити. Всипати квасоля і залити водою.
Гасити близько сорока хвилин, потім додати сіль, трохи гострого перцю і м'яту.
Залити водою в залежності від бажаної густоти супу.
Коли квасоля розм'якшиться, додати часник і суп готовий!
Рибний суп з яблуками
Смачний і ароматний суп з яблуками і червоної риби стане хорошим святковим першою стравою, а також відмінно підійде до повсякденного обіду. Готувати такий суп найкраще на природі у великому казані.
Складові:
- Яблуко - 2 шт.
- Кінза - 1/2 пучка
- Горілка - 50 мл.
- Селера - 1 пучок
- Голова червоної риби - 1 шт.
- Цукор - 2 ст.л.
- Хвіст лосося - 1 шт.
- Морква - 4 шт.
- Лимонний сік - 50 мл.
- Помідори - 3 шт.
- Мариновані каперси - 2 ст.л.
- Лук - 2 шт.
приготування:
Закип'ятити воду і додати нарізані яблука і селеру.
Обсмажити кубики цибулі та моркви.
Додати до яблук і селері голову і риб'ячий хвіст.
У сковороду до цибулі всипати каперси, подрібнені помідори і зелень. Загасити пару хвилин.
Додати до супу овочеву зажарку і лимонний сік.
Довести суп до смаку. Дати настоятися страві, а потім витягти голову і риб'ячий хвіст і розлити по тарілках.
Дієтичний томатний суп
Пряний і дуже смачний суп з томатами стане хорошим варіантом для низькокалорійного вечері.
Складові:
- Перець чилі - за смаком
- Зелень - за смаком
- Стиглі помідори - 4 шт.
- Нут - 100 г
- Вершкове масло - г
- Болгарський перець - 1 шт.
- Часник - за смаком
- Селера -1 головка
приготування:
Бланшувати помідори в окропі і зняти шкірку.
Для цього потрібно опустити томати, надрізані хрест-навхрест, в окріп і одним легким рухом зняти шкірку.
Нашаткувати перець і помідори.
Очищений селера нарізати соломкою.
Помістити овочі в сотейник, посипати спеціями і згасити близько 20 мінут.Затем подрібнити овочі в блендері
Нут відварити і перебити в блендері, змішати з овочами і прокип'ятити.
Снерт
Незвичайний, дуже ситний і ароматний супчик голландської кухні стане хорошим варіантом для святкового застілля.
Складові:
- Селера - 1 стебло
- Горох - 500 г
- Бекон - 100 г
- Морква - 1 шт.
- Копчені сосиски - 4 шт.
- Лук - 2 шт.
- Свинячий окіст - 500 г
- Лук-порей - 2 шт.
- Корінь селери - 1 шт.
приготування:
Залити водою окіст, бекон і горох. Відварити.
Додати нашатковану селера, два види цибулі і моркву.
Вийняти м'ясо з супу і нарізати кубиком. Надіслати в суп разом з рубаними сосисками.
Довести до смаку і подавати з чорним хлібом до столу.
Овочевий легкий суп
Ароматний і дуже легкий супчик відмінно підійде в якості фітнес-перекуска для всіх, хто стежить за своєю фігурою.
Складові:
- Брюссельська капуста - 100 г
- Зелень - за смаком
- Морква - 1 шт.
- Печериці - 100 г
- Горошок - 100 г
- Лук-порей - 1 шт.
- Сіль за смаком
- Вершкове масло - 1 ч.л.
приготування:
Поставити каструлю з водою на вогонь.
До м'якості пасерувати кільця цибулі-порею на вершковому маслі.
У киплячу воду додати всі овочі, крім капусти та цибулі.
Обсмажену цибулю і брюссельську капусту додати через 10 хвилин. Довести суп до смаку.
Ватерзой рибний без картоплі
Ароматний рибний супчик дуже гарний в подачі і стане хорошим варіантом для святкової подачі.
Складові:
- Філе лосося - 300 г
- Лук-порей - 1 шт.
- Біле сухе вино - 100 мл.
- Яєчний жовток - 4 шт.
- Мідії - 300 г
- Філе тріски - 300 г
- Морква - 1 шт.
- Вершки жирні - 100 мл.
- Рибний бульйон - 1 л. 1 л
- Вершкове масло - 25 г
- Спеції - за смаком
приготування:
Всі овочі очистити, змастити маслом і запекти.
Окремо зварити мідії.
У рибному бульйоні прокип'ятити шматочки тріски і лосося. Потім, додати воду і вино.
Вершки змішати з жовтками і помістити на вогонь до закипання. Влити в суп, додати запечені овочі та довести до смаку блюдо.
Розлити супчик по тарілках.
Дієтична вуха в мультиварці
Смачна, але нізкалорійная вуха відмінно підійде для дієтичного вечері або обіду.
Складові:
- Стейк лосося 1 шт.
- Вода - 2 л.
- Помідор - 2 шт.
- Сіль за смаком;
- Морква 1 шт.
- Цвітна капуста - 400 г
- Зелень петрушки і кропу
- Болгарський перець - 2 шт.
приготування:
Помістити в мультиварку лосось і капустку. Запустити на режимі "Суп"
Коли суп закипить, додати шматочки перцю, помідорів і морква.
Приправити суп зеленню та спеціями.
Суп з рисом і грінками
Наваристий, ситний і ароматний супчик до вашого столу!
приготування:
- Вода - 2 л.
- Цибуля - 1 шт.
- М'ясо - 400 г
- Хліб - 2 шт.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Рис круглозерний - 60 г
- Перець горошком - 3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
приготування:
Зварити бульйон на свинині.
Додати до нього шматочки м'яса, рис і спеції.
Пасерувати моркву і цибулю, додати в суп.
Обсмажити грінки з часником.
У готовий суп додати трохи грінок і подавати до столу.
Курячий легкий суп
Дуже легке і дієтичне блюдо без картоплі - рецепт ідеального вечері.
Складові:
- Оливкова олія - близько 1 ч.л.
- Куряче філе - 100 г
- Морква - 1 шт.
- Вермішель - 1 жменя
- Сіль за смаком
приготування:
Нарізати грудку кубиками. Відварити у воді.
Помістити відварену грудку в чисту воду і поставити на вогонь.
Моркву натерти і помістити в суп. Додати вермішель.
Нашаткувати зелень і приправити супчик.