Суп без картоплі


Суп без картоплі є дуже смачним, ситним і корисним першою стравою. Такий супчик добре зігріє, наситить вітамінами і не додасть зайвих калорій на талії. Такі супи, на відміну від супів з картоплею, можна їсти навіть на вечерю без жодного ризику видужати, так як вони набагато низькокалорійна і корисніше.

Супи без картоплі бувають різними: овочевими, рибними, грибними або м'ясними. Таке блюдо може бути у вигляді крем-супу або супу-пюре. Також, є різновид супів без картоплі, де коренеплід замінюють на крупу або макаронні вироби.

Найкращим варіантом стане суп без картоплі у вигляді пюре, так як він наситить, заповнить шлунок клітковиною і геть усуне відчуття голоду. М'ясні супи будуть хорошим варіантом при застуді, для ситної вечері або після інтенсивних навантажень. Овочеві та грибні супи підійдуть до вечері, так як вони легкі і дієтичні, а ось рибні супчики наповнять корисними жирними кислотами і вітамінами.

Якщо ви дотримуєтеся дієти, найкраще вибрати овочевий вид супу без картоплі, виключивши з нього всі коренеплоди і крохмалисті овочі.

Як приготувати суп без картоплі - 15 різновидів

  1. Легкий грибний суп
  2. оксамитовий суп
  3. Овочевий пісний суп без картоплі
  4. "Дюшбара"
  5. Рибний суп
  6. Гарбузово-імбирний суп
  7. Боб-чорба
  8. Рибний суп з яблуками
  9. Дієтичний томатний суп
  10. Снерт
  11. Овочевий легкий суп
  12. Ватерзой рибний без картоплі
  13. Дієтична вуха в мультиварці
  14. Суп з рисом і грінками
  15. Курячий легкий суп

Легкий грибний суп

Дуже ароматний, смачний і поживний супчик з грибами і яєчної локшиною стане хорошим варіантом для ситного обіду.

Легкий грибний суп

Складові:

  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Морква - 1 шт.
  • Яєчна локшина - 150 г
  • Гриби - 200 г
  • Перець мелений - 5 г
  • Куряча грудка - 200 г
  • Олія - ​​3 ст.л.
  • Зелень - 20 г

приготування:

Нарубати грудинку кубиком.

Очищену моркву нарубати на тонку соломку.

Нашаткувати цибулю.

Нарізати гриби слайсами.

На олію обсмажити все компоненти супу.

Залити овочі водою і довести до смаку.

Додасть локшину і готувати до м'якості.

Найкраще вибирати локшину твердих сортів - вона дуже корисна.

Всипати нашатковану зелень.

оксамитовий суп

Цей суп з ароматним цукіні і пряними спеціями здивує не тільки приємною текстурою, але і чудовим смаком.

оксамитовий суп

Складові:

  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Каррі - 1 ч. Л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Курячий бульйон - 500 мл.
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершки - 1/2 склянки
  • Цукіні - 2 шт.

приготування:

Нарізати цукіні пластинками і протушкувати в сотейнику з вершковим маслом разом з часником, нашинкованнимцибулею і каррі.

Готовий овоч збити в блендері.

Потім, додати до овочевого пюре бульйон і вершки.

Ще раз збити і прокип'ятити супчик.

Овочевий пісний суп без картоплі

Смачний і дуже незвичайний супчик стане хорошим варіантом для низькокалорійного вечері.

Овочевий пісний суп без картоплі

Складові:

  • Спаржа - 12 шт.
  • Томатний соус - 2 ст.л.
  • Баклажан - 1 шт.
  • Вода - 1 л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Паприка - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Кабачок - 2 шт.
  • Лечо - 300 г
  • Часник - 2 зубці
  • Помідори - 2 шт.
  • Спеції та трави - за смаком
  • Селера - 3 шт.
  • Лавровий лист - за смаком

приготування:

Подрібнити все овочі довільними скибочками.

Спаржу очистити і відрізати черешки.

Потрібно обов'язково видаляти черешки, так як вони не володіють дуже жорсткою текстурою

Викласти овочі в каструлю шарами: цибуля, потім шар моркви, селеру, баклажани, кабачки, лечо, томатний соус, спаржу і помідори. Додати воду.

Надіслати овочі гаситися. Через 15 хвилин довести суп до смаку спеціями, сіллю і зеленню. Також, додати рубаний часник.

"Дюшбара"

Колоритний Азербайджанська кухні стане ситним доповненням будь-якого обіду або полудня. Суп наваристий і жирний, але дуже ситний.

Складові:

  • Вода - 500 мл.
  • Яловичий бульйон - 2 л.
  • Лук - 2 шт.
  • Пшеничне борошно - 500 г
  • Перець мелений - за смаком
  • М'ята сушена - 1 ст. л.
  • Баранина - 500 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль за смаком

приготування:

З використанням борошна, солі і яйця замісити туге і пружне тісто.

З баранини і цибулі приготувати фарш, який стоїть довести до смаку.

З тіста і баранячого фаршу сформувати невеликі пельмені.

У гарячий бульйон додати готові дюшбари. Додати м'яту і довести до готовності.

Рибний суп

Смачний і дуже ситний суп на сьомги стане хорошим варіантом першого страви до будь-якого випадку.

Рибний суп

Складові:

  • Цибуля - 1 шт.
  • Вода - 3 л.
  • Плавлений сир - 100 г
  • Сьомга - 600 г
  • Червоний перець - за смаком
  • Пшоно - 100 г
  • Морква - 2 шт.
  • Зелень - за смаком

приготування:

У киплячу воду додати нашатковану четвертинками цибулю і терту моркву.

Додати шматочки сьомги, а через 15 хвилин - і пшоно.

Присмачити суп сиром, довести до смаку і всипати нарубану зелень. Дати страві настоятися.

{ad1}

Гарбузово-імбирний суп

Пряний і дуже ароматний супчик добре зігріє в холодні вечори та значно зміцнить імунітет.

Гарбузово-імбирний суп

Складові:

  • Корінь імбиру - 1/2 шт.
  • Вустерширський соус - 1/2 ч.л.
  • Часник - 7 зубчиків
  • Вершкове масло - 70 г
  • Морква - 2 шт.
  • Коріандр - 1 ч. Л.
  • Червоний цибуля - 1 шт.
  • Гарбуз - 500 г
  • Кінза - 1 пучок

приготування:

Нарізати гарбуз і моркву великими шматочками.

Потрібно вибирати гарбуз Кашевая сортів - вона набагато смачніше і ароматні.

Нашаткувати часник, кінзу, корінь імбиру і цибулю.

Помістити овочі в форму, скропити розтопленим маслом і посипати травами і спеціями. Полити вустерширського соусом.

Перемішати і запекти овочі.

Готові овочі залити необхідною кількістю води і прокип'ятити.

Збити блюдо в блендері і подавати до столу, посипавши кінзою.

Боб-чорба

Квасолевий ароматний суп є дуже ситним і поживним стравою. Такий супчик підійде для любго прийому їжі, особливо гарний буде такий суп з квасолі до обіду.

Боб-чорба

Складові:

  • Корінь селери - 50-70 г
  • Рослинна олія - ​​3 ст.л.
  • Квасоля - 500 г
  • Лук - 2 шт.
  • М'ята суха - 1 ст.л.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Часник - 4-5 зуб.
  • Спеції - за смаком
  • Морква - 1 шт.
  • Перець - за смаком
  • Томати - 50 г

приготування:

Попередньо замочити квасолю.

Нашаткувати кубиком овочі.

Обсмажити на олію селера, цибулю і моркву. Додати перець і добре згасити. Всипати квасоля і залити водою.

Гасити близько сорока хвилин, потім додати сіль, трохи гострого перцю і м'яту.

Залити водою в залежності від бажаної густоти супу.

Коли квасоля розм'якшиться, додати часник і суп готовий!

Рибний суп з яблуками

Смачний і ароматний суп з яблуками і червоної риби стане хорошим святковим першою стравою, а також відмінно підійде до повсякденного обіду. Готувати такий суп найкраще на природі у великому казані.

Рибний суп з яблуками

Складові:

  • Яблуко - 2 шт.
  • Кінза - 1/2 пучка
  • Горілка - 50 мл.
  • Селера - 1 пучок
  • Голова червоної риби - 1 шт.
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Хвіст лосося - 1 шт.
  • Морква - 4 шт.
  • Лимонний сік - 50 мл.
  • Помідори - 3 шт.
  • Мариновані каперси - 2 ст.л.
  • Лук - 2 шт.

приготування:

Закип'ятити воду і додати нарізані яблука і селеру.

Обсмажити кубики цибулі та моркви.

Додати до яблук і селері голову і риб'ячий хвіст.

У сковороду до цибулі всипати каперси, подрібнені помідори і зелень. Загасити пару хвилин.

Додати до супу овочеву зажарку і лимонний сік.

Довести суп до смаку. Дати настоятися страві, а потім витягти голову і риб'ячий хвіст і розлити по тарілках.

Дієтичний томатний суп

Пряний і дуже смачний суп з томатами стане хорошим варіантом для низькокалорійного вечері.

Дієтичний томатний суп

Складові:

  • Перець чилі - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Стиглі помідори - 4 шт.
  • Нут - 100 г
  • Вершкове масло - г
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Часник - за смаком
  • Селера -1 головка

приготування:

Бланшувати помідори в окропі і зняти шкірку.

Для цього потрібно опустити томати, надрізані хрест-навхрест, в окріп і одним легким рухом зняти шкірку.

Нашаткувати перець і помідори.

Очищений селера нарізати соломкою.

Помістити овочі в сотейник, посипати спеціями і згасити близько 20 мінут.Затем подрібнити овочі в блендері

Нут відварити і перебити в блендері, змішати з овочами і прокип'ятити.

Снерт

Незвичайний, дуже ситний і ароматний супчик голландської кухні стане хорошим варіантом для святкового застілля.

Снерт

Складові:

  • Селера - 1 стебло
  • Горох - 500 г
  • Бекон - 100 г
  • Морква - 1 шт.
  • Копчені сосиски - 4 шт.
  • Лук - 2 шт.
  • Свинячий окіст - 500 г
  • Лук-порей - 2 шт.
  • Корінь селери - 1 шт.

приготування:

Залити водою окіст, бекон і горох. Відварити.

Додати нашатковану селера, два види цибулі і моркву.

Вийняти м'ясо з супу і нарізати кубиком. Надіслати в суп разом з рубаними сосисками.

Довести до смаку і подавати з чорним хлібом до столу.

Овочевий легкий суп

Ароматний і дуже легкий супчик відмінно підійде в якості фітнес-перекуска для всіх, хто стежить за своєю фігурою.

Овочевий легкий суп

Складові:

  • Брюссельська капуста - 100 г
  • Зелень - за смаком
  • Морква - 1 шт.
  • Печериці - 100 г
  • Горошок - 100 г
  • Лук-порей - 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вершкове масло - 1 ч.л.

приготування:

Поставити каструлю з водою на вогонь.

До м'якості пасерувати кільця цибулі-порею на вершковому маслі.

У киплячу воду додати всі овочі, крім капусти та цибулі.

Обсмажену цибулю і брюссельську капусту додати через 10 хвилин. Довести суп до смаку.

Ватерзой рибний без картоплі

Ароматний рибний супчик дуже гарний в подачі і стане хорошим варіантом для святкової подачі.

Ватерзой рибний без картоплі

Складові:

  • Філе лосося - 300 г
  • Лук-порей - 1 шт.
  • Біле сухе вино - 100 мл.
  • Яєчний жовток - 4 шт.
  • Мідії - 300 г
  • Філе тріски - 300 г
  • Морква - 1 шт.
  • Вершки жирні - 100 мл.
  • Рибний бульйон - 1 л. 1 л
  • Вершкове масло - 25 г
  • Спеції - за смаком

приготування:

Всі овочі очистити, змастити маслом і запекти.

Окремо зварити мідії.

У рибному бульйоні прокип'ятити шматочки тріски і лосося. Потім, додати воду і вино.

Вершки змішати з жовтками і помістити на вогонь до закипання. Влити в суп, додати запечені овочі та довести до смаку блюдо.

Розлити супчик по тарілках.

Дієтична вуха в мультиварці

Смачна, але нізкалорійная вуха відмінно підійде для дієтичного вечері або обіду.

Дієтична вуха в мультиварці

Складові:

  • Стейк лосося 1 шт.
  • Вода - 2 л.
  • Помідор - 2 шт.
  • Сіль за смаком;
  • Морква 1 шт.
  • Цвітна капуста - 400 г
  • Зелень петрушки і кропу
  • Болгарський перець - 2 шт.

приготування:

Помістити в мультиварку лосось і капустку. Запустити на режимі "Суп"

Коли суп закипить, додати шматочки перцю, помідорів і морква.

Приправити суп зеленню та спеціями.

Суп з рисом і грінками

Наваристий, ситний і ароматний супчик до вашого столу!

Суп з рисом і грінками

приготування:

  • Вода - 2 л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • М'ясо - 400 г
  • Хліб - 2 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Рис круглозерний - 60 г
  • Перець горошком - 3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики

приготування:

Зварити бульйон на свинині.

Додати до нього шматочки м'яса, рис і спеції.

Пасерувати моркву і цибулю, додати в суп.

Обсмажити грінки з часником.

У готовий суп додати трохи грінок і подавати до столу.

Курячий легкий суп

Дуже легке і дієтичне блюдо без картоплі - рецепт ідеального вечері.

Курячий легкий суп

Складові:

  • Оливкова олія - ​​близько 1 ч.л.
  • Куряче філе - 100 г
  • Морква - 1 шт.
  • Вермішель - 1 жменя
  • Сіль за смаком

приготування:

Нарізати грудку кубиками. Відварити у воді.

Помістити відварену грудку в чисту воду і поставити на вогонь.

Моркву натерти і помістити в суп. Додати вермішель.

Нашаткувати зелень і приправити супчик.

Радимо прочитати

Суп з плавленим сиром і фрикадельками, покроковий рецепт з фото
Суп з плавленим сиром і фрикадельками, покроковий рецепт з фото
Коли з'являються діти волею-неволею починаєш уважніше відноситься до раціону харчування. У домашньому меню все частіше з'являються всілякі корисні супи з великою кількістю овочів, каші, кількість
Суп з галушками на курячому бульйоні, покроковий рецепт з фото
Суп з галушками на курячому бульйоні, покроковий рецепт з фото
Не знаю хто як, а в нашій сім'ї супи готуються з завидною регулярністю. Це заняття не клопітка (принаймні не клопітно того ж плову або тушкованої картоплі) і віднімає не так уже й багато часу. Тобто
Запечена картопля в мундирі з грибами
Запечена картопля в мундирі з грибами
Вам набридло картопляне пюре і смажена картопля? Прекрасним ситним блюдом з усіма улюбленого картоплі є Картопля Джека. Це блюдо стане непоганим варіантом для обіду або вечері. Її можна подавати з

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки