Суп з рибної консервою
Суп з рибної консервою мало того, що готується легко і просто, так ще може бути і блюдом на кожен день, і стати справжнім делікатесом, якщо проявити трохи фантазії.
Часом нам треба швиденько приготувати щось на перше, і якщо в морозилці не залишилося відповідних продуктів, можна сміливо використовувати консерви. Рибні консерви поживні, зберігають багато корисних речовин, наприклад кальцій і Омега-3 (за що саме і цінується риба). Супи з консервів відносяться до розряду блюд швидкого приготування, а ще вони дуже смачні.
Зварити суп можна з будь-якої рибної консерви: з тунця, сайри, лосося, скумбрії, сардин, кети і інших. Основний принцип, який треба дотримуватися при виборі консервів - це відсутність всього зайвого. Під «зайвим» мається на увазі консерванти, підсилювачі смаку, сіль. Якщо в консервах риба у власному соку - перед вами ідеальний варіант. Але це не означає, що риба в томатної заливки або в маслі не підходить - її також можна використовувати.
Багато кухаря називають головним секретом смачного рибного супу курячий бульйон. У нього досить додати трохи риби або рибної консерви, овочі і вийде дивовижний суп.
Як приготувати суп з рибної консервою - 15 різновидів
- Суп з рибних консервів «Радянський»
- Рисовий суп з рибної консервою
- Сирний суп з рибними консервами
- Рибний суп з консервів і сиру Фета
- Простий суп з кількою в томатному соусі
- Рибний суп з гречкою
- Легкий суп з консервованої сайри
- Рибний суп з грінками
- Суп рибний з консервів горбуші
- Рибний суп з сардиною в маслі
- Розсольник з рибної консерви з перловкою
- Рибний суп для дачників «Ностальгія»
- Вершковий суп-пюре з рибними консервами
- Рибний суп з консервами і грибами
- Холодний суп з лососем
Суп з рибних консервів «Радянський»
Колись в радянських магазинах не було особливого вибору що купувати. Багатьом довелося ухіщряются в готуванні і вигадувати свої рецепти. Так і набули популярності супи з консервів.
Складові:
- 500 г консерви рибні в своєму соку - 500 г (2 банки)
- цибулина середня
- стебло селери
- морква велика
- Картопля - 2-3 шт.
- Кмин - ½ ч. Л.
- Каррі - ½ ч. Л.
- Шафран имеретинский - щіпка
- Перець духмяний - 7 шт.
- Свіжий кріп - пучок
- Сіль за смаком
- Рослинна олія - скільки буде потрібно для смаження
приготування:
Для початку селера, цибуля і морква помити, порізати і трохи присмажити на толстостенной каструльці, додати картоплю і спеції, а також 750 мл води. Все це проварити до готовності овочів. Консерви відкрити, кісточки видалити, розібрати м'ясо на невеликі шматки і помістити в суп, додати сіль і кріп і поварити ще 5 хвилин.
Крім твердого змісту консерви в суп треба обов'язково додавати сік, в якому риба зберігалася: так він матиме вельми насичений рибний смак.
Рисовий суп з рибної консервою
Супчик легкий, швидкий, і, звичайно ж, смачний. Для його приготування потрібен мінімум продуктів, які знайдуться в будь-якому будинку.
Складові:
- Консерви «Сардинелла» - банку
- цибулина
- морква середня
- Картопля - 4 шт.
- Рис - 1/3 склянки
- Будь-яке рослинне масло
- кріп різаний
- Сіль за смаком
приготування:
У кипящею воду висипаємо рис, і поки він вариться ріжемо дрібно цибулю і разом з тертою морквою обсмажуємо. Далі ріжемо на шматочки картоплю і відправляємо його до рису, при необхідності долив води. Розбираємо консерви і відправляємо в суп; туди ж кладемо і зажарку. Чекаємо, доки закипить суп і тоді все готово.
Сирний суп з рибними консервами
Блюдо з унікальним поєднанням і запаморочливим запахом! Досвідчені господині винайшли рецепт смачного і поживного страви, яке не соромно і гостям подати. Сир для незвичайного «вироби» краще брати м'який.
Складові:
- Консерви у власному соку (будь-які) - банку
- Сирки плавлені - 2 шт.
- цибулина
- морква середня
- Зелень за смаком
- Сіль і перець за смаком
приготування:
У воду кладемо картоплю кубиками, а поки він вариться пасеруємо цибулю і терту моркву. Після готовності картоплі, відправляємо до неї піджарку і даємо закипіти. Потім відправляємо в суп дрібно нарізані сирки і постійно помішувати. За пару хвилин до готовності відправляємо в суп консерви, сіль, перець і зелень. При подачі можна заправити сметаною.
Рибний суп з консервів і сиру Фета
Смачний і наваристий рибний суп з фетою також готується швидко і дуже популярний влітку - в сезон помідорів.
Складові:
- Горбуша консервована - 2 банки
- Картопля - 2 шт.
- морква
- цибулина
- Помідор (великий)
- Фета - 150 г
- Свіжий кріп - пучок
- Сіль і перець за смаком
- Пшоно - 2 ст. л.
приготування:
У каструлі пасеруємо моркву і цибулю, додаємо дрібно нарізаний помідор (потрібно з нього попередньо зняти шкіру) і тушкуємо деякий час під кришкою. Потім туди ж кладемо нарізану кубиками картоплю, а зверху розтертий сир і попереднє розварене пшоно. Все це заливаємо водою і чекаємо, коли приготується картопля, не забуваючи помішувати. Консерви поділяємо на шматочки і разом із зеленню кладемо в суп і даємо закипіти.
Простий суп з кількою в томатному соусі
Цей нехитрий рецепт з консервів порадує всю родину. Тут є важлива особливість: суп виходить з кислинкою. При подачі блюдо можна підсолодити аджикою або сметаною.
{ad1}Складові:
- Картопля - 3 шт.
- Кільки в томаті - 2 банки
- Рис - ½ склянки
- Сіль перець за смаком
- цибулина
- морква
- Зелень свіжа для прикраси
приготування:
Крупу промиваємо і ставимо на вогонь, далі приступаємо до овочів. Моркву натерти, цибулю дрібно нарізати, картоплю порізати на кубики. Всі овочі відправляємо до рису і чекаємо до готовності. Уже в кінці додаємо консерви, даємо покипіти. Можна прикрасити зеленню.
Рибний суп з гречкою
Дуже ароматний суп, який наситить на довгий час. Готується елементарно і не вимагає якихось кулінарних навичок. Суп стане прекрасним доповненням до пісного меню.
Складові:
- Картопля - 4 шт.
- цибулина
- морква
- Часник - зубок
- Консерви - 1 шт.
- Гречка - 100 г
- зелень
приготування:
Моркву і цибулю подрібнюємо, обсмажуємо. Каструлю з водою ставимо на вогонь. Коли закипить вода, відправляємо туди картоплю кубиками, промиту крупу, а через 5 хвилин зажарку. Часник подрібнюємо і перемішуємо з зеленню. Консерви відправляємо в суп, як і зелень з часником. Даємо супу закипіти, солимо і перчимо.
Легкий суп з консервованої сайри
Цей рибний суп дуже смачний і поживний. Рис в рецепті цілком можна замінити перловкою, тоді суп буде більш наваристим.
Складові:
- Сайра консервована - 1 банка
- Крупа рисова (або перлова) - 3 ст. л.
- морква
- Картопля - 3 шт.
- цибулина
- Перець запашний - 5 горошин
- Лавровий лист - 2 шт.
- Сіль за смаком
- Масло рослинне
приготування:
Цибулю і моркву пасеруємо, картопля кубиками заливаємо водою і ставимо на плиту, даємо в воду рис і спеції. Коли рис буде готовий, додаємо зажарку в суп, а через 5 хвилин консерви. Суп посолити, можна прикрасити зеленню.
Рибний суп з грінками
Суп з хрусткими грінками стане прекрасним доповненням раціону для всієї родини. Готується таке блюдо моментально.
Складові:
- Рибні консерви - 1 шт.
- цибулина
- морква
- Грінки (можна покупні) - 150 г
- зелень
приготування:
Картоплю нарізати на кубики і відварюємо. Поки вона вариться, морква трьом на тертці і рубаємо цибулю, потім пасеруємо їх на сковороді. Коли картопля буде майже готова, кладемо до неї в каструлю зажарку, консерви і зелень, даємо покипіти. Перед подачею посипати сухариками.
Суп рибний з консервів горбуші
Ця популярна рибка (сімейство лососевих) є виключно поживною. За цим рецептом можна готувати не тільки горбушу, а й лосось.
Складові:
- Консерви горбуша - 1 банка
- морква
- Картопля - 3 шт.
- Сіль за смаком
- Петрушка - 3 стебла
- Розмарин сушений - 3 гілочки
- Масло рослинне
приготування:
Кружечками ріжемо моркву, а картопля невеликими кубиками. Каструлю наповнюємо водою, ставимо на вогонь. Після закипання води викладаємо в ємність все, крім риби і свіжої зелені. Розмарин використовувати необов'язково. Після закипання горбушу розбираємо на шматочки і разом з соком додаємо в суп і варимо ще пару хвилин.
Супи з таких консервів не радять їсти людям з важкою формою атеросклерозу, цукровий діабет, захворювання печінки, жовчовивідних шляхів і жовчного міхура.
Рибний суп з сардиною в маслі
Суп виходить ароматний, жирний і наваристий. Готується він з мінімуму продуктів.
Складові:
- Картопля - 5 шт.
- цибулина
- Перець болгарський - 1 шт.
- морква
- Консерви горбуша - 1 банка
- Сіль перець за смаком
- зелень
приготування:
У киплячу воду кладемо картоплю кубиками і цибулину. Перед готовністю картоплі додаємо терту моркву і нарізану перець. Коли овочі готові, додаємо консерви і даємо ще раз закипіти. Перед подачею посипати зеленню.
Розсольник з рибної консерви з перловкою
Оскільки в рецепті використовується перловка, то її необхідно замочити попередньо на 2-4 години.
Складові:
- Лосось консервований - банку
- Огірок маринований - 2 шт.
- цибулина
- Картопля - 3 шт.
- морква
- Перловка - 2 жмені
- Часник - часточка
- Томатна паста - 2 ст. л.
приготування:
Відварюємо спочатку картоплю (кубиками) з перловкою. Морква, цибуля подрібнюємо, огірочки теж, потім обсмажуємо на сковороді. Коли картопля буде готова, в ємність викладаємо зажарку, додаємо лосося, часник, пасту і даємо закипіти. Перед подачею даємо часточку лимона і зелень.
Дуже смачним виходить супчик-розсольник з додаванням підкопченими рибних консервів. Для приготування інших видів супів такі використовувати не рекомендується.
Рибний суп для дачників «Ностальгія»
Прекрасний суп з сезонних продуктів, який містить багато корисних і поживних речовин, готується менше години.
Складові:
- Картопля - 4 шт.
- Сайра - 2 банки
- Рис - 2 ст. л.
- Помідор свіжий - 2 шт.
- цибулина
- морква
- Пастернак - 1 шт.
- Селера - 3 держака
- Перець болгарський - 1 шт.
- Коріандр, сіль, перець за смаком
- зелень свіжа
приготування:
Поки вода в каструлі закипить, пастернак і моркву натираємо на тертці, ріжемо селера тонкими смугами. Пастернак треба помістити в миску з водою. Коли вода закипить, кидаємо в каструлю пастернак, рис, а через 3 хвилини морква і селера. Коли вода знову закипить, додаємо сіль і спеції, а також нарізаний кубиками помідор (без шкірки) і рибу. В кінці додаємо зелень і даємо супу закипіти.
Вершковий суп-пюре з рибними консервами
Цей суп виходить дуже ніжний. Його люблять діти і це дуже добре, адже блюдо корисне.
Складові:
- Картопля - 4 шт.
- цибулина
- морква
- Консерви скумбрії або горбуші - 400 г
- Вершки - 200 мл
- Сіль перець за смаком
- зелень
приготування:
У киплячу підсолену воду відправити картопля і поки вона вариться, пасерувати терту моркву і дрібно посічену цибулину. Коли картопля буде готовий, збити його з водою, де він гарячкував в блендері, знову перелити в ємність і додати зажарку. Довести до кипіння, додати рибу, дати ще раз закипіти і влити вершки. Можна знімати з вогню і прикрасити зеленню перед подачею.
Рибний суп з консервами і грибами
Насичений смак і аромат супу не залишать байдужим нікого. Готується такий суп трохи більше години.
Складові:
- Риба у власному соку - 3 банки
- Печериці або гливи - 350 г
- цибулина
- морква
- Помідор - 2 шт.
- зелень свіжа
- Маслини - 100 г
- Картопля - 3 шт.
- Каперси - 100 г
- Сіль, перець за смаком
приготування:
Цибулю ріжемо кільцями і злегка обсмажуємо, додаємо терту моркву, нарізані помідори й тушкуємо під кришкою. Гриби нарізаємо і відправляємо до овочів, тушкуємо ще 15 хвилин. Додаємо картоплю кубиками і заливаємо водою і варимо до напівготовності картоплі. Маслини, рибу і каперси додаємо в суп і даємо закипіти. Коли картопля звариться - суп готовий.
Холодний суп з лососем
Цей суп прекрасний на смак і в холодному вигляді, тому його дуже хочеться приготувати жарким літом.
Складові:
- Лосось консервований - банку
- Сік томатний - 0,5 л
- огірок свіжий
- Курине яйце
- Сметана, петрушка - за смаком
- Сіль перець
приготування:
Яйце варимо круто, чистимо і подрібнюємо. Огірок чистимо від шкірки і дрібно ріжемо. Зелень рубаємо. Яйце, огірок і зелень змішуємо в ємності, заливаємо соком і додаємо рибу. Солимо і перчимо, додаємо сметану і зелень за смаком.