» » Салат мімоза. Рецепт з фото

Салат мімоза. Рецепт з фото


Салат мімоза 1
Цей салат я готувала вдруге в житті. Обидва рази салат вийшов, обидва рази сподобався. Рецепт салату «Мімоза» до смішного простий, на першому фото видно всі «нутро» цього листкового салату. Всього чотири інгредієнти, окрім майонезу і солі. Але поєднання цих інгредієнтів на подив вдале, все гармонує один з одним. Ще мені сподобалося, що «Мімоза» готується досить швидко. Інгредієнти я отварила заздалегідь, а потім дочекалася їх охолодження і швиденько змайструвала салатик. Дуже бюджетно і доступно. Що стосується рибних консервів, які тут використовуються за рецептом, - можна брати будь-які, аби риба була в маслі, а не в томаті (хоча ...). У мене ж була розпочата баночка консервованої скумбрії, яку я і пустила в витрата під час приготування салату «Мімоза».

Що тут можна ще додати. Мені сподобалося. Дійсно сподобалося. І ще я зрозуміла, що морквина в «Мімоза» грає не останню роль (сильно облагороджує смак салату), тому сміливо беріть велику моркву. Про майонез - з ним, безумовно, смачно, але жирно. Можна змащувати шари по мінімуму, можна використовувати майонез з мінімальною жирністю (здається, це 30%) - вирішувати вам. Отже, переходжу до опису рецепта приготування салату «Мімоза».

Складові:

{ad1}
  • 1 велика картоплина
  • 1 велика морква
  • 1 яйце
  • 1 баночка рибних консервів
  • майонез
  • сіль

Насамперед я швиденько отварила картоплю в мундирі, неочищену моркву (овочі попередньо помила губкою, щоб змити шар пилу і землі). Зварила яйце. Все остудила, почистила. Потім вирішила зробити салат красивим і спробувала знайти якусь форму (зразок кільця для формування салатів і гарнірів), але, нічого підходящого не виявивши, прийняла рішення готувати «Мімозу» по-старому, насипом. Першим шаром у мене була картопля. Я натерла її на крупній тертці і переклала на тарілку, намагаючись максимально наблизити цей шар до форми кола. Потім злегка посолити картоплю і завдала шар майонезу. Майонез акуратно розмазала по всій поверхні шару, це легко робити вигнутою стороною ложки.

Салат мімоза 2
Далі у мене йшов шар консервованої скумбрії. Я відокремила м'ясо від шматочків хребта і трохи розім'яти його вилкою. Сформувала другий шар салату. Знову ж майонез, як і в першому шарі. Риби не солила.

Салат мімоза 3
Потім йшла морква. Я натерла її на крупній тертці, сформувала третій шар. Злегка посолити і змастила майонезом.

Салат мімоза 4
Заключний шар (найскладніший) - яйце. Відокремлюємо білок від жовтка. Білок трьом на крупній тертці, жовток - окремо на дрібній. Спочатку викладаємо шар білка, солимо і змащуємо майонезом (це зробити не так легко, але можливо), потім наносимо шар жовтка, який одночасно виконує ще й декоративну функцію.

Салат мімоза 5
Салат «Мімоза» готовий. Дана порція розрахована на 2-3 персони, тому салату вистачить усім :) Смачного!

Радимо прочитати

Салат з крабовими паличками
Салат з крабовими паличками
Ох, як я люблю цей салат. Ніжний смак, поєднання інгредієнтів, простота приготування, зовнішній вигляд - в ньому все ідеально! Такий салатик не соромно поставити на святковий стіл. Попереджаю одразу:
Салат з ковбасою і свіжим огірком
Салат з ковбасою і свіжим огірком
Крім популярних традиційних салатів, таких як Оселедець під шубою, Олів'є або Мімоза, балувати сім'ю час від часу потрібно і новими рецептами. Якісь підглянути можна в кулінарних книгах, якісь- на

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки