Салат мімоза. Рецепт з фото
Цей салат я готувала вдруге в житті. Обидва рази салат вийшов, обидва рази сподобався. Рецепт салату «Мімоза» до смішного простий, на першому фото видно всі «нутро» цього листкового салату. Всього чотири інгредієнти, окрім майонезу і солі. Але поєднання цих інгредієнтів на подив вдале, все гармонує один з одним. Ще мені сподобалося, що «Мімоза» готується досить швидко. Інгредієнти я отварила заздалегідь, а потім дочекалася їх охолодження і швиденько змайструвала салатик. Дуже бюджетно і доступно. Що стосується рибних консервів, які тут використовуються за рецептом, - можна брати будь-які, аби риба була в маслі, а не в томаті (хоча ...). У мене ж була розпочата баночка консервованої скумбрії, яку я і пустила в витрата під час приготування салату «Мімоза».
Що тут можна ще додати. Мені сподобалося. Дійсно сподобалося. І ще я зрозуміла, що морквина в «Мімоза» грає не останню роль (сильно облагороджує смак салату), тому сміливо беріть велику моркву. Про майонез - з ним, безумовно, смачно, але жирно. Можна змащувати шари по мінімуму, можна використовувати майонез з мінімальною жирністю (здається, це 30%) - вирішувати вам. Отже, переходжу до опису рецепта приготування салату «Мімоза».
Складові:
{ad1}- 1 велика картоплина
- 1 велика морква
- 1 яйце
- 1 баночка рибних консервів
- майонез
- сіль
Насамперед я швиденько отварила картоплю в мундирі, неочищену моркву (овочі попередньо помила губкою, щоб змити шар пилу і землі). Зварила яйце. Все остудила, почистила. Потім вирішила зробити салат красивим і спробувала знайти якусь форму (зразок кільця для формування салатів і гарнірів), але, нічого підходящого не виявивши, прийняла рішення готувати «Мімозу» по-старому, насипом. Першим шаром у мене була картопля. Я натерла її на крупній тертці і переклала на тарілку, намагаючись максимально наблизити цей шар до форми кола. Потім злегка посолити картоплю і завдала шар майонезу. Майонез акуратно розмазала по всій поверхні шару, це легко робити вигнутою стороною ложки.
Далі у мене йшов шар консервованої скумбрії. Я відокремила м'ясо від шматочків хребта і трохи розім'яти його вилкою. Сформувала другий шар салату. Знову ж майонез, як і в першому шарі. Риби не солила.
Потім йшла морква. Я натерла її на крупній тертці, сформувала третій шар. Злегка посолити і змастила майонезом.
Заключний шар (найскладніший) - яйце. Відокремлюємо білок від жовтка. Білок трьом на крупній тертці, жовток - окремо на дрібній. Спочатку викладаємо шар білка, солимо і змащуємо майонезом (це зробити не так легко, але можливо), потім наносимо шар жовтка, який одночасно виконує ще й декоративну функцію.
Салат «Мімоза» готовий. Дана порція розрахована на 2-3 персони, тому салату вистачить усім :) Смачного!