Салат з копченою куркою і перцем
А розбавлю ка я низку рецептів черговим салатом. Дуже простим і соковитим, в якому хрусткі яскраві овочі дружать з копченою куркою і так чудово доповнюють один одного. Думаю, що рецепт салату з копченою куркою і перцем з'явився в моєму блозі вчасно, оскільки на носі Новий рік - ніч поїдання різних смачних салатів і закусок. Так що ділюся ідеєю.
Особисто я дуже люблю салати, заправлені майонезом, хоч і розумію, що існують більш благородні соуси для заправки. Але, по-перше, не так вже й часто ми їмо заправлені майонезом салати, щоб говорити про шкоду магазинного майонезу. А по-друге, сучасний майонез має будь-яку жирність (на вибір) і смак його цілком приємний.
Повернемося до салату з копченою куркою і перцем. Дуже хочеться додати, що готувала я його не більше 10 хвилин, а то й менше. Погодьтеся, що це великий плюс для страви. А справа в тому, що всі інгредієнти, використовувані для приготування даного салату з копченою куркою і перцем, вже готові до використання: перець і огірки використовуються сирими, кукурудза консервована, залишається тільки розкрити банку, а курка ще до покупки була приготовлена. З приводу копченої курки: я використовувала для салату половинку невеликої копченої курячої грудки, але, як ви розумієте, можна використовувати будь-яку частину тушки.
{ad1}Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій - 6Складові:
- 1/2 невеликої курячої грудки
- 1 великий огірок
- 1-2 болгарських перцю
- невелика баночка консервованої кукурудзи
- дрібка солі
- щіпка меленого перцю
- майонез для заправки салату
Смачний салат з копченою куркою і перцем
Ну ось і підійшли ми безпосередньо до самого процесу приготування салату з копченою куркою. Зазвичай готують салат в такому обсязі, щоб або з лишком вистачило на всіх членів сім'ї, або красиво вмістилося в салатник на святковому столі. Так ось даної кількості інгредієнтів вистачить для кожного з цих варіантів. Великий огірок моєму і насухо витираємо. Нарізаємо огірок соломкою. Шкірку не очищається, з нею салат виглядає яскравіше і смачніше.
Потім нарізаємо солодкий перець. Краще взяти яскравий червоний, але у мене під рукою виявився тільки жовтий перець. Нарізаємо його дрібною соломкою.
Копчена куряча грудка - цвях салату - нарізається аналогічно попереднім інгредієнтів, щоб загальна маса виглядала гармонійно.
Відкриваємо кукурудзу і зливаємо рідину з банки. Додаємо кукурудзу до решти інгредієнтів. Злегка солимо і перчимо салат. Заправляємо майонезом. На такий обсяг салату мені знадобилося щось близько 2,5-3 столових ложок майонезу, але тут ніяких правил не існує, оскільки слід відштовхуватися виключно від своїх смакових переваг.
Перемішуємо салат з копченою куркою і перекладаємо в салатник. Смачного!