Салат олів'є з куркою
Ось і поповнився мій блог усіма улюбленим культовим салатом олів'є, але тільки сьогодні він буде з куркою замість вареної ковбаси, яку ми звикли в нього додавати. На мій погляд олів'є з курячим філе має більш благородний смак (але і проти ковбаси нічого не маю проти). Думаю, для того, щоб відчути різницю, слід хоча б раз приготувати олів'є з куркою. За ціною куряче філе виходить навіть дешевше тієї ж ковбаси «варенки», а користі більше, та й натуральний продукт завжди краще. Не бійтеся, возитися з м'ясом не доведеться. Вариться філе досить швидко.
Складові:
- половина курячої грудки
- 3 яйця
- 3 морквини
- 4 бульби картоплі
- 4 солоних огірка (середніх)
- банка консервованого горошку (400 г)
- майонез
Рецепт приготування олів'є з куркою
Ставимо на плиту кухлик з водою, додаємо 0,5 столової ложки солі. Куряче філе миємо й відправляємо вариться на середньому вогні протягом 25 хвилин з моменту закипання води.
Одночасно з куркою ставимо варитися овочі. Варимо картоплю в шкірці і неочищену моркву до повної готовності (приблизно 30-35 хвилин), готовність перевіряємо проколом виделкою. Якщо вилка з легкістю проникає в морквину, то вона готова.
Також не забуваємо про яйця. Варимо їх 7 хвилин з моменту закипання води.
Тим часом можемо починати нарізати інгредієнти для салату. Оскільки курка вже зварилася, то можна почати з неї. Ріжемо куряче філе спочатку поздовжніми смугами, потім смуги нарізаємо кубиками. Відправляємо м'ясо в контейнер, де буде зберігатися салат олів'є.
Овочі зварилися і навіть встигли трохи охолонути. Чистимо їх і злегка споліскуємо в воді. Потім нарізаємо дрібними кубиками картоплю і моркву. Відправляємо в контейнер.
Солоні огірки. Вони задають тон салату олів'є. Нарізаємо їх дрібними кубиками і також відправляємо до решти вже нарізаним інгредієнтам.
Банку з консервованим горошком відкриваємо і повністю зливаємо маринад. Горошок додаємо в олів'є.
Останній інгредієнт - яйця. Очищаємо їх і нарізаємо кубиками. Додаємо в салат.
За традицією заправляємо салат олів'є майонезом. Знадобиться кілька столових ложок цього соусу. Щоб не переборщити з майонезом, раджу додати 3 столові ложки, перемішати салат, а потім приймати рішення про необхідність додати майонезу ще.
Мій олів'є з куркою готовий, я злегка прикрасила салат дрібно нарізаною зеленою цибулею. Ви ж можете додати за бажанням будь-яку зелень або не додавати її зовсім. У будь-якому випадку салат смачний, тому смачного!