Рецепт салату червоне море з крабовими паличками
Я дуже давно хотіла приготувати і спробувати салат червоне море, а все через його зовнішнього вигляду. Вже дуже апетитно виглядає це «червоне море». Всі інгредієнти салату, за винятком сиру і майонезу, яскравого червоного кольору, що вже не зазвичай. А смакове поєднання цих самих інгредієнтів, як виявилося, на здивування вдале.
Салат червоне море з крабовими паличками готується в два рахунки. На приготування йде не більше 5-10 хвилин. Погодьтеся, це буває дуже зручно, особливо коли немає часу і сил на повноцінний обід, а чогось смачненького дуже хочеться. Для зими салат червоне море, можливо, не зовсім економний, а ось для літнього періоду - саме те. Влітку помідори і перець дуже доступні, а крабові палички продаються повсюдно і ціна їх дуже демократична.
Виглядає салат червоне море дуже «багато», навіть не дивлячись на настільки мінімальний набір інгредієнтів. В основному це через його кольору, але ще тут зіграла роль форма нарізки тих же крабових паличок. Загалом салат червоне море з крабовими паличками виглядає чудово і інтригуюче. Смак салату мені нагадав одну закуску - помідори під сиром. Звичайно, не один в один, але в смаку цих страв багато спільного. Пропоную вам самим спробувати цей чудовий салат, а я в свою чергу розповім і покажу, як його готувала. Отже, починаю.
{ad1}Складові:
- 200 г крабових паличок
- 1 великий червоний перець
- 2 помідори (середньо-великих)
- 3 зубці часнику
- 100 г сиру
- 4 столові ложки майонезу
Салат червоне море з крабовими паличками
Упаковку крабових паличок швидко розморожуємо (в тому випадку, якщо вони все-таки були заморожені), знімаємо захисну плівку з кожної палички і нарізаємо їх навскоси тонкими скибочками.
Перець для салату червоне море використовуємо виключно червоного кольору, м'ясистий і солодкий. Моєму його і нарізаємо скибочками.
Для приготування салату червоне море рекомендують прибрати з помідора рідку частину з насінням. У мене були помідори, в яких насіннєва частина виявилася дуже щільною і мені не довелося від неї позбавлятися. Нарізаємо помідори пропорційно перцю.
100 г сиру натираємо на крупній тертці.
З'єднуємо крабові палички, перець, помідори і сир у великій салатниці і додаємо туди ж часник, пропущений через прес. Заправляємо салат червоне море з крабовими паличками майонезом і дуже акуратно перемішуємо його дерев'яною ложкою, намагаючись не деформувати крабові палички і помідори.
Як ви могли помітити, сіль в цей салат не додавали. Рекомендую спочатку спробувати його і потім робити висновок на рахунок солі. Можливо, ви вважаєте, що вона в салаті червоне море все ж необхідна. Тоді додайте трохи, з третину чайної ложки.
Салат червоне море з крабовими паличками готовий і можна не чекати його охолодження, а приступати до трапези буквально відразу. Приємного апетиту і до нових зустрічей на сторінках мого кулінарного сайту :)