Суп з рибних консервів
Суп з рибних консервів знову починає набирати популярність, адже з часів продуктового дефіциту, коли господині готували знаменитий «Кількін суп», пройшло багато часу і тепер консерви рідко намагаються використовувати в якості основного інгредієнта для страви. А дарма, бо чутки про шкоду консервів сильно роздуті. Консервант і консерви це тільки однокореневі слова не мають насправді нічого спільного між собою. Консервована риба виготовляється під впливом високих температур, тому вживання її в їжу безпечно для людини. При цьому в законсервованої рибі зберігаються всі вітаміни. Єдиними протипоказаннями до застосування консервів може служити вагітність і грудне вигодовування, так як дитинка може бути схильний до алергії.
Щоб зробити суп з рибних консервів більш легким, як інгредієнт варто вибрати консерви без масла. Натуральний сік, в якому консервувала риба, можна також додати в бульйон. Консерви можна виготовити і в домашніх умовах, для цього варто загасити 2 кілограми горбуші з 200 грамами цукру і 30 грамами солі протягом години. Перед закінченням гасіння додати 5 столових ложок оцту. Викласти рибку в стерильні банки і закатати.
Рибалки і туристи також оцінять суп з рибних консервів по достоїнству. Він стане чудовою альтернативою тушонці з крупою. Суп, приготовлений на вогнищі, буде ще смачнішим і ароматним. Безсумнівним плюсом цієї страви є те, що головний інгредієнт (консерви) не вимагають додаткової обробки і не займає час на приготування. В овочевий бульйон варто тільки додати консерви, проварити 10 хвилин і все, супік готовий!
Головне при виборі консерви - її якість. Перед покупкою варто уважно розглядати банку: кришка повинні бути гладка, що не роздута, сама банку без пошкоджень, що не пом'ята, без сколів. Обов'язково необхідно перевірити терміни придатності. Якщо купуються рибні консерви з лососевих порід, то варто уникати весняних дат, так як риба в цей момент нереститься і це може відбитися на смак. І звичайно краще вибирати вітчизняного виробника, тому що імпортні продавці часто використовують добавки, щоб зробити консерви найбільш транспортабельні і довговічними.
Як приготувати суп з рибних консервів - 15 різновидів
- Суп з рибних консервів з засипанням
- Суп з рибних консервів «Вершковий»
- Суп з рибних консервів «Чоловічий»
- Суп з рибних консервів «Окрошка рибна»
- Суп з рибних консервів з рисом
- Суп з рибних консервів «Північний»
- Суп з рибних консервів «Рибальський секрет»
- Суп з рибних консервів «Золота рибка»
- Суп з рибних консервів «Рибний борщ»
- Суп з рибних консервів «Грибний»
- Суп з рибних консервів «Кілька з м'ясом»
- Суп з рибних консервів з імбиром
- Суп з рибних консервів «Щи рибні»
- Суп з рибних консервів з оливками і томатами
- Суп з рибних консервів «Комплімент від тещі»
Суп з рибних консервів з засипанням
Засипанням зазвичай називають дрібні макаронні вироби для супів, такі як зірочки, кругляшки або просто дрібна вермішель. З цим інгредієнтом суп стає ще ситніше.
Складові:
- Рибка консервована - 1 банка
- Засипка - 100 грам
- Картопелька - 3 штуки
- Морквина - 1 штука
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Лавровий листок - 1-2 штуки
- Зелень - за смаком
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька, натираємо морковочку на тертці. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо картопельку. Поки 20 хвилин вариться картопелька, робимо зажарку з моркви і цибулі. Відпускаємо до картоплі. Додаємо засипку, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку. Готовий супік присипаємо зеленню.
Суп з рибних консервів «Вершковий»
Рецептик заберуть в скарбничку всі любителі сирних супчиків. Блюдо ніжне, зігріваючий, нітрохи не поступається закордонним чаудер.
Складові:
- Рибка консервована - 1 штука
- Пшоно - 100 грам
- Сирок плавлений - 200 грам
- Картопелька - 1 штука
- Вершкове маслечко - 2 столові ложки
- Зелень - для прикраси
- Сіль за смаком
приготування:
Нарізаємо картоплю. Заздалегідь відварюємо пшоно. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо картопельку. Через 15 хвилин відпускаємо до картоплі пшоно. Додаємо вершкове олію і сирок, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо. Готовий супік присипаємо зеленню.
Суп з рибних консервів «Чоловічий»
Такий суп є одним з найбільш бюджетних страв, а приготувати його зможе навіть починаюча господиня.
Складові:
- Бички в томатному соусі - 1 банка
- Картопелька - 2 штуки
- Морквина - 1 штука
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Рис - 2 столові ложки
- Сіль, кріп - за смаком
приготування:
Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька і морковочку. Заливаємо овочі водою і доводимо до кипіння. Додаємо рис, варимо 15 хвилин. До готовності супу пара хвилин, час викладати консервовані бички в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо кріп. Знову доводимо до кипіння. Готовому супік даємо настоятися.
Суп з рибних консервів «Окрошка рибна»
Даний рецепт розбиває всі уявлення про класичну окрошка! Хто б міг подумати, що вона може бути без ковбаси і квасу, але з рибою і розсолом?
Складові:
- Рибка в маслі консервована - 1 банка
- Рибка в томаті консервована - 1 банка
- Розсіл - за смаком
- Яєчко куряче - 5 штук
- Огірочок - 4 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Лучок ріпчаста - 2 штуки
- Картопелька - 4 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Зелена цибулька - 1 пучок
- Сметанка - за смаком
приготування:
Картопельку і яєчка відварюємо до готовності, очищаємо, нарізаємо кубиком. Морквину з цибулькою дрібно ріжемо, робимо з них зажарку. Огуречік натираємо на тертці. Рибку відкриваємо, нарізаємо невеликими шматочками. Зелень з цибулькою дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти збираємо в одній великій каструлі і заливаємо розсолом. Пробуємо на смак, якщо потрібно досолюємо. Рибна окрошка хороша з майонезом або сметаною.
Щоб зробити супік ще більш ситним, можна в окрошку додати відварений горошок. Перед варінням горох обов'язково замочуємо на ніч, тоді він приготується швидше.
Суп з рибних консервів з рисом
Виходить дієтичний супчик за рахунок низькокалорійного тунця і відсутності картоплі. Відмінна заміна традиційної вусі для тих, хто дотримується дієти.
Складові:
- Тунець консервований - 1 банка
- Лучок ріпчаста - 2 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Рис - 1/3 склянки
- Кріп - 1 штука
- Вода - 2 літри
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Шаткуємо цибулька полуколечкамі, кругляшками нарізаємо морковочку. Лучок обсмажуємо з рослинним маслом до золотистого кольору. У киплячу воду відпускаємо рис, обсмажений цибулька і морквину. До готовності рису пара хвилин - час викладати консервований тунець в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо дрібно нарізаний кріп. Супік готовий.
{ad1}Суп з рибних консервів «Північний»
Блюдо готується з великої кількості інгредієнтів, щоб його приготувати, потрібно витратити чимало часу. Але для тих, хто ризикне, суп перевершить всі очікування!
Складові:
- Рибка консервована - 2 банки
- Рибний бульйон - 2 літри
- Молочко - 200 мілілітрів
- Пшеничне борошно - 3 столові ложки
- Перчик болгарський - 1 штука
- Картопелька - 4 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Селера черешкова - 2 штуки
- Білий цибулька - 1 штука
- Бекон - 150 грам
- Соус табаско - 1 чайна ложка
- Зелень - за смаком
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Нарізаємо невеликим кубиком інгредієнти: перчик, картопельку, селера, цибуля і бекон. Розминаємо консерви виделкою. Починаємо з смаження бекону, поступово додаючи до нього морквину, цибулька, селера. Смажимо близько 7 хвилин. На іншій сковороді (сухий) хвилинку обсмажуємо борошно. Додаємо її до овочів, ретельно заважаючи, щоб не утворилися грудочки. Викладаємо зажарку в каструлю і заливаємо бульйоном, чекаємо закипання. У киплячий бульйон викладаємо картопельку і перчик. Варимо 15 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час додати консервовану рибку, молочко, сіль, перець, табаско. Варимо 2 хвилини. Готовий супік присипаємо зеленню.
Соус табаско можна зробити своїми руками, для цього проганяє через м'ясорубку (або подрібнюємо в блендері) 400 грам помідорів, 6 перчиком чилі, 1 цибулька, 1 зубчик часнику. Отриману суміш варити 5 хвилин, додати столову ложку оцту, сіль, перець. Обережно, соус вкрай пекучий!
Суп з рибних консервів «Рибальський секрет»
Ще одна відмінна варіація на тему юшки. Завдяки помидоркой супік стає дуже ніжний.
Складові:
- Консервована сайра - 1 банка
- Рис - 100 грам
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Помідорка - 2 штуки
- Картопелька - 2 штуки
- Часничок - 3 зубчики
- Лавровий листочок - 2 штуки
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Нарізаємо картоплю з помідори в довільній формі. Шаткуємо цибулька, ріжемо морковочку. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо рис, потім картопельку. Поки 20 хвилин вариться картопелька з рисом, робимо зажарку з моркви, помідорів і цибулі. Відпускаємо в суп. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку і часничок, пропущений через прес. Готовий супік присипаємо зеленню.
Суп з рибних консервів «Золота рибка»
Дане блюдо завдяки своїм смаковим якостям може подаватися в кращих ресторанах. Хочете здивувати вимогливих гостей? Сміливо готуйте за цим рецептом.
Складові:
- Горбуша консервована - 1 банка
- Вино біле сухе - 100 грам
- Вода - 1 літр
- Морквина - 1 штука
- Лук-порей - 1 стебло
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Маслице вершкове - 40 грам
- Картопелька - 2 штуки
- Сливки (20%) - 100 мілілітрів
- Сіль, перець, лаврове листя - за смаком
приготування:
Нарізаємо картоплю. Шаткуємо весь цибулька, натираємо морковочку на тертці. Розминаємо консерви виделкою. На вершковому маслечко робимо зажарку з овочів: моркви, цибулі, картопельки. У каструлі закип'ятити воду і вино, додати горбушу. Варити три хвилини. Слідом додати овочеву зажарку, варити 15 хвилин. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку і вершки. Варимо пару хвилин - знімаємо з вогню.
Якщо Ви упереджено ставитеся до алкоголю як інгредієнт - сміливо виключайте його зі списку продуктів. Смак супу, звичайно, зміниться, але навіть без вина він порадує своїми ароматами.
Суп з рибних консервів «Рибний борщ»
Борщ з риби! Чи не можете повірити своїм очам? Тоді пора його приготувати і оцінити!
Складові:
- Консервовані бички в томаті - 2 банки
- Картопля - 6 штук
- Морквина - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Ріпчасту цибулю - 1 штука
- Фасолька - 200 грам
- Томатна паста - 3 столові ложки
- Часничок - 1 головка
- Цукор - 1,5 столові ложки
- Сіль, перець - за смаком
- Зелень - за смаком
приготування:
Заздалегідь відварюємо квасолю. Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька, нарізаємо морковочку і буряк. На олію робимо зажарку з овочів: моркви, цибулі, буряка. Як тільки зажаречка буде наполовину готова, додаємо в неї томатну пасту і воду, щоб вона покривала овочі. Ми залишаємо зажарку нудитися під кришкою. У каструлі закип'ятити воду, додати в неї картопельку і квасоля. Варити 20 хвилин. Картопелька з квасолею готові - можна додати овочеву зажарку і бички. Варити до закипання. Солимо, перчимо, додаємо свіжу зелень і натертий часничок. Знову чекаємо закипання, вимикаємо вогонь, даємо борщику настоятися.
Щоб не возитися з приготуванням сухої квасолі, можна взяти консервовану. Смак супу при цьому анітрохи не програє.
Суп з рибних консервів «Грибний»
Звичне поєднання з грибами - м'ясо, птиця і овочі. Мало хто міксує рибу і гриби. Підіть цій раді, і результат Вас порадує!
Складові:
- Консервована скумбрія - 2 банки
- Грибочки - 200 грам
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Картопелька - 4 штуки
- Вермішельки - 100 грам
- Маслице рослинне - 3 столові ложки
- Зелень - за смаком
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька, натираємо морковочку на тертці, нарізаємо грибочки. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо картопельку і морквину. Поки 20 хвилин овочі варяться, робимо зажарку з грибочків і цибульки. Відпускаємо до картоплі. Додаємо зажарку і Вермішельки, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку. Готовий супік присипаємо зеленню.
Суп з рибних консервів «Кілька з м'ясом»
Багато хто пам'ятає приказку - «ні риба, ні м'ясо». А ось в цьому супі ця два інгредієнта відмінно поєднуються!
Складові:
- Кілька в томатному соусі - 1 банка
- Куряча грудка або спинка - 1 штука
- Картопелька - 5 штук
- Морквина - 1 штука
- Лучок ріпчаста 1 штука
- Сіль, спеції - за смаком
приготування:
Нарізаємо курочку на шматочки - це і буде основа бульйону. Заливаємо її водою, додаємо до неї лаврушку, чекаємо закипання. Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька, натираємо морковочку на тертці. У киплячий бульйон з м'ясом викладаємо картопельку. Поки 20 хвилин вариться картопелька, робимо зажарку з моркви і цибулі. Відпускаємо її до картоплі і курочку. До готовності супу пара хвилин - час викладати кільку в каструльку. Варимо пару хвилин. Солимо, перчимо. Супік готовий.
Суп з рибних консервів з імбиром
І все-таки імбир господині недооцінюють зараз, боятися додавати в різні страви і вважаю, що він гарний тільки в маринованому вигляді з ролами. А ось і ні! І цей супчик кращий тому доказ.
Складові:
- Рибка консервована - 1 банка
- Горошок - 1 стакан
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Перчик болгарський - 1 штука
- Корінь імбиру - 100 грам
- Морквина - 2 штуки
- Сіль, перець, зелень - за смаком
приготування:
У киплячу воду викладаємо горошок і натертий корінь імбиру. Шаткуємо цибулька, натираємо морковочку на тертці, нарізаємо перчик. Розминаємо консерви виделкою. Поки 20 хвилин вариться горошок, робимо зажарку з моркви і цибулі. Відпускаємо до горошку. Додаємо перчик, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо. Готовий супік присипаємо зеленню.
Суп з рибних консервів «Щи рибні»
Дивовижний суп чекає тих, хто його приготує. Пора зруйнувати стандарти і довести, що щі бувають з рибними консервами.
Складові:
- Консервована сардина - 1 банка
- Картопелька - 5 штук
- Морквина - 1 штука
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Капустка - 1 вилок
- Лучок зелений - 2 пера
- Лаврушка - 2 штуки
- Сіль перець
приготування:
Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька і капусту, натираємо морковочку на тертці, нарізаємо зелена цибулька. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо картопельку і капустку. Поки 20 хвилин варяться овочі, робимо зажарку з моркви і цибулі. Відпускаємо в овочевий бульйон. Додаємо зажарку, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку. Готовий супік присипаємо зеленою цибулею.
Суп з рибних консервів з оливками і томатами
За смаком це блюдо дуже нагадує солянку і при бажанні в супік можна додати розсіл.
Складові:
- Консервована горбуша - 1 банка
- Рис - 150 грам
- Оливки - 1 банка
- Бульйон - 1,5 літра
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Часничок - 3 зубчики
- Томати у власному соку - 1 банка
- Сіль, перець, спеції - за смаком
приготування:
Шаткуємо цибулька, натираємо часничок на терці. Розминаємо консерви виделкою. У киплячий бульйон викладаємо рис. Поки 20 хвилин вариться рис, робимо зажарку з цибулі і часнику. Відпускаємо до рису. Додаємо томати і оливки, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану горбушу в каструльку. Солимо, перчимо. Супік готовий, при бажанні додаємо зелень.
Суп з рибних консервів «Комплімент від тещі»
Яка теща не хоче порадувати свого зятя смачним і ситним вечерею? А для різноманітності обов'язково варто приготувати супік за цим рецептом.
Складові:
- Горбуша консервована - 2 банки
- Картопелька - 3 штуки
- Пшоно - 1 стакан
- Лучок - 1 штука
- Часничок - 2 зубчики
- Кріп - ½ пучка
- Вода - 2 літри
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька і часничок. У воду викладаємо картопельку і пшоно. Додаємо в бульйон сік горбуші, який був в консервах. Поки 20 хвилин вариться картопелька з пшоном, робимо зажарку з часничку і цибульки. Відпускаємо до картоплі, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану горбушу в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо кріп.