Суп з рибних консервів


Суп з рибних консервів знову починає набирати популярність, адже з часів продуктового дефіциту, коли господині готували знаменитий «Кількін суп», пройшло багато часу і тепер консерви рідко намагаються використовувати в якості основного інгредієнта для страви. А дарма, бо чутки про шкоду консервів сильно роздуті. Консервант і консерви це тільки однокореневі слова не мають насправді нічого спільного між собою. Консервована риба виготовляється під впливом високих температур, тому вживання її в їжу безпечно для людини. При цьому в законсервованої рибі зберігаються всі вітаміни. Єдиними протипоказаннями до застосування консервів може служити вагітність і грудне вигодовування, так як дитинка може бути схильний до алергії.

Щоб зробити суп з рибних консервів більш легким, як інгредієнт варто вибрати консерви без масла. Натуральний сік, в якому консервувала риба, можна також додати в бульйон. Консерви можна виготовити і в домашніх умовах, для цього варто загасити 2 кілограми горбуші з 200 грамами цукру і 30 грамами солі протягом години. Перед закінченням гасіння додати 5 столових ложок оцту. Викласти рибку в стерильні банки і закатати.

Рибалки і туристи також оцінять суп з рибних консервів по достоїнству. Він стане чудовою альтернативою тушонці з крупою. Суп, приготовлений на вогнищі, буде ще смачнішим і ароматним. Безсумнівним плюсом цієї страви є те, що головний інгредієнт (консерви) не вимагають додаткової обробки і не займає час на приготування. В овочевий бульйон варто тільки додати консерви, проварити 10 хвилин і все, супік готовий!

Головне при виборі консерви - її якість. Перед покупкою варто уважно розглядати банку: кришка повинні бути гладка, що не роздута, сама банку без пошкоджень, що не пом'ята, без сколів. Обов'язково необхідно перевірити терміни придатності. Якщо купуються рибні консерви з лососевих порід, то варто уникати весняних дат, так як риба в цей момент нереститься і це може відбитися на смак. І звичайно краще вибирати вітчизняного виробника, тому що імпортні продавці часто використовують добавки, щоб зробити консерви найбільш транспортабельні і довговічними.

Як приготувати суп з рибних консервів - 15 різновидів

  1. Суп з рибних консервів з засипанням
  2. Суп з рибних консервів «Вершковий»
  3. Суп з рибних консервів «Чоловічий»
  4. Суп з рибних консервів «Окрошка рибна»
  5. Суп з рибних консервів з рисом
  6. Суп з рибних консервів «Північний»
  7. Суп з рибних консервів «Рибальський секрет»
  8. Суп з рибних консервів «Золота рибка»
  9. Суп з рибних консервів «Рибний борщ»
  10. Суп з рибних консервів «Грибний»
  11. Суп з рибних консервів «Кілька з м'ясом»
  12. Суп з рибних консервів з імбиром
  13. Суп з рибних консервів «Щи рибні»
  14. Суп з рибних консервів з оливками і томатами
  15. Суп з рибних консервів «Комплімент від тещі»

Суп з рибних консервів з засипанням

Засипанням зазвичай називають дрібні макаронні вироби для супів, такі як зірочки, кругляшки або просто дрібна вермішель. З цим інгредієнтом суп стає ще ситніше.

Суп з рибних консервів з засипанням

Складові:

  • Рибка консервована - 1 банка
  • Засипка - 100 грам
  • Картопелька - 3 штуки
  • Морквина - 1 штука
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий листок - 1-2 штуки
  • Зелень - за смаком
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька, натираємо морковочку на тертці. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо картопельку. Поки 20 хвилин вариться картопелька, робимо зажарку з моркви і цибулі. Відпускаємо до картоплі. Додаємо засипку, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку. Готовий супік присипаємо зеленню.

Суп з рибних консервів «Вершковий»

Рецептик заберуть в скарбничку всі любителі сирних супчиків. Блюдо ніжне, зігріваючий, нітрохи не поступається закордонним чаудер.

Суп з рибних консервів «Вершковий»

Складові:

  • Рибка консервована - 1 штука
  • Пшоно - 100 грам
  • Сирок плавлений - 200 грам
  • Картопелька - 1 штука
  • Вершкове маслечко - 2 столові ложки
  • Зелень - для прикраси
  • Сіль за смаком

приготування:

Нарізаємо картоплю. Заздалегідь відварюємо пшоно. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо картопельку. Через 15 хвилин відпускаємо до картоплі пшоно. Додаємо вершкове олію і сирок, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо. Готовий супік присипаємо зеленню.

Суп з рибних консервів «Чоловічий»

Такий суп є одним з найбільш бюджетних страв, а приготувати його зможе навіть починаюча господиня.

Суп з рибних консервів «Чоловічий»

Складові:

  • Бички в томатному соусі - 1 банка
  • Картопелька - 2 штуки
  • Морквина - 1 штука
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Рис - 2 столові ложки
  • Сіль, кріп - за смаком

приготування:

Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька і морковочку. Заливаємо овочі водою і доводимо до кипіння. Додаємо рис, варимо 15 хвилин. До готовності супу пара хвилин, час викладати консервовані бички в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо кріп. Знову доводимо до кипіння. Готовому супік даємо настоятися.

Суп з рибних консервів «Окрошка рибна»

Даний рецепт розбиває всі уявлення про класичну окрошка! Хто б міг подумати, що вона може бути без ковбаси і квасу, але з рибою і розсолом?

Суп з рибних консервів «Окрошка рибна»

Складові:

  • Рибка в маслі консервована - 1 банка
  • Рибка в томаті консервована - 1 банка
  • Розсіл - за смаком
  • Яєчко куряче - 5 штук
  • Огірочок - 4 штуки
  • Морквина - 2 штуки
  • Лучок ріпчаста - 2 штуки
  • Картопелька - 4 штуки
  • Зелень - 1 пучок
  • Зелена цибулька - 1 пучок
  • Сметанка - за смаком

приготування:

Картопельку і яєчка відварюємо до готовності, очищаємо, нарізаємо кубиком. Морквину з цибулькою дрібно ріжемо, робимо з них зажарку. Огуречік натираємо на тертці. Рибку відкриваємо, нарізаємо невеликими шматочками. Зелень з цибулькою дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти збираємо в одній великій каструлі і заливаємо розсолом. Пробуємо на смак, якщо потрібно досолюємо. Рибна окрошка хороша з майонезом або сметаною.

Щоб зробити супік ще більш ситним, можна в окрошку додати відварений горошок. Перед варінням горох обов'язково замочуємо на ніч, тоді він приготується швидше.

Суп з рибних консервів з рисом

Виходить дієтичний супчик за рахунок низькокалорійного тунця і відсутності картоплі. Відмінна заміна традиційної вусі для тих, хто дотримується дієти.

Суп з рибних консервів з рисом

Складові:

  • Тунець консервований - 1 банка
  • Лучок ріпчаста - 2 штуки
  • Морквина - 2 штуки
  • Рис - 1/3 склянки
  • Кріп - 1 штука
  • Вода - 2 літри
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Шаткуємо цибулька полуколечкамі, кругляшками нарізаємо морковочку. Лучок обсмажуємо з рослинним маслом до золотистого кольору. У киплячу воду відпускаємо рис, обсмажений цибулька і морквину. До готовності рису пара хвилин - час викладати консервований тунець в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо дрібно нарізаний кріп. Супік готовий.

{ad1}

Суп з рибних консервів «Північний»

Блюдо готується з великої кількості інгредієнтів, щоб його приготувати, потрібно витратити чимало часу. Але для тих, хто ризикне, суп перевершить всі очікування!

Суп з рибних консервів «Північний»

Складові:

  • Рибка консервована - 2 банки
  • Рибний бульйон - 2 літри
  • Молочко - 200 мілілітрів
  • Пшеничне борошно - 3 столові ложки
  • Перчик болгарський - 1 штука
  • Картопелька - 4 штуки
  • Морквина - 2 штуки
  • Селера черешкова - 2 штуки
  • Білий цибулька - 1 штука
  • Бекон - 150 грам
  • Соус табаско - 1 чайна ложка
  • Зелень - за смаком
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Нарізаємо невеликим кубиком інгредієнти: перчик, картопельку, селера, цибуля і бекон. Розминаємо консерви виделкою. Починаємо з смаження бекону, поступово додаючи до нього морквину, цибулька, селера. Смажимо близько 7 хвилин. На іншій сковороді (сухий) хвилинку обсмажуємо борошно. Додаємо її до овочів, ретельно заважаючи, щоб не утворилися грудочки. Викладаємо зажарку в каструлю і заливаємо бульйоном, чекаємо закипання. У киплячий бульйон викладаємо картопельку і перчик. Варимо 15 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час додати консервовану рибку, молочко, сіль, перець, табаско. Варимо 2 хвилини. Готовий супік присипаємо зеленню.

Соус табаско можна зробити своїми руками, для цього проганяє через м'ясорубку (або подрібнюємо в блендері) 400 грам помідорів, 6 перчиком чилі, 1 цибулька, 1 зубчик часнику. Отриману суміш варити 5 хвилин, додати столову ложку оцту, сіль, перець. Обережно, соус вкрай пекучий!

Суп з рибних консервів «Рибальський секрет»

Ще одна відмінна варіація на тему юшки. Завдяки помидоркой супік стає дуже ніжний.

Суп з рибних консервів «Рибальський секрет»

Складові:

  • Консервована сайра - 1 банка
  • Рис - 100 грам
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Помідорка - 2 штуки
  • Картопелька - 2 штуки
  • Часничок - 3 зубчики
  • Лавровий листочок - 2 штуки
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Нарізаємо картоплю з помідори в довільній формі. Шаткуємо цибулька, ріжемо морковочку. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо рис, потім картопельку. Поки 20 хвилин вариться картопелька з рисом, робимо зажарку з моркви, помідорів і цибулі. Відпускаємо в суп. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку і часничок, пропущений через прес. Готовий супік присипаємо зеленню.

Суп з рибних консервів «Золота рибка»

Дане блюдо завдяки своїм смаковим якостям може подаватися в кращих ресторанах. Хочете здивувати вимогливих гостей? Сміливо готуйте за цим рецептом.

Суп з рибних консервів «Золота рибка»

Складові:

  • Горбуша консервована - 1 банка
  • Вино біле сухе - 100 грам
  • Вода - 1 літр
  • Морквина - 1 штука
  • Лук-порей - 1 стебло
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Маслице вершкове - 40 грам
  • Картопелька - 2 штуки
  • Сливки (20%) - 100 мілілітрів
  • Сіль, перець, лаврове листя - за смаком

приготування:

Нарізаємо картоплю. Шаткуємо весь цибулька, натираємо морковочку на тертці. Розминаємо консерви виделкою. На вершковому маслечко робимо зажарку з овочів: моркви, цибулі, картопельки. У каструлі закип'ятити воду і вино, додати горбушу. Варити три хвилини. Слідом додати овочеву зажарку, варити 15 хвилин. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку і вершки. Варимо пару хвилин - знімаємо з вогню.

Якщо Ви упереджено ставитеся до алкоголю як інгредієнт - сміливо виключайте його зі списку продуктів. Смак супу, звичайно, зміниться, але навіть без вина він порадує своїми ароматами.

Суп з рибних консервів «Рибний борщ»

Борщ з риби! Чи не можете повірити своїм очам? Тоді пора його приготувати і оцінити!

Суп з рибних консервів «Рибний борщ»

Складові:

  • Консервовані бички в томаті - 2 банки
  • Картопля - 6 штук
  • Морквина - 2 штуки
  • Буряк - 1 штука
  • Ріпчасту цибулю - 1 штука
  • Фасолька - 200 грам
  • Томатна паста - 3 столові ложки
  • Часничок - 1 головка
  • Цукор - 1,5 столові ложки
  • Сіль, перець - за смаком
  • Зелень - за смаком

приготування:

Заздалегідь відварюємо квасолю. Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька, нарізаємо морковочку і буряк. На олію робимо зажарку з овочів: моркви, цибулі, буряка. Як тільки зажаречка буде наполовину готова, додаємо в неї томатну пасту і воду, щоб вона покривала овочі. Ми залишаємо зажарку нудитися під кришкою. У каструлі закип'ятити воду, додати в неї картопельку і квасоля. Варити 20 хвилин. Картопелька з квасолею готові - можна додати овочеву зажарку і бички. Варити до закипання. Солимо, перчимо, додаємо свіжу зелень і натертий часничок. Знову чекаємо закипання, вимикаємо вогонь, даємо борщику настоятися.

Щоб не возитися з приготуванням сухої квасолі, можна взяти консервовану. Смак супу при цьому анітрохи не програє.

Суп з рибних консервів «Грибний»

Звичне поєднання з грибами - м'ясо, птиця і овочі. Мало хто міксує рибу і гриби. Підіть цій раді, і результат Вас порадує!

Суп з рибних консервів «Грибний»

Складові:

  • Консервована скумбрія - 2 банки
  • Грибочки - 200 грам
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Картопелька - 4 штуки
  • Вермішельки - 100 грам
  • Маслице рослинне - 3 столові ложки
  • Зелень - за смаком
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька, натираємо морковочку на тертці, нарізаємо грибочки. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо картопельку і морквину. Поки 20 хвилин овочі варяться, робимо зажарку з грибочків і цибульки. Відпускаємо до картоплі. Додаємо зажарку і Вермішельки, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку. Готовий супік присипаємо зеленню.

Суп з рибних консервів «Кілька з м'ясом»

Багато хто пам'ятає приказку - «ні риба, ні м'ясо». А ось в цьому супі ця два інгредієнта відмінно поєднуються!

Суп з рибних консервів «Кілька з м'ясом»

Складові:

  • Кілька в томатному соусі - 1 банка
  • Куряча грудка або спинка - 1 штука
  • Картопелька - 5 штук
  • Морквина - 1 штука
  • Лучок ріпчаста 1 штука
  • Сіль, спеції - за смаком

приготування:

Нарізаємо курочку на шматочки - це і буде основа бульйону. Заливаємо її водою, додаємо до неї лаврушку, чекаємо закипання. Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька, натираємо морковочку на тертці. У киплячий бульйон з м'ясом викладаємо картопельку. Поки 20 хвилин вариться картопелька, робимо зажарку з моркви і цибулі. Відпускаємо її до картоплі і курочку. До готовності супу пара хвилин - час викладати кільку в каструльку. Варимо пару хвилин. Солимо, перчимо. Супік готовий.

Суп з рибних консервів з імбиром

І все-таки імбир господині недооцінюють зараз, боятися додавати в різні страви і вважаю, що він гарний тільки в маринованому вигляді з ролами. А ось і ні! І цей супчик кращий тому доказ.

Суп з рибних консервів з імбиром

Складові:

  • Рибка консервована - 1 банка
  • Горошок - 1 стакан
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Перчик болгарський - 1 штука
  • Корінь імбиру - 100 грам
  • Морквина - 2 штуки
  • Сіль, перець, зелень - за смаком

приготування:

У киплячу воду викладаємо горошок і натертий корінь імбиру. Шаткуємо цибулька, натираємо морковочку на тертці, нарізаємо перчик. Розминаємо консерви виделкою. Поки 20 хвилин вариться горошок, робимо зажарку з моркви і цибулі. Відпускаємо до горошку. Додаємо перчик, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо. Готовий супік присипаємо зеленню.

Суп з рибних консервів «Щи рибні»

Дивовижний суп чекає тих, хто його приготує. Пора зруйнувати стандарти і довести, що щі бувають з рибними консервами.

Суп з рибних консервів «Щи рибні»

Складові:

  • Консервована сардина - 1 банка
  • Картопелька - 5 штук
  • Морквина - 1 штука
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Капустка - 1 вилок
  • Лучок зелений - 2 пера
  • Лаврушка - 2 штуки
  • Сіль перець

приготування:

Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька і капусту, натираємо морковочку на тертці, нарізаємо зелена цибулька. Розминаємо консерви виделкою. У киплячу воду викладаємо картопельку і капустку. Поки 20 хвилин варяться овочі, робимо зажарку з моркви і цибулі. Відпускаємо в овочевий бульйон. Додаємо зажарку, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану рибку в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо лаврушечку. Готовий супік присипаємо зеленою цибулею.

Суп з рибних консервів з оливками і томатами

За смаком це блюдо дуже нагадує солянку і при бажанні в супік можна додати розсіл.

Суп з рибних консервів з оливками і томатами

Складові:

  • Консервована горбуша - 1 банка
  • Рис - 150 грам
  • Оливки - 1 банка
  • Бульйон - 1,5 літра
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Часничок - 3 зубчики
  • Томати у власному соку - 1 банка
  • Сіль, перець, спеції - за смаком

приготування:

Шаткуємо цибулька, натираємо часничок на терці. Розминаємо консерви виделкою. У киплячий бульйон викладаємо рис. Поки 20 хвилин вариться рис, робимо зажарку з цибулі і часнику. Відпускаємо до рису. Додаємо томати і оливки, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану горбушу в каструльку. Солимо, перчимо. Супік готовий, при бажанні додаємо зелень.

Суп з рибних консервів «Комплімент від тещі»

Яка теща не хоче порадувати свого зятя смачним і ситним вечерею? А для різноманітності обов'язково варто приготувати супік за цим рецептом.

Суп з рибних консервів «Комплімент від тещі»

Складові:

  • Горбуша консервована - 2 банки
  • Картопелька - 3 штуки
  • Пшоно - 1 стакан
  • Лучок - 1 штука
  • Часничок - 2 зубчики
  • Кріп - ½ пучка
  • Вода - 2 літри
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Нарізаємо картоплю. Шаткуємо цибулька і часничок. У воду викладаємо картопельку і пшоно. Додаємо в бульйон сік горбуші, який був в консервах. Поки 20 хвилин вариться картопелька з пшоном, робимо зажарку з часничку і цибульки. Відпускаємо до картоплі, варимо 7 хвилин. До готовності супу пара хвилин - час викладати консервовану горбушу в каструльку. Солимо, перчимо, додаємо кріп.

Радимо прочитати

Суп з гречкою
Суп з гречкою
Суп з гречкою в історичних джерелах вперше згадується в періоди, що відносяться до часів правління Івана Грозного. Висока поживність, відмінний смак зробили такі супи «демократичними» -
Салат мімоза. Рецепт з фото
Салат мімоза. Рецепт з фото
Цей салат я готувала вдруге в житті. Обидва рази салат вийшов, обидва рази сподобався. Рецепт салату «Мімоза» до смішного простий, на першому фото видно всі «нутро» цього листкового салату. Всього
Рибні нагетси
Рибні нагетси
Сьогодні у мене на порядку денному рибні нагетси, приготовані в духовці. Блюдо дуже смачне, симпатичне і, кажуть, корисне. Дітям такі рибні нагетси повинні сподобатися. Зовні вони практично не
Заливний пиріг на кефірі
Заливний пиріг на кефірі
Цей чудовий, соковитий і не жирний пиріг на кефірі може бути приготований з будь-якої начинки. Щоб приготувати заливний пиріг на кефірі знадобляться: кефір - півлітра яйця - пару штук сіль - чайна

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки