» » Як сервірувати весільний стіл з максимальним комфортом. практичний посібник

Як сервірувати весільний стіл з максимальним комфортом. практичний посібник


Сервіровка весільного столу має величезне значення для створення легкої святкової атмосфери. Правильна організація урочистого простору включає в себе зручне розташування гостей, декорування та зручне розташування приладів відповідно до меню свята.

Порядок сервіровки весільного столу

Для того, щоб результат вийшов правильним, необхідно знати деякі правила і чітко дотримуватися послідовність дій.

Підкладка під скатертину. Спеціальна підкладка з прогумованої тканини приглушує стукіт приладів і служить для збереження меблів.

cервіровка весільного столу

вибір скатертини

Весільна скатертину це безумовний предмет розкоші. За старих часів дівчинки з шляхетських родин починали вишивати скатертину для свого весілля в дуже ранньому віці. Зараз скатертини це власність ресторану і вам слід заздалегідь обговорити вибір скатертини з розпорядником.

Скатертина до статі або волан?

Традиційно, сервіровка весільного столу має на увазі використання білою або світлою скатертини. Сучасні скатертини з красивою вишивкою можуть мати додаткове водовідштовхувальне покриття, що перешкоджає забрудненню. Звичайна скатертину повинна покривати всю поверхню столу і звисати на 20-30 см. Скатертина для урочистих випадків може досягати статі. Ми не рекомендуємо використовувати такі скатертини на весілля. Краще вибрати декорування краю столу за допомогою волана.

Волан це максимально практичний спосіб створення видимості розкішної скатертини. Столи застеляються скатертиною, а потім по краю кріпиться волан. Вибір занадто довгого волана непрактичний, на нього будуть наступати, він обов'язково забрудниться і втратить декоративне значення.

Краще вибрати волан середньої довжини з додатковою прикрасою бантами, квітами, кільцями в єдиному стилі.

cервіровка весільного столу

Після того, як розстелені і закріплені скатертини, на столах встановлюються квіти, декоративні елементи. Квіти, як символ благополуччя - один з обов'язкових елементів оформлення весільного торжества.

Як розсадити гостей за весільним столом?

Наречені сидять на чолі столу або за головним, центральним столиком. Поруч із молодими розташовуються боярин і подружка нареченої, потім батьки, потім почесні гості, слідом розташовуються всі інші. Буде зручно, якщо в запрошеннях на весілля проставлені номери, з заздалегідь написаним номером столу і місця.

Букет нареченої, букети і гірлянди

Букет нареченої ставиться в окрему вазу навпроти молодих. Слід приготувати місце для букета нареченої заздалегідь. Декор з букета нареченої не знімають.

Важливо правильно вибрати висоту букетів, щоб вони не заважали гостям спілкуватися. Якщо гості сидять за різними столиками, досить підготувати по одному невисокому букету для кожного столу

cервіровка весільного столу

{ad1}

Можливо розташування міні-букетів поруч з кожним приладом.

Гілочки зелені і квіткові композиції, якими іноді замінюють високу серветку, знижують урочистість сервіровки. Краще залишити фантазійні елементи для святкування днів народження та щорічних свят. Весільне оформлення столу краще зберегти урочистим.

Квіткові гірлянди можна пустити по краю волана в якості прикраси столу. Якщо стіл має «П» подібну форму, в центрі слід розмістити один або кілька високих великих букетів.

Свічки, вогні, файр шоу

У ресторані вам напевно запропонують використовувати свічки «для особливо романтичної атмосфери». Майте мужність відмовитися. Свічка чудово виглядає при сервіруванні вечірнього столу на двох. На весілля прийдуть занадто багато гостей, щоб використання свічок було безпечно. Вінчальні свічки палити в ресторані не треба. Якщо ви плануєте барвисте файр шоу - проведіть його на відкритому повітрі. У багатьох ресторанах вам нададуть спеціальний майданчик.

Після розстановки квітів і прикрас, слід розставити сільнички, перечниці і столові прибори.

Солонки та перечниці. Керівництво по застосуванню

Солонки, перечниці і пляшки для масла і оцту відносяться до столового комплекту. Бажано розташувати сільнички на столі в достатній кількості, і таким чином, щоб кожен міг до них легко дотягнутися.

Важливо перевірити закриті сільнички і перечниці щодо щільного прилягання кришок. Зручніше, коли кришки сільничок закручуються. Загвинчуються кришки допоможуть уникнути розсипання солі або перцю. Звертайте цього моменту особливу увагу, оскільки прокидається сіль вважається поганою прикметою.

Сіль має високу гігроскопічність і легко набирає вологу з повітря, внаслідок чого, може погано сипатися з сільнички. Щоб уникнути таких випадків, в сільничку рекомендується насипати кілька зерен рису, крупніше дірочок сільнички. Рис не дозволить солі увібрати вологу. Ми приділяємо Солонка така увага, оскільки гостей на весілля зазвичай багато. І у випадку з відволожилася сіллю, знайдеться гість, який буде трясти сільничку так інтенсивно, що зуміє її розсипати.

Солонки, перечниці, пляшки для оцту, соусниці, ніколи не можна наповнювати до верху. Правильним вважається наповнення до половини або на 2/3.

Столові прибори і їх розташування

Сервіровка святкового столу має на увазі використання фарфорового посуду з станкового тарілками. Весілля слід віднести до урочистих випадках.

Посуд має бути в єдиному стилі, однакова для всіх гостей. Не допускається використання посуду з відколами, тріщинами, вадами.

Всі прилади, призначені для сервірування столу, повинні бути ідеально вимиті, начищені і відполіровані. Столові ножі для м'яса повинні бути наточени. Столові ножі для масла, з округлим кінчиком і характерною рискою на лезі, в натачіваніі не потребують.

Що таке подставочной тарілка?

подставочной тарілка

Це частина сервіровки індивідуального столового приладу. Діаметр станкового тарілки зазвичай близько 27 см. Основна функція станкового тарілки це захист скатертини і позначення особистого простору кожного гостя. У станкового тарілку ставляться змінні тарілки зі стравами.

Перед початком урочистостей на подставочной тарілку розміщують тарілку першої зміни страви, в центрі розміщують красиво складену високу серветку.

cервіровка весільного столу

Використання подставочной тарілок не тільки робить весілля більш урочистою, але і полегшує зміну страв. Подставочной тарілка дозволяє зберегти скатертину чистою. Це важливий момент.

Розташування ножів і виделок

Вилки і ложки розташовуються по краях тарілки. Справа розташовується столовий ніж для м'яса, зліва вилка для м'яса і салатів. Ложки розташовуються праворуч, вилки зліва. На весілля запрошуються різні люди і краще не мучити їх достатком столових приладів. Якщо ви плануєте подати устриці, нехай прилади для устриць подадуть разом з ними. Так буде комфортніше.

Келихи і стакани

До кожного приладу покладаються келихи для шампанського, склянки для води і соку, винний келих і стопка для міцних напоїв і наливок.

Буде зручно, якщо ви співвіднесе розстановку келихів з вашим меню. Якщо ви не плануєте інших напоїв, крім шампанського, досить буде келиха для шампанського і склянки для води.

Вода на столі повинна бути обов'язково. Незалежно від наявності соків, морсів, лимонадів та інших напоїв.

Радимо прочитати

Сервіровка столу - справа тонка, навіть якщо торжество протікає в домашніх умовах.
Сервіровка столу - справа тонка, навіть якщо торжество протікає в домашніх умовах.
Святкування починається зі скатертини Сервіровка домашнього столу має на увазі розстановку посуду, розташування столових приборів та декорування композиції. Оформлення столу залежить від приводу,
Сервіровка солодкого столу - навіть спортсмени на час забудуть стежити за фігурою
Сервіровка солодкого столу - навіть спортсмени на час забудуть стежити за фігурою
Солодкий стіл - це щось родом з дитинства. Коли на День Народження посередині ставиться великий торт, навколо купа цукерок, тістечок, всяких інших солодощів. І всі хлопці з двору наїдаються, поки не
Правила сервіровки десертного столу, в якому посуді і з якими приладами подавати страви
Правила сервіровки десертного столу, в якому посуді і з якими приладами подавати страви
Що мають на увазі під солодким столом? В основному це подача десертів, після основної трапези. Але іноді солодкий стіл стає ідеальним рішенням для легкого частування гостей. Як правило сервірувати
Оригінальні ідеї сервірування столу за допомогою паперових серветок і орігамі
Оригінальні ідеї сервірування столу за допомогою паперових серветок і орігамі
Паперові серветки можуть бути непросто предметом гігієни, але і прикрасою будь-якого столу. Чому б не створити собі і близьким гарний настрій, витративши кілька хвилин на орігамі з серветки? Для
Як простежити за правильної сервіровкою столу і організувати свято
Як простежити за правильної сервіровкою столу і організувати свято
Сервіровка для урочистих випадків відрізняється від звичайної сервіровки тільки використанням тематичних аксесуарів, використанням більш дорогого посуду і великим, в порівнянні зі звичайною
Як правильно оформити стіл до новорічних свят. Поради по сервіровці столу.
Як правильно оформити стіл до новорічних свят. Поради по сервіровці столу.
Як правило, при підготовці будинку до новорічних свят, важливу роль відіграє приготування вечері. Прикраса і сервіровка столу - це одне з головних деталей, чому варто приділити увагу при декорі

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки