Борщ. Як приготувати борщ, 12 кращих покрокових рецептів з фото і відео
Привіт всім! Сьогодні на порядку денному всіма улюблений з дитинства суп - борщ. Я точно, впевнена, що в будь-якій сім'ї цей суп готується мало не кожен день.
Я сама просто обожнюю цей наваристий диво супчик. Як же без нього обійтися, коли сідаєш за стіл і обідаєш. У мене старша дитина просто не може жити без нього. Кожен день забираю його з садка і повертаючись додому, він йде і питає мене: «Мамо, а ти зварила борщ, ти ж обіцяла?». Тому борщі люблять не тільки дорослі, а й як виявилася навіть найменші жителі нашої планети.
Я знаю багато варіантів цієї страви. Поспішаю познайомити вас в цій замітці.
Але спочатку хочу нагадати, а може бути познайомити з тим, що батьківщиною цього супу є Україна і південь нашої Росії. Звичайно, готують зараз їх повсюдно, наприклад в Литві або Молдавії. А ви знаєте в якій країні борщ є найбільш затребуваним супом? Напишіть свої коментарі, будь ласка &# 128578;
В даній невеличкій замітці я надам вам інформацію про російських і українських борщах. Якщо вам цікаво, то залишайтеся зі мною і читайте далі про те, як приготувати справжній борщ (різні смачні варіанти цього першого блюда).
Борщ з м'ясом - рецепт класичний
Ви коли-небудь помічали, що цей суп на наступний день стає духмяний і більш насиченим? Це таке унікальне його властивість.
Класичний російський борщ і український дуже схожі між собою. У нашому російською червоному супчик відсутня сало, а в українському воно обов'язково присутній.
Насправді варіантів класичного борщу безліч, але для всіх присутність м'ясної грудинки, реберець або м'яса на кісточці і різаних овочів обов'язково.
У мене класичний варіант дуже любить чоловік. Він його просто обожнює, особливо з в прикуску з шматком смачного і маринованого сала. До цього супу можна подати будь-який гарнір, наприклад картопляне пюре або гречану кашу. А на десерт тертий пиріг, пампушки, пончики, солодкі булочки або рогалики.
Нам знадобиться:
- реберця свинини - 300 г або м'якоть яловичини - 150 г
- буряк - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- картопля - 3 шт.
- томатна паста - 1 ст.л
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- масло рослинне - 1,5 ст.л
- капуста свіжа - 200 г
- часник - 1 зубчик
- сіль, перець, зелень за смаком
Спосіб приготування:
1. В даному супі можна використовувати або м'ясо яловичини, або свинини. Тут вже хто що любить. Я покажу на прикладі яловичини в цьому рецепті. Отже, відваріть бульйон з яловичини. Для цього налийте воду в каструлю і опустіть шматок м'яса. Варіть м'ясний бульйон приблизно одну годину.
Важливо! Після того, як м'ясо яловичини закипіло, зробіть вогонь поменше і варіть яловичину на слабкому вогні. Не забудьте прибрати пінку, щоб бульйон був прозорий. В кінці варіння можна трохи посолити.
2. Після того, як м'ясо буде готове. А це дуже легко перевірити, якщо воно відійшло від кісточки, то значить воно відмінно зварилася. Приберіть яловичину з каструлі, нехай трохи охолоне.
3. Далі наріжте за допомогою ножа на шматочки готову яловичину.
4. Після оброблення м'яса, опустіть м'ясні шматочки заново в бульйон.
5. Поки бульйон вариться займіться овочами. Буряк, морква, картопля добре вимийте під струменем проточної води.
6. Наріжте капусту брусочками і відправте її в каструлю з готовим бульйоном.
7. Картоплю порізати на кубики і слідом за капустою, відправте в каструлю.
8. Буряк нашаткуйте смужками тоненькими або можна скористатися теркою. Візьміть маленьку сковорідку, в неї налийте олію і викладіть туди порізану буряк і томатну пасту. Гасіть так на повільному вогні, приблизно 15 хвилин.
Важливо! Секрет червоного бордового кольору, полягає в тому, що в кінці смаження буряка за пару хвилин бризгніте її оцтом або лимонним соком, щоб закріпити колір.
9. Після смаження, буряк додайте в каструлю і продовжуйте варити суп на слабкому вогні.
10. Тепер цибулю наріжте на кубики, а морковочку натріть на тертці. В окрему сковороду налийте рослинне рафіноване масло і смажте овочеві інгредієнти до золотисто скоринки, але цибулю повинен залишитися прозорим. Це другий секретик червоного супчика! &# 128578;
11. Луко-морквяний заправку додайте в бульйон.
12. Часник наріжте за допомогою кулінарного ножа дуже-дуже дрібно. Часник додасть насиченість і посилить прекрасний смак цієї страви. Це теж робить цей суп неповторним, можна сказати, це ще один важливий секрет, який потрібно обов'язково виконувати, тобто додавати.
13. У самому кінці варіння додайте сіль, і різні спеції, я люблю лавровий лист і кріп. Ах, який запах пішов! Смакота! Червоний суп вийде дуже-дуже смачний! Бажаю вам наваристого і смачного червоного супчика з буряком!
Важливо! Після того, як суп зварився, вимкніть і дайте йому настоятися протягом 20 хвилин. Я накриваю каструлю рушником, прям укутують, якщо звичайно варю його не в мультиварці.
Ну, а якщо ви розігрієте цей супец на наступний день, то ви здивуєтеся, він стане набагато смачніше, ніж вчора. Дуже цікава особливість цього першого блюда &# 128539; Тому варіть побільше)))
Покроковий рецепт борщу з буряком і капустою. Як приготувати червоний борщ? Секрети найсмачніших борщів
Як не дивно, але рецепти цього супчика дуже різноманітні, його готують з буряком і капустою варять і з грибами, і з рибою, і навіть з квасолею. Напевно, хто як звик, або кому як подобається. Класичний російський обов'язково вариться з буряком. Адже саме буряк і дає нам відтінок червонувато.
Як зробити борщ червоним, щоб він став таким, ви дізнаєтеся далі. А також, щоб він був наваристим і найсмачнішим. Хоча я думаю, що майже всі знають як надати йому цей красивий червоний колір.
У цьому рецепті я спеціально не вказувала яка кількість інгредієнтів береться, візьміть на око, я особисто завжди так варю, ну а якщо ви варите перший раз червоний супчик, то тоді прочитайте найперший рецепт, там вказані пропорції.
1. Щоб приготувати в будь-який варіації суп потрібно насамперед відварити бульйон. Тому відваріть бульйон з яловичини або свинини, обов'язково м'ясо повинно бути на кістки. Адже саме кісточка дає навар. це хитрість номер 1.
Так ось, візьміть каструлю, налийте в неї проточну або фільтровану воду, і додайте м'ясо на кісточці. Варіть на слабкому вогні, після того, як м'ясо закипить на поверхні бульйону ви побачите пінку, зніміть її ложкою. Це хитрість номер 2, щоб бульйон був прозорий.
Зазвичай м'ясо вариться 1-1,5 години, за допомогою ножа або двох вилок можна перевірити зварилася чи м'ясо, якщо воно легко відділяється від кісточки, то бульйон на м'ясі готовий.
2. Тим часом коли вариться бульйон, наріжте дрібно цибулю ріпчасту на шматочки (кубики), а моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на сковороді з рослинним масло, щоб вони мали гарну золотисту скориночку, хоча лук повинен вийти світлим і прозорим. Тому його можна додати до моркви не відразу, нехай морква трохи пожежі без нього. Це хитрість номер 3. Не забудьте помішувати інгредієнти при смаженні, щоб вони не підгоріли.
3. Буряк з який ви будете готувати це перша страва повинна бути свіжою і ні крапельки не м'якою. Це хитрість номер 4. Якщо ви візьмете м'яку буряк потрібного кольору може не вийде. І ще сортів буряка різноманітне безліч, вибирайте саму соковиту і темно-яскраву на колір і смак.
4. Наріжте буряк дрібно на брусочки, краще використовувати спеціальну тертку для овочів. Смажте буряк на сковороді з застосуванням рослинної олії на невеликому вогні, постійно помішуючи. Зрештою буряк стане м'якою, і тоді бризніть на неї оцтову есенцію або лимонний сік, а можна використовувати кислу томатну пасту і добре перемішайте. Якщо ви використовуєте томатну пасту, то ваш борщ буде мати помаранчевий колір. Це хитрість номер 4. Таким чином, буряк віддасть свій бордовий колір в суп.
5. Після того, як м'ясо буде готове, його потрібно буде порізати на шматочки і потім назад повернути в бульйон.
6. Картопля поріжте на кубики і відправте варитися в каструлю. Капусту нашаткуйте і відправте разом з картоплею вариться в бульйоні.
7. Після того, як деякий час картопля покипит, і буде майже готовий, додайте до нього моркву з цибулею і буряк. Буряк додавайте прям в самому кінці варіння супу, вона повинна кипіти в ньому не більше 3 хвилин. В принципі вона тепер вже готова, після обсмажування.
8. Наприкінці варіння посоліть, поперчіть за смаком. Додайте свіжу зелень і спеції. Ну і звичайно для насиченості смаку, обов'язково додайте рубаний часник. Це хитрість 5 для поліпшення смакових якостей цього блюда.
9. Для того, щоб суа став ще смачніше і ароматні, наваристий дайте йому настоятися хоча б 30 хвилин на плиті. Нехай краще Натома! Каструлю можна накрити теплим махровим рушником. Це хитрість номер 6.
Подавайте зі сметаною або майонезом. Посипте зеленню і поперчіть за смаком. Блюдо до обіду в вашому домі готове.
Аж, слинки побігли! Приємного апетиту мої хороші! Готуйте цю красу з задоволенням! Сподіваюся цей стандартний рецепт допоможе вам приготувати найсмачніший, наваристий яскраво-червоний борщічок!
Готуємо борщ вдома
Хто любитель дивитися і слухати можете подивитися ось це відео:
Рецепт борщу з куркою
У цій замітці хочеться навчити Вас готувати це гаряче перша страва з куркою. Я не знаю, чому але я саме з куркою борщі люблю більше, толі через те, що я просто обожнюю куряче м'ясо, толі через те, що на мій погляд суп з курки ніжніший, ніж з яловичини або свинини.
Він виходить теж дуже наваристим і не таким жирним як зі свинини, хоча якщо взяти домашню птицю, то може вийти досить жирний суп на курячому бульйоні. Тут справа смаку, кому який більше подобається той і варіть, в будь-якому випадку буде смачно!
На курячому бульйоні звичайно вариться набагато швидше ніж з іншим м'ясом, це більшу перевагу, якщо ви кудись поспішаєте і потрібно швидше приготувати першу страву.
Нам знадобиться:
- куряче м'ясо - 500-700 г
- капусту - 150 г
- картопля - 2-3 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- буряк - 1 шт.
- лаврушка - 1 листочок
- масло рослинне - 2 ст.л
- сіль за смаком, приправи
- томатна паста - 2 ст.л
Спосіб приготування:
1. Для того, що приготувати борщ з куркою або як багато хто звик говорити суп на курячому бульйоні досить почати варіння з бульйону. Для цього візьміть каструлю і налийте в неї воду. Покладіть курку в воду і варіть так, поки вода не закипить. Після закипання приберіть пінку і варіть далі на повільному вогні приблизно 30-40 хвилин. Готовність м'яса перевірте таким способом, проткінете його ножем, а то й виділилася кров, то м'ясо готове.
2. Поки наваристий бульйон вариться, займіться овочами. Поріжте або натріть буряк і морква на тертці. Лук порубати на кубики.
3. Тепер помістіть ріпчасту цибулю в сковороду і додайте трохи рослинного масла, обсмажте, потім внесіть морква і буряк. Все перемішайте і смажте до готовності, поки не утвориться золотава скоринка у цибулі і моркви. Всі овочі повинні стати м'якими, особливо буряк. Додайте в кінці томатну пасту, її можна замінити на кетчуп або будь-томатний салат нібито лечо. Тушкуйте так овочі ще 2 хвилини.
4. Капусту наріжте звичним для вас способом.
5. Після того, як курка буде готова, вийміть її з бульйону. Остудіть, поріжте куряче м'ясо на кубики. А потім назад поверніть м'ясо в бульйон. У киплячий бульйон опустіть спершу картопля, проваріть його майже до готовності, капусту можна додати одночасно з картоплею, чи трохи пізніше. А далі всипте овочі (буряк, морква і цибуля).
6. В кінці варіння закиньте лавровий листочок, щоб надати смакових якостей супчику. Посоліть. Подавайте на стіл в теплому вигляді зі сметаною і зеленню. Приємних вам відчуттів і смачно пообідати!
Борщ з буряком і квашеною капустою
Ви коли небудь їли такої кисленький супчик? Звичайно так, відповісте ви. Так, борщ з кислою капустою дуже простий у приготуванні і дає в супі якусь кислинку. Як на мене так він не такий прісний, як зі свіжої капусти.
Багато хто взагалі варять такі супи спільно з квашеної кислою капустою і свіжою капустою за одне. Теж досить непогано виходить. Адже вітамінів для нашого організму з таким поєднанням тільки додасться. А ви як готуєте, за яким варіантом, напишіть в коментарях.
Нам знадобиться:
- Яловичі або свинячі ребра - 200 г
- Картопля - 200 г
- Буряк - 1 шт.
- Квашена капуста - 100 г
- Вода - 1 л
- Сіль за смаком
- Соняшникова олія - 2-3 ст.л
- Морква - 0,5 шт.
- Ріпчасту цибулю - 1 шт.
- Помідори -2 шт.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Часник - 1 зубчики
- Чорний мелений перець - за смаком
Спосіб приготування:
1. Почніть варіння супу з оброблення м'ясних реберець. Далі обполосніть їх під проточною водою. У невелику каструльку покладіть ребра, залийте їх водою і варіть приблизно 20-30 хвилин. Ребра не повинні до кінця зваритися.
Важливо! Не забувайте ложкою або шумівкою знімати шум або пінку з бульйону, для того, щоб бульйон вийшов не тільки наваристим але і світлим. Це обов'язково умова того, щоб будь-який суп вийшов не каламутним, а саме світлим.
3. Картопля поріжте на кубики і додайте в киплячий бульйон.
4. Поки вариться картопля наріжте соломкою буряк. Покладіть її в сковороду і додайте рослинне масло і воду, щоб вона покрила всю буряк. Смажте буряк до того моменту, поки вона не стане м'якою. В кінці смаження додайте до неї томатну пасту (або різані помідори) і капустяний розсіл. Перемішайте.
5. Ріпчасту цибулю наріжте дрібно. І також в окремій сковороді обсмажте його до золотистої злегка скоринки.
6. До цибулі додайте моркву терту на крупній тертці. І трохи тушкуйте її разом з цибулею до м'якості.
7. Далі все овочі змішайте разом з один одним в сковороді (буряк, цибулю, помідори та моркву) додайте заключний інгредієнт - квашену кислу капусту. Капусту попередньо добре вичавіть руками. Можна додати трохи водички і масла. Гасіть овочі поки капуста не стане м'якою.
8. Після гасіння всіх овочів додайте їх в майже приготувався суп. Варіть так ще хвилин 5. Далі посоліть і поперчіть за смаком.
Важливо! Додайте лавровий лист в самому кінці варіння. Якщо додати до того це суп буде гірчити.
Ну і майже все, залишається додати розм'якшений дрібно порізаний часник. Смачного вам поїдання! Варіть з любов'ю!
Український справжній борщ
Не секрет ні для кого, що український супец дуже ароматний і смачний, а все тому що в ньому використовується секретний інгредієнт. А ось який я напишу в наступному своєму випуску про супах України. Я напишу в наступній своїй статті тільки перевірені і найкращі рецепти випробувані мною і моїми друзями.
У цій статті я пропоную подивитися і ознайомитися з рецептом справжнього українського борщу, ось в цьому відео
До українського першої страви зазвичай подають часникові пампушки, і такий шедевр називають українським борщем з пампушками. Але про це потім ...
У наступних випусках ця цікава і смачна тема буде розкрита. Слідкуйте за оновленнями блогу і підписуйтесь! Удачі, в приготуванні!
Як приготувати борщ з квасолею?
Суп з квасолею, я дуже люблю, все тому що я все бобові обожнюю, адже вони такі корисні. Суп з квасолею, а вірніше правильно буде сказати борщ з квасолею родом з України. Головним і цікавим інгредієнтом в цьому виді, як ви здогадалися є квасоля.
Щоб приготувати з квасолею цей суп потрібно знати деякі секретик, про них ви дізнаєтеся прочитавши далі цей рецепт.
Це перша страва виходить дуже наваристий через спожитих в ньому продуктів, а саме м'ясо, часнику і найголовніше сала і квасолі. Суп виходить найсмачніший і наваристий, так що будь-якого чоловіка «за вуха не відтягнеш» від такої смакоти. Приготуйте і ви!
Нам знадобиться:
- яловичина, або свинина на кісточці -1 кг
- квасоля - 200 г
- картопля - 4-5 шт.
- буряк - 2 великих
- морква - 1-2 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт. середнього розміру
- томат (паста) - 2 ст.л
- часник -2-3 зубчики
- рослинна олія
- сіль і приправи за бажанням
Спосіб приготування:
1. Як завжди відваріть спочатку м'ясо на кісточці. Після того, як воно добре стане відділятися від кістки, вийміть його, наріжте кубиками. І поверніть назад в суп.
2. Квасоля перед варінням обов'язково замочіть в теплій воді на 6-7 годин, за цей час рекомендується кілька разів міняти воду. Це робиться для того, щоб квасоля швидше зварилася. Квасоля можна відразу додати в суп варитися, як тільки закипить бульйон. Варіть квасолю до тих пір, поки вона не стане майже м'якою. А тільки після цього додайте картоплю.
Якщо ви хочете, щоб квасоля залишилася такою ж за кольором, що і до варіння, просто не закривайте каструлю кришкою!
3. Наріжте картоплю кубиками або брусочками. Варіть на повільному слабкому вогні.
Важливо! Чи не соліть відразу, а то через солі картопля може перетворитися в пюре, сіль його роз'їдає.
4. Поки вариться картопля і квасоля займіться засмажкою. Буряк подрібніть ножем і смажте на слабкому вогні з рослинним маслом. Після того, як буряк стане м'якою, додайте на неї крапельки оцту або лимонного соку, можна навіть взяти яблучний оцет. Пам'ятайте, це важлива умова, яке впливає в подальшому на колір. Буряк після смаження додайте відразу ж в суп з квасолею.
5. Тепер зробіть іншу зажарку в вигляді цибулі та моркви. Лук поріжте дрібно, а моркву натріть на крупній тертці. Все це обсмажте на сковороді до тих пір, поки овочі не придбають злегка золотисту скориночку. А потім додайте красиву соковиту зажарку в супчик.
6. Ну ось майже і все, додайте в кінці подрібнений часник видавлений через чеснокодавку і лавровий лист. За смаком додайте приправи і зелень, посоліть. І варіть так 2 хвилини. Смачного!
Смачний борщ без м'яса
Напевно кому то здасться дивним, як може бути смачним цей суп та ще й без м'яса. Може, адже такий варіант зазвичай готують в пост, коли не можна вживати м'ясо. Він вийде своєрідним, буде просто овочевим і пісним.
Нам знадобиться:
- буряк свіжий - 1 шт .;
- капуста білокачанна - 100 г;
- зелень - 2 гілочки;
- картопля - 2 шт .;
- цибуля ріпчаста - 1 шт .;
- помідор - 1 шт .;
- перець болгарський - 1 шт .;
- спеція грузинська гостра - 1 ч. л .;
- рослинне масло - 3 ст. л .;
- морква - 1 шт.
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Наріжте цибулю на кубики. Морква поріжте на тонкі брусочки.
2. помидоркой очистіть від шкірки, обдавши її окропом. Поріжте теж на дрібні шматочки. Якщо під рукою не виявилося помідора, можна замінити на томатну пасту, додавши 2 ст.л.
3. Болгарський перець теж бажано порізати кубиками, щоб була супова ідилія.
4. Тепер все нарізані овочі помістіть в сковороду налийте туди воду і рослинне масло, тушкуйте так, поки овочі не стануть майже м'якими (це станеться приблизно через 10-15 хвилин). Тепер поріжте буряк або натріть за допомогою дрібної терки. Присоед буряк до моркви і цибулі. Сприсніть її оцтовою есенцією, щоб відображені буряковий яскравий колір. І тушкуйте овочі до м'якості.
5. Картопля наріжте кубиком, а капусту пелюскамі, соломкою. Після того, як вода закипить в каструлі, додайте спочатку капусту, потім після закипання - картоплю. Проваріть так, деякий час, щоб картопля і капуста встигли майже зваритися.
6. Потім додайте буряково-цибульний-морквяну заправка. І варіть на повільному вогні ще протягом 10 хвилин. В кінці додайте сіль, зелень і улюблені приправи і спеції. Наваристий овочевий суп без м'яса готовий. Він теж, повірте дуже смачний і апетитний.
Сибірський борщ з квасолею та м'ясними фрикадельками
М'ясні фрикадельки ... Відразу згадую, як я вводила дітям м'ясо в їх раціон, коли вони були совесм маленькі, теж варила такі м'ясні кульки.
Цей варіант я називаю швидким, адже м'ясо в цьому виді буде у вигляді колобочкі з фаршу, а фарш дуже швидко вариться! Цей сибірський борщ з квасолею та м'ясними фрикадельками виходить пікантним і можливо найсмачнішим, тим хто любить квасоля і м'ясо у вигляді фаршу.
Тим більше, що калорійність не така вже й велика у цієї страви.
Калорійність сибірського супу з квасолею і фрикадельками становить 82 ккал / 100 г продукту
Я сама живу в Сибіру і часто готую цю знаменитий супчик. Отже, в будь-якому складі сибірського супу з квасолею і м'ясними фрикадельками міститься: буряк, картопля, капуста, квасоля, морква і цибуля, томати або томатна паста, масло рослинне, часник, оцет, бульйон м'ясний, зелень і фрикадельки.
Спосіб приготування цього варіанту простий!
Московський борщ з ковбасою і сосисками
Цей варіант придумали у нас точно в Росії. Ну любить у нас російський народ сосиски і ковбасу. Хоча на думку гастраентерологов вони небезпечні для здоров'я. Але, все таки іноді можна зварити такий суп, я думаю, що в будь-якому випадку все повинно бути в міру. Ви як вважаєте?
Кубанський борщ - рецепт приготування
Відмінною особливістю даного виду, тобто кубанського борщу є присутність в ньому двох видів м'яса, ця яловичина на кістці і свинина на кістці. Цей суп тому і виходить одним з найсмачніших і наваристих, так як смаки двох видів м'яса містяться в ньому.
Рецепт приготування схожий з рецептом приготування класичного борщу. Тому всі кроки приготування та інгредієнти для цього супу читайте тут, трохи вище в цій замітці, де я розповідала, як зварити класичний суп з м'яса. Єдино, в той рецепт додайте м'ясо свинини, а все інше зробіть також.
Овочевий борщ в горщиках і в духовці
Я пам'ятаю один час дуже популярні були горщики для варіння різних страв. Я до сих пір ними користуюся, мені подобається, зручно і красиво в них варити. А ви варите в горщиках?
Мені здається цей варіант нагадує варіант супу в печі і відразу згадується бабуся))) На мій погляд це дивовижне творіння, хоча звичайно в квартирі в духовці не вийде також зварити як в печі, але зате можна наблизитися до цього варіанту. Виходить теж досить смачно і ароматно.
Нам знадобиться:
- Свинячі ребра - 300 г
- Буряк - 1 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Капуста білокачанна -0.5 шт.
- Морква - 1 шт.
- Ріпчасту цибулю - 1 шт.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Цукровий пісок - 1 ч.л.
- Оцет - 1 ч.л.
- Сіль - 2 ч.л.
- Перець чорний мелений -1 ч.л.
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
Спосіб приготування:
1. Відваріть м'ясні ребра в каструлі до готовності, посоліть бульйон.
2. Дрібно порубати цибулю і моркву на кубики. Далі на шматочки поріжте картоплю.
3. Буряк і капусту наріжте на смужки.
4. У сковороді з рослинним маслом обсмажити цибулю, моркву і буряк. Додавайте кожен інгредієнт в сковороду по черзі з інтервалом 3 хвилини. В кінці додайте цукор і сбризгніте оцтовою есенцією.
5. Візьміть горщики і почніть закладати в них інгредієнти. На дно покладіть м'ясо від ребер. Потім капусту, картоплю і зажарку. Залийте повністю горщик бульйоном.
Важливо! Бульйон налийте не до кінця в горщик, залиште приблизно 1 1,5 см від краю горщика.
6. Надішліть суп в духовку при температурі 190 градусів варитися на 40-50 хвилин. А також можна додати рубаний часник в кінці варіння, для ароматності і насиченості смаку. Посоліть і поперчіть в самому кінці варіння. Подавайте в горщиках зі сметаною і зеленню. Приємного апетиту, друзі!
Борщ в мультиварці
Перше блюдо в чудо-прилад під назвою мультиварка, я варю мало не кожен день. Борщ як я писала в моїй родині люблять абсолютно всі. Тому варити мені доводиться його частенько! Я люблю супи в мультиварці, куди простіше, закинув всі інгредієнти і йди займайся іншою справою. А прийдеш тебе вже чекає ароматний борщ! &# 128578;
Показую вам найпростіший рецепт приготування в мультиварці, пошавий рецепт з фото.
Нам знадобиться:
- Яловичина м'якоть - 1 кг
- Капуста - 800 г
- Лук - 200 г
- Картопля - 300 г
- Морква - 100 г
- Буряк - 300 г
- Томатна паста - 3 ст.л
- Часник - 3 Зубчики
- Сіль, перець, лавровий лист - за смаком
- Рослинна олія - 3 ст. л
Спосіб приготування:
1. Лук наріжте дрібно-дрібно кубиками. Моркву натріть на тертці.
2. Увімкніть мультиварку в режим випічка і обсмажте на олії цибулю, а потім додайте моркву. Трохи згодом додайте томатну пасту. І тушкуйте ще так зовсім недовго.
3. Далі натріть на тертці буряк і додайте гаситися до овочів. Смажте так хвилин 20. В самому кінці смаження сбризгніте лимонним соком або оцтом, щоб не порушилася колірна гамма.
4. Візьміть і обробити яловичину на шматочки. Картопля поріжте кубиками. Капусту смужками покришите.
5. У чашу мультиварки додайте всі інгредієнти: (м'ясо, капусту, картоплю, лавровий листочок і чорний перець горошком). Залийте продукти водою до позначки «максимум». Виберіть режим «Гасіння» / »Суп», поставте таймер на 1 годину.
6. Після звукового сигналу відкрийте чашу мультиварки і опустіть в неї дрібно порубаний часник. Ну, а тепер дайте настоятися! Закрийте його заново кришкою. Приємного апетиту, шановні читачі!
На цьому я закінчую писати цю замітку. До швидких зустрічей, друзі! Не забудьте підписатися на розсилку. Попереду ще багато цікавого. &# 128539;
P.S Хочеться побажати всім найсмачніших, ароматних і насичених борщів. Вони вийдуть у Вас обов'язково, якщо ви візьмете з собою гарний настрій і приготуєте з любов'ю!
Я бажаю Вам, щоб ви знайшли серед усіх рецептів свій найулюбленіший і неповторний! Варіть з радістю!