» » Грецький салат: смачні і прості класичні рецепти Грецького салату

Грецький салат: смачні і прості класичні рецепти Грецького салату


Доброго вам дня! Скажіть, а ви пробували хоча б раз у своєму житті їсти хоріатіки? Не знаєте що це таке? Відповідь досить простий і банальний, це знаменитий Грецький салат, просто в Греції його прийнято називати саме так. Але нам з вами приємніше вимовляти все таки більш буденне вираз, причому я знаю багато таких людей, які називають ще це блюдо звичайним сільським салатом, коли на дворі літо.

А ось коли зима, то його сільським не назвеш, адже в зимовий час такі продукти продаються в магазині дорогувато, тому для нас жителів Росії він стане прикрасою святкового столу або застілля.

Давайте розбиратися і готувати його, як то кажуть на раз, два, три. Сподіваюся вам ця добірка стане в нагоді, і ви її обов'язково додасте в свої закладки, щоб потім з легкістю і швидкістю знайти потрібний вам варіант приготування цього простого блюда.

Це приголомшливе овочеве блюдо вважається низькокалорійним, вообщем все в ньому на відмінно, красиво виглядає і калорій зовсім не так багато, всього лише 120 ккал на 100 г.

Як завжди варіацій на цю тему придумали купу, нашого російського народу тільки дай ідею, все так розкрутимо, що самі потім дивуватися будемо. Так, що ловите нові ідейки, ну і звичайно ж традиційні ніхто і ніколи не скасує.

Грецький салат - класичний рецепт

Почну я цю замітку з традиційного варіанту, і хочу вам сказати, що незалежно від того, чи робите ви це диво вперше або другий, не важливо, ви повинні пам'ятати одну просту істину. У цьому вигляді салату всі інгредієнти прийнято брати на око, адже він здебільшого овочевий, а це значить, якщо ви найбільше любите помідори, то візьміть їх і додайте більше, подобаються зелененькі огірочки, внесіть їх більше.

Вообщем все залежить саме від вас і від уподобань вашої улюбленої сім'ї. Тому не переживайте, якщо когось інгредієнта раптом виявиться не так багато. Склад для цієї страви не сильно складний, я б сказала звичайний. Єдино, саме справжній Грецький робиться з сиру Фета, ось його буває важко дістати, але завжди є альтернатива знайти інший сорт, наприклад взяти бринзу або Фетаксу. Тому, пробуйте різні види і ви в будь-якому випадку залишитеся задоволені і салатом і фігурою))).

Головна порада від мене, беріть саме свіжі і красиві на зовнішній вигляд овочі, з ними це чудове блюдо буде набагато яскравішим і цікавішим виглядати на тарілочці. Ну, що ж приступимо.

Нам знадобиться:

  • огірок свіжий - 1 шт.
  • цибуля червоний - 0,5 шт.
  • солодкий перець - 0,5 шт.
  • помідори - 2-3 шт.
  • оливки з кісточкою - жменька
  • сир Фета - 120г
  • Орегано - щіпка
  • оливкова олія - ​​1-2 ст.л

Спосіб приготування:

1. Зробіть попередню підготовку, насамперед помийте ретельно в воді все овочі. Після візьміть огірочки і поріжте їх на шматочки.

Важливо! Якщо ви помітили, то на фото показаний огірок без шкірки, саме так належить і прийнято робити в Греції, нібито це вбиває гірчинку, але це справа смаку, особисто я рідко коли прибираю шкірку, так як я гіркоти не відчуваю.

2. Лук використовуйте саме червоний, він смачніший в цьому салаті, яскравіше, ну і звичайно не такий пекучий, як звичайний ріпчаста білий. Поріжте на півкільця.

Покладіть огірочки в миску, а слідом закиньте нарізану цибулю.

3. Далі візьміться за помідори, поріжте їх великими часточками, прибравши плодоніжки. Солодкий болгарський перець також робиться ножем у вигляді великих смужок, з нього вилучили семянки і перегородки.

Всі овочі помістіть в миску і продовжуйте далі цю просту і нескладну роботу.

4. Візьміть оливки з кісточками і розкидайте їх по салату.

Цікаво! Як ви могли помітити всі інгредієнти нарізаються досить крупно, це така приголомшлива особливість цієї страви, грецької кухні. Не потрібно дрібнити, як це звикли робити ми, росіяни у всіх інших видах салатів.

5. Зверху полийте оливковою олією і перемішайте. Вибирайте тільки якісне масло.

6. Фету теж наріжте великими кубиками і покрийте все овочі.

7. Давайте дивитися що вийшло, така красотіщщща, ну і чудовий зовнішній вигляд, від якого просто слинки вже біжать. Так, забувала присипте орегано і посміхніться! Ваш знаменитий і неповторний салат готовий! Смачного!

Приготування Грецького салату з листям салату в домашніх умовах

А ось знаєте, як можна надати цьому салату нереально фантастичний вид, так, прикрасити його листочками салату, це в свою чергу дуже додасть йому неповторність і розкішний привабливий вигляд. Воплатіть я думаю не складе великих труднощів цю задумку, це зробити легко і швидко, причому салат можна нарвати руками, а не використовувати цілі листя.

Нам знадобиться:

  • Солодкий перець - 2 шт.
  • Огірок свіжий - 2 шт.
  • Помідори черрі - 10-12 шт.
  • Оливки і / або маслини - 2 жменьки
  • Сир моцарела - 2 жменьки
  • Сухий базилік - 2 гілочки
  • Чебрець 0,5 ч.
  • Сіль 0,5 ч.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • салатні листя

Спосіб приготування:

1. Солодкий болгарський перець наріжте брусочками, видаліть як зазвичай серединку з насінням і поржілкамі.

2. З огірків видаліть хвостики, і наріжте на кружечки або великий кубик.

3. Помідори черрі за рахунок того, що вони маленькі і потішні, їх не потрібно в принципі подрібнювати. Можна пару штук залишити в такому повноцінному вигляді, а кілька взяти і нарізати на половинки.

4. жменьку маслінок і оливок ви можете взяти як з кісточками, так і без. Якщо хочете, зробити без, то тоді спочатку їх приберіть. Я думаю, що оскільки кількість не така величезна, з цим завданням ви впораєтеся дуже швидко.

5. Майже що настав заключний момент, потрібно все овочі викласти в скляну чашу, бажано глибше. Розкидайте шматочки моцарели.

6. Потім посоліть, можна навіть поперчити, притрусіть сушеним базиліком і чебрецем. Заправте оливковою олією. Вау! Здорово, як виглядає!

7. Викладіть на зелені листочки і їжте на здоров'я!

Смачний грецький салат з бринзою - покроковий рецепт з фото

Для тих, хто любить експерименти, та й взагалі хто не занет де продається Фета або моцарелла, пропоную зробити це кулінарне творіння з бринзою. Досить теж непогано виглядає, ну і обов'язково радує своїм смаком.

В цей вид ще доданий лимон, не спроста, він дає якусь несподівану кислинку. З нього готується додатково ароматний соус для грецького салату. Така заправка неодмінно всім сподобається в цій страві. Нямка, дуже дуже смачно!

Нам знадобиться:

  • огірок -1 шт
  • помідори черрі - 8 шт.
  • сир бринза або тофу, або фета- 200 г
  • салат листя - 1 упаковка
  • болгарський перець - 1 шт.
  • оливки - 80 г
  • лимонний сік - 2 ст.л
  • орегано за смаком
  • сіль за смаком
  • оливкова олія - ​​3 ст.л

Спосіб приготування:

1. Листочки зелені обполосніть, і дайте стекти зайвої вологи. Покладіть їх на плоске блюдо, на них будуть укладатися всі інші інгредієнти.

2. Підготуйте овочі.

3. Наріжте їх так, як ви звикли це робити, головна умова, що не дрібнити, тут важливо саме порубати крупно. Приблизно ось так.

4. Тепер настала черга зробити оригінальну заправку соус, в оливкове масло внесіть сік лимона, бажано свежевижітого, і приблизно 0,5 чайної ложки орегано і сіль за смаком. Перемішайте, а далі присмачити їм салатик.

5. Всі нарізані овочі помістіть на зелене листя, оформіть блюдо маслинами і шматочками Фети. Радуйте своїх близьких!

Відео про те, як готується справжній салат в Греції

Вирішила вам все таки показати одне відео, в якому показується одна грекиня, яка робить цей салатик, всім кому цікаво обов'язково подивіться, є чому повчитися.

Класичний грецький рецепт салату з фетаксой, сухариками і куркою

А цей вид, вже зроблений саме під нас росіян, ми його видозмінили і зробили так сказати поситнее і покалорійнее. Звичайно в оригінальному варіанті немає ні курки і тим більше вже сухариків.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Підготуйте спочатку не основні компоненти, в даному випадку курку. Відваріть її і поріжте великим кубиком. Якщо ви хочете, щоб страва вийшла ще ситніше, то можна курячу грудку обсмажити на сковороді з рослинним маслом.

2. Далі хлібні скибочки, зріжте з них хлібні скоринки, а потім порубати на кубики. Помістіть їх на деко і підсушіть в духовці або на сковороді, можна обсмажити з рослинною олією.

3. Складання салату буде відбуватися таким чином, підготуйте листя салату, вимийте і висушіть серветкою з паперу. Листя викладіть на тарілку в якій ви будете подавати салат. Не робіть велику порцію, краще подавати маленькими порціями, тобто порційно, не робіть запас.

4. Головні складові цього салату огірки, солодкий перець і помідори, наріжте їх невеликими кубиками. Викладіть все овочі на салатні листя.

5. Слідом тонко подрібніть ріпчасту цибулю на кільця і ​​покладіть до інших овочів. Посоліть.

6. Тепер покладіть курочку нарізану на шматочки, маслини чорні і без кісточок.

7. Сир Фета, як і інші компоненти наріжте кубиком. І прикрасьте їм готовий варіант салату. На завершення посипте обсмаженими сухариками і сбризгніте оливковою олією.

Не забудьте про трави, сухі прованські трави дуже підійдуть сюди.

Готуємо Грецький з пекінською капустою і сиром фета будинку

Можна виявляється ще зробити з капустою. Я раніше навіть про це і не знала, виходить досить ніжно і освіжаюче.

Нам знадобиться:

  • Огірки свіжі - 250 г
  • Болгарський перець - 1 шт.
  • Помідори свіжі - 250 г
  • Пекінська капуста - 130 г
  • Сир (типу фета, у мене це розсільна бринза) - 120 г
  • Кріп - 1 невеликий пучок
  • Оливки чорні без кісточок - 110 г
  • Оливкова олія - ​​4 ст. л.
  • Яблучний оцет - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

1. Порубаєте довільними шматочками всі овочі, спочатку огірки, потім червоний солодкий болгарський перчик.

2. Після помідори на шматочки, і сир будь-якого сорту, який ви приготували чи купили.

3. Для несподіваною нотки оливки поріжте на колечка, прикольно виглядає. Чи не правда?! Капусту наріжте шматками.

4. Кріп дрібно наріжте на дощечці гострим кулінарним ножем. Всі продукти складіть в одну ємність, трохи полийте яблучним оцтом і заправте оливковою олією. Якщо немає оливкового, можна використовувати і рослинне масло. Так казково це виглядає, відразу захочеться з'їсти))).

Відеорецепт. Салат Грецький, зроблений шеф-кухарем в ресторані

Хотіла вже закінчувати писати цей пост, потім вирішила все таки поділитися ще одним варіантом, який можливо багатьом сподобається, адже його показує професіонал своєї справи, кулінарний майстер, дивіться це відео, хто хоче навчитися саме професійно робити цей овочевий грецький салатик.

Радимо прочитати

Рецепт смачного салату з агрусом
Рецепт смачного салату з агрусом
Агрус називають північним виноградом. Довгий час в Росії агрус був чи не найпопулярнішою ягодою, тільки звався він інакше - Берсенєв або Берсенєв-криж. Цю ягоду вирощують на всій західній півкулі
Рецепт простого пісного салату
Рецепт простого пісного салату
Пісний салат дуже навіть може бути ситним, особливо якщо в ньому є якась крупа. Пропонуємо рецепт простого пісного салату на основі вареної буряків і білого рису. Завдяки своєму складу і оригінальною

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки