Хе з оселедця: домашні рецепти приготування оселедця Хе по-корейськи
Привіт друзі! Минула стаття була про малосольного оселедець, а в цей раз я вирішила поділитися теж надзвичайно смачними секретами приготування оселедця Хе. Ви знаєте що це таке? Це чудова і дуже оригінальна закуска, яку ваші гості зметуть зі столу за дві секунди. Хочете навчитися такому кулінарного шедевру? Тоді читайте далі.
Існує досить багато варіантів цієї страви, одним з улюблених залишається для більшості росіян оселедець по-корейськи, ви тільки подивіться, як це пікантно виглядає, а листочки петрушки привносять ще більшу чарівність.
З чим таку закуску ви може подавати? З абсолютно будь-якими творами, наприклад вона добре підійде до запеченої курочку в духовці, пам'ятайте її хрустку скоринку, або ви більше віддаєте перевагу готувати страви на швидку руку, такі як тушковану картоплю з тушонкою або лагман.
Рецепт Хе з оселедця в домашніх умовах
Не повірите але це шалено смачно. Причому ви самі можете створити цей чудовий витвір. Інгредієнтів для цього потрібно по мінімуму, головне мати свіжу оселедець і ваші улюблені спеції, такі як наприклад в цьому описі рецепта.
Нам знадобиться:
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт
- оселедець свіжоморожений - 1 шт.
- сіль - 1 ч.л
- цукор -1 ч.л
- чорний перець мелений - 0,5 ч.л
- паприка - 1 ч.л
- суміш для корейської моркви - 1 ч.л
- томатна паста - 1 ч.л
- оцет яблучний 9% - 50 г
- рослинне масло - 50 г
Спосіб приготування:
1. Для того, щоб приготувати таку рибку, все що вам необхідно зробити, так це заздалегідь очистити оселедець від шкірки, прибрати все непотрібне, включаючи голову, плавники і бажано кісточки. Потім порізати її на акуратні шматочки.
2. З ріпчаста цибулею необхідно вчинити так, поріжте його тоненькими пластиками у вигляді півкілець. Візьміть зручну миску і змішайте нарізані шматочки філе риби з цибулею, руками добре перемішайте.
3. Підготуйте всі спеції, сіль і цукор за списком. З цього зробіть заливку, змішайте яблучну оцтову есенцію з рослинним маслом + томатна паста + все інше (сіль, цукровий пісок, паприка, чорний перець, суміш для корейської моркви). Добре розмішайте вийшла соус і їм залийте рибну масу.
4. Розмішайте столовою ложкою і залиште на 4 години, а після цього часу ви повністю можете бути впевнені, що все готово.
Важливо! Не забудьте, щоб поставити оселедець в холодильник її потрібно буде накрити кришкою або харчовою плівкою, щоб вона не заветріться.
Таким чином ви зможете дуже швидко замаринувати будь-яку рибу, в тому числі скумбрію або мойву і подавати до столу, якщо цікаво з родзинкою подати цю страву. Смачного!
Відео, про те як приготувати оселедець по-корейськи
Цей рецепт по-справжньому корейський, в ньому будуть використовуватися соєвий соус, масло кунжутне, соус теріякі, пекучий перчик, тому якщо ви любитель гостренького, то цей ролик, вам обов'язково слід подивитися.
Шалений смачна Оселедець Хе з томатною пастою
Я знаю, що ті, хто обожнює томати, зараз будуть тільки раді. Тому що саме томатна заливка робить цей варіант рибки, ну просто офигительно смачним, просто слинки побіжать. Готуйте цей делікатес і ви будете в захваті від побаченого.
Нам знадобиться:
- оселедець - 1 шт.
- томатна паста - 2 ст.л
- сіль - 2 ст.л
- цукор - 1,5 ст.л
- цибуля ріпчаста червоний - 1 головка
- зелень будь-яка - наприклад базилік і кріп за смаком
- перець чилі - 1 стручок
- мелений чорний перець - щіпка
- виноградний оцет - 3 ст.л
- мелена гвоздика - щіпка
Спосіб приготування:
1. У томатну пасту введіть 1,5 столової ложки цукру і 2 ст.л солі. Додайте туди води приблизно 1 стакан і поставте на вогонь варитися.
2. Червону суміш доведіть до кипіння і варіть хвилин п'ять, щоб все спеції віддали свої смакові якості, потім влийте оцет, перемішайте. Далі остудіть приготований маринад.
Важливо! Маринадом слід заливати оселедець, коли він повністю буде холодним, а то риба вийде варена. До речі, пробуйте маринад на смак, так як у всіх переваги різні, може ви більше покладіть солі.
3. Очищені і порізані свіжі шматочки оселедця покладіть в скляну баночку, зверху внесіть кільця ріпчастої цибулі і подрібнену зелень.
4. Залийте червоною ароматної заливкою всю рибку, і нехай вона постоїть в банку в районі 8 годин під закритою кришкою в холодильнику.
Балуйте своїх близьких і рідних таким ласощами! Ням-ням це фірмовий рецепт, за яким шеф кухарі готують в ресторанах.
Хе з оселедця по-корейськи з кунжутом
Якщо ви знайомі з китайцями і корейцями, то ви повинні бути в курсі того, що вони завжди в такі страви додають соєвий соус, кунжут, але знову ж таки не сухий, а саме обсмажений на сковороді. Але ми росіяни зазвичай цей момент пропускаємо, бо дуже любимо робити все швидко на швидку руку:
Класичний рецепт Хе з соєвим соусом
Цей варіант досить оригінальний, тому що в оцтової есенції буде вимочувати оселедцева риба, що в свою чергу дасть нам економію в часі. А кінцевий підсумок виглядати буде досить заманливо і всіх притягне своїм ароматом і яскравістю.
Нам знадобиться:
- оселедець свіжоморожений - 3 шт.
- оцет 9% - 200-250 мл
- соєвий соус - 5 ст.л
- часник - 3 зубчики
- рослинне масло - 3 ст.л
- морква - 3 шт.
- кунжут - 2 ст.л
- сіль - 1 ст.л
- рослинне масло - 3 ст.л
- цибуля ріпчаста - 3 шт.
Спосіб приготування:
1. Обробити рибу на філе, потім порубати на шматочки.
2. Помістіть брусочки в глибоку ємність і залийте оцтом, лийте стільки, щоб оцет покривав всі шматочки.
3. Накрийте тарілкою, це буде такий своєрідний прес. Залиште маринуватися на 30 хвилин.
4. Очистіть свіжі овочі, такі як морква і цибуля.
5. Моркву натріть на тертці корейської, цибулька порубати на півкільця. Після закінчення півгодини з рибки злийте всю рідину. Засипте рибу цибулею, перемішайте руками.
6. Чи можна заважати використовуючи столову ложку.
7. Візьміть терту моркву і внесіть туди ж, ємність вже доведеться поміняти на побільше. Знову все перемішайте.
8. Влийте соєвий соус, посипте насінням кунжуту, внесіть сіль, рослинне масло. Часник очистіть і пропустіть через прес. Додайте сюди ж. Розмішайте. Поставте на гніт в холодне місце на 1 добу або 24 години в холодне місце.
9. Так виглядає класно, як ніби якийсь прикольний салатик, чи не так?
Хе з оселедця швидкого приготування без моркви з 9% оцтом
Таку смакоту взагалі можна їсти так, поки за вуха не відтягни))). Слинки у гостей точно побіжать відразу ж. У мене чоловік цю закуску називає їжа богів, ух, а ви як вважаєте? Вам подобається такий спосіб готування? Пишіть свої відгуки та пропозиції, буду рада спілкуванню.
Нам знадобиться:
- оселедець - 2 шт.
- цукор - 1 ст.л
- сіль - 1 ст.л
- перець горошком - 5 шт.
- перець духмяний - 5 шт.
- коріандр - 5 шт.
- перець чорний мелений - 0,5 ч.л
- перець червоний мелений - 0,5 ч.л
- паприка - 0,5 ч.л
- коріандр мелений - 0,5 ч.л
- томатна паста - 2 ст.л
- цибуля - 3 шт.
- часник - 1 головка
- масло под.солнечное - 150 г
- оцет 9% - 3 ст.л
Спосіб приготування:
1. Зробіть спочатку маринад. Вилийте в каструльку соняшникову олію, томатну пасту, розмішайте ложкою. Додайте всі спеції, сіль і цукор. Поставте на плиту на повільний вогонь і варіть, після закипання 30 секунд. Далі маринад повинен охолонути.
2. Після займіться оселедцем, необхідно розморозити її та витріть серветкою. Обробити, видаліть все зайве, поріжте на шматки. Далі ріпчасту цибулю наріжте кільцями і півкільцями. Внесіть його в миску до оселедця.
Часник очистіть від лушпиння і порубаєте на маленькі пластинки, додайте туди ж.
3. Тепер залийте приготовленою заливкою, вона повинна бути кімнатної температури і розподіліть її по всій поверхні риби, все ретельно розмішайте руками.
4. Накрийте кришкою і залиште на 8 годин у холодильнику. Потім можна їсти і пригощати інших цією стравою.
До нових зустрічей друзі! Всім відмінного дня, терпіння і позитиву. Приєднуйтесь до мене в групу в контакті і всім до побачення!